Bästa Locktång

Bästa Locktång

Vill du locka håret och få snygga Hollywood-lockar? I så fall är du kanske på jakt efter en riktigt bra locktång.

På denna sida har vi listat de bästa locktängerna och mest populära modellerna i Sverige. Genom att sammanställa tester kan vi presentera flera modeller som fått bäst i test och bra betyg av både konsumenter och recensenter.

Vi listar även de bästa plattängerna som av många är bra alternativ och som fungerar bra att göra lockar med också. En bra locktång ger dig dock fler möjligheter till olika lockar vilket gör att en locktång kan vara det bästa alternativet för dig.

ghd Curve Soft Curl Tong – Bäst i test

ghd Curve Soft Curl Tong
 • Bäst i test hos Cosmopolitan
 • Tidningen Frida ansåg den gav Hollywood-lockar på långt hår
 • Lyxig locktång för professionella
 • Tri-zone teknologi för jämn värme
 • Automatisk avstängning
 • Sval topp och roterbar sladd för enkel hantering

Priser för ghd Curve Soft Curl Tong

Priser för produkten saknas

Produktbeskrivning

Locktången Curve Soft Curl Tong från ghd är den bästa locktången för dig med längre hår som vill få riktigt snygga vågor och de där perfekta Hollywood-lockarna.

Modellen blev utsedd till bäst i test av Cosmopolitan och hamnade på tredje plats när tidningen Frida testade locktänger. Locktången är inriktad till de med längre hår och det är en lyxig locktång precis som alla värmeverktyg från ghd. Frida bedömde att den var väldigt bra till längre hår och gav enastående resultatet men tappade i poäng för den inte fungera så bra på kort hår och att den har en hög prislapp.

Modellen använder Tri-zone-teknologin från ghd som ser till att värmen är jämn och håller 185 grader över hela tången för ett så optimalt resultat som möjligt.

Modellen har inbyggt smarta funktioner som att den stänger av sig själv efter 30 minuter om den varit inaktiv och den har såklart stöd för universal volt så att den fungerar över hela världen.

Den har också roterbar sladd och en sval topp som gör det lättare att hålla och hantera locktången. Den 32 mm stora cylindern är designad för att ge stora och mjuka vågor i håret och den gör det dessutom med ett väldigt bra resultat enligt testerna.

Denna locktång används professionellt av stylister och frisörer med den främsta nackdelen att den är avsedd för långt hår och har en hög prislapp.

Babyliss Pro 180 – Bästa budgetval

Babyliss Pro 180
 • Tidningen Frida gav den bäst i test
 • Tredjeplats när Pricerunner testade locktången
 • Mycket prisvärd modell
 • Anpassningsbar temperatur
 • Sval topp att hålla i och enkel att hantera

Priser för Babyliss Pro 180

213 krTill Butik
 • Gratis frakt över 1000 kr
 • Öppet köp i 14 dagar

Produktbeskrivning

Denna locktång från Babyliss är ett populärt val i de lägre prissegmenten. Babyliss Pro 180 hamnade på förstaplats när tidningen Frida testade och en tredje plats när Pricerunners testpanel provade locktänger.

Frida beskrev locktången som att den var något plastig vid första intrycket men var lätt att använda och gav ett väldigt bra resultat. Helt enkelt en väldigt bra locktång för under 500 kronor.

Modellen finns att få i storlekarna 19 mm, 25 mm, 32 mm och 38 mm vilket gör det möjligt att välja en locktång som passar dina behov bäst. 25 mm och 32 mm brukar anses vara medelstora lockar och väljer du att borsta ut dem blir dem mer vågiga.

Locktången kan ställas in med temperatur mellan 150 till 180 grader där det varmaste rekommenderas för hållbara lockar. Modellen har roterande sladdfäste för att göra det lättare att hantera.

De främsta nackdelarna är en något plastig känsla, saknar automatisk avstängning och har något kort sladd. Det följer dock med ett säkerhetsställ och modellen har såklart även en cool-tip som du kan hålla i. Den ger också väldigt bra resultat för sitt pris och det är inte konstigt många väljer att satsa på denna eller motsvarande modeller.

Remington CI9132

Remington CI9132
 • Toppbetyg hos Prisjakt
 • Många av de bästa funktionerna för en locktång
 • Lång sladd & roterbart sladdfäste
 • 9 olika temperaturer och låsbar temperatur
 • Upp till 6 års garanti

Priser för Remington CI9132

599 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Produktbeskrivning

Remington CI9132 är en locktång som fått bra kundomdömen online och som är ett bra alternativ bland de billigare modellerna.

Locktången är utrustad med en ställbar temperatur från 120 grader och ändå upp till 210 grader om situationen skulle kräva det. Temperaturen visas även klart och tydligt på den digitala display som sitter på locktången.

Tekntiken OptiHeat fördelar värmen bra över hela locktången så att den inte varierar mellan olika delar. Temperaturen du använder sparas även av locktången till nästa gång du ska använda den och där finns även ett lås som förhindrar att du ändrar temperatur av misstag medan du använder den.

Andra fördelar med Remington CI9132 är den långa sladden på 3m, universal volt som gör att den fungerar i hela världen och möjligheten att förvara den mer kompakt. Dessutom har sladden ett roterbart sladdfäste vilket såklart är väldigt viktigt för alla värmeverktyg.

Remington erbjuder även 5 års garanti på locktången och förutom det lägger dem till ytterligare 1 år om du väljer att registrera din produkt online inom 28 dagar från inköpstillfället.

Modellen har de smartaste och bästa funktionerna samlade till ett lågt pris. Förutom ovannämnda detaljer kan det vara värt att nämna att locktången blir varm och redo att användas på ca 30 sekunder och stänger av sig själv efter 60 minuter om den lämnas orörd.

Cera Wand – Konformad locktång

Cera Wand
 • Populär bland konsumenter
 • Utsetts till bäst i test av flera locktänger
 • Prisvärd modell som är enkel att använda
 • LCD-display
 • Justera värmen upp till 210 grader
 • 3 m lång sladd med roterande fäste

Priser för Cera Wand

255 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Produktbeskrivning

Cera Wand är en konformad locktång som även den blivit utsedd till bäst i test på grund av bra resultat och sin mångsidighet.

Trots att modellen är konformad och ger olika storlekar beroende på var du väljer att snurra håret så finns den även flera olika storlekar. 9-19 mm är den minsta följt av 13-26 mm, 19-32 mm är mellanstorleken och 25-38 mm är den största.

Många som anser att Cera Wand är den bästa locktången gillar designen, enkelheten och att den är just konformad. Många anser även att resultatet håller i sig en lång tid trots tjockt hår och här beskrivs t.o.m. flera dagar som exempel.

Att kunna komma igång snabbt och att locka håret med bra resultat utan bekymmer är guld värt om man ska locka håret själv. Detta är också något av Cera Wands bästa punkter och varför den blivit ett populärt val bland många.

Locktången har många bra funktioner som att den kan bli upp till 210 grader varm, har lång sladd på 3 m och där sladdfästet roterar medan du använder den.

Bosch PHC9490

Bosch PHC9490
 • Andraplats med bra utlåtande av testpanelen hos Frida
 • Smart design med många bra funktioner
 • Lång och värmetålig sladd på 3 m
 • Gör små lockar, s.k. "korkskruvar"
 • Enkel att använda

Priser för Bosch PHC9490

Priser för produkten saknas

Produktbeskrivning

Locktången PHC9490 från Bosch är en annan bra locktång som dock fick nöja sig med andraplats när tidningen Frida testade locktänger.

Modellen saknar klämma men det var positivt hos testpanelen hos Frida som ansåg att den var mycket enkel att jobba med oavsett om man hade långt eller kort hår. Den långa och smala modellen med en tydlig sval topp att hålla i gör det enkelt att hantera.

En nackdel i testet ansågs vara att den smala kroppen gör att lockarna blir väldigt små och hårda. Detta är dock en smaksak och modellens smala design gör att den riktar sig till de som vill har strama lockar eller ”korkskruvar” som det också kallas.

Modellen har 9 olika temperaturinställningar för att passa olika hårtyper. Den har en lång sladd på 3 meter och en LCD-display som indikerar temperaturen.

Locktången tar ungefär 60 sekunder att nå rätt temperatur och där finns smarta funktioner som knapplås för att förhindra justeringar medan man använder den. Även den värmetåliga väskan och upphängningsöglan är praktiskt.

Produkten har utgått och säljs inte längre. Vi kommer att uppdatera de testade modellerna en andra gång 2018 fram mot hösten.

Olika storlekar ger olika effekter

olika lockarLocktänger finns i olika modeller och storlekar för att resultatet skiljer sig beroende på vilken locktång du använder.

Det är inte ovanligt att en locktång kommer in 3-5 olika storlekar och där det alltså är diametern på cylindern som du virar håret runt som definieras. Detta kanske låter självklart men ju större locktång du har ju större lockar kommer du att få och resultatet varierar kraftigt från de minsta till de största.

Är du osäker på vad du vill ha kan du alltid välja någon mellanstor modell från 25-30 mm men detta är också lockar många plattänger klarar av att göra då de ligger i ungefär samma segment.

Det finns även konformade locktänger som alltså är väldigt smala i toppen och tjockare närmare handen. De konformade locktängerna ger dig dels möjligheten att justera lite själv hur stora lockar du vill ha men du kan även välja att jobba dig utåt där de största lockarna kommer närmst hårbotten och ju längre ute ju mindre blir lockarna. Detta är en teknik du inte kommer kunna uppnå med andra modeller.

Med andra ord behöver du först veta vad för lockar du vill göra för att veta vilken storlek och locktång som faktiskt är bäst för dig. De modeller vi valt ut ovan har fått utmärkelser, blivit testvinnare och fått bra betyg men det är ändå inte säkert att just dem är rätt val för dig, ditt hår och det du vill uppnå.

Du kan läsa mer om teknik och olika storlekar i detta blogginlägg.

Plattång eller Locktång?

Plattången är ett bra redskap för att göra lockar och många anser även att det blir bättre lockar som håller längre. Tekniken för att locka håret med hjälp av en plattången är inte svårt utan det är precis som när man plattar fast man snurrar plattången så håret böjs runt plattången innan man drar utåt.

En locktång ger lite större möjligheter och anses av vissa vara enklare. Du har större valmöjligheter att kunna få exakt den typen av lockar du behöver genom att välja en locktång som har den utformningen och storleken som just du är ute efter.

Är du inte i behov av detta anser många att det är bättre att investera i en bra plattång och använd den för att göra lockar. De ger en jämn värme som ofta innebär att dina lockar håller bättre och möjligheterna är stora.

Om du vill se vilka de bästa plattängerna är så hittar du modellerna med bäst i test här. Här nedanför är en video som visar hur du kan göra lockar med en plattång.

Så väljer vi ut de bästa locktängerna

Att välja ut de bästa locktängerna är inte enkelt och det bästa man kan göra är att försöka basera resultatet på tester och recensioner som gjort av locktänger de senaste åren.

Tyvärr är många svenska tester väldigt gamla och när börjar bli äldre än fem år så brukar många av produkterna i testet försvunnit och nya har kommit till marknaden. De nya kan dessutom vara bättre och mer prisvärda än testvinnarna i testet vilket gör att det inte är så självklart att lyfta fram dem som de bästa locktängerna.

Här är det viktigt att väga in flera tester, recensioner, kundomdömen men även läsa om funktioner och specifikationer på locktängerna. Kanske har nya funktioner nått marknaden som blivit standard och högt uppskattat men som en fem år gammal locktång saknar. Är den då fortfarande bäst i test och värdig att rekommendera?

Detta är svåra avvägningar att göra men vi samtidigt är vissa modeller klassiska och kommer endast i en ny tappning. Dessa locktänger är lättare att rekommendera om de en gång varit en testvinnare då de antagligen fortfarande är bra köp.

I slutändan försöker vi återge de produkter som vi tror är bäst.

Källor & Tester

Källor och tester som använts för att lyfta fram produkterna ovan. Många modeller som hamnar bra i tester, blivit utsedda till testvinnare och fått bära utmärkelser som bäst i test försöker vi få med. Tyvärr utgår modeller även om de tillhör de bästa. Ibland ersätts de med uppdaterad version och då kan vi lyfta fram den men i annat fall bortser vi från locktänger som utgått.

 • Test av 9 olika locktänger – 2017 – Cosmopolitan.com
  Tidningen gick igenom 9 olika locktänger och där ghd Curve Soft Curl Tong placerade sig först. Just ghd har varit marknadsledande med produkter inom hårstyling och har flera toppmodeller av plattänger som utsetts till bäst i test också. Det intressanta med detta test är att syftet är att testa flera av de det bästa locktängerna för att skapa olika typer av lockar. Är du intresserad av olika locktänger och vilka olika typer av lockar de kan ge så spana in testet.
 • Test av locktänger – 2016 – Frida.se
  Tidningen Frida testar locktänger och även om de uppfattar locktången från Babyliss som plastig så gillar de starkt hur den fungerar när de väl använder den. Att den dessutom kostar under 500 kr gör inte saken sämre och gör att den utses till bäst i test och konstateras vara ett väldigt prisvärt val. I samma test kommer ghd Curve Soft Curl Tong på tredjeplats med motiveringen att det är en väldigt lyxig produkt med kvalitet och som ger bra resultatet (”Hollywoodlockar”) men att priset gör produkten tveksam. Produkter från ghd har alltid kategoriseras som lyxigare och rekommenderas till de som vill ha det bästa som t.ex. stylister och frisörer.
 • Test av fyra locktänger – 2012Pricerunner
  Detta äldre test från Pricerunner går igenom fyra populära locktänger och där Babyliss Pro 180 hamnar på en tredjeplats med 4 av 5 i betyg och markeras ut som lättanvänd. Vi vet sedan tidigare att Babyliss Pro 180 är en prisvärd locktång som presterar väldigt bra. I sitt prissegment är det fullt möjligt den bästa modellen och något som är värt att satsa på för den som vill komma billigt undan. Babyliss Pro 180 finns i olika storlekar men testet använde den på 32 mm.
 • Kundomdömen och recensioner – 2017 – Prisjakt
  Att titta på kundomdömen är viktigt för att se så testade produkter inte får problem efter en längre tids användning vilket ofta kan visa sig i dessa recensioner. Det har funnits värmeverktyg som presterar enastående bra men på grund av tillverkningsproblem så går dem sönder efter ett år. Sådana fel som gör att de inte tåler normalt slitage är omöjligt att se i tester och recensioner av tidningar men något som kan framträda om man lyssnar och tittar på vad konsumenterna säger.
 • Kundrecensioner – 2017 – Amazon
  Amazon är en av världens största e-handelsplattformar och här finns ofta hundratals kundomdömen på populära produkter. Det är ett bra sätt att kunna lyfta fram de bästa produkterna som t.ex. locktänger och samtidigt leta efter fel eller andra problem som gör att man inte bör lista en produkt som bäst i test.