Bästa Massagekudde

Bästa Massagekudde

En bra massagekudde kan vara den bästa vännen när smärtsamma muskler och triggerpunkter letar sig fram i så väl nacke och rygg som i andra muskler på kroppen. Vi har tagit en närmare titt på de massagekuddar som är bäst baserat på tester och recensioner.

Flera massagekuddar är idag batteridrivna och kan enkelt användas i soffan, sängen eller t.o.m. i kontorsstolen. Det gör att de är betydligt mer flexibla än de billigare massagekuddarna som kräver nätanslutning.

Förutom massagekuddar har vi även tittat på såväl massagedynor som massagepistoler vilket kan vara alternativ beroende på vilken muskelgrupp du vill behandla. Produkterna har olika för- och nackdelar som gör sig bäst i olika situationer.

Nedanför listar vi de massagekuddar som visat sig vara bäst baserat på recensioner och omdömen. Några större tester som jämfört massagekuddar i detalj hittar vi inte och det är således inte möjligt att utse någon produkt som är ”bäst i test”.

Flowlife Flowpillow Heat – Bästa Massagekudden

Flowlife Flowpillow Heat
 • Bästa Valet 2020
 • Mycket bra betyg från konsumenter som testat
 • Batteridriven massagekudde för maximal flexibilitet
 • 3 st hastighetslägen på massagen
 • Välj med eller utan Infravärme
 • Avtagbart hölje som går att rengöra

Priser för Flowlife Flowpillow Heat

1 190 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
1 490 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
1 490 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Produktbeskrivning

Flowpillow Heat från det svenska företaget Flowlife har blivit en väldigt populär massagekudde som med sin smarta design även är väldigt flexibel i den mån att den fungerar på många muskelgrupper.

Flowpillow har fått väldigt bra betyg från konsumenter som testat den och det är svårt att hitta andra massagekuddar som på sådan bred front mottagit toppbetyg. Det är också denna faktor som gör att vi utsett produkt till den bästa massagekudden.

Flowlife Flowpillow Heat - Massagekudde nackeMassagekudden är täckt av ett överdrag som går att ta av för rengöring. Det görs enkelt genom att dra blixtlåsen runt och sen trä av överdraget. Det är skönt att känna att man kan tvätta av och fräscha upp produkten utan att behöva köpa en helt ny.

Massagekudden startas enkelt genom att hålla nere på/av-knappen, varefter massagen med Infravärme startar efter ett par sekunder. Trycker man en gång till så stängs Infravärmen av, vilket är perfekt om man inte önskar uppvärmningsfunktionen.

Det finns också totalt 3 hastighetslägen att hoppa mellan. Detta görs genom den andra knappen som hoppar mellan de olika lägena vid varje knapptryckning. Vi har även tittat närmare och testat Flowpillow ett tag och det är en väldigt enkel massagekudde att använda sig av.

Flowlife ger som exempel på att massagekudden kan användas för att öka blodcirkulationen, minska spänningar och även påskynda återhämtning efter träning. Detta är även något som delvis stöds av forskning där man sett att den upplevda ansträngningen minskat med massage.

Det är ingen tvekan om att Flowpillow är en av de bästa massagekuddarna på marknaden. Även om det finns andra alternativ står sig produkten väldigt bra och de goda konsumentomdömena lägger sin grund i vårt avgörande.

Beurer MG 147 – Bästa Budgetval

Beurer MG 147
 • Bästa Budgetval 2020
 • Bra betyg från testande konsumenter
 • Prisvärd massagekudde från tyska Beurer
 • Välj rotation medurs eller moturs
 • Inbyggd värme för att mjuka upp muskler
 • Avtagbart överdrag som kan tvättas

Priser för Beurer MG 147

660 krTill Butik
 • Gratis frakt över 800 kr
 • Öppet köp i 14 dagar
699 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
699 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
699 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
739 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Produktbeskrivning

En billigare massagekudde som kan vara värd att titta närmare på är Beurer MG 147 som fått ett bra omdöme från konsumenter som testat den. Den tyska tillverkaren Beurer har varit ett ledande bolag för att ta fram produkter inom så väl välmående och medicin.

Beurer MG 147 har fyra roterande massagehuvuden som knådar dina muskler och kan användas på flera olika muskelgrupper. Den fungerar bra för så väl nacke som skuldror och andra muskler på kroppen. På kontrollen kan du justera mellan om du vill att massagehuvuden ska rotera medurs eller moturs, samt möjligheten att aktivera värme.

Överdraget är även avtagbart och tvättbart i maskin för att det ska gå att hålla produkten fräsch. Massagen som utförs är så kallad shiatsu massage i form av återspegla fingrar som trycker och masserar muskler vilket traditionellt används för att släppa på muskelknutor och spänningar.

En klar nackdel med Beurer MG 147 är dock att den inte är batteridriven och att du tvingas använda den någorlunda nära ett eluttag. Flexibiliteten minskar kraftigt när man inte kan använda var man vill och det kan vara värt att fundera över innan ett köp. En annan nackdel är att det inte verkar gå att justera hastigheten på massagekulorna.

Massagen som utförs verkar dock uppskattas av många och den treåriga garantin som utlovas av tillverkaren är en signal för kvalitet i sig. Det är således vår uppfattning att detta är det bästa budgetvalet bland massagekuddarna.

Beurer MG 520 To Go – Premiumval

Beurer MG 520 To Go
 • Bästa Premiumval 2020
 • Bra massagekudde i premiumsegmentet
 • Goda omdömen från konsumenter som testat
 • Shiatsumassage med inställningsmöjligheter
 • Massera nacke, skuldror, rygg och ben
 • Batteridriven och inbyggd värmefunktion

Priser för Beurer MG 520 To Go

1 955 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Produktbeskrivning

Beurer MG 520 To Go är en lite dyrare massagekudde från den tyska tillverkaren som har stor erfarenhet av att tillverka produkter inom välmående. Den är helt klart ett bra alternativ att spana in för den som letar efter massagekudde i det dyrare segmentet.

Beurer MG 520 To Go massagekuddeGenerellt sett har Beurer MG 520 fått ett bra omdöme från konsumenter som testat den, men även på den tyska marknaden är utbudet av recensioner och omdömen få. Vi kan också tydligt se att konsumenternas omdömen varierar något och där vissa inte är lika nöjda som andra.

Vid en närmare titt verkar det som att massagekudden inte är optimal för alla personer och lämpar sig olika bra för olika muskelgrupper. Justeringsmöjligheterna verkar inte heller vara tillräckligt bra för att garantera att det fungerar helt optimalt för alla. Vi hittade t.ex. konsumenter som tyckte att massagehuvudena masserade för djupt på ett sätt som inte var uppskattat.

Det kanske låter avskräckande och det är helt klart något man bör vara medveten om. Däremot finns det också flera konsumenter som ger produkten toppbetyg och som är väldigt nöjda med Beurer MG 520 som massagekudde.

Funktionsmässigt är den bra med fyra massagehuvuden som ska ge shiatsumassage och ett batteri som ska ge upp till 2 timmars massage när det är fulladdat. Du har också inbyggd värmefunktion och möjlighet att styra massagekulornas riktning. Massagekulorna ska även gå att justera i sidled med hjälp av ett reglage.

Andelen personer som är missnöjda drunknar dock i andel positiva omdömen och generellt sett får Beurer MG 520 ett bra betyg från konsumenter. Den höga prislappen och premiumstämpeln innebär dock en viss besvikelse för de som inte lyckas ställa in massagekudden efter deras kropp och muskler.

Clas Ohlson Massagekudde – Budgetval

Clas Ohlson Massagekudde
 • Mycket prisvärda massagekudde
 • Anslutning till eluttag i vägg och bil
 • Massageprogram med värme
 • Automatisk avstängning efter 15 min

Priser för Clas Ohlson Massagekudde

Priser för produkten saknas

Produktbeskrivning

Clas Ohlson har en egen massagekudde i sitt sortiment som fått någorlunda bra omdömen från konsumenter som testat produkten. Den största nackdelen med produkten är utan tvekan att den saknar batteri och således måste användas nära ett eluttag.

För den som däremot är ute efter en massagekudde som är ett bra budgetval så kan detta vara ett tänkbart alternativ. Produkten har dock vissa brister förutom att den saknar batteri och den har inte samma inställningsmöjligheter som andra massagekuddar.

Precis som många andra massagekuddar så stänger den av sig själv efter 15 minuters användning. Detta bidrar till att man håller koll på hur länge man använt massagekudden och påminns om att låta motorerna vila något.

Massagekudden från Clas Ohlson har en inbyggd värmare för att hjälpa till att värma upp musklerna. Det följer även med en 12 V-adapter för att du ska kunna använda den i bilen. Vi tror däremot inte att massagekudden är rekommenderad att använda i bilen och skulle möjligtvis kunna förvärra skador i samband med en olycka.

Överlag ger konsumenter som testat massagekudden den väldigt bra betyg. Du kan själv läsa mer om det hos Clas Ohlson för att utvärdera om produkten är något för dig.

Att tänka på vid köp av massagekudde

Även om en del massagekuddar påminner väldigt mycket om varandra så finns det en del aspekter som skiljer dem åt. När vi testade ett par olika massagekuddar var det tydligt att även om just de modellerna var väldigt lika i sina inställningar och funktioner, så var massagehuvudena annorlunda utformade vilket påverkade resultatet mycket.

Massageprogram & inställningar

Massagekuddar kan erbjuda olika massageprogram och inställningar. Det vanligaste är möjligheten att justera hastigheten som massagehuvudet rör sig och ibland i vilken riktning det ska röra sig.

Det är heller inte ovanligt att någon inbyggd värmefunktion existerar i form av Infravärme. På de massagekuddar vi testat så har detta varit en funktion som är på som standard, men som stängs av med en knapptryckning. Däremot har inte alla massagekuddar det så om det är funktion du önskar bör du hålla utkik efter det.

Muskler & användningsområde

Som vi beskriver här nedanför så kan utformningen och massagehuvuden skilja sig mellan olika massagekuddar. Det gör att de masserar olika hårt, olika djupt och lämpar sig bättre för olika muskelgrupper och människor.

Den massagekudden vi utsåg till bästa valet kändes välbalanserad och hade en god förmåga att användas för så väl rygg, skuldror och nacke som för vader och lår. Men eftersom olika människor har olika preferenser och sina egna kroppar så är det svårt att garantera att alla kommer uppleva samma resultat med samma produkt.

Batteridriven eller sladd

Massagekuddar finns både som batteridrivna modeller och som nätanslutna modeller som måste ha elkontakten inkopplad för att fungera.

De batteridrivna modellerna har uppskattats mest av konsumenter och fått bäst betyg. Det är vår uppfattning att det är en väldigt viktig aspekt för att massagekudden ska upplevas som flexibel. Det spelar alltså ingen roll om du sitter i soffan, sängen eller kontorsstolen så kommer en batteridriven massagekudde att fungera.

Fördelen med de med sladd är att du inte riskerar att få slut på batteri och tvingas ladda den. De är också billigare vilket kan vara avgörande för vissa konsumenter.

Utformning och Massagehuvuden

Även om två massagekuddar från olika tillverkare kan se väldigt lika ut så är det inte alls säkert att de känns lika när de väl används.

När vi testade massagekuddar så fann vi att två modeller var väldigt lika varandra i sin utformning och möjligheter att välja hastigheter m.m. Däremot var massagehuvuden annorlunda och resultatet av massage väldigt olika.

Den enda modellen hade längre massagehuvuden och lät muskeln falla ner längre mellan. För en normalstor vadmuskel kan det uppfattas som perfekt, men det vi såg var att risken att muskeln kläms mellan massagehuvuden ökar. I praktiken innebär det att man upplever trycket som för stort.

Massagekudden Flowpilllow från Flowlife hade här en bättre utformning i vårt tycke. Om inte muskeln kan falla ner lika djupt mellan massagehuvuden så riskerar man inte att klämma och stänga in muskeln på samma sätt. Samtidigt går det inte att förneka att det andra alternativet kanske är bättre i specifika fall.

Tvättbart & Rengöring

En fräsch massagekudde är trevlig och flera modeller har därför avtagbart överdrag som går att tvätta och rengöra. Vi tycker givetvis att en bra massagekudde ska ha denna möjlighet och en bonus är såklart om man även kan köpa överdraget som reservdel hos tillverkaren om behovet skulle uppstå.

Hållbarhet & Garanti

I och med massagekuddar är mekaniska motorer som arbetar massagehuvuden med motstånd (dina muskler) så ställs det krav på komponenterna för att de ska hålla över tid.

Tillverkare som erbjuder bra garantiprogram för sina produkter är således att rekommendera över motsatsen. Vissa tillverkare skyltar även tydligt med reparationskostnader om garantitiden skulle ta slut och någonting måste lagas. Det är en form av transparens som bör uppmuntras och gör köpet tryggare.

Vanliga frågor & svar

Några vanligt ställda frågor kring massagekuddar.

 1. Vad kan en massagekudde användas för?
 2. Vilken massagekudde är bäst i test?
 3. Vad innebär egentligen shiatsu-massage?
 4. Kan man använda massagekudde efter träning?
 5. Kan man behandla muskelknutor med massagekudde?

1. Vad kan en massagekudde användas för?

Massagekuddar har ett ganska brett användningsområde. De anses vara bra för en mängd olika muskulära situationer och även om inte allt har vetenskapligt stöd så finns det även bra studier som visat på faktiska effekter av massage. Detta är något vi går in djupare på i vår artikel om testade massagepistoler.

Att knåda muskler har länge varit en välkänd massageteknik som används i t.ex. svensk klassisk massage. Massagekuddarna knådar till viss del med sina massagehuvuden men utför också tryck och gnuggningar som till viss del kan anses vara lokal stretching på sina håll. Detta är något som är vanligt i shiatsumassage men båda teknikerna är kända för att minska på muskelspänningar och behandla muskelknutor som triggerpunkter.

Massagekuddarna används även frekvent av idrottsmänniskor som vill påskynda återhämtningen, få musklerna att slappna av och öka blodcirkulationen i musklerna. Massage har visat sig förbättra den upplevda återhämtningen, något som även tros ha en direkt inverkan på ens prestationsförmåga. Det grundar sig helt enkelt i att om du känner dig trött eller tror att du är trött så kommer du prestera bättre än om du känner dig återhämtad.

2. Vilken massagekudde är bäst i test?

Vi har inte kunnat hitta något större oberoende test av olika massagekuddar som jämfört funktioner, kvalitet och andra aspekter mellan olika fabrikat. Således listar vi heller ingen produkt som ”bäst i test” utan endast som ”bästa valet” vilket baseras på andra parametrar.

Vi har testat ett par olika massagekuddar själva, men vi har främst gjort detta för att få en bättre förståelse av produkterna och hur de fungerar. Ett visst hänsynstagande har gjorts till produkterna men störst vikt har lagts vid sammanställning av betyg från andra konsumenter och recensioner.

3. Vad innebär egentligen shiatsu-massage?

Shiatsumassae en massageteknik som har sitt ursprung från Japan och innebär att man med hjälp av tryck masserar en muskel. Tekniken räknas till alternativmedicin och har inget vetenskapligt stöd för att kunna användas medicinskt.

Massagen går ut på att genom gnuggningar och tryck lösa upp spänningar samt öka rörligheten i musklerna och leder.

4. Kan man använda massagekudde efter träning?

Ja, det finns inget som tyder på att användning av massagekudde efter träning skulle vara dåligt.

Massagekudden ger en avslappnande känsla och skulle i teorin kunna bidra till ökad blodcirkulation till området för snabbare återhämtning. Även den upplevda återhämtning tycks kunna förbättras, vilket i sin tur lätt bidrar till ökas motivation inför nästa pass.

5. Kan man behandla muskelknutor med massagekudde?

Behandling av muskelknutor med massage har mycket lite vetenskapligt stöd, men det är ändå många som upplever metoden som effektiv mot muskelknutor och triggerpunkter som sprider smärta vidare som t.ex. upp i nacken och huvudet.

Även om det kan vara svårt att få en massagekudde att ge lika effektiv behandling som hos en bra massageterapeut så är det ändå ett alternativ. Det går utmärkt att använda en bra massagekudde för så väl nackdel som rygg och kan hjälpa till att massera och trycka i dessa områden.

Så valde vi ut de bästa massagekuddarna

För att kunna välja ut de bästa massagekuddarna har vi i första hand valt att titta på produktrecensioner och omdömen för produkterna.

Några större oberoende tester från Råd & Rön, Testfakta och liknande källor finns inte i skrivande stund och varför vi fått vända oss till produktomdömen som främsta källa.

Ett stort underlag av konsumentomdömen ger dock en väldigt bra bild av hur produkten presterar och vilken kvalitet den håller. I kombination med att vi själva testat ett par massagekuddar för att få en bättre förståelse för funktioner och hur de fungerar så känner vi oss klart säkrare på att kunna presentera de bästa massagekuddarna.

Källor & Test

Nedanför finner du underlaget för de tester, recensioner och omdömen som vi använt oss av för att publicera de bästa massagekuddarna.

 • Test av Flowlife Flowpillow – 2020
  Vi har tittat närmare på Flowpillow Heat från det svenska företaget Flowlife. Vi har använt möjligheten för att bekanta oss närmare med produkten och jämföra den mot andra massagekuddar samtidigt som den gav oss bättre förståelse för massagekuddar i allmänhet. Produkten känns väl designad och vi förstår varför massagekudden mottagit så pass bra omdömen från alla konsumenter som testat den.
 • Produktrecensioner – 2020
  Produktrecensioner och omdömen har legat till grund för att vi ska skaffa oss en bra förståelse över hur de olika massagekuddarna presterar och hur nöjda konsumenter är med produkterna.
 • Amazon – 2020
  Vi har använt oss av Amazon för att hitta omdömen för massagekuddar som säljs på bred front på den internationella marknaden. Framför allt har massageprodukterna från tyska Beurer kunnat verifierats genom denna källa då det har funnits ett stort underlag av omdömen för just dessa produkter.