MellandagsreaFredagen den 25 December 2020
62:13:39:11dagar : timmar : minuter : sekunder

Mellandagsrea 2020

Årets sista stora rea är Mellandagsrean som börjar på Juldagen den 25 december 2020 och fortsätter året ut. I vissa enstaka fall kan rean fortsätta in på nästa år men det är inte normen.

På denna sida får du hjälp att hitta till de butiker som kör rea under mellandagarna. Perfekt tillfälle att köpa sånt du verkligen behöver och har saknat under den senaste månaden.

Butiker med Mellandagsrea

Butiker som väntas köra Mellandagsrea 2020. Återkom och besök butikerna när Mellandagsrea startat.

Fynda på mellandagsrean

Mellandagsrean har traditionellt sett varit årets största och även sista rea som börjar på juldagen och fortsätter året ut, och ibland längre än så hos vissa butiker.

Även om Black Friday med Black Week gått om i storlek, så förblir mellandagsrean en mycket populär och stor rea där du kan göra väldigt många bra fynd.

Mellandagsrean skiljer sig lite från höstens rea då vi kommit längre in under vintersäsongen, så ökar möjligheten att fynda dessa säsongsvaror. Vinterkläder och skidutrustning är typiska exempel på sånt som kan vara bra att leta efter.

I början på varje år går flera teknikmässor av stapeln där tillverkare presenterar nya TV-apparater och annan teknik. Därför är det ofta just under mellandagsrean som de bästa erbjudanden på detta går att hitta.

Men även andra produkter säljs ut och det kan röra sig om olika anledningar. Utgående produkter som ska ersättas av nyare produkter är typexempel. Men det kan också röra sig om att butiker köpt in för stort lager inför julhandeln och underskattat efterfrågan. Butikerna kan då tvingas sälja ut produkterna till ett lägre pris för att garantera att det säljs.

Så oavsett om du vill köpa elektronik, kläder, sportutrustning, vitvaror eller annat, så kan mellandagsrean vara helt rätt period att spana in.

Shoppa smartare under mellandagsrean

Realisering i all ära, men alla köp behöver inte vara bra och det finns en hel del att tänka på för att man ska undvika dåliga köp. Här har vi samlat några köpråd och tips inför mellandagsrean 2020.

Alla varor är inte på rea

Det är långt ifrån alla varor som är på rea under mellandagsrean eller på andra reor för den delen, och det lär inte vara annorlunda för 2020. Det rör sig snarare om utvalda produkter som prissänkts och det kan vara allt ifrån väldigt bra klipp till köp som inte är direkt billigare än vanligt.

Att vara en prismedveten konsument gör att du kan avgöra om någonting är billigt och på så sätt se till så att du kan göra rätt köp. Användning av prisjämförelser som Pricerunner, Prisjakt och liknande tjänster gör att du kan få en bra bild av hur priserna är och har varit historiskt.

Det bästa du kan göra är att om du redan på förhand vet vad du ska köpa, helt enkelt välja att på förhand anteckna ursprungliga priser och planera vad du ska köpa. För elektronik är det ofta väldigt enkelt att kolla upp vad något kostat och om det är ett bra köp, men för andra kategorier som kläder kan det vara mycket svårare. Där gäller det att vara lite allmänt prismedveten och själv ha en uppfattning om vad man tycker är billigt för en viss typ av plagg.

De mest populära varorna att köpa

Trots att mellandagsrean är väldigt bred så finns det vissa produktkategorier och typer av produkter som är mest populära under rean.

Du kan förvänta dig att det dyker upp bra erbjudanden under mellandagsrean 2020 på följande produkter, men också att efterfrågan är stor på dessa:

TV-apparater, mobiltelefoner, bärbara datorer, surfplattor, datorskärmar, spel, datorhårdvara och mycket annan elektronik.

Kläder och liknande kategorier med t.ex. vinterjackor, skidkläder, vinterskor och egentligen de allra flesta kläderna. Även barnkläder är väldigt populärt som t.ex. overaller, regnkläder, jackor m.m.

Även om dessa är de mest populära kategorierna, innebär det inte att andra kategorier har bra erbjudanden.

Handla klimatsmart

Att undvika onödiga köp är inte bara smart för plånboken och din privatekonomi, det är även det mest klimatsmarta valet du kan göra.

De flesta av oss har någon gång gjort köp som varit dåliga. Ett plagg man egentligen inte behövde, eller ännu värre ett plagg som inte riktigt passade eller var som man tänkt, men ändå lämnar man inte tillbaka det.

Oavsett om du handlar kläder, elektronik eller något annat så är alla onödiga köp dåliga på flera plan. Se därför till att du endast handlar sånt som du faktiskt behöver.

Vill du vara riktigt klimatsmart eller miljövänlig så handlar du produkter som har liten påverkan på miljön och klimatet.

Frågor och svar om mellandagsrean

Vi har samlat de vanligaste frågorna och svaren som dyker upp i samband med mellandagsrean här nedanför.

  1. Mellan vilka datum är mellandagsrean?
  2. Hur länge pågår mellandagsrean?
  3. Vad är mellandagsrean?
  4. Vilka butiker är anslutna till rean?
  5. Hur hittar man de bästa erbjudanden?

1. Mellan vilka datum är mellandagsrean?

Mellandagsrean börjar alltid på juldagen den 25:e december och för e-handeln innebär det att en uppesittarkväll på julafton kan vara en god idé om man vill vara först på bollen.

Mellandagsrean varar mellan den 25:e december och den 31:e december. En del butiker väljer dock att fortsätta med rean även in på det nya året. Men det är dessa dagar som traditionellt menas mellandagarna.

2. Hur länge pågår mellandagsrean?

Mellandagsrean pågår mellan 25:e december och 31 december 2020. Under denna tiden kommer de bästa erbjudanden försvinna då produkterna tar slut ganska fort. Däremot fortsätter ofta många butiker in i på det nya året med rean.

3. Vad är mellandagsrean?

Mellandagsrean är en av de äldsta och mest populära reorna i Sverige. Den symboliserar utförsäljning av produkter som inte sålts fram till och med julafton som är årets stora handelsperiod.

Mellandagsrean har länge varit en väldigt stor rea och först nyligen passerades rean av Black Friday som nu är årets största rea.

4. Vilka butiker kör mellandagsrea?

Väldigt många butiker kör mellandagsrea och det är snarare en regel än undantag att butiker är anslutna. Detta lär inte ha ändrats under 2020 och du kan förvänta dig att de flesta butiker kör någon form av mellandagsrea.

5. Hur hittar man de bästa erbjudanden?

Att vara prismedveten om vad produkten du vill köpa normalt sett kostar är den första och enskilt viktigaste aspekten i att göra ett bra köp under vilken rea som helst.

TV-apparater, annan elektronik och kläder är generellt sett produkter som säljs ut billigt på rean och något du lär enkelt hitta bra erbjudanden på.