Bästa Gamingstolen

Bästa Gamingstol

En bra gamingstol eller kontorsstol är viktigt om du spenderar många timmar om dagen sittandes vid datorn. Bland gamers har det blivit populärt med gamingstolar som i praktiken är påkostade kontorsstolar anpassade för att passa för datorspelande.

Vi har gått igenom de bästa gamingstolarna baserat på tester och recensioner så att du lättare kan hitta en modell som passar dig bra. En bra gamingstol gör att du sitter bekvämt, kan prestera på topp och samtidigt har en möjlighet att sitta ergonomiskt vilket är mindre påfrestning på din hälsa.

Följande modeller är inte bara bland de mest populära alternativen i Sverige. Det är också gamingstolar som fått väldigt bra betyg i tester, recensioner och omdömen.

Arozzi Vernazza – Bäst i test

Arozzi Vernazza
 • Bäst när PC Gamer testade
 • Toppbetyg (91%) av TweakTown
 • Bra kundomdömen
 • Smarta funktioner och inställningar
 • Bra kvalitet och komfort
 • Klarar upp till 145 kg i belastning

Priser för Arozzi Vernazza

3 495 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 60 dagar

Produktbeskrivning

Modellen som inte bara är en av de mest populära alternativen bland inbitna gamers utan också ett gamingstol som fått bäst betyg när PC Gamer testade gamingstolar under 2018. Även när TwekTown gjorde en grundläggande recensioner av stolen så fick den väldigt bra resultat.

Det är kontorsstol som jämfördes med dyrare gamingstolar som kostar ett par tusen kronor mer men som fick samma bekväma känsla som lyxstolarna, samma höga kvalitet och med väldigt bra funktioner. Recensenten var överraskad över hur bra och prisvärd Arozzi Vernazza är vilket också gör att det blir den bästa gamingstolen.

Tittar man på användarrecensioner så faller de in i kör med väldigt bra betyg och många gillar komforten, den enkla monteringen och funktionerna i stolen.

Arozzi Vernazza har många bra funktioner och de mest självklara är justering i höjd, böjbart ryggstöd och justerbara armstöd i höjdled. På så sätt kan du ställa in stolen så den passar dig bra, men detta är också självklara funktioner på en bra kontorsstol.

Det som gör att Arozzi Vernazza förtjänar sin titel som bäst i test är de andra funktionerna. Ta armstöden som exempel som går att justera i avstånd fram och bak för att hitta det där perfekta läget för just dig. Du kan t.o.m. rotera armstöden om du inte vill att de ska vara helt rakt framåt.

En annan funktion som är väldigt uppskattat är möjligheten att tilta stolen i upp till 12 grader. Till skillnad från att bara böja ryggstödet så följer sittdynan med i rörelsen och får alltså en lutning uppåt. Detta är väldigt uppskattat för de som vill ta en paus i spelandet, luta sig tillbaka och kanske slänga upp benen på skrivbordet medan de ser en serie på Netflix eller tittar på en Stream.

Arozzi Vernazza är en ganska tung stol som väger in på 25 kg vilket i och för sig talar för dess kvalitet också (man vill sitta stabilt). Stolen klarar av en maxvikt på 145 kg vilket bör passa de flesta. Sätets inre bredd är på 31 cm och den yttre bredden på 44 cm.

För korta och mindre personer kanske detta är en onödigt stor stol och du kanske får en bättre ergonomi med en modell anpassad för en lägre viktklass.

Noblechairs HERO – Bästa Premiumval

Noblechairs HERO
 • Bästa Premium Gamingstol
 • Mycket bra för längre och tyngre personer
 • Extremt bra inställningsmöjligheter
 • Inbyggt svankstöd gör att du slipper kudde
 • Mycket bra ergonomi med smarta armstöd

Priser för Noblechairs HERO

4 290 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
4 290 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 60 dagar

Produktbeskrivning

Noblechairs HERO är en av de bästa gamingstolarna som säljs under 2019 och bra alternativ för den som verkligen är på jakt efter en kvalitetsstol som ska hålla i många år.

Noblechairs HERO ryggstödDet är sällan gamingstolar tävlar i det riktiga premiumsegmentet med dyra kontorsstolar som kostar tiotusentals kronor, men Noblechairs HERO gör ett förvånansvärt bra jobb med sin kvalitet, bra design och smarta funktioner.

Detta är en rejäl datorstol som väger in på 30 kg, ger en bred sittyta och klarar av en belastning på 150 kg. Till skillnad från många andra gamingstolar så går kanterna på sitsen bara marginellt upp och det utan någon kännbar metallkonstruktion inuti. Detta bidrar till att du får en mycket större sittyta och lämpar sig bra för större personer eller de som gillar att varierar sin position och sittställning.

Noblechairs HERO går att höja och sänka så du uppnår en höjd för sittdynan på mellan 48-56 cm. Det gör att den fungerar mycket bra även för längre personer.

Noblechairs HERO sitsenSitsen går även att tilta bakåt med flera hack om du skulle vilja luta dig tillbaka. I detta läge följer även sitsen med och det går att nå ytterligare lutning genom att endast fälla ryggstödet. Det finns alltså stora möjligheter att få det läget du vill ha för stunden.

Ergonomin är också väldigt bra i Noblechairs HERO där 4D-armstöden går att justera i väldigt många olika lägen. De är höj- och sänkbara, samtidigt som du kan justera avståndet i sidled och framåt. Den fjärde inställningen innebär att du även kan rotera armstöden för att t.ex. få en riktning framåt mot en central punkt.

Det följer med nackkudde och svankkudde som externa tillbehör för dig som vill ha ökad komfort. Det bör dock poängteras att det i denna modell finns ett inbyggt svankstöd i ryggstödet. Många uppfattar detta som tillräckligt och kuddarna blir mer en valmöjlighet för denna gamingstol jämfört med andra där man känner ett visst tvång för att få något stöd över huvud taget.

I prisklassen tillhör Noblechairs HERO en av de absolut bästa gamingstolarna och ett självklart val för dig som sitter mycket vid datorn och vill investera i en bra stol utan att köpa någon mycket dyr kontorsstol. Tester visar tydligt att gamingstolen är väldigt bra och hästlängder bättre än många billigare alternativ.

Stolen finns att få i flera olika färger med konstläder som material. Modellen finns även med riktigt läder för den som önskar det, men priset går dock upp en del och det är inte säkert riktigt läder anas lika bra.

DXRacer Formula F08 – Populärt val

DXRacer Formula F08
 • Bra betyg från konsumenter
 • Hög byggkvalitet med många funktioner
 • Ställbar nackkudde & svankstöd
 • Justerbart ryggstöd och armstöd
 • Bra val för personer mellan 160-180 cm och under 100 kg

Priser för DXRacer Formula F08

Priser för produkten saknas

Produktbeskrivning

DXRacer Formula F08 är en av de mest populära gamingstolarna och förmodligen kanske den mest sålda modellen. Priset ligger i en bra nivå för gamingstolar och det är inte konstigt att den fått så mycket popularitet.

Med gamingstolen DXRacer Formula F08 får du funktioner som att ställa höjden på stolen från golvet vilket är viktigt för att du ska kunna sitta ergonomiskt rätt. Du kan även ställa höjden på armstöden så att de passar din längd och skrivbord. Ryggstödet går att fälla bakåt och ställa in mellan 90 och 135 grader vilket även det är ganska mycket. Även om ryggstödet beskrivs som steglöst är det kuggar som låser fast ryggstödet i ett stabilt läge och kan väl egentligen översättas till väldigt många lägen för ryggen.

Nackkudden går att montera på två olika sätt för att den ska kunna anpassas till din längd och svankstödet är justerbart i höjdled. I kontorsmiljö är just ergonomi viktigt och köper man en bra gamingstol eller kontorsstol så vill man gärna få stöd i dessa partier.

Stolen är anpassad för maximalt 100 kg och för en längd mellan 160 och 180 cm. Ligger du strax intill dessa mått i längd kan det fortfarande vara en väldigt bra stol men det kan bli problem med t.ex. nackkudden som väldigt många dock inte använder.

DXRacer Formula F08 - Fällt ryggstödVikten är kanske den främsta punkten man bör ta hänsyn till då detta är inte en stol gjord för stora personer. Sätets inre yta är på 32 cm innan det viker av uppåt på kanterna för att bil totalt 42 cm i bredd. Men i dessa kanter går det metallrör som gör att du gärna inte vill belasta detta nämnvärt utan att känna av det. I kundrecensionerna blir det tydligt att personer som väger lite mer eller som gillar att bre ut sig i stolen får problem med detta. En person med mer normal vikt kan dock fortfarande sitta med benen isär utan att det är något problem. Något vi även testat själva.

Detta är en stabil gamingstol med bra kvalitet. Om du ligger inom ramarna för vad den är anpassad för så kan du förvänta dig många sköna timmar framför datorn.

Tittar man på kundrecensioner så är de få besvikna konsumenterna de som inte läst vilken vikt/längd stolen är gjord för. I annat fall har den utsetts till att vara väldigt prisvärd och där man får mycket kontorsstol för pengarna.

AKracing Nitro – Bra val

AKracing Nitro
 • Bra betyg av i recensioner
 • Populärt val av konsumenter
 • Riktigt bred sittyta
 • Ställbart svankstöd och nackkudde
 • Stabil konstruktion med bra komfort

Priser för AKracing Nitro

3 211 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
3 495 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 60 dagar

Produktbeskrivning

AKracing Nitro är en bekväm och ergonomisk gamingstol som fått bra betyg. Den tillhör en av de mest populära alternativen för gamers som vill kunna sitta bra framför datorn under längre tider.

Hela konstruktionen är väldigt stabil och komforten upplevs som väldigt bra av de som testat stolen. En del gamingstolar kan få problem med hårda kuddar vilket inte ger en lika bekväm sittyta något som dock denna modellen från AKracing inte verkar lida av om man får tro flera olika källor.

Funktionaliteten i modellen är dock begränsad till de mest självklara funktionerna som man idag förväntar sig. Du kan anpassa sitthöjden i förhållande till golvet, armstöden går att ställa in och ryggstödet går att fälla. Förutom detta finns där inga extra funktioner där t.ex. tilta stolen så att sätet och ryggen fälls bakåt eller mer justerbara funktioner för armstöden.

AKracing Nitro är anpassat för personer upp till 140 kg och du har en ganska bred sittyta på 39 cm och en totalt bredd med kanter på 53 cm. Det är alltså en modell som är bredare än många konkurrenter och perfekt för dig som känner att du behöver det.

Det följer med ställbar svankstöd och nackkudde som är obligatoriskt för en god komfort och ergonomi. Monteringen av kontorsstolen är också väldigt enkel och det går snabbt att få den på plats.

Arozzi Milano – Bra alternativ

Arozzi Milano
 • Bra betyg av kunder
 • Prisvärd gamingstol
 • Tilt-funktion (Rocking function)
 • Smart designade armstöd med mjukt stöd
 • Ställbart svankstöd

Priser för Arozzi Milano

1 895 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
1 895 krTill Butik
 • Gratis frakt över 2500 kr
 • Öppet köp i 60 dagar

Produktbeskrivning

Gamingstolen Milano från svenska Arozzi är ett annat populärt val som också fått väldigt bra betyg i recensioner och av konsumenter som testat stolen.

Arozzi Milano är en lite annorlunda kontorsstol som inte är anpassad för större personer eller för den delen långa personer. Den klarar en maximal belastning på 95 kg vilket förvisso är tillräckligt för majoriteten av personerna men ryggstödet är också 76 cm långt vilket kan jämföras med deras omtyckta modell Vernazza som har 86 cm. Sätet är dock brett på stolen där de inre måtten är 37 cm och de yttre 51,5 cm vilket är större än många andra modeller.

En annan tydlig skillnad med Arozzi Milano jämfört med många andra stolar är att armstöden inte är justerbara men att de däremot har en tjock fodrad och mjuk yta där du kan vila armarna på. Samtidigt är armstödet utformat som att det lutar framåt vilket gör det möjligt att skjuta in stolen tills armstöden ligger nära skrivbordet och på så sätt får du den avlastningen du önskar för en bra ergonomisk hållning. Svankstödet och nackkudden hjälper dig att sitta skönt under längre sessioner.

Övriga funktioner är den klassiska och viktiga möjligheten att justera avståndet till golvet så att du kan sitta ben dina ben i 90 grader. Det är också möjligt att tilta stolen i 12 grader där sätet följer med. De kallar detta för ”Rocking function”, men däremot går det inte att bara fälla ryggstödet vilket är en funktion som också finns på den dyrare Vernazza.

Även om armstödet inte är justerbart verkar stolen vara designad på ett sätt som passar många. Den har fått väldigt bra betyg i omdömen och borde vara en given kandidat i sitt prissegment.

Mission SG KSC 1.6 – För juniorer & barn

Mission SG KSC 1.6
 • Prisvärd gamingstol för barn
 • Enkel att rengöra
 • Tilt-funktion
 • Ställbar höjd
 • Klarar upp till 80 kg

Priser för Mission SG KSC 1.6

Priser för produkten saknas

Produktbeskrivning

Mission SG KSC 1.6 är en billig gamingstol inriktad till juniorer. Det är inte ovanligt att man som barn länge sitter på en dålig stol men när man växer är dock också viktigt att man sitter bra och att investera i någorlunda bra modeller till sina barn som sitter vid datorn mycket är inget dåligt val.

Med Mission SG KSC 1.6 har du en gamingstol för barn som passar upp till ca 12 års ålder. Modellen är tillverkad i starkt PU-läder vilket är lätta att rengöra och torka av. Ryggstödet har en längd på 57 cm vilket även skvallrar om att det just är en modell för barn. Däremot klarar stolen av en kapacitet på upp till 80 kg så det är trots allt en robust pjäs.

Stolen är justerbar i höjdled så du får rätt avstånd till golvet och stolen kan även tiltas bakåt där sittdynan följer med och behåller vinkeln.

Denna kontorsstol säljs inte av många återförsäljare men är väldigt prisvärd för barn och en smart investering för de som sitter mycket vid datorn.

Tänk på detta när du väljer kontorsstol

Sittande arbete kan vara påfrestande för kroppen och att spela datorspel skiljer sig inte här. En bra stol och rätt inställd stol gör att du kommer långt i ergonomin. Att investera i en bra gamingstol är således att investera i sin egen hälsa nu och framåt.

Se till så att din gamingstol passar din längd och vikt när du väljer stol. Du vill kunna sitt med benen i 90 grader och där hela foten är i marken. Samtidigt vill du ha ett bra armstöd som ligger ungefär i samma höjd som ditt skrivbord så att du kan lasta armarna i en naturlig ställning.

Att välja en stol med svankstöd och och nackkudde är också bra och kan vara avslappnande när man både jobbar och spelar.

Funktioner som att böja ryggstödet bakåt eller att tilta stolen är inga dumma funktioner om man vill kunna koppla av en stund och kolla Netflix, Youtube eller någon live-stream. Men detta beror helt på vad du använder datorn till och du kanske hellre gör detta i TV-soffan eller i sängen med en platta.

Många gamingstolar får man ganska snabbt en inblick i om de passar en eller inte. Många har justerbar höjd, armstöd och svankstöd så at de passar den stora massan väldigt bra. Kvar blir aspekter som hur bred sittyta man har och hur man önskar att använda stolen i övrigt.

En miss många gör när de köper stol till sin spelstation är att man väljer att hålla igen på pengarna och köpa något billigt. Stolen är en väldigt viktig del i en bra upplevelse där man ska kunna sitta en längre tid utan att tycka det gör ont i ändan eller att man sitter fel med ryggen. Dessutom är det ju som sagt en investering i hälsan och att sitta fel i unga år kan snabbt ge utslag när man kommer upp i 30-40 års åldern då man får betala priset.

Så valde vi ut bästa gamingstolen

Det finns ett stort urval av gamingstolar på den svenska marknaden och det är ett område som bara exploderat de senaste åren. I praktiken är gamingstolen en kontorsstol men där fokuset ligger mer på spelandet än kontorsarbete. Detta är något som syns dels på designen på stolarna men även deras utformning och funktioner. En bra gamingstol kan förmodligen användas som en bra kontorsstol också och vice versa men det beror också på många andra funktioner.

Vi har tittat på de tester och recensioner som utförts av gamingstolar för att få en uppfattning om de bästa modellerna. Vi har också tittat på vilka stolar som är de mest populära just nu där det är tydligt att det finns flera stora tillverkare.

Genom att väga samman betyg från recensioner och tester med det kunderna själv rapporterar om så har vi kunnat välja ut en handfull modeller som är riktigt bra. Dels i lite olika prisgrupper men också med olika funktioner och från olika tillverkare.

Valet av den bästa gamingstolen har vägs med funktioner, pris och omdöme och även om en specifik modell är utsedd till ”bäst i test” är alternativen inte dåliga. Här anser vi att dina personliga preferenser bör väga in i valet och det finns även andra modeller som vi inte tagit upp.

Källor & Test

Källor för test, recensioner och annat underlag som vi använt för att kunna presentera de bästa gamingstolarna.

 • Bästa Gamingstolarna testade – 2018 – PC Gamer
  PC Gamer ger sig in i matchen och gör ett snabbt test av olika gamingstolar som är populära på svenska marknaden. Bäst betyg i testet får inte helt oväntat Arozzi Vernazza med 95% och Secretlab Titan plockar hem lika mycket poäng. På tredje plats hamnar DXRacer King som väger in på 90%.
 • Test av gamingstolen Arozzi Vernazza – 2016 – TweakTown
  När TweakTown testade Arozzi Vernazza överraskades dem av hur skön och bra stolen är för den prisnivå den ligger på. I jämförelse med dyrare gamingstolar som Noblechairs Real Leather Gaming Chair så är den lika bekväm och skön att använda samtidigt som den kostar betydligt mindre. I jämförelse med andra billigare gamingstolar står sig Arozzi Vernazza väldigt bra. Betyget från Tweak Town blev 90% i bekvämlighet, kvalitet, funktioner och montering. I prisvärdhet fick modellen 95% vilket gör att den totalt sätt plockar 91% i testet och får utmärkelsen ”Must have” och ”Best Quality Award”.
 • Prisjakt – 2018
  Vilka gamingstolar är egentligen mest populära? Prisjakt kan ge en bild av hur många butiker som säljer en viss produkter och även hur populär en gamingstol är jämfört med andra modeller. Vi kan också använda oss av Prisjakt för att se om eventuella kundrecensioner som lämnats stämmer överens med det betyg en stol fått i tester, recensioner och i andra omdömen.