FAQ – Frågor & Svar om Testat.nu

Vi får regelbundet frågor som rör verksamheten för Testat.nu och vi har därför valt att besvara flera återkommande frågor som vi får.

Är Testat.nu en oberoende aktör som utför tester?

Ja, Testat.nu är en oberoende aktör som även utför egna tester av produkter och tjänster.

Den största delen av vårt arbete är dock att granska och sammanställa testresultat från andra källor vilket ger en bättre översikt över vad som är bäst. Du kan läsa mer detaljerat om hur vi arbetar ifall du är intresserad av det.

Hur finansieras Testat.nu?

Testat.nu är en reklamfinansierad webbplats där två huvudområden står för våra intäkter.

Vi har visningsannonser i våra artiklar som genererar intäkter efter klick och antalet visningar. Många butikslänkar i prisjämförelsen är också reklamlänkar där vi får provision om någon skulle klicka och genomföra ett köp.

Vilket företag står bakom webbplatsen?

Företaget bakom Testat.nu är FeWorks. Du kan läsa mer om det i avsnittet om oss.

Hur påverkar reklamen ställningen som oberoende aktör?

Generellt sett så återfinns nästan alla testvinnande produkter i ett större antal butiker och därför påverkar det inte vår arbetsprocess. Testvinnande fabrikat tenderar att säljas av många svenska e-butiker och det är även en parameter i vår uttagning – det ska vara enkelt att hitta återförsäljare för att köpa produkten.

Vi ger även utmärkelser till produkter som inte säljs av e-butiker som vi har ett aktivt samarbete med. Vanligaste exemplen är lågpriskedjor som haft egna produktmärken som är konkurrenskraftiga alternativ.

Det finns således en intressekonflikt mellan produkterna som vi ger utmärkelser till och potentialen för våra intäkter. Vi arbetar för att det inte ska påverka våra rekommendationer då vi bedömer att vårt förtroende hos konsumenterna i slutändan är en starkare och viktigare faktor.

Listas alla e-butiker i prisjämförelsen?

Nej, alla butiker listas inte i prisjämförelsen på Testat.nu.

Vi saknar komplett data för detta samtidigt som vi valt att endast samarbeta med butiker som har ett gott rykte med seriös hantering av retur- och reklamationsärenden. Vi har medvetet valt bort att samarbeta med butiker som har ett dåligt rykte även om det varit ett ekonomiskt tilltalande samarbete.

Hur transparenta är ni med hur ni arbetar?

Vi försöker vara så transparenta som möjligt för att ge konsumenter en bra insyn och förståelse hur Testat.nu arbetar.

Vi har t.ex. skrivit utförligt hur vi arbetar med att ta fram de bästa produkterna och denna FAQ ger svar på ytterligare frågor.

Kan jag som tillverkare skicka produkter för testning till er?

Ja, det är en möjlighet men vi avgör från fall till fall.

Vi kompletterar gärna våra tester med ytterligare produkter efterhand, men vi har inte möjlighet att testa alla produkter och vi gör en bedömning från fall till fall.

Kontakta oss för mer information.

Hur utför ni egna tester på produkter och tjänster?

I de fall vi utför egna tester på produkter väljer vi något av följande alternativ:
1. Köpa in produkterna själva och testa dem.
2. Be tillverkare och leverantörer att skicka produkter till oss.

I de fall vi får produkter skickade till oss tar vi risken att dessa kan handplockas för testets specifika ändamål. Vi följer dock alltid upp med externa tester från andra källor och konsumenters omdömen för att få en bättre lägesbild över vilka produkter som är bäst.

Vi är väldigt tydliga med att om vi testar produkter så gör vi det utan villkor. Hur vi testar och jämför produkter ska inte påverkas av externa aktörer.