En fonduegryta är egentligen tre olika verktyg i ett. Det som skiljer dem åt är inte bara vad du häller i grytan, utan framför allt vilken temperatur du behöver hålla. Olja kräver heta...
Prisskillnaden mellan billiga och professionella mandoliner är påtaglig – från några hundralappar upp till över tusen kronor gör att man funderar över vad man får om man väljer det...
Har du någon gång funderat över vilket material din stekpanna bör ha och varför? Idag är non-stick stekpannor, kolstål och klassiska modeller i gjutjärn ofta valen många står inför, men...
Att välja mellan kastrull och gryta för pastakokning är inte bara en fråga om vad som finns närmast till hands i skåpet. För 1-2 portioner räcker en 2-liters kastrull utmärkt enligt våra...
Non-stick och keramisk beläggning är inte samma sak, även om många tror det. Båda ger visserligen en yta där maten släpper lättare, men teknologierna bakom skiljer sig fundamentalt....
Kopparkokkärl har en nästan mytisk status i köksvärlden. Den gyllene glansen, känslan av att äga något riktigt kvalitativt, och löftet om perfekt temperaturkontroll lockar många. Men koppar...
En ugnsform är en oumbärlig del av köket, men det är lätt att ta den för given. Vad många inte vet är att valet av ugnsform kan påverka allt från smak och konsistens till hälsa och...
Skärbrädor är inte bara praktiska för att skära och hacka – de kan också bli ett stilfullt inslag på matbordet när de används som serveringsbrickor. I denna artikel kommer vi att gå...
Skärbrädan är ett av de mest använda redskapen i köket, men den kan också vara en av de största källorna till bakterier och korskontaminering. Att veta när det är dags att köpa en ny...
De flesta av oss tror att vi har koll på hygienen i köket. Men sanningen är att nästan alla gör misstag som kan leda till obehagliga magbesvär eller värre. Studier visar att 97% av oss...
Känner du också vemod inför att sjuda egen sås vid matlagning? Det behöver inte vara så svårt och när du väl lärt dig grunderna får du redskapet att ta många maträtter till nya...
Hur ska man egentligen bära sig åt för att på bästa sätt hacka löken i lagom stora bitar? Finns det någon speciell teknik som är bättre än andra och spelar det egentligen någon roll...