Massagepistol test

Bästa Massagepistol

Vi har testat massagepistoler och tittat närmare på vilka som är bäst i test.

Förutom att vi själva testat ett stort antal massagepistoler har vi tittat närmare på vad idrottare och konsumenter anser om de olika produkterna. Det har gett oss ett bra underlag för kora den bästa massagepistolen 2022.

Här nedanför hittar du först de massagepistoler som presterat bäst i olika prisgrupper. Längre ner i artikeln kan du läsa mer om massage och de positiva effekterna som de visats ge.

Massagepistoler har blivit väldigt populära massageapparater för att förbättra återhämtningen, värma upp muskler och behandla muskelknutor. De ger möjligheten att punktmassera muskler och släppa på spänningar, vilket gör att de används av så väl elitidrottare som motionärer och vanligt folk idag.

Flowlife Flowgun PRO 2.0 – Bäst i Test

Flowlife Flowgun PRO 2.0
 • Bäst i Test 2022
 • Bästa massagepistolen vi testat
 • Mycket kraftfull motor på 252 W
 • 6 hastigheter mellan 1400 - 3200 rpm
 • 6 massagehuvuden medföljer
 • Bra batteritid på 5 timmar

Priser för Flowlife Flowgun PRO 2.0

3 490 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
3 990 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
3 990 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Produktbeskrivning

Flowgun PRO 2.0 är bästa massagepistolen för 2022 och ett bra val för de fysiskt aktiva som behöver en pålitlig modell med hög kvalitet.

Flowlife Flowgun PRO 2.0 - väska med massagepistolNär vi testade Flowlife Flowgun PRO 2.0 möttes vi en väldigt hög kvalitetskänsla som få andra modeller kommer i närheten av. En märkbar förbättring mot Flowlifes tidigare massagepistoler som dock redan var bra.

Allt ifrån förpackning till material och tillbehör känns bättre. Allt har också sin plats i den medföljande väskan och det är enkelt att komma åt de tillbehör man behöver för stunden.

Det märks att Flowlife polerat till produkterna och det är även kul att se att massagepistolerna kan bli bättre. Detta förstärks tydligare när vi väl startar Flowgun PRO 2.0 som är märkbart tystare än föregångaren.

Av alla Flowlifes massagepistoler så är det Flowgun PRO 2.0 som har den starkaste motorn med en maxeffekt på 252 W. Det märks även då motorn inte lägger av även när vi applicerar ett hårt tryck med massagepistolen i testet.

Flowlife Flowgun PRO 2.0 - masserar låret med massagepistol

Det finns totalt 6 vibrationslägen mellan 1400 – 3200 rpm (23 – 60 Hz) som enkelt styrs genom touchreglage på ovansidan. Här ser du även 5 lysdioder som indikerar vilket hastighetsläge du har valt just nu.

En nyhet med Flowgun PRO 2.0 (och GO 2.0) är att massagepistolen har en inbyggd sensor som mäter hur hårt du trycker när du masserar. Detta symboliserar i sin tur med ett tydligt ljus i toppen. En trevlig funktion och om många nog masserar efter känsla är feedback aldrig fel.

Batteriet i Flowgun PRO 2.0 är också bra och ger 5 timmars batteritid. Batteriet laddas i sin tur till fullt på 4 timmar vilket får anses vara väldigt bra. Kör man massagesessioner på 10-15 minuter räcker batteriet länge och det krävs rätt mycket för att man ska bli överraskad av ett tomt batteri.

Summering

Flowgun PRO 2.0 är Flowlifes bästa massagepistol och det märks oavsett om man tittar på batteri, motorkapacitet eller hastighetslägen. Det märks också på priset som är klart högre med ett riktpris på ca 4 000 kr.

För dig som är fysiskt aktiv eller som regelbundet har behovet av en bra massagepistol är Flowgun PRO 2.0 det bästa alternativet. Vill du komma billigare undan finns där andra alternativ här nedanför som kommer fungera bra.

Flowlife Flowgun One – Smidig & bra massagepistol

Flowlife Flowgun One
 • Bra Produkt 2022
 • Bra testresultat och hög kvalitet
 • Innovativa förbättringar
 • 8 munstycken i smidig väska
 • Smidig storlek och bra ergonomi
 • 5 hastigheter (1600-3200 rpm)
 • Praktisk laddkabel med USB-A

Priser för Flowlife Flowgun One

2 990 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Produktbeskrivning

Flowgun One från Flowlife ger en bra känsla direkt från kartongen och det är tydligt att Flowlife fortsätter förbättra sina massagepistoler och satsar på hög kvalitet.

En stor skillnad med Flowgun One är designen och konstruktionen som ger annan ergonomi än de andra massagepistolerna i deras sortiment. Storleksmässigt påminner den mycket om den lilla massagepistolen Flowgun Pocket men där slutar likheterna.

Flowlife Flowgun One - väska med massagepistol och munstyckeVäskan som följer med Flowgun One håller en klart högre klass än någon annan massagepistol vi testat. Samtidigt hittar du 8 olika massagemunstycken i väskan, som inte ens tar speciellt mycket plats.

Det är här styrkan med Flowgun One ligger. Den ger dig en bra massagepistol som är smidig att ta med sig på så väl träningar och tävlingar. Att ha tillgången till att använda massagepistolen för att värma upp muskler och minska upplevd trötthet är guld värt. Men det kräver att allting är smidigt att ta med sig vilket de lyckats bra med.

Nackdelen med den klart mindre väskan är att laddaren inte ryms. Adaptern (stickkontakten) använder nu förvisso USB-A precis som smartphoneladdare men den får inte plats.

Du kan dock nöja dig med att endast ta med laddkabeln och förlita dig på att någon annan har en adapter eller packa med den sidan om. Stora fördelen med USB-A är att du kan ladda den via andra källor som t.ex. i bilen, tåget eller andra ställen där dessa uttag kan finnas.

De 2-4 h batteritid räcker också långt och du bör inte springa på problem om du kommit ihåg att ladda den. På så sätt kan du säkerligen undvika problemet men för längre träningsresor, läger eller vid de tillfällen du faktiskt glömt att ladda så hade det varit bättre om hela laddaren låg i väskan.

En kul detalj som följer med är en lite laddhållare som du dock inte behöver använda. Den gör att du kan ställa massagepistolen i laddhållaren som blir som ett praktiskt stativ och smidigt för dig som vill ha den framme och lättillgänglig. Dessutom håller den sig fulladdad!

Flowlife Flowgun One massagepistol

När det kommer till styrka så är motorkraften specificerad till samma som i Flowgun Pocket men vi upplever den som något starkare. I jämförelse med de mer kraftfulla Flowgun GO 2.0 och PRO 2.0 är det dock en bit kvar men den lär räcka för de allra flesta.

Allting styrs med en knapp som startar eller stänger av massagepistolen när den hålls inne. Vid knapptryckningar hoppar den mellan hastighetsintervallerna (1 600 – 3 200 rpm).

Slaglängden har också förbättrats och har nu 12 mm jämfört med 10 mm hos de flesta andra massagepistoler från Flowlife.

Summering

Flowlife har lyckats bra med Flowgun One som en klart bättre massagepistol än Flowgun Pocket för den som vill ta med sig den och värderar plats och vikt.

Faktum är att hade massagepistolen haft lite bättre motorkraft hade den utan tvekan petat ner Flowgun PRO 2.0 från titeln som ”bäst i test” då Flowgun One gör allt annat bättre om man kan acceptera kortare batteritid.

Motorkraften behöver inte vara ett problem för 95% av användarna och muskelgrupperna men det är något du får avgöra. Gillar du att kunna applicera mycket tryck i större muskelgrupper kanske den inte räcker till. I slutändan är Flowgun One en mycket bra massagepistol med hög kvalitet som är mycket smidig att ta med sig.

Hyperice HyperVolt Bluetooth – Bra massagepistol

Hyperice HyperVolt Bluetooth
 • Bra Produkt 2022
 • Mycket bra bra betyg från konsumenter som testat
 • Kraftfull motor med tre hastighetslägen
 • Fem utbytbara massagehuvuden
 • Använd upp till 3 timmer per laddning
 • 1 års garanti

Priser för Hyperice HyperVolt Bluetooth

1 990 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar
2 490 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
3 990 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
3 999 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Produktbeskrivning

Hyperice HyperVoltHyperice HyperVolt Bluetooth (BT) är en ny massagepistol uppgraderad med Bluetooth-stöd för att parkoppla med smartphone.

Genom att ansluta massagepistolen till din smartphone kan du välja massageprogram som genom trycksensor anpassar massagen för återhämtning, uppvärmning och andra önskvärda effekter. Här finns även massagetips och videos från professionella atleter att inspireras av.

Hyperice HyperVolt BT bygger vidare på ett vinnande koncept och den äldre modellen anses fortfarande en av de bästa massagepistolerna på marknaden. Den uppgraderade modellen med Bluetooth-stöd förändrar inte prestandan negativt och ger egentligen bara bättre vägledning i användningen.

Hyperice HyperVolt BT har precis som andra bra massagepistoler ett uppladdningsbatteri och just denna modell har 3 timmars batterikapacitet. Detta kombineras med tre hastighetslägen upp till 3200 slag per minut.

Hyperice HyperVolt Bluetooth - innehåll i paket

Fördelar med Hyperice HyperVolt BT är att den har en väldigt tyst motor med Quiet Glide-teknik som konsumenter uppfattar som väldigt positivt. De fem medföljande massagehuvuden är också tillräckligt för att kunna ge en varierad massage för olika muskelgrupper och syften.

Oavsett om du vill massera muskler för att få bort triggerpunkter, förbättra återhämtning eller minska träningsvärk så tyder mycket på att Hyperice HyperVolt BT gör ett bra jobb.

Summering

Hyperice HyperVolt BT är en bra massagepistol som mottagit bra resultat från konsumenter som testat. Den har inte riktigt samma toppkapacitet som Plus-modellen men klart godkänd och blir klart mer prisvärd med sitt lägre pris.

Bluetooth-uppkopplingen är ett kul och innovativt tänkande på en marknad där många massagepistoler annars är sig lika. Hur användbart det är i praktiken är nog upp till varje konsument att själv fundera över.

Prestandamässigt ligger den snäppet under många i samma prisklass med t.ex. klart lägre batteritid jämfört med andra testade modeller.

Flowlife Flowgun GO 2.0 – Mycket bra val

Flowlife Flowgun GO 2.0
 • Bra Produkt 2022
 • Mycket prisvärd massagepistol
 • 5st hastigheter med 2000 - 3200 slag/mint
 • 6st massagehuvuden som enkelt byts ut
 • 5 timmars batteritid och 4h för full laddning
 • Låg ljudnivå och bra ergonomi

Priser för Flowlife Flowgun GO 2.0

2 189 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 60 dagar
2 789 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Produktbeskrivning

Flowlife Flowgun GO 2.0 är uppföljaren på den tidigare väldigt prisvärda massagepistolen Flowgun GO.

Flowlife Flowgun GO 2.0 - massagepistol och förvaringsväskaNär vi öppnar väskan för att testa den möts vi av samma kvalitetskänsla som i PRO-modellen. Den är dock något smalare och väger lite mindre vilket kan förklaras med mindre motor och batteri.

I övrigt har du liknande upplägg på väskan och förvaring av de 6 medföljande massagehuvudena. Allting har sin plats och det är helt enkelt enkelt att använda.

Här har Flowlife gjort förbättringar mot den första GO-modellen som hade en mindre väska i den stora väskan som innehöll alla massagehuvudena. Det kunde dock krävas lite pussel- och tetris-färdigheter för att snabbt stänga den, något man nu slipper.

Massagepistolen bygger i grund och botten på grunddesignen för PRO och bortsett från att den kommer i två trevliga färger och startas undertill istället för ovan så är de tydligaste förändringarna på insidan.

Flowlife Flowgun GO 2.0 har en svagare motor än PRO-modellen vilket även innebär att den inte behöver lika stort batteri för att nå upp till 5 timmars batteritid. Det gör att den väger lite mindre och kan nog ligga lite bättre i handen för vissa användare.

Flowlife Flowgun GO 2.0 - massagepistol på armenNackdelen och kompromissen om man så vill är att motorn på maximalt 134 W effekt är märkbart svagare om man trycker hårt. Vi tror förvisso inte att det är något användarna ofta kommer märka av och i praktiken är det således kanske inte avgörande. Det är ändå värt att känna till.

Däremot upplever vi att ljudnivån är lägre på Flowgun GO 2.0 där Flowlife lyckats väldigt bra även mot konkurrenterna. Skillnaderna är inte enorma men den finns där och kan vara värt att känna till om du vill köpa den tystaste massagepistolen.

Hastighetslägena är 5st på GO och ett mindre än storebror. Antalet slag per minut är 2000 – 3200 och slaglängden är 10mm precis som på PRO-modellen.

Batteritiden är på 5 timmar och laddas upp till fullt på 4 timmar vilket också är identiskt med den större modellen. I övrigt är den också bestyckad med trycksensor som genom färgat ljussken berättar hur hårt du trycker.

Summering

Flowlife har lyckats bra med Flowgun GO 2.0 och på många sätt känns det som en perfekt massagepistol. Skulle vi fått önska någonting som skulle förbättras så är det snäppet starkare motor men de flesta konsumenter kommer antagligen inte se det som ett problem.

Det lägre priset gör att Flowgun GO 2.0 blir mycket mer prisvärd och ett riktigt bra val för den breda skaran som inte behöver den maximala kraften i PRO-modellen. Där finns dock bra utmanare till Flowgun GO 2.0 i samma prissegment som t.ex. Musclepains massagepistol.

Careical Recovery Massagepistol – Bästa Budgetval

Careical Recovery Massagepistol
 • Bästa Budgetval 2022
 • Prisvärd massagepistol
 • Bra betyg från konsumenter
 • 6 massagehuvuden att välja på
 • 20 hastighetslägen upp till 2700 RPM
 • 4-6 h batteritid

Priser för Careical Recovery Massagepistol

999 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Produktbeskrivning

Careical Recovery Massagepistol är en prisvärd massagepistol som säljs exklusivt hos Kjell & Co – men det behöver inte göra den till ett dåligt val för det.

Careical Recovery Massagepistol - förvaringsväskaMassagepistolen levereras i en smidig förvaringsväska likt många andra modeller gör idag. Här hittar du 6 olika massagehuvuden som kan användas för att behandla olika muskelgrupper och besvär.

På massagepistolen finns en enkel display som visar batterinivån med 20 procentenheter åt gången samt en räknare som anger vilket av de 20 hastighetslägena du valt.

Att massagepistolen har hela 20 hastighetslägen är såklart imponerande i en första glans då mer måste vara bättre, eller? Vi ser dock ingen anledning att behöva finjustera hastigheten i så pass många lägen och det blir snarare mer klickande än hos de massagepistolerna med 5-6 lägen som känns mer användarvänligt.

Hastigheten eller slagfrekvensen går från 1200 upp till 2700 RPM (där RPM är slag per minut, en förkortning från engelskans rounds per minute). I jämförelse med de bästa massagepistolerna så når den inte riktigt upp till de 3200 som de har men det är något de flesta konsumenter klarar sig utan.

Batteritiden ligger i klass med de flesta andra modeller och är angiven till 4-6 timmar där hastighet och användning påverkar drifttiden. Det tar dock bara upp till 2 timmar att ladda massagepistolen vilket får ses som väldigt bra.

Summering

Careical Recovery Massagepistol är på många sätt och vis det bästa budgetvalet där rimlig kvalitet möter bra pris. Det är det bästa budgetvalet 2022 bland massagepistolerna.

Massagepistolen har fått väldigt bra betyg av konsumenter som testat den med ett högt snittbetyg. Den har inte riktigt samma kvalitetskänsla som t.ex. Flowgun GO 2.0 och når inte upp till de högsta hastigheterna som de bästa massagepistolerna har.

Musclepain Massagepistol – Bra Budgetval

Musclepain Massagepistol
 • Bra Produkt 2022
 • Bra produkt sett till prisnivå
 • Relativt stark motor
 • 10 hastighetslägen
 • 6 valbara massagemunstycken
 • Batteritid på 4-5 timmar

Priser för Musclepain Massagepistol

1 499 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Produktbeskrivning

Massagepistolen från Muscleplain är inget dumt alternativ för dig som letar efter en lite billigare massagepistol jämfört med toppmodellerna.

Massagepistolen startas enkelt genom strömbrytaren och styrs sedan genom touchknapparna vid displayen. Här kan du även välja hastighetsnivåer mellan 1-10 och massagepistolen accelererar tempot på ett bekvämt sätt till den valda hastigheten.

Precis som för många andra massagepistoler idag så levereras Musclepains modell i en väska med 6 stycken massagehuvuden som enkelt byts ut efter eget tycke och smak.

Det följde också med en liten manual (häfte) med tips som dock är på danska. Förmodligen klarar du dig bra utan det ändå men ändå tråkigt när produkten även marknadsförs utanför Danmark.

Batteritiden för Musclepains massagepistol är angiven till 4-5 timmar vilket är i klass med många andra normalstora modeller på marknaden.

Det känns som Muclepains massagepistol håller en hygglig kvalitetsnivå när vi testar den och det finns egentligen inga anmärkningar på den punkten. Den är också förhållandevis tyst i många hastighetslägen.

En nackdel vi upplevde i jämförelse med Flowgun Go är att den känns något framtung när man håller i den. Förmodligen för att en större del av massan sitter ovanför fästet medan Flowlife lyckats balansera det bättre. I kombination med att Flowgun Go har bättre material för greppet kommer den ut steget före i ergonomin.

Motorkraften i Musclepain är också klart godkänd och även om vi kan få den att stanna så krävs det ett relativt hårt tryck innan motorn ger vika. Den är inte så bra som Flowlifes bästa massagepistol men står sig ändå i klass med Flowgun Go här.

Vi tycker Musclepains massagepistol presterar bra och känns som en bra massagepistol för prisnivån.

Theragun Pro – Bästa Premiumval

Theragun Pro
 • Bästa Premiumval 2022
 • Bra betyg av elitidrottare & konsumenter
 • Unik ergonomi gör viss behandling lättare
 • 5 lägeshastigheter och slaglängd på 16 mm
 • Utbytbara batterier (2 st inkluderade)
 • Bärväska med laddare och 6 massagehuvuden

Priser för Theragun Pro

4 274 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Produktbeskrivning

Theragun Pro vridbart massagehuvudTheragun Pro är den mest påkostade massagepistolen bland Theraguns alternativ. Produkten är mycket väldesignad och förutom att den tar med sig den innovativa funktionen att ändra riktning på massagehuvudet så presterar den även bra i flera delmoment av test.

Om du redan tittat på priset så inser du snabbt en klar nackdel med Theragun Pro och det räknas som en premiumprodukt för idrottare som vill ha en allsidig massagepistol i hög kvalitet.

Den triangulära formen gör att du får handtag i flera vinklar och i kombination med att massagehuvudet går att vrida i mer än 90 grader gör att du kan hitta ett bekvämt sätt att massera även mer svåråtkomliga muskelgrupper. Ergonomin är helt enkelt unik bland massagepistoler.

Vår uppfattning är dock att även om designen av massagepistolen är intressant och ger helt annan ergonomi än en klassisk modell kan designvalet även uppfattas som mer klumpigt i vissa sammanhang.

Theragun Pro massagepistol

Theragun Pro kommer med 2 st utbytbara batterier vilket gör att du kan ladda det enda batteriet medan det andra är i drift. Du får upp till 150 minuters batteritid per batteri.  De utbytbara batterierna kan i teorin också innebära förlängd livslängd om det är enkelt att byta ut batterier som tappat sin kapacitet efter något år.

På massagepistolen hittar du även en OLED-display som visar kraftmätaren och hur många slag massagepistolen arbetar i. Du får även en indikator på batterinivån. Du kan välja mellan 5 hastigheter från 1 750 rpm upp till 2 400 rpm. I jämförelse med t.ex. Flowlifes massagepistol som når 3 200 slag per minut så har Theragun Pro inte samma maxkapacitet. En fördel dock är att amplituden eller slaglängden är 16 mm på Theragun Pro vilket gör att den går djupare i slagen.

Theragun Pro levereras med förvaringsväska, 6 st olika massagehuvuden, extern laddare och 2 st batterier. Den är också relativt tyst och tillhör de mer tysta alternativen du kan hitta. Det kan vara värt att belysa då många vill använda sin massagepistol i soffan medan man tittar på underhållning.

Theragun Pro är ett intressant premiumalternativ som ger funktioner andra massagepistoler saknar. Den höga kvaliteten, djup slaglängd, vridbart massagehuvud och utbytbara batterier gör den till en av de bästa produkterna i det högre prissegmentet. De billigare alternativen Theragun Elite och Theragun Prime kan vara alternativ att titta närmare på.

Hyperice HyperVolt Plus – Kraftfull modell

Hyperice HyperVolt Plus
 • Bra Produkt 2022
 • Mycket kraftfull massagepistol
 • Tre hastighetslägen att välja mellan
 • 5 st utbytbara massagehuvuden följer med
 • Upp till 2,5 timmars drifttid
 • 1 års garanti

Priser för Hyperice HyperVolt Plus

3 790 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
5 499 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
5 499 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Produktbeskrivning

Hyperice HyperVolt Plus är en kraftfull massagepistol som har en kraftigare motor än den som existerar i den ordinarie modellen. Något som också innebär att modellen får något sämre batteritid på 2,5 timmar.

Hyperice HyperVolt Plus - 5 massagehuvudenMassagepistolen kommer även med tre hastighetslägen och samma fem utbytbara massagehuvuden som den vanliga modellen. Det är alltså den kraftfullare motorn med 30 % extra effekt du betalar extra för, något som vi är osäkra på om det faktiskt behövs.

Modellen väger endast ca 2 hg mer än den mindre kraftfulla modellen och således borde där inte vara någon större skillnad i hur lätt massagepistolen känns att använda. Det följer heller inte med någon förvaringsväska till denna modellen och säljs istället separat om du önskar ett smidigt sätt att förvara den på.

Det är däremot ingen tvekan om att även Hyperice HyperVolt Plus är en bra produkt om kan borste från bristerna. Det är en massageapparat som på ett kraftfullt sätt kan komma åt triggerpunkter, träningsvärk och även hjälpa till med att värma upp muskler inför träning.

Avsaknaden av förvaringsväska, den något sämre garantitiden på 1 år och det högre priset gör att Hyperice HyperVolt Plus tränger sig in som en något mer nischad produkt för de som specifikt önskar den extra kraften.

Hade produkten haft medföljande förvaringsväska, bättre garantitid och legat lägre pris hade det varit en rimlig kandidat att utses som bäst i tester.

Master Fitness MG500 – Bra Budgetval

Master Fitness MG500
 • Prisvärd massagepistol
 • Hastigheter upp till 3 200 slag / minut
 • Fyra utbytbara massagehuvuden
 • Sex olika hastigheter
 • Förvaringsväska medföljer

Priser för Master Fitness MG500

1 341 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
2 799 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
3 490 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Produktbeskrivning

Master Fitness MG500 är en billigare massagepistol som dock skiner med sina sex hastighetslägen och upp till 5 timmars effektiv laddning. Den maximala hastigheten är 3 200 slag per minut vilket motsvarar ca 53 slag per sekund.

Även Master Fitness MG500 har mottagit bra betyg och omdömen från konsumenter som testat massageapparaten. Däremot är det goda betyget inte lika entydigt som för andra massagepistoler vilket ligger till grund för att detta kanske är ett bättre alternativ för dig som vill komma så billigt undan som möjligt.

Precis som för andra massagepistoler lämpar den sig väl för att arbeta bort triggerpunkter, muskelsmärtor och träningsvärk. Den kan användas för att värma upp musklerna inför träning eller för att förbättra den upplevda återhämtningen.

Master Fitness MG500 Massagepistol - Massagehuvuden

Master Fitness MG500 kommer med fyra utbytbara massagehuvuden och det följer även med en praktisk väska vilket är uppskattat med tanke på den lägre prisnivån som denna produkt håller.

Det lägre priset på Master Fitness MG500 jämfört med andra populära massagepistoler med liknande kapacitet gör den intressant för den som vill spara en slant på sin investering. Även om massageapparaten fått bra betyg av konsumenter som testat den så är underlaget betydligt sämre samtidigt som produkten endast kommer med 1 års garanti.

Vi listade tidigare Master Fitness MG500 som Bästa Budgetvalet men nya prisvärda massagepistoler har tagit plats på marknaden som gör att vi ändrat vår bedömning under 2020.

Gymstick CairO Pro Massage Gun – Bra val

Gymstick CairO Pro Massage Gun
 • Toppbetyg på 5 av 5 i test
 • Unik design underlättar ibland
 • Batteritid upp till 15 timmar
 • Förvaringsväska med 5 munstycken
 • Enkel att använda

Priser för Gymstick CairO Pro Massage Gun

1 566 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
1 949 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
2 199 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Produktbeskrivning

Massagepistolen Gymstick CairO Pro är ett intressant alternativ värt att titta närmare på och som även presterat bra i tester.

Gymstick CairO Pro har en unik design med en vinkel som gör det lättare att massera sig själv på vissa ställen. Till skillnad från den 90-gradiga vinkeln som vanliga modeller har så har du här snarare 45 graders vinkel. Om du t.ex. vill massera dig själv på axlar och skuldror så är det lättare att komma åt med denna.

Massagepistolen har även presterat bra i tester och var en av modellerna som fick toppbetyg när Aftonbladet testade massagepistoler. Gymstick CairO Pro Massage Gun utsågs där som ”toppmodell” och plockade hem 5 av 5 i betyg.

Gymstick CairO Pro Massage Gun displayEnkel att använda och extremt bra batteritid var med bland lovorden som gjorde att den fick så pass bra betyg. En fördel med modellen är också att den har en display som tydligt visar hastighetsläge och även räknar antalet slag gjorda.

Det följer med fem olika massagehuvuden att välja på och du kan justera hastigheten i fem olika lägen. Beroende på hastighetsläge så varar batteritiden mellan 6,5 och 15 timmar vilket är minst sagt imponerande.

Mycket tyder på att Gymstick CairO Pro Massage Gun är ett bra alternativ och vet man med sig att man speciellt vill massera delar av ryggen själv kan den unika designen vara en klar fördel.

Flowlife Flowgun Pocket – Liten massagepistol

Flowlife Flowgun Pocket
 • Liten och smidig massagepistol
 • Bra prestanda för sin storlek
 • 4 munstycken medföljer
 • Upp till 4 h batteritid
 • Praktisk förvaringsväska medföljer

Priser för Flowlife Flowgun Pocket

1 990 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
2 285 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
2 285 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Produktbeskrivning

Flowlife har under 2021 lanserat deras Flowgun Pocket vilket är en klart mindre och smidigare massagepistol. Även om modellen är opraktisk att förvara i fickan så är den klart mindre än de flesta andra modeller på marknaden.

Trots sitt mindre format kommer den med godkänd batteritid på 2-4 timmar och laddas upp fullt på ca 4 timmar igen. Den har flera hastighetslägen som sträcker sig från 2 000 upp till 3 200 slag per minut och mäter sig även här med många toppmodeller.

Slagorden för modellen är dess mindre design och för att förvaringsväskan ska ta mindre plats så kommer den även med 4 munstycken jämfört med de 6 st man finner i de större modellerna.

När vi testade Flowgun Pocket tycker vi att den generellt sett fungerar väldigt bra för många muskelgrupper. Men den största nackdelen med modellen ligger i motorns effektstyrka som endast är 100 W jämfört med de större modellerna som har 180 W respektive 240 W.

Är den lägre motorstyrkan något problem i praktiken? I de flesta fall verkar det inte vara så men vi kan ändå få motorn att stanna genom att trycka hårt med vissa munstycken. Massagepistolens motor orkar då inte längre arbeta emot trycket som uppstår. Det är kanske inte vanligt att man trycker så pass mycket med massagepistolen men vi kan ändå se det som ett potentiellt problem för vissa personer och muskelgrupper.

I övrigt kan du förvänta dig samma höga kvalitet som med andra massagepistoler från Flowlife. Vårt köpråd är dock en större och kraftfullare modell men om du verkligen behöver en liten och smidig massagepistol så är det fullt möjligt att detta är den bästa kompromissen.

Så väljer du rätt massagepistol

Köpa Massagepistol

Antalet massagepistoler på svenska marknaden har ökat explosionsartat och det är idag väldigt svårt att granska alla modeller inför ett köp. Även om många modeller är väldigt lika i funktion så finns det även vissa aspekter som utmärker skillnaden mellan olika massagepistoler. Detta ska vi titta närmare på så att du kan hitta den modell som är bäst för dig.

Slagfrekvens – massagepistolens hastighet

massagepistol slagfrekvensSlagfrekvensen är massagepistolens hastighet och benämns ofta i Hertz (Hz) för att beskriva antal slag per sekund eller RPM för antal slag per minut. En massagepistol som slår 3 200 slag per minut har alltså 60 Hz (3 200 slag dividerat med 60 sekunder).

Massagepistoler har olika hastighetsnivåer som ofta regleras i fasta steg där du t.ex. väljer mellan hastighetsläge 1-5. De olika nivåerna ökar då gradvis slagfrekvensen tills den högsta nivån är nådd.

Fördelen med olika hastigheter är att olika muskelgrupper reagerar olika på hastighet och är man öm eller masserar en mindre muskelgrupp kan en lägre hastighet vara lämpligt. Olika massagepistoler har olika antal lägen att välja mellan och alla har inte samma maxhastighet.

Vilken slagfrekvens som är bäst är svårt att säga och kokar nog snarare ner till vad du personligen uppskattar för det valda området. Här har vi funnit att olika personer föredrar olika hastigheter även om det är samma muskelgrupp som masseras. På så sätt är det fördelaktigt om du kan välja hastigheten i flera steg på massagepistolen.

Slaglängden och dess betydelse

slaglängd massagepistolSlaglängden på massagepistolen avger hur långt massagehuvudet rör sig i varje rörelse. Det vanligaste är att det ligger runt 10 mm och längre slaglängd har använts som argument för att kunna nå djupare i de muskler som masseras.

Vi har haft svårt att visa på att slaglängden har någon stor betydelse då trycket mot muskeln snarare bestäms av den som håller i massagepistolen och det massagehuvud som används. En längre slaglängd tycks snarare innebära att man måste hålla massagepistolen längre ifrån muskeln.

Motoreffekt bestämmer styrkan

Det är lätt att dra slutsatsen att massagepistoler med lika många slag per minut har samma styrka men det är tyvärr felaktigt. Motorstyrkan som mäts i Watt varierar mellan modeller och även om flera modeller når 3 200 slag / minut så kan motorstyrkan variera kraftigt.

En svag motor kan innebära problem i att den stannar om man trycker för hårt. Den klarar helt enkelt inte av att motarbeta den kraft som behövs för att trycka ifrån.

Det är inte ovanligt att billigare massagepistoler har en svagare motor än premiumalternativen och i praktiken kan det innebära problem. När vi testade massagepistoler lyckades vi ganska enkelt stanna motorn i en svag modell när den trycktes hårt mot handflatan i andra handen. Så vi kan absolut se hur det kan bli ett problem för större muskelgrupper som man vill massera lite hårdare.

Massagehuvuden för olika muskelgrupper

munstycken for massagepistolAntalet olika massagehuvuden som medföljer varierar från några enstaka upp till en handfull olika alternativ. De fungerar som munstycken som enkelt byts ut för att du ska få rätt tryck på rätt muskel.

Tillverkarna har tydligt inspirerats av varandra här då flera massagehuvuden kan anses vara en form av basutbud som följer med de flesta modeller oavsett tillverkare. Det medföljer instruktioner om vilka munstycken som lämpar sig bäst för olika muskelgrupper men i slutändan är det du som användare som bestämmer.

Ett smalt och spetsigt massagehuvud kommer gräva djupare ner i muskeln än en platt. Ett klotformat massagehuvud lämpar sig t.ex. bra där ytan inte är helt rak som t.ex. vid nacke och axlar. Det finns även dämpade munstycken med luft som för att dämpa kraften från massagepistolen.

Oavsett vad du föredrar så ger fler munstycken fler alternativ.

Ljudnivå

Ljudnivån på massagepistoler är absolut inte låg men samtidigt är brummandet inte något som upplevs som allt för störande. Bland de bästa massagepistolerna uppfattas ljudet nästan som ett harmoniskt brummande.

Om du väljer någon av de bästa massagepistolerna upplevs de inte som störande i normala fall. Billigare massagepistoler kan möjligtvis prestera sämre på den fronten även om vi inte hittat några konkreta belägg för det idag.

Även om de massagepistoler vi testat inte har varit generellt tysta så har det inte upplevts som störande i vanliga situationer heller. Vet du med dig att du kanske vill kunna använda massagepistolen i ljudkänsliga situationer så finns det ett värde i att jämföra ljudnivån mellan olika modeller.

Batteritid och laddning

Generellt sett är bättre batteritid uppskattat oavsett hur man vänder och vrider på det. En massagepistol som måste laddas ofta är klart mindre uppskattad än en som håller i flera timmars behandling.

En annan viktig faktor är hur snabbt massagepistolen kan laddas upp innan den kan användas när batteriet väl är slut. Det kan vara minst sagt frustrerande om batteriet är slut och man måste vänta flera timmar på att den ska laddas.

Batteritiden påverkas av batteriets storlek vilket i sin tur påverkar massagepistolens fysiska storlek och vikt men också priset. För den som är ute efter att köpa en billig massagepistol kanske är villig att kompromissa med dessa faktorer.

Vikt, design & förvaring

Flowlife massagepistol förvaringFör den som inte hållit i en massagepistol är det lätt att man underskattar deras storlek och vikt. För att få plats med en stark motor och bra batteri blir det en robust pjäs som tar plats. Det är då fördelaktigt om man har någon form av förvaringsväska för själva pistolen men också för tillbehören som laddare och de olika munstyckena.

En bra förvaringsväska innebär att du har alla delar samlade på ett ställe och det är lättare att packa med sig det utan att allting blir utspritt. Värt att notera är att förvaringsväska inte medföljer alla modeller och för vissa säljs det separat.

Det har på senare tid kommit mindre modeller till marknaden och där de minsta är väsentligt mindre och smidigare att ta med sig jämfört med de ”vanliga” massagepistolerna. Däremot kommer de ofta med färre hastighetsval, svagare motor och sämre batteri.

En mindre massagepistol kan även göra det svårare att komma åt vissa muskler beroende på om du ska behandla dig själv och vilken muskelgrupp det gäller.

Vanliga frågor & svar om massagepistoler

 1. Vad är en massagepistol?
 2. Vad används massagepistoler till?
 3. Är massagepistoler batteridrivna?
 4. Hur fungerar en massagepistol?
 5. Finns där någon evidens till att massagepistoler hjälper?
 6. Vilken massagepistol är bäst?
 7. Hur presterar andra massagepistoler?

1. Vad är en massagepistol?

Flowlife Flowgun MassagepistolEn massagepistol är en massageapparat där du har möjlighet att punktbehandla områden för att uppnå olika effekter för musklerna.

Massagepistolerna har utbytbara massagehuvuden som rör sig väldigt snabbt i en slaglängd runt 10 mm. Många av de bästa massagepistolerna har en maximal frekvens på 53,3 Hz. Det innebär att de i sitt snabbaste läge slår 53,3 slag per sekund eller närmare bestämt 3 200 slag per minut.

Massagepistolerna är också väldigt kraftfulla i sina motorer men eftersom massagehuvudet rör sig så fort är det kraften som du applicerar till stor del avgör hur hård massagen blir. Du kan alltså använda det snabbaste läget men välja att inte trycka så hårt mot musklerna.

Det finns både fördelar och nackdelar med massagepistoler som är väl värda att känna till så du som konsument kan ha rätt förväntningar på produkten.

Vill du ha video som introduktion till produkten så kan du titta på Flowlifes prestationen av vad en massagepistol är här nedan.

2. Vad används massagepistoler till?

Massagepistoler har snabbt blivit populära och används av så väl naprapater, fysioterapeuter och massörer i deras arbete men också av privatpersoner som önskar att släppa på muskelspänningar, behandla triggerpunkter och mycket mer.

Inom idrottsvärlden har massagepistolerna också blivit väldigt hett där de dels kan användas för att värma upp och mjuka upp muskler inför en aktivitet där man sett ökad rörelseförmåga efter användning av massagepistoler utan att för den delen tappa muskelstyrka.

Massage och foamrollers har tidigare visat på att kunna minska den upplevda tröttheten. Du känner dig alltså mer återhämtad, mjukare i kroppen och kan således prestera bättre. Även om massagepistolerna i sig inte använts i den forskningen så finns det evidensbaserade effekter värda att nämna där massagepistolen, foamrollers och andra massageapparater kan hjälpa.

Du kan läsa mer om massage och forskning på området längre ner på denna sida.

3. Är massagepistoler batteridrivna?

Ja, de massagepistoler vi rekommenderar är alla batteridrivna. Laddningstiden är ofta på 3-5 timmar och ger 2-4 timmars användning, vilket räcker till väldigt många användningstillfällen.

4. Hur fungerar en massagepistol?

Massagepistolen funktion är inte så svår att förstå sig på och beskrivs en hel del i svar 1 här ovan.

Massagehuvudet rör sig fram och tillbaka i en väldigt snabb hastighet och en slaglängd på ca 10 mm. Genom att välja lämpligt massagehuvud till önskad muskelgrupp så kan du punktmassera det området med tryck och vibrationer.

Massagepistolen har tagits emot väl och väldigt många av de som testat de bästa massageapparaterna som vi tar upp här ovan är väldigt positiva och nöjda med resultatet.

5. Finns där någon evidens till att massagepistoler hjälper?

Trots att massagepistoler är relativt nya produkter så har det kommit studier som visar på positivt resultat.

Att massagepistolen kan användas som uppvärmning och möjligtvis som ersättare / komplement till dynamisk stretching för idrottare verkar det finnas belägg för.

Behandling av triggerpunkter och andra besvär är svårare att säkerställa i studier då vetenskapen i sig har svårt att fastställa fenomenet muskelknutor och vad det är. Många tycker dock punktbehandling med tryck från massör eller massagepistol hjälper till.

Även återhämtning har massage visat sig kunna förbättra när det kommer till hur individen uppfattar det. Med andra ord så förbättras den upplevda återhämtningen vilket i sig kan vara positivt oavsett om den fysiologiska återhämtningen förbättrats.

I övrigt lär det ta tid att testa massagepistoler och massage överlag för att säkerställa vad som hjälper och inte hjälper.

6. Vilken massagepistol är bäst?

Det finns idag några riktigt bra massagepistoler att välja mellan och vi går igenom de närmare här ovan på sidan. Där har vi även valt ut en av dessa massageapparater som bästa valet.

Det finns idag inga större oberoende tester som på ett bra sätt jämfört olika massagepistoler närmare och således saknas utmärkelser som ”bäst i test”. Vi har istället tittat närmare på produkterna och vad som skiljer dem åt samtidigt som vi vägt samman omdömen lämnade av konsumenter som testat dem.

Du kan läsa mer om hur vi valt u de bästa massagepistolerna längre ner på sidan.

7. Hur presterar andra massagepistoler?

Det finns fler massagepistoler på marknaden än de produkter som vi valt ut till de bästa att titta närmare på. Hur dessa presterar i praktiken varierar kraftigt.

Vi vet att vissa modeller som t.ex. Theragun Pro / Elite / Prime håller en bra kvalitet och kan vara rimliga alternativ, speciellt med tanke på att deras design skiljer sig. Men de är också generellt sett dyra och vi har svårt att se vad de skulle tillföra om man inte specifikt är ute efter någon premiumdesign eller specifik funktion.

Det finns också en del väldigt billiga massagepistoler som håller en lägre kvalitetsnivå både i byggkvalitet och specifikationer. Produkter som dessa diskvalificerar sig ofta tidigt i granskningsprocessen och elimineras från urvalet som de bästa massagepistolerna.

Äldre modeller som utgått

Äldre massagepistoler som utgått och är på väg bort men som nyligen haft utmärkelser som bäst.

Flowlife Flowgun

Flowgun
 • Bästa Valet 2020
 • En av de bästa massagepistolerna
 • Toppbetyg från konsumenter som testat
 • 5 hastighetslägen upp till 3 200 slag / minut
 • 6 olika massagehuvuden för olika syften
 • Smidig förvaringsväska och bra garantivillkor

Priser för Flowgun

3 990 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
3 990 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Produktbeskrivning

Flowgun är en massagepistol från det svenska företaget Flowlife som blivit väldigt populär och där många konsumenter visat sin uppskattning över massageapparaten. Även vårt test visar på en väldigt hög kvalitet och Flowlifes massagepistol imponerar helt klart med bra balans mellan funktioner, kvalitet och pris.

Flowgun massagepistol väskaMassagepistolen kommer i en praktiskt förvaringsväska som även gör det lättare att ta med sig massageapparaten. Inuti väskan finner du förutom massagepistolen och laddaren även de sex olika massagehuvuden som är enkla att byta ut.

Du väljer mellan fem olika vibrationsnivåer där det snabbaste läget arbetar med hela 3 200 slag per minut eller drygt 53 slag per sekund. Slaglängden är 10 mm vilket ligger i klass med många andra massagepistoler på marknaden. Slagen eller vibrationerna om man så vill avser att stimulera din bindväv runt musklerna, öka blodcirkulationen, frigöra triggerpunkter m.m.

Många som använt Flowgun som massageapparat har rapporterat om att de upplever en förbättrad återhämtning och mindre träningsvärk vilket kan påverka din prestation positivt under så väl träning som tävling.

Att just den upplevda återhämtningen kan förbättras stöds även av forskning som tittat på effekterna av massage och foamrolling. Massagepistolen gör det helt enkelt lättare att stimulera en specifik muskel och punkt som kanske annars hade varit svår att komma åt, något vi även uppskattade när vi testade den.

När vi testade Flowlifes massagepistol Flowgun var det tydligt att produkten känns väldesignad med god kvalitet och genomtänkta funktioner för att passa olika situationer och personer. Den känns också väldigt tyst trots att man man tydligt känner av kraften i motorn som arbetar. Vid sammanställning av omdömen från konsumenterna stod det även klart att produkten fått toppbetyg från de som testat den.

Även om det finns både billigare och dyrare massagepistoler att välja mellan är det vår uppfattning att Flowgun är det bästa valet idag. Bra support och 2 års garanti förstärker även synen på att det är en bra produkt att satsa på.

Flowlife Flowgun Go!

Flowlife Flowgun Go!
 • Bästa Budgetval 2020
 • Smidig och prisvärd massagepistol
 • Presterar bra i vårt test
 • 5 hastighetslägen och bra batteritid
 • 6 olika massagehuvuden & väska ingår
 • 2 års garanti

Priser för Flowlife Flowgun Go!

Priser för produkten saknas

Produktbeskrivning

Företaget Flowlife har lanserat en mindre massagepistol vid namn Flowgun Go! för att aktiva människor lättare ska kunna bära med sig den. Dessutom kommer den också med en lägre prislapp som nog uppskattas av många.

Massagepistolen påminner mycket om deras mer kraftfulla variant och skillnaderna är inte så stora som man kanske tror. Storleksmässigt är den något mindre och den har också något lägre vikt vilket såklart bidrar till att den är lättare att ta med sig.

De största skillnaderna syns i motorkraften där Flowgun Go! har en svagare motor på maximalt 160 W jämfört med deras original-modell som har 240 W. Det speglar även av sig hur snabbt massagepistolen arbetar där du med denna får upp till 2 800 slag per minut som mest.

Flowlife Flowgun Go!Men även om motorkraften är svagare behöver inte det nödvändigtvis innebära problem. Du kan justera hastigheten i fem steg och det är egentligen bara om du vet med dig att du behöver den där extra kapaciteten som det blir avgörande på den punkten.

Massagepistolen Flowgun Go har en batteritid på ca 6 timmar vilket delvis antagligen kan tillskrivas att motorn inte når samma maxeffekt. Även detta spelar i händerna på de som vill ta med sig massageapparaten på resor m.m. För att ladda den fullt behöver den vara inkopplad i vägguttaget under 3-4 timmar.

Du får totalt 6 massagehuvuden att variera mellan och de passar i olika situationer. Exempelvis fungerar den spetsiga bäst för triggerpunkter och muskelknutor som behöver punktmasseras medan de större är avsedda för större muskelgrupper och den mjuka för känsligare områden.

Flowgun Go har det mesta som du behöver i en massagepistol och det är inga stora kompromisser som görs. Från det perspektivet är det den bästa massagepistolen i sitt prissegment och det bästa alternativet bland många billiga modeller.

Så valde vi ut de bästa massagepistolerna

När vi valt ut de bästa massagepistolerna har vi valt att inte titta på massagens potentiella effekter för din kropp och fysiologi. Vi har istället valt att bryta ut det som en egen fråga frånskild vilken massagepistol som är bäst.

För att hitta den bästa massagepistolen har vi själva testat en handfull modeller från olika tillverkare vilket ger oss en bra förståelse för hur de fungerar och vad man bör förvänta sig.

Vi har tittat på hur de är förpackade, vilken förvaringsväska de har, konstruktionskvalitet, vikt och ergonomi att hålla i. Det är ytliga men i slutändan faktorer som trots allt spelar roll.

Massagepistolerna har testats i form av motorstyrka och ljudnivå för att se vilka som avviker och ett dåligt ett bra håll.

Förutom att vi testat massagepistolerna själva så har vi krossjämfört vår data med dels andra tester av massagepistoler men också idrottares och konsumenters åsikt om vilken som är bäst.

Vår synpunkt är att ju mer data desto bättre underlag för att utse vilken massagepistol som faktiskt är bäst i test.

Källa & Tester

Källor för test, recensioner, omdömen och forskning som ligger bakom våra slutsatser i denna artikel.

 • Test av 11 massagepistoler – 2020 – Aftonbladet Plus
  Aftonbladet Plus testade 11 olika massagepistoler i flera olika prisgrupper. Trots att testet utfördes i slutet av 2020 är valet av modeller intressant där flera av de mest populära modeller inte är inkluderade. I testet framgår det att skillnaderna mellan de dyra och billigare modellerna inte är så stora. Massagepistoler som var inkluderade i testet var Hyperice Hypervolt, React Massage Gun, Casada Medigun, Gymstick CairO Pro Massage Gun, Swehealth Hi5 Nova, Core Massagegun, Hyperice Hypervolt Plus, Gymstick Massage Gun, Casada Medigun Pro, Active Nordic Active Pro 2, MLX Massage Gun. Bäst i testet blev Casada Medigun Pro och Core Massagegun utsågs till bästa köp.
 • Test av Flowlife Flowgun One – 2022
  Vi har testat den Flowgun One från Flowlife. Det mindre formatet i kombination med innovativa förbättringar gör den till en mycket bra massagepistol. Fördelarna är många i form av ergonomi, smidighet och munstycken. Nackdelarna ligger främst i att motorkraften gärna hade fått vara snäppet bättre för att även täcka de som föredrar hårdare tryck på stora muskelgrupper. Priset är också faktor som är relativt högt jämfört med de billigaste massagepistolerna.
 • Test av Flowlife Flowgun PRO 2.0 & Flowgun GO 2.0 – 2021
  Vi har testat Flowlifes nya massagepistoler som lanserats under 2021 och jämfört med andra massagepistoler. Massagepistolerna har bedömts i sin helhet som produkt i från förpackning, tillbehör, kvalitet och funktioner. Vi har sedan testat massagepistolerna, bedömt ljudnivå och hur kraftfulla dem är. Vi har också utvärdera ergonomin och hur de är att använda.
 • Test av Flowlife Flowgun, Flowgun go & Flowgun pocket – 2021
  Vi har själva testat och provat massagepistolerna från Flowlife för att få en bättre förståelse för hur massagepistoler fungerar i allmänhet men också för att se hur bra Flowgun presterar, vilken kvalitet produkten håller och vilka funktioner där finns.
 • Teset av Musclepain Massagepistol – 2021
  Vi har utökat vårt test av massagepistoler och har även inkluderat massagepistolen från danska företaget LionTech som tagit fram Musclepain och deras massagepistol.
 • Produktundersökning – 2022
  Vi har tittat närmare på en mängd olika massagepistoler för att identifiera vilka som är bäst baserat på omdömen och tester. Detta inkluderar modeller som Flowlife Flowgun, Flowlife Flowgun Go, Hyperice HyperVolt, Hyperice HyperVolt Plus, Kjell & Company Careical Recovery Massagepistol, Gymstick Massage Gun, Gymstick CairO Pro Massage Gun, Titan Life Trigger Gun A-Physio, Master Fitness MG500, Theragun Pro / Elite / Prime m.fl.
 • Produktundersökning – 2022 – Prisjakt
  Vi har använt oss av Prisjakt för att identifiera utbudet av massagepistoler på marknaden, var produkterna säljs och även i viss mån som källa för betyg lämnade av konsumenter. Detta är viktigt information som på ett bra sätt kompletterar tester om massageapparater, utmärkelser som ”bäst i test” m.m.
 • Produktundersökning – 2022 – Pricerunner
  Pricerunner har kunnat bistå med fördjupning i vilka massagepistoler som är populära, vilka butiker som säljer dem och såldes även hjälpa oss att samla in konsumenters omdömen som används för att välja ut de bästa produkterna.
 • Konsumentomdömen – 2022
  Vi har använt oss av konsumenters omdömen för att få en inblick i hur de upplever produkterna och vilket betyg de ger produkterna efter att ha testat dem. Vi har sammanställt det totala betyget från flera källor för att få en uppfattning om massagepistolerna är bra sett från konsumenternas perspektiv. Vi har även tittat närmare på vilka negativa konsekvenser som nämns för att identifiera brister med produkter och såldes lättare kunna exkludera de sämsta massagepistolerna på marknaden.