Så gör du egen sås

Så sjuder du såsen som mästerkocken

Känner du också vemod inför att sjuda egen sås vid matlagning? Det behöver inte vara så svårt och  när du väl lärt dig grunderna får du redskapet att ta många maträtter till nya...
Så hackar du lök snabbt

Så hackar du lök snabbt med kökskniv

Hur ska man egentligen bära sig åt för att på bästa sätt hacka löken i lagom stora bitar? Finns det någon speciell teknik som är bättre än andra och spelar det egentligen någon roll...
Skära kött

8 Tips för att skära upp eget kött

Det finns både bra och dåliga sätt att skära upp kött på. Det finns också olika verktyg och metoder för att skära kött. I denna guide går vi igenom hur du skär köttet själv på rätt...
Tryckkokare lagar mat bättre

Därför ska du ha en tryckkokare

Tryckkokare har växt fram som ett populärt kokkärl i köket och det är inte svårt att förstå varför när man sammanställer fördelarna. Till skillnad från andra kokkärl och...
Rengöring av skärbräda

Så håller du dina skärbrädor rena

Ett måste i köket är en uppsättning av kvalitativa skärbrädor. En bra skärbräda gör inte bara matlagningen smidigare, utan den förlänger även livet på dina knivar och är ofta en snygg...
Skiva och hacka säkert

Så skivar & hackar du råvaror snabbt och säkert

Att laga mat snabbt och effektivt har såklart sina fördelar och mycket av arbetet som du kan spara tid på i köket är just skivandet, hackandet och förberedelserna. En god teknik som arbetas upp...
Ta hand om köksknivar

Ta hand om dina köksknivar

Kökskniven är ingen köp-och-slängprodukt, tvärtom! En kökskniv är en varaktig vän som du lär känna bättre och bättre med åren. Precis som att det är viktigt att vårda sina relationer...