Löpband – Bäst i Test

Bästa Löpbanden för olika nivåer

Vilket är egentligen det bästa löpbandet för hemmaträning under 2023? I denna artikel får du svar på vilka löpband som är bäst i test oavsett om du är nybörjare eller professionell löpare.

Vår granskning av de bästa löpbanden visar att de billigaste löpbanden hamnar på ett pris upp mot 10 000 kr om det ska prestera bra. Det finns tyvärr ett stort missnöje hur de billigaste löpbanden presterar, något du kan läsa mer om längre ner i artikeln.

Här nedanför hittar du först de löpband som presterat bäst i tester och vunnit våra utmärkelser för de bästa löpbanden i olika kategorier.

Längre ner i artikeln kan du läsa mer om löpband och få en djupare förståelse för olika funktioner och vad som är viktigt.

Sole Fitness F63 – Mycket bra löpband

Sole Fitness F63
 • Bra Produkt 2023
 • Toppbetyg av många konsumenter
 • Utsetts till bäst i test
 • Kraftfull motor på 3 hk
 • Stabil konstruktion och bra band
 • Bra yta på bandet för löpning
 • Fälls enkelt ihop för kompaktare förvaring
 • Klarar användare upp till 148 kg i vikt
 • Priser
 • Egenskaper
Vi saknar priser för denna produkten just nu.
MärkeSole Fitness
ModellF63
Produktvikt115 kg
Motoreffekt3 hk
Max hastighet20 km/h
Max lutning15 %
Max personvikt148 kg
Löpyta152×51 cm
HopfällbarJa
HandpulssensorJa
Trådlös pulsmätningJa

Sole Fitness F63 har varit ett mycket populärt löpband i flera år och anses fortfarande vara en av de bästa alternativen för 2023. Stark motor och inbyggt stöd för Zwift ser många atleter det som det mest prisvärda löpbandet.

Sole Fitness F63 är ett intressant löpband med bra specifikationer. Det är en bra instegsmodell för efarna löpare som önskar ett bra löpband där hemma.

Löpbandet har även fått bra testresultat där modellen utsetts till bäst i test och fått bra omdömen från många löpare som testat löpbandet.

Sole Fitness F63 - Löpband bäst i testLöpbandet är bestyckat med en ganska stark motor på 3 hk vilket även rekommenderas som minsta nivå för professionella löpare.

En stark motor bidrar dels till att löpningen får ett flyt och att löpbandet faktiskt orkar rulla på så inte fotsteget bromsar momentum i bandet.

Du har också en löpyta som är 152 × 51 cm vilket ger dig tillräckligt med utrymme för att kunna njuta av både promenader som löpning.

På de äldre Sole Fitness F63 var maxhastigheten endast 18 km/h vilket gjorde att de inte lämpade sig lika bra till snabbare löpare. Det är idag dock 20 km/h vilket motsvarar ett tempo på 3:00 min/km.

Ett sätt att göra det jobbigare är att applicera lutning på bandet vilket du kan göra upp till 15%. I tester och analyser av löpare framgår det att 15% lutning är en bra maxnivå för att kunna få ut mycket backträning från löpbandet.

Sole Fitness F63 väger 115 kg och är en rejäl och stabil pjäs som inte heller lätt flyttas men som enkelt kan fällas ihop genom att man höjer bandet mot kontrollenheten vilket gör att man kan förvara den i ett mer vertikalt läge. Just detta är något som Sole Fitness är kända för med sina löpband.

Sole Fitness F63 Löpband - Display med hållare för surfplattaLöpbandet kommer med 10 förinställda program som du kan använda dig av om du inte vill köra manuellt. Din träningsdata kan överföras med Bluetooth till många smarta telefoner och appar som Fitbit, Record, Mapmyrun & Apple Health. En annan intressant funktion är de inbyggda högtalarna som du kan ansluta din MP3-spelare till vilket gör att du slipper använda hörlurar.

Andra trevliga funktioner är inbyggd hållare för surfplattor och USB-uttag så du kan ansluta laddare till antingen surfplattan eller mobiltelefonen. Sole Fitness F63 har också stöd för inbyggd pulsmätning med handtagen eller genom pulsbälte som följer med köpet.

För dig som vill träna och tävla i den virtuella världen som Zwift tillhandahåller så kan Sole Fitness F63 vara ett alternativ som är helt kompatibelt med det. Hållaren för surfplatta och laddningsmöjlighet passar väl ihop här.

Sammanfattning

Sole Fitness F63 har imponerat på många löpare och testare med en genomtänkt design och stabil konstruktion. F63 är instegsmodellen i deras serie men de lyckas ändå få med det viktigaste som behövs på ett bra löpband vilket gör modellen väldigt prisvärd.

Vill man ha något kraftfullare från samma serie så kan Sole Fitness F85 vara ett bra val där maxhastigheten utökas till 22 km/h med kraftigare motor och andra förbättringar.

Vår bedömning är dock att Sole Fitness F63 är ett mycket bra och prisvärt val av löpband som fungerar från nybörjare upp till väldigt hög nivå. Stödet för Zwift är också bra eftersom det växt fram som ett populärt sätt att göra inomhuslöpningen roligare i hemmet.

Det finns såklart billigare löpband men du bör räkna med eftergifter som kanske inte uppskattas om du är någon som springer mycket.

Master Fitness T25 – Bästa Budgetval

Master Fitness T25
 • Bästa Budgetval 2023
 • Toppbetyg av kunder som testat
 • Ett av de mest populära valen
 • Bra instegsmodell i lägre prisklassen
 • Topphastighet på 20 km/h
 • Kraftfull motor på 2,5 hk
 • Stabil och någorlunda tyst enligt testare
 • Priser
 • Egenskaper
10 990 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
11 599 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
MärkeMaster Fitness
ModellT25
Produktvikt88 kg
Motoreffekt2,5 hk
Max hastighet20 km/h
Max lutning15 %
Max personvikt130 kg
Löpyta140×51 cm
HopfällbarJa
HandpulssensorJa
Trådlös pulsmätningJa, men pulsbälte ingår ej

Master Fitness T25 är ett billigt och prisvärt löpband som presterat bra i tester. Det är ett av de bästa alternativen i det lägre prissegmentet och perfekt för nybörjare som vill kunna springa inomhus hemmavid.

Även i vår granskning av löpband finner vi att Master Fitness T25 är det bästa budgetvalet och ett riktigt bra löpband för motionärer där få andra billiga löpband lyckas utmana.

Löpbandet har en ganska stark motor på 2,5 hk som fungerar bra för de flesta löpare. Löpytan på 140 × 51 cm gör att bandet har mindre kontaktyta än de bästa löpbanden. Ett smalare eller kortare band hade helt klart påverkat löpningen negativt och varför det endast får godkänt betyg här.

Den maximala hastigheten på löpbandet är 20 km/h vilket motsvarar ett tempo på 3:00/km. Det får anses vara bra och bör räcka till de absolut flesta löpare, även vid kortare intervallsessioner.

Master Fitness T25 går även att luta upp till 15% vilket är en bra nivå för att få riktig tuff backträning i löpningen. Det finns också totalt 36 program att välja mellan och du ser tydligt din hastighet, distans och kaloriförbrukning på displayen.

Löpbandet är utrustad med transporthjul som gör att du kan flytta löpbandet själv lite men det väger ändå in totalt på 88 kg så att lyfta det själv är mycket svårt.

Vikten är ändå ganska lätt jämfört med många andra löpband och skulle även kunna vara en nackdel för stabiliteten när man springer på det. Däremot är detta ingenting som framkommer i varken recensioner eller kundomdömen av de som testat löpbandet.

När löpbandet inte används kan du fälla upp bandet mot konsolen och displayen för att ge lite mer utrymme runt löpbandet. Har du en mindre rum som hemmagym har vi funnit detta mycket praktiskt i våra tester.

Sammanfattning

Master Fitness T25 är ett bra löpband som lever upp till de grundläggande kraven med stark motor och godkänd storlek på bandet för att löpningen ska fungera bra.

Prisnivån är klart lägre än de bästa löpbanden men som motionär är det inte så stora kompromisser som görs vilket gör att Master Fitness T25 blir ett billigt och prisvärt löpband – det bästa budgetvalet helt enkelt.

Som löpare på högre nivå där t.ex. elitmotionärer kommer in i bilden så kan Master Fitness T25 fungera som ett prisvärt val för dig som endast vill ha något att falla tillbaka på när utomhusträning inte lämpar sig.

Är du en väldigt lång löpare, men lång steglängd och springer fort är det kanske värt att testa på något annat löpband som har längre yta än de 140 cm du får här.

Många tycker fortfarande denna prisnivån är hög för ett löpband men att gå ner än mer i pris ger mer tydliga efterkall som märks vid användning. Att påminnas om att det även finns en begagnatmarknad är kanske väl värt då.

Sole Fitness F85 – Bästa Premiumval

Sole Fitness F85
 • Bästa Premiumval 2023
 • Toppbetyg av konsumenter
 • Rekommenderas till vana löpare
 • Mycket stark motor på 4 hk
 • Stor löpyta på hela 152 × 56 cm
 • Klarar av personer upp till 180 kg
 • Priser
 • Egenskaper
24 999 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar
MärkeSole Fitness
ModellF85
Produktvikt144 kg
Motoreffekt4 hk
Max hastighet22 km/h
Max lutning15 %
Max personvikt150 kg
Löpyta152×56 cm
HopfällbarJa
HandpulssensorJa
Trådlös pulsmätningJa

Sole Fitness F85 är ett löpband som passar betydligt bättre till elitmotionären eller mer professionella användare som behöver ett rejält och pålitligt löpband där man kan utföra snabba och bra träningspass där hemma.

Löpbandet Sole Fitness F85 har flera förbättringar över F63 som blivit utsedd till bäst i test och som även fått utmärkelsen bra produkt av oss.

Sole Fitness F85 löpband

Med en kraftig motor på 4 Hk är det tydligt att löpbandet riktar sig till de som ställer större krav på en jämn känsla i bandet även när det belastas hårdare.

Maxhastigheten har i de nyare versionerna av Sole Fitness F85 uppgraderats till 22 km/m vilket gör att det lämpar sig mycket bättre även till den yttersta eliten. Löpbandet går även att justera lutningen upp till 15% för effektiv backträning.

Även bandets yta på 152×56 cm är väl tilltaget och gör att man kan slappna av mer och lägga fokus på det viktiga under träningen. Stort löpband, rejäl motor och konstruerad för tuffare löpning skvallrar även om en högre vikt på bandet som väger in på 127 kg och klarar användare upp till hela 180 kg.

En fördel med Sole Fitness är också deras stöd för Zwift där de listas som ett löpband som har stöd för sammankoppling vilket innebär att du slipper anna extra utrustning på dig.

Andra funktioner är 6 förinställda program, inbyggd fläkt, pulsavläsning och givetvis har du en display som visar statistik över hastighet, sträcka, kalorier m.m. På panelen har du även snabbknappar till hastighet och lutning.

Sammanfattning

Sole Fitness F85 är ett mycket bra löpband i det övre prissegmentet för modeller avsedda att användas hemma. Det finns dock dyrare modeller men det är samtidigt tydligt att de mest väsentliga funktionerna för så väl nybörjare som elitlöpre återfinns här.

Löpbandet har också presterat väldigt bra i tester och anses av många vara ett av de bästa löpbandet i sitt prissegment.

Som elitlöpare eller någon motionär som lägger många timmar varje vecka på löpning så kan det vara en värdefull och t.o.m. prisvärd investering för många år framåt. I jämförelse med materialsporter som cykling kommer man nästan billigt undan här.

Vi tycker att Sole Fitness F85 förtjänar titeln som bästa premiumval och är även vår utmärkelse. Går man dock upp i pris kan man hitta exklusiva löpband med stora färgskärmar och andra exklusiva funktioner.

Abilica Premium AC BT – Bra Premiumval

Abilica Premium AC BT
 • Bra Produkt 2023
 • Bra Löpband i Premiumklassen
 • Topphastighet på hela 24 km /h
 • Stor löpyta på 154 × 60 cm
 • Bra konstruktion som är skonsam mot kroppen
 • Högtalare och hållare för surfplatta
 • Priser
 • Egenskaper
39 099 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
MärkeAbilica
ModellPremium AC BT
Max hastighet24 km/h
Max lutning12 %
Max personvikt180 kg
Löpyta154×60 cm
HopfällbarNej
HandpulssensorNej
Trådlös pulsmätningJa, trådlös mottagare finns

Abilica Premium AC - bredd löpyta

Abilica Premium AC BT är ett klart steg upp i prisklass men erbjuder också kvalitet och funktioner på ett sätt som få andra löpband bemästrar. För den som i första hand letar efter ett riktigt bra löpband och i andra hand funderar på prislappen så kan Abilica Premium AC BT vara ett av de bästa alternativen.

Den rejäla konstruktionen gör att du i kombination med en bra skyddsmatta får en av de tystaste löpbanden på marknaden. Den har också ett rejält band som är 154 cm långt och hela 60 cm brett. Alla som sprungit längre pass löpband vet att det kan krävas koncentration att hålla sig kvar på bandet om det är för smalt vilket du slipper med Abilica Premium AC BT.

En av paradgrenarna med Abilica Premium AC BT är helt klart maxhastigheten som är hela 24 km/h vilket motsvarar ett tempo på 2:30/km något som är tillräckligt för att många elitlöpare ska känna sig pressade även under intervaller.

Lutningen på löpbandet är också ställbart likt många andra löpband. Däremot är den maximala lutningen endast 12 % vilket förvisso lär vara tillräckligt för att träna på inför det mesta man kan utsättas för under asfaltslopp men inte så extremt som teknisk trail kan leverera.

Abilica Premium AC - konsol med hållare för surfplattaMotorn har en effekt på 3 hk vilket är helt klart bra och borde inte erbjuda några problem oavsett hastighet. Du kan välja till pulsbälte för att på ett mer smidigt sätt läsa av din puls och även använda dig av pulsbaserad träningsprogram. Det finns inbyggda högtalare och givetvis även hållare för surfplattan om du önskar att titta på något medan du tränar.

Abilica Premium AC BT har fått väldigt bra betyg och är ett bra premiumval att satsa på. Förutom prislappen som är relativt saftig så kanske lutningen kan ses som negativt för de som vill träna mycket på att springa uppför.

En annan nackdel är helt klart att löpbandet inte är hopfällbart utan står där det står så att säga. Det går förvisso att förflytta med transporthjulen men tar inte mindre plats för det. Nackdelen blir dock också en fördel då dessa typer av löpband ofta är mycket mer stabila i sin konstruktion och ger mindre vibrationer ifrån sig. Speciellt i höga hastigheter är det extra viktigt.

BT-versionen erbjuder inbyggt stöd för Bluetooth och kan kopplas samman med träningsapplikationer direkt. Ett exempel är Zwift som låter dig springa i en virtuell värld vilket fungerar bäst med inbyggt stöd i löpbandet vilket du får med denna.

Av de konsumenter som testat den har Abilica Premium AC BT fått bra betyg och vi tvekar inte på att det tillhör en av de bästa löpbanden. Om du bara har plats att fysiskt placera löpbandet i ett träningsrum och om plånboken är stor nog så är detta helt klart ett löpband värt att fundera över, speciellt om du är en löpare som behöver det där extra.

Master Fitness Wavedeck T5 – Extra dämpning

Master Fitness Wavedeck T5
 • Bra Produkt 2023
 • Innovativt löpband med ny teknik
 • Minskar belastningen på kroppen
 • Ger en mjuk känsla i löpningen
 • Hopfällbart och tyst löpband
 • Bra för rehabilitering och hård träning
 • Priser
 • Egenskaper
16 599 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
MärkeMaster Fitness
ModellWavedeck T5
Produktvikt126 kg
Motoreffekt2 hk
Max hastighet18 km/h
Max lutning15 %
Max personvikt120 kg
Löpyta140×50 cm
HopfällbarJa
HandpulssensorJa
Trådlös pulsmätningJa

Master Fitness Wavedeck T5 är ett relativt nytt löpband med ny teknologi som intog marknaden under 2019. Löpbandet är byggt på ett revolutionerade sätt vilket minskar belastningen på kroppen vid löpning och samtidigt minskar ljudnivån som annars lätt kan uppstå.

Den nya tekniken innebär att bandet rullar längs ett böjbart skal uppbyggt av flera ribbor. Dessa ribbor fångar upp kraften i löpsteget och böjer sig lätt vilket gör att löpsteget blir mjukare samtidigt som vibrationer fångas upp vilket minskar ljudnivån.

På ett sätt kan löpbandet beskrivas som att springa på ett mjukare underlag som ger väldigt mycket dämpning i steget men du får också med dig kraft i löpsteget då ribborna vill böja tillbaka sig.

Master Fitness Wavedeck T5 löpband

Konceptet med löpbandet är helt klart intressant och löser många problem som kan uppstå med traditionella löpband. Ett löpband som är snällare mot kroppen innebär att du kommer kunna springa mer och ett löpband som inte lika lätt stör grannar är helt klart bonuspoäng för de flesta.

Löpbandet i sig är relativt kompetent även om motoreffekten på 2 hk kan tyckas vara i lägsta laget för prisklassen. Hastigheten kan enkelt ställas in mellan 1-18 km/h och du kan välja lutning på upp till 15 %. Det finns 20 färdiga program att välja mellan och pulsen kan avläsas genom handtagen eller med pulsbälte (som dock inte ingår).

Displayen visar allt nödvändigt som du kan tänkas behöva känna till under ditt träningspass så som distans, hastighet, tid, aktuell lutning, kalorier och puls. Löpbandet är även hopfällbart och det finns transporthjul som gör att den lättare går att förflytta korta sträckor.

Ett tänkbart problem som kan växa fram är dock att om man tränar väldigt mycket på detta löpbandet så kan en övergång till vanlig löpning komma med varningsskyltar. Det är då viktigt att ta med sig kunskapen om att man nu springer på ett mer slitsamt sätt för kroppen och att man kanske behöver vänja sig vid det.

Som komplement till vanlig löpning eller i ett steg där rehabilitering är aktuellt så har dock Master Fitness Wavedeck T5 möjligheten att skina extra mycket. Det är ett intressant koncept med minskad belastning men myntet har som sagt en baksida också.

Vi tror därför Master Fitness Wavedeck T5 i rätt situationer för den medvetne löparen kan vara ett av de bästa löpbanden att välja på. Men är man osäker eller har tänkt att lägga majoriteten av vinterträningen på löpband så är kanske ett mer traditionell löpband bättre. Att träna kroppen att utsättas för belastningar är trots allt ändå en del av träningen.

Master Fitness T20 – Billigt löpband

Master Fitness T20
 • Bra kundomdömen
 • Bästa bland de billigaste löpbanden
 • Passar motionären bra
 • Upp till 16 km/h
 • Klarar personer upp till 120 kg
 • Många program att välja på
 • Priser
 • Egenskaper
7 999 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
9 590 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
10 890 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
MärkeMaster Fitness
ModellT20
Produktvikt67 kg
Motoreffekt2 hk
Max hastighet16 km/h
Max lutning16 %
Max personvikt120 kg
Löpyta130×46 cm
HopfällbarJa
HandpulssensorJa
Trådlös pulsmätningJa, pulsbälte ingår inte

Master Fitness T20 är ett billigt löpband för hemmabruk som är en bra ingångsmodell för den som vill gå promenader, jogga och även börja springa lite.

Det är dock inte en modell som rekommenderas för den vana löparen men den gör sitt jobb och för priset är det en av de billigaste lösningarna som fått bra betyg.

Tittar man på specifikationerna för Master Fitness T20 ser man att den är utrustad med en motor på 2 hk vilket är i lägsta laget för att inte bandet ska börja pausa när du sätter i foten när du springer.

Den maximala hastigheten för löpbandet är 16 km/h vilket motsvarar ett tempo i 3:45 något som kan översättas till en hastighet som motsvarar 37:30 på milen. Men detta är också en nivå många elitmotionärer ligger vid och vill man kunna träna intervaller inser man snabbt begränsningarna i denna modell för en van löpare.

Modellen är försedd med en LCD-display och där kan du se din hastighet, distans, tempo och kaloriförbrukning. Du kan också välja mellan något av 25 st olika träningsprogram som gör att du kan få ut olika effekter av din träning men också variera det mer.

Modellen kan enkelt fällas ihop för att ta mindre plats och den klarar av personer upp till 120 kg. Vill du springa eller gå i lutning så klarar den av upp till 16 % lutning. Löpytan är i jämförelse med andra modeller mindre och har 130 × 45 cm vilket inte ger samma komfort och det är lättare att man trampar fel om man tränar längre perioder.

Detta är ett löpband som passar väldigt bra till motionären som mest bara vill röra sig och inte är intresserad av att investera i en mer påkostad modell för att ta löpningen till nya nivåer.

Bland de recensioner och omdömen som konsumenter lämnat efter att ha testat löpbandet så får det många positiva kommenterar. Det talar för att det faktiskt är en bra produkt om än att den inte är lika lämpad för vana löpare.

Det bästa med Master Fitness T20 är prisnivån men en hel del kompromisser har gjorts för att löpbandet ska bli så pass billigt. Är man van att springa på gym är detta både ett mindre och svagare löpband som antagligen kommer kännas av.

DRAX Speedfit SPT-1000C – Spring utan motor

DRAX Speedfit SPT-1000C
 • Spring utan motor
 • Patenterad lösning
 • Styr hastigheten med kroppslutning och fotisättning
 • 2 års garanti
 • Klarar användare upp till 180 kg

Priser för DRAX Speedfit SPT-1000C

49 990 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Löpbandet DRAX Speedfit SPT-1000C är en mycket intressant modell som inte har någon elektrisk motor som driver löpbandet utan där du använder din egen kropp för detta. Detta uppnås genom att löpbandet är bågformat och ger dig möjligheten att justera hastigheten med din egen vikt. Ju mer du lutar dig framåt (precis som i löpning) ju snabbare måste du springa för att hålla jämt tempo med bandet.

Det kan vara svårt att ta steget till detta löpband även som en van löpare. Är detta verkligen något för dig kan man tänka? Men löpningen ger en väldigt naturlig känsla och du får full kontroll över hastigheten utan att behöva röra knappar. Samtidigt slipper du motorljudet och det är färre delar som kan gå sönder. De löpare som provat springa på bandet är väldigt överraskade över resultatet även om det tar ett par minuter att greppa känslan då det skiljer sig lite att komma igång jämfört med ett vanligt löpband. När man väl är igång och springer rullar dock allting på utan att det känns konstigt och utan att du behöver anpassa din löpteknik.

Detta löpband är delvis dyrt för att tekniken är patenterad och i praktiken behöver det inte vara bättre än ett motordriven variant även känslan är väldigt naturlig och skön. Här har du t.ex. svårt att justera lutningen av bandet eller få hjälp av motorn att hålla den hastighet som du vill under intervaller. Men detta vägs upp av känslan i steget och om du eftersöker ett löpband där du vill ha ett så naturligt steg som möjligt är detta inte en dum kandidat.

Att löpbandet inte behöver ström och att det saknar motor gör att den ger ifrån sig mindre oljud och kan placeras på platser där man normalt sätt kanske inte skulle haft ett löpband.

Löpbandets största nackdel är att det inte fungerar att justera lutning på eller de andra fördelarna en motor faktiskt kan ge. Det är också väldigt dyrt vilket nog är det som skrämmer främst köpare. Däremot är det ett löpband som bjuder på en fantastisk känsla.

NordicTrack Commercial 1750 – Bäst i Test

NordicTrack Commercial 1750
 • Bäst i Test 2023
 • Utsågs till bästa löpband för hemmet
 • Professionella funktioner och hög kvalitet
 • Kraftfull motor på 3,75 Hk
 • Maxhastighet på 22 km/h (2:44-tempo)
 • Lutning från -3% till 15%
 • 2 års garanti för hemmabruk
 • Priser
 • Egenskaper
Vi saknar priser för denna produkten just nu.
MärkeNordicTrack
ModellCommercial 1750
Produktvikt130 kg
Motoreffekt3,75 hk
Max hastighet22 km/h
Min lutning-3 %
Max lutning15 %
Max personvikt135 kg
Löpyta152×55 cm
HopfällbarJa
HandpulssensorJa
Trådlös pulsmätningJa

NordicTrack Commercial 1750 har utgått ur sortimentet från svenska återförsäljare.

NordicTrack Commercial 1750 är det bästa löpbandet 2023 för dig som vill ha en mycket kompetent träningsmaskin.

NordicTrack Commercial 1750 - Bäst i TestLöpbandet utsågs till bäst i test av amerikanska Treadmill Reviews som testar och recensera löparband i detalj. Löpbandet har flera unika funktioner som så väl nybörjare som mer professionella löpare kan ha nytta av.

NordicTrack Commercial 1750 är också designat för att vara extra tyst samtidigt som där är inbyggd gummidämpning för att dämpa belastningen på kroppens leder vid användning.

Konstruktionen av NordicTrack Commercial 1750 är också väldigt bra där den står stabilt på sina 130 kg vilket är positivt förutom när den ska bäras in eller flyttas. Vikten gör att den avger mindre vibrationer och passar bättre för så väl tyngre löpare som professionella löpare som springer fort.

NordicTrack Commercial 1750 - Uppfällbart
NordicTrack Commercial 1750 är även uppfälltbart för att ge mer yta och plats när det inte används.

Lutningen på löpbandet är också väldigt bra även om upp till 15% är normalt i prissegmentet. Däremot kan du få -3% lutning och alltså springa nedför på löpband vilket kan vara intressant ur flera perspektiv. Dels är det lättare vilket kan vara bra för nybörjare eller för de som rehabiliterar vissa skador.

För de snabbare och mer professionella löparna har det länge varit känt att en stark motor krävs för att bandet inte ska stanna upp när fotisättningen sker. NordicTrack Commercial 1750 har en motorkraft på 3,75 Hk vilket är väldigt bra och bland det bästa av de testade löpbanden.

En detalj som gynnar professionella atleter är maxhastigheten på löpbandet som är 22 km/h, motsvarande ett tempo på 2:44 min/km. Det ger möjligheten att köra väldigt snabba intervallpass även för de mest tränande löparna.

NordicTrack Commercial 1750 - panel med skärmDu har också snabbknappar på panelen för så väl lutning som hastigheter. I många fall räcker det med endast en knapptryckning för att ställa hastighet eller lutning vilket är mycket uppskattat under intervallträning.

NordicTrack Commercial 1750 är bestyckad med en 10″ färg-display och dator med Wi-Fi som kör Android OS. Fördelen är att du får ett modernt sätt att ansluta trådlösa hörlurar och kan även använda tillverkarens iFit-program med inspirerande löpsträckor.

Sammanfattning

NordicTrack Commercial 1750 är ett mycket bra löpband som är utsedd till bäst i test i sin kategori. Många bra funktioner och inga direkta eftergifter gör löpbandet till ett väldigt bra och prisvärt val för den inbitna löparen.

Det är ingen tvekan om att löpbandet riktar sig mer till professionella löpare med den starka motorn och höga hastigheten. Samtidigt har löpbandet flera bra funktioner som kan vara bra för nybörjare. Priset är dock högt och skrämmer rimligtvis bort de som vill ha ett billigare löpband.

Även om displayen på 10″-färgskärm och en bakomliggande dator med Android OS och Bluetooth-stöd så är användningen begränsad från fabrik. Tekniskt skulle löpbandet t.ex. direkt kunna kommunicera med Zwift så du kan springa i en virtuell värld men tillverkaren ser dem som konkurrenter i och med deras egna iFit-satning. Det är dock fullt möjligt att ansluta Zwift på ett traditionellt sätt med extern skärm.

Så väljer du rätt löpband

Tips vid köp av löpband

Det är svårt att välja löpband och som motionär kan man lätt skrämmas av priserna på många löpband.

Det finns en stor variation av löpband och vilket som är bäst beror delvis på dina behov. Därför behöver inte löpbanden som blivit utsedda till bäst i test vara det som är mest lämpligt för dig. Samtidigt finns det löpband som är direkt dåliga och kan inte anses vara ett bra köp för någon.

Vår utmärkelser ovan för de bästa löpbanden inom olika kategorier är baserat på tester, recensioner och god förståelse för hur mekaniken fungerar. Det finns dock andra modeller på marknaden och vill du välja själv kan vi försöka guida dig genom löpbandets främsta funktioner och hur du bör tänka.

Motorkraft

Löpbandets motor är en av de viktigaste aspekterna för vad som skiljer de bästa löpbanden från de riktigt dåliga.

En svag motor tappar momentum när foten sätts i mot bandet och som löpare får du känslan av ett hack och du tappar både själv fart och känsla. Detta märks tydligast om du skulle försöka springa på ett billigt gångband som fota har riktigt svaga motorer där varje steg tydligt bromsar bandet ordentligt.

I våra tester har vi sett att 2,5 Hk i motorstyrka är det absolut minsta du bör välja. En bra grundprincip är att försöka få mer men aldrig gå under det även om du letar efter ett billigt löpband.

Ju bättre löpare du är och ju mer förväntningar du har på löpträningen, desto viktigare är det att motorn är stark för att du ska bli nöjd med köpet av löpbandet.

Som referens kan vi även ta upp Zwift som erbjuder löpning i en virtuell värld med andra löpare och cyklister. Deras rekommendationer för ett bra löpband är 3 Hk i motorkraft och vi tycker absolut där ligger någonting i det riktmärket.

De löpband som presterat bäst i test och fått utmärkelser har alla över 3 Hk i motorstyrka.

Slutsats:

Det bästa är att välja 3 Hk eller mer men aldrig någonsin under 2,5 Hk även om du vill köpa ett billigt löpband.

Hastighet

Abilica Premium AC löpband
Abilica Premium AC är ett snabbt löpband som klarar 24 km/h vilket motsvarar ett tempo på 2:30.

Hastigheten eller maxhastigheten på löpbandet är av betydelse om du är en duktig löpare som vill variera din träning på löpbandet.

Få löpare i världen har nytta av ett löpband som går snabbare än 20 km/h om man alltid bara ska springa lugna distanspass eller tävla maraton på bandet.

Om du däremot vill köra intervaller på löpbandet för att förbättra VO2max eller andra markörer så är det väldigt många fler löpare som kan dra nytta av hastigheter på 20 km/h.

Speciellt korta intervaller på 30 sek – 1 min är det många elitlöpare och elitmotionärer som når höga hastigheter där man kanske till och med behöver snabbare hastighet.

Vill du komma billigt undan men är en elitmotionär eller någon annan som springer fort så kan det vara värt att påminna om att du kan öka intensiteten med lutningen. Genom att t.ex. springa med 4% lutning kan du springa något långsammare men ändå få liknande effekt av träningen.

De flesta löpband som kammat hem priser som bäst i test har maxhastigheter på 20-22 km/h.

Slutsats:

Maxhastigheter på 20 km/h räcker långt, motionärer kan gå ner till 18 km/h medan elitlöpare gärna vill ha mer.

Löpyta (Bandets storlek)

Storlek på löpband
Bilden illustrerar de minsta måtten (längd×bredd) för löpband med olika syften och nivåer.

Bandets bredd och längd har stor betydelse för löpningen och känslan när man springer.

Ett för smalt band gör att du som löpare måste lägga större koncentration på att hålla en rak linje och där finns lite förlåtelse för att hamna ur balans. Även en erfaren löpare kan falla bort i tankar, ligga lite snett och helt plötsligt trampa på kanten av löpbandet.

Längden på löpbandet har liknande effekt där du vill kunna tillåta dig själv att hamna lite ”efter” utan att bandet tar slut vilket snabbt resulterar i en olycka. En längre löpyta gör det också möjligt för längre löpare och de med längre steglängd att njuta av löpbandet.

De bästa löpbanden har en längd som är minst 150 cm långt och en bredd på minst 55 cm. Det ger en behaglig löpning med god kontroll även i snabbare tempo, en uppfattning som delas av de flesta som testat.

Måtten är generella och ju längre steglängd du har och ju fortare du springer desto längre band behövs.

Slutsats:

Välj gärna löpband som är minst 150 cm långt och 55 cm brett.

Lutning

Lutning Löpband
Vissa löpband som t.ex. NordicTrack X22i erbjuder extrem lutning mellan -6% till 40%. Det ställer dock krav på takhöjden.

Lutning på bandet är en inställning som ger dig möjligheten att springa i en viss lutning motsvarande en backe utomhus.

Bland de bästa löpbanden är det vanligast med en inställbar lutning mellan 0 – 15% vilket är bra då 15% är brant uppförsbacke och tuff träning.

Bland de billigare löpbanden är det vanligt med lutningar på 10% och ibland sämre vilket är klart mindre flexibelt för dig som vill utföra backträning på bandet.

I premiumsegmenten återfinns även negativ lutning där du kan springa lite nedför. Detta är bra även för nybörjare eller löpare i rehabilitering då att springa nedför förflyttar belastning från hälsenor till knän vilket kan vara praktiskt i vissa situationer.

Det finns också löpband med högre lutning än 15% och det högsta vi sett är löpband från NordicTrack på upp till 40% lutning. Det är lutning som är extremt jobbigt att även gå i men kan användas som t.ex. styrketräning och bra förberedelser för de som ska göra extrema bergslopp eller vandringar.

Slutsats:

De bästa löpbanden erbjuder lutning på 15% eller mer vilket ger många träningsalternativ. Nedförsbacke eller extrema lutningar räknas som premiumalternativ och ökar priset mycket.

Panel och Display

Panel & Display - Sole Fitness F85
Exempel på en bra panel med display, snabbknappar, inbyggd fläkt och hållare för prylar/vattenflaska – Sole Fitness F85.

De flesta löpband lyckas någorlunda bra med displayen och ger information till löparen om hastighet, sträcka, tid och kaloriförbrukning.

Samtidigt brukar det finns lite förinställda program som du kan springa efter vilket kan vara en kul variation men knappast något måste för att utnyttja löpbandet fullt ut.

Istället är de viktigaste egenskaperna antalet knappar och placering. De bästa löpbanden här erbjuder snabbknappar för hastigheter och lutningar.

Syftet med snabbknappar är att om du springer en väldigt tuff intervall så är det skönt att med en enskild knapptryckning återgå till ett lugnt tempo och normal lutning.

På sämre löpband finns inga snabbknappar för detta vilket visat sig vara väldigt frustrerande bland löpare som testat dem. Om du springer en snabb intervall vill du kanske enkelt kunna återgå till lugnt tempo utan att hoppa av bandet. Utan snabbknappar måste du hålla inne hastighetsjusteringen tills önskad hastighet är uppnådd, vilket är omständligt.

Avslutningsvis kan det såklart vara trevligt med en bra inbyggd display men det blir mer ett lyxigt premiumalternativ. Ofta kanske du ändå vill använda stativ för surfplatta eller en TV som ger mycket större bild och fler valmöjligheter. Det är ingen funktion vi anser bör gynna ett löpband i något test.

Slutsats:

Snabbknappar till hastighet och lutning är mycket användbart.

Ljudnivå

Ljudnivån är viktig för många men det är väldigt svårt att veta hur mycket oljud löpbandet avger innan man testat dem.

Motorn, bandets rörelse och oljud från löpsteget är de faktorer som påverkar oljudet från löpband. De flesta löpband låter inte så mycket om ingen springer på dem medan den högsta ljudnivån uppstår när man springer fort och kraftfullt med steget.

Hur mycket ljud som och oväsen som förs vidare beror delvis på underlaget. En skyddande matta kan dämpa lite ljud men golvet har stor betydelse. Det kan ofta vara en dålig idé att sätta löpbandet på andra våningen i ett hus då vibrationerna letar sig ner till bottenvåningens tak som då agerar högtalare.

Bor du i lägenhet är chansen stor att våningsavskiljaren är betong och det dämpar ljudet bättre. Men räkna med att det är stor risk att du stör grannen undertill om du köper ett löpband till en lägenhet. Försök isolera och använd det på rätt tider på dygnet. Passa även på att fråga grannen undertill om du tror den är resonabel.

En bra och stabil konstruktion som återfinns i de bästa löpbanden kan göra mycket för att minimera oljud dock.

Slutsats:

Oväsen och oljud är något du bör förvänta dig. Att köpa ett bra löpband och ha en genomtänkt placering hjälper mycket.

Vikt

Löpband kan variera kraft i vikt men det är egentligen inga modeller som är lätta att bära.

Om du köper ett löpband med hemleverans så lägg märke till att de ibland endast levererar paketet till tomtgränsen. Ett löpband som väger 120 kg eller mer kommer förmodligen behöva fler än två personer för att flytta.

Samma dilemma uppstår om du tänkt flytta det vid användning. Vissa löpband har transporthjul som gör att du kan lättare flytta löpbandet när det lyfts i ena änden. Men räkna med att det är svårt att ta sig över en enkel tröskel (som lär slitas av det). Dessutom är många bra löpband bredare än vanliga dörrkarmar.

Slutsats:

Tänk på vikten och att bärhjälp är bra vid såväl leverans som montering.

Reservdelar & Underhåll

Reservdelar och underhåll är viktigare än man tror.

Förmodligen köper du ett löpband som är tänkt att hålla länge. Trots garantier från tillverkare kan delar går sönder och för eller senare behöver service göras.

Att välja någon av de bästa tillverkarna som har löpband som presterat bra i tester och som är väletablerade ökar chansen att du kan hitta reservdelar senare.

Det är inte ovanligt att bandet går sönder till sist och under årens gång kommer du behöva spänna bandet och olja det. Även motorn kan lägga av om du har otur.

Prisklass

Prisklassen indikerar vad det är du kan förvänta dig av ett löpband. Ett löpband som säljs för 5 000 kronor kommer inte prestera som de bra löpbanden som kostar 15 000 kronor och därför kan priset snabbt indikera vad det är för typ av löpband.

Under 5 000 kr

Lägsta prissegment där många sämre men billiga löpband finns. Inga av dessa löpbanden är nära nivån av ”bäst i test”.

Ska du springa på bandet rekommenderas inte något av dessa. De kan däremot fungera bra om du endast tänkt gå promenader på dem och agera som ett större gåband.

Av den anledningen är det heller inga av dessa löpbanden som anses vara prisvärda. De är helt enkelt för billiga för att det ska kunna vara ett bra löpband.

5 000 – 10 000 kr

Det bästa segmentet för dig som vill hitta ett bra men billigt löpband. Här hittar du helt okej löpband som kan fungera bra för motionärer. De bästa löpbanden i segmentet fungerar bra för så väl jogg som tuffare löpning.

Om du är motionär som börjat träna löpning är detta ett bra prissegment att leta i även om du såklart kan få bättre och mer avancerade löpband i högre prisklasser.

Ibland får man göra avkall på löpytan och motorkraft i detta segment men det finns flera bra löpband i prissegmentet att välja på.

Säkerställ att motorstyrkan är bra nog och att bandets yta räcker för dina behov. Det är lättare att springa avkopplat på bandet om där finns yta med lite marginal.

10 000 – 20 000 kr

I detta prisspann finns det flera riktigt bra löpband som passar vana löpare och elitmotionärer fint. Flera modeller som presterat bra i tester och utsetts till bäst i test hittar du här.

Även om löpbanden inte är det absolut bästa du kan köpa så börjar prestandan i segmentet bli bra nog utan att motionärer behöver göra för stora kompromisser.

Även elitlöpare kan nyttja dessa löpband även om man kanske får nöja sig med maxhastigheter som sträcker sig till 20 km/h och att motorn eventuellt blir för varm efter längre löppass.

Över 20 000 kr

Exklusiva och lyxiga löpband. Dessa löpband är väl påkostade med många funktioner och intressanta detaljer.

Produkterna är dyra men för många som har löpning som sin stora hobby kan ett löpband i denna prisklass fortfarande motiveras.

Det finns löpband med möjligheten att få bättre lutning, större band, kraftigare motor och andra funktioner som är väl värda att överväga för den vana löparen.

Professionella löpband som riktar sig till elitlöpare och gym med avsikt att användas under långa perioder ligger i detta prissegment. Det är dock värt att notera att segmentet är stort med varierad prestanda.

Tänk på att bara för du betalar mycket för ett löpband behöver det inte vara något av de bästa löpbanden du kan köpa.

Zwift – Spring i en virtuell värld

Zwift: Spring i en virtuell värld

Zwift är en digital tjänst som tar löpningen på löpband till nya nivåer där du kan få känslan av att du springer i en virtuell värld – det är stimulerande och roligt.

Tjänsten Zwift lanserades först till cyklister som med hjälp av sin racercykel och cykeltrainer kunde cykla, träna och tävla i en virtuell 3D-värld. Löpare har sedan fått möjligheten att gå med.

Med färdiga träningsprogram, community kring löpning och möjligheten att springa i en virtuell värld och få en upplevelse precis som utomhus är det många löpare som funnit kärlek till just Zwift.

Zwift är en betaltjänst där du prenumererar mot en månadsavgift för att få tillgång till världarna och dess tjänster. Kortfattat behöver du en mobiltelefon, surfplatta eller dator som kan generera grafiken och visa den för dig (precis som ett spel). För smartphones och surfplattor kan du även avnända t.ex. Chrome Cast för att skicka vidare bildsignalen till en TV (om du föredrar storbild).

Oavsett vilket löpband du har så kan du få tjänsten att fungera, men det finns lite olika sätt att koppla upp sig till enheten (t.ex. din surfplatta) som kör programvaran:

 • Inbyggd Bluetooth i löpbandet – Löpbandet kan själv kommunicera med applikationen vilket är den bästa implementationen och kräver ingen extra utrustning.
 • Fotpod – En liten lätt fotpod som du monterar på skon som kan kommunicera med applikationen. Zwift har en egen fotpod du kan köpa men det fungerar även med andra från t.ex. Garmin.
 • Smartklockor – Vissa smartklockor har stöd för Virtuel Löpning som profil och kan då konfigureras för att kommunicera med Zwift-applikationen.
 • Löpbandssensor – En extern sensor som är en liten box som fästs med dubbelhäftande tejp vid löpbandets långsida och hänger ut med överlapp över bandet. På bandet fäster man klistermärken med jämna mellanrum som sensorn läser av när de passerar. Således vet sensorn hur snabbt bandet rör sig och kan kommunicera det till Zwift.

Läs mer på zwift.com

FAQ – Vanliga frågor & svar

En sammanställning med vanligt ställda frågor om löpband.

 1. Vilket löpband ska man välja/köpa?
 2. Vilka muskler tränas vid löpband?
 3. Hur många kalorier förbrukar man vid löpning?
 4. Vilket löpband är bäst i test?
 5. Är löpning på löpband mer skonsamt?
 6. Springer man fortare på löpband än utomhus?
 7. Crosstrainer eller löpband bäst på fettförbränning?
 8. Vad väger ett löpband?
 9. Hur stor plats tar ett löpband?
 10. Går löpband att fälla ihop?

1. Vilket löpband ska man välja/köpa?

Vilket löpband du ska köpa en komplicerad fråga som är väldigt individuell.

Kortfattat kan man säga att om du endast är ute efter att gå, jogga eller springa väldigt lätt ibland så kan billigare löpband uppfylla dina behov. Om du däremot är en van löpare och vill kunna springa längre pass, vill ha en bra känsla och bra tempo så ställs det högre krav på löpbanden.

Vi försöker skriva ut till vem ett visst löpband kan passa bäst för och vi har även gått igenom tips inför köp av löpband här ovan i artikeln.

2. Vilka muskler tränas vid löpband?

Vilka muskler som används skiljer sig inte direkt mot vanlig löpning. Mycket av benmuskulaturen används men även sätesmuskler, höft och rumpa tränas.

Aktiverar du lutning på löpbandet ökar belastningen för vader, hamstring och säte ytterligare.

3. Hur många kalorier förbrukar man vid löpning?

Hur mycket kalorier du förbrukar vid löpning varierar kraftigt och är starkt kopplat till dessa faktorer:

 • Intensitet – Hur ansträngande löpningen är
 • Tid – Hur länge du springer
 • Vikt – Vad din kropp väger
 • Löpekonomi – Hur energieffektiv du är vid en viss hastighet

En fullvuxen man som inte är så van att springa och har extra kilon att bränna kan komma upp i 1000 kcal förbränning per timme. För en mindre person som är har god löpekonomi kanske det bara är 500 kcal för samma intensitet och tid.

4. Vilket löpband är bäst i test?

Utbudet av oberoende tester som utsett löpband till bäst i test är väldigt få.

Vi har i vårt urval av bra löpband valt att dels fokusera på de testresultat som finns men också vägt in expertrecensioner och omdömen från löpare som testat löpbanden.

Överst på denna sida hittar du några av de bästa löpbanden som du kan välja idag men vilket som är bäst beror delvis på dina behov.

5. Är löpning på löpband mer skonsamt?

Generellt sett brukar man säga att löpband är något mer skonsamt än att springa på t.ex. asfalt som är ett väldigt hårt underlag. Men det finns andra underlag utomhus som stigar, grus och idrottsbanor där löpbandet inte behöver vara bättre.

Det finns däremot löpband som har inbyggd dämpning där syftet är att själva löpbandet ska ta emot en del av energin och ge tillbaka när foten lämnar. På så sätt blir löpningen där mer skonsam än om man skulle gjort samma pass på något annat underlag.

En stor fördel med löpband är dock att man ofta kan arbeta runt sina svagheter. Har man knäproblem kan man t.ex. springa i lite lutning vilket kan göra det möjligt att ta ut sig mer utan att man känner av sina besvär. Har man problem med hälsenorna eller vaderna kan man springa nedför om löpbandet tillåter det. På så sätt är löpbandet mer flexibelt.

6. Springer man fortare på löpband än utomhus?

Ja, speciellt märkbart när du börjar komma upp i hastigheter över 12 km / h där vindmotståndet utomhus börjar ge effekt.

Ett sätt att kompensera för detta är att ställa in 1% lutning på löpbandet. Generellt sett brukar det ses som att det kompenserar för luftmotståndet som du slipper på löpbandet.

7. Crosstrainer eller löpband bäst på fettförbränning?

Detta har delvis undersökts där man mätt kaloriförbrukningen. Båda träningsmaskinerna är väldigt lika här även om där finns en knapp fördel till crosstrainern.

Om vi endast hade tittat på benmusklerna så hade löpbandet varit mer ansträngande än en crosstrainer som mer är stående cykling än ett faktiskt löpsteg. Däremot har du möjligheten att hjälpa till med armarna vid crosstrainern vilket ger potential att träna fler muskelgrupper och bränna mer kalorier per tidsenhet.

I praktiken är skillnaden väldigt marginell och för väldigt korta träningspass med hög intensitet går fördelen till crosstrainern. I övrigt kan man nog inte förvänta sig någon märkbar skillnad.

8. Vad väger ett löpband?

Löpband är väldigt tunga träningsmaskiner vilket behövs för att de ska stå stabilt när man springer på dem.

Många av de bästa löpbandet varierar i vikt mellan 80 – 150 kg. Gångband behöver inte vara lika tunga och därför väger de mindre och billigaste löpbanden ofta något mindre.

Många löpband har transporthjul för att du ska kunna lyfte dem i ena änden och rulla dem. På så sätt slipper man lyfta hela löpbandet om de ska förflyttas en kort sträcka.

9. Hur stor plats tar ett löpband?

Löpband kan vara ganska stora och exakt hur stora dem är varierar mellan olika modeller och hur stort band där är att använda sig av.

Generellt sett kan man säga en bredd på 80-100 cm är vanligt. Längden varierar mer där många modeller är inom spannet 170-220 cm.

10. Går löpband att fälla ihop?

Flera löpband är hopfällbara men det innebär oftast att du kan fälla upp själva bandet mot konsolen så den tar mindre plats. Den tar då mer vertikal plats än vad den tar horisontal plats.

Så valde vi ut bästa löpbandet

Löpband finns i ganska många olika prisklasser och det varierar mycket mellan olika modeller, både i pris och funktioner. Vi vet efter vårt initiala undersökning att efterfrågan skiljer sig ganska mycket mellan olika personer som vill köpa löpband och detta gör det lite problematiskt.

Den mindre krävande gruppen är motionärer i olika nivåer som gillar att kunna gå och ta promenader till att jogga på löpbandet. Kanske även ta någon riktig löprunda när man varit igång med träning ett tag. Den andra gruppen är redan aktiva löpare som vill kunna hålla igång sin träning när vädret inte tillåter och kunna komplettera med ett löpband i olika situationer. Bara en sådan sak som att löpbandet dämpar och sliter mindre på kroppen än att springa ute gör att man kan få en större träningsvolym med löpband.

Efter att ha läst tester insåg vi ganska snabbt att de billigaste löpbanden under 5 000 kronor inte rekommenderas alls. I vissa fall kan de säkert fungera att gå på men att springa är en direkt pina där banden är smala och kvaliteten dålig. Däremot börjar en del modeller strax över 5000 kr visa sig vara ganska bra för motionärer och en bra instegsmodell för så väl joggning som lättare löpning. Detta var något både tester och recensioner skvallrade om.

I de dyrare prisklasserna över 10 000 kronor hittar vi dock de bästa modellerna och upp mot 20 000 kronor har vi modeller som är riktigt bra och anpassade väl för löparen. Vilket löpband som är bäst beror helt enkelt på vilken typ av användare du är och vad du förväntar dig. Vi har har tagit hänsyn till detta och alla modeller vi listar är bra, men de behöver däremot inte vara optimala för alla situationer. Detta är också något vi är tydliga med.

Vi har tittat på kundomdömen och enklare recensioner online för att kunna välja ut de bästa modellerna. Testunderlaget för att välja ut de bästa löpbanden är dock inte så stort vilket gör att det är väldigt svårt att per definition utse vinnare och förlorare.

Källa & Tester

 • Tester av flera olika löpband – 2022 – Treadmill Reviews
  Den amerikanska webbplatsen Treadmill Reviews har länge arbetat med att recensera och testa löpband som de rekommenderar till allt från nybörjare till professionella atleter som tävlar. De lyfter fram negativa aspekter så som de positiva fördelarna med olika löpband och vem som de lämpar sig bäst åt.
 • Test av löpband – 2021 – bäst-i-test
  Den svenska bäst-i-test-sidan med fokus på att testa och välja ut de bästa produkterna har testat ett stort antal olika löpband genom åren. I deras testteam hittar vid både vanliga motionärer och elitidrottare som har för avsikt att utvärdera vilka som är de bästa löpbanden. De utsåg Sole Fitness F63 som det bästa löpbandet följt av Sole Fitness F85 som det bästa proffsvalet där den dyrare modellen bjuder på t.ex. större löpyta, kraftigare motor och högre hastighet. De har även utsett Master Fitness T25 som bästa budgetval.
 • Konsumentomdömen – 2023
  Konsumentomdömen och deras recensioner är en viktig källa för att se om löpbanden håller kvalitetsmässigt och lever upp till förväntningarna som konsumenten har. Detta går ofta att komplettera med ytterligare åsikter från forum och kanaler där löpare delar information.
 • Prisjakt – 2023
  Vi har använt oss av prisjakt för hitta populära modeller och för att hitta butiker som säljer modeller som framhävts som bäst i test. Testvinnare som inte går att köpa finns det helt enkelt ingen anledning att lista och därför är en prisjämförelse praktiskt i detta sammanhang. Vi har även kunnat vävt samma kundrecensioner som lämnats i de olika butikerna för att få en bredare och bättre bild över vilka löpband konsumenterna är nöjda med.
 • Amazon – 2023
  Amazon som är en av världens största e-handelsplattformar har kunnat bidra med ett bra underlag av kundrecensioner om omdömen baserat på konsumenter som testat löpbanden.

Annonser i innehållet

Testat.nu har integrerat annonser i form av affiliatelänkar till återförsäljare, vilka genererar provision till oss vid köp. Det bör noteras att flertalet butiker som inkluderas i vår prisjämförelse är annonslänkar som ger oss provision för när du eller andra besökare väljer att klicka på dem och genomföra ett köp.

Vi vill vara transparenta med vad som är annonser och samtidigt poängtera att det inte påverkar priset för dig som konsument hos butiken.

Du kan läsa mer om vår prisjämförelse och hur detta påverkar vårt arbete i FAQ.

Stäng