Löpband – Vilket är bäst?

Bästa löpband

Löpband är det bästa sättet att träna löpning inomhus och minskar belastningen på kroppen jämfört med att springa utomhus. Men vilka modeller är egentligen bäst att satsa på? Vi tar en närmare titt på de mest populära löpbanden för att utse de bästa alternativen.

Ett löpband är ett praktiskt redskap för den inbitne löparen och något som kan användas väldigt mycket. Skador, väder och andra faktorer kan göra att löpbandet är en bättre val än att springa utomhus vilket också gör löpbandet till en populär investering.

Löpband är dock inte en billig investering och de billigaste modellerna man kan rekommendera för löpning ligger från ca 10 000 kronor och uppåt. Vi kommer att gå igenom flera av de bästa löpbanden i olika prisklasser med förhoppningen att du kan hitta en modell som passar dina behov bra.

Sole Fitness F63 – Bäst i test

Sole Fitness F63
 • Toppbetyg av många konsumenter
 • Utsetts till bäst i test
 • Kraftfull motor på 3 hk
 • Stabil konstruktion och bra band
 • Bra yta på bandet för löpning
 • Fälls enkelt ihop för kompaktare förvaring
 • Klarar användare upp till 147 kg i vikt

Priser för Sole Fitness F63

17 990 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Produktbeskrivning

Sole Fitness F63 är ett intressant löpband med bra specifikationer och som vid en första anblick ser ut att vara en bra instegsmodell för många som vill satsa på kvalitet från början.

Löpbandet är bestyckat med en ganska stark motor på 3 hk. Detta bidrar dels till att löpningen rullar på och att löpbandet faktiskt orkar rulla på och inte bromsas av ditt fotsteg.  Du har också en löpyta som är 152 × 51 cm vilket ger dig tillräckligt med utrymme för att kunna njuta av både promenader som löpning.

Hastigheten kan du såklart reglera själv upp till det maximala värdet på 18 km/h eller ett tempo som motsvarar 3:20/km. Detta är tillräckligt snabbt för att motionärer även ska kunna köra snabba intervaller som sträcker sig ett par minuter på löpbandet. För elitmotionärer eller mer professionella löpare så är detta i lägsta laget för snabbare pass, men det är något de inser själva så fort tempot avslöjades.

Ett sätt att göra det jobbigare är att applicera lutning på bandet vilket du kan göra upp till 15%. Löpbandet väger 115 kg och är en rejäl och stabil pjäs som inte heller lätt flyttas men som enkelt kan fällas ihop genom att man höjer bandet mot kontrollenheten vilket gör att man kan förvara den i ett mer vertikalt läge. Just detta är något som Sole Fitness är kända för med sina löpband.

Sole Fitness F63Löpbandet kommer med 10 förinställda program som du kan använda dig av om du inte vill köra manuellt. Din träningsdata kan överföras med Bluetooth till många smarta telefoner och appar som Fitbit, Record, Mapmyrun & Apple Health. En annan intressant funktion är de inbyggda högtalarna som du kan ansluta din MP3-spelare till vilket gör att du slipper använda hörlurar.

När man läser om konstruktionen på löpbandet med kvalitetshjul för transport, bra utvecklade band att springa på och en stabil grund så blir det snabbt svårt att motivera ett billigare och enklare val av löpband. Sole Fitness F63 blev även utsedd till det löpband som är bäst i test av de 11 löpbanden som hade testats. Detta löpband har också fått väldigt bra betyg och lovord från konsumenter.

Vi tror Sole Fitness F63 är ett väldigt bra alternativ för många som söker ett löpband med kvalitet som de kan spendera många timmar på. Det är inte billigast och slipper då de byggproblem och kvalitetsproblem som många billigare modeller har samtidigt som det långt ifrån är det dyraste löpbandet vilket sammanfattningsvis kan göra det som ett väldigt prisvärt val, ja även det bästa valet.

Maxhastighet: 18 km/h (3:20-tempo) Maxlutning: 15 % Löpyta: 152 × 51 cm Maxvikt: 147 kg

Master Fitness T25 – Billig & Prisvärd

Master Fitness T25
 • Toppbetyg av kunder som testat
 • Ett av de mest populära valen
 • Bra instegsmodell i lägre prisklassen
 • Topphastighet på 20 km/h
 • Kraftfull motor på 2,5 hk
 • Stabil och någorlunda tyst enligt testare

Priser för Master Fitness T25

10 788 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
12 650 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Produktbeskrivning

Master Fitness T25 är ett löpband som fått väldigt bra kundomdömen och som är en bra instegsmodell för många motionärer. I vissa fall kan det även fungera som ett bra komplement för den inbitna löparen som inte vill lägga för mycket pengar.

Löpbandet Master Fitness T25 har en ganska stark motor på 2,5 hk som borde vara tillräckligt starkt för att du ska kunna få en jämn löpning utan att bandet bromsar dig i stegen. Löpytan är godkänd och mäts upp till 140 × 51 cm.

Den maximala hastigheten på löpbandet är angivet till 20 km/h vilket motsvarar ett tempo på 3:00/km. Löpbandet är alltså snabbt nog för att många även ska kunna köra intervaller och kan även duga för mer professionella löpare.

Du kan även applicera lutning på bandet med upp till 15% vilket gör du dels kan träna att springa i lutning men också använda detta om du är så pass snabb att tempo på 3 minuter är i långsammaste laget för vissa pass. Totalt sätt finns där 36 program att välja mellan och du ser tydligt din hastighet, distans och kaloriförbrukning på displayen.

Modellen kommer med transporthjul som gör att du kan flytta löpbandet själv lite men det väger ändå in totalt på 88 kg så att lyfta det själv är mycket svårt. Vikten är ändå ganska lätt jämfört med många andra löpband och skulle även kunna vara en nackdel för stabiliteten när man springer på det. Däremot är detta ingenting som framkommer i varken recensioner eller kundomdömen av de som testat löpbandet.

Bandet går att fälla upp också så det tar lite mindre plats vilket såklart är en stor bonusfaktor oavsett om du har ett dedikerat träningsrum eller om du placerat löpbandet någon annan stans.

Med tanke på priset så är Master Fitness T25 ett prisvärt val som helt klart är ett tänkbart alternativ för den som inte vill investera i ett bättre löpband. Det är också det billigaste löpbandet man bör överväga om man tänkt att faktiskt springa mycket på det. För lättare joggning och promenader fungerar billigare alternativ som inte kräver samma stabilitet och motorkraft. Att testare dessutom upplever löpbandet i klass med vad många gym erbjuder känns extra positivt.

Maxhastighet: 20 km/h (3:00-tempo) Maxlutning: 15 % Löpyta: 140 × 51 cm Maxvikt: 130 kg

Sole Fitness F85 – Bäst för proffset

Sole Fitness F85
 • Toppbetyg av konsumenter
 • Rekommenderas till vana löpare
 • Mycket stark motor på 4 hk
 • Stor löpyta på hela 152 × 56 cm
 • Klarar av personer upp till 180 kg

Priser för Sole Fitness F85

23 990 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Produktbeskrivning

Sole Fitness F85 är ett löpband som passar betydligt bättre till elitmotionären eller mer professionella användare som behöver ett rejält och pålitligt löpband där man kan utföra snabba och bra träningspass.

Modellen är en tydligt förbättring av F63 som fick bäst i test och bjuder på en del aspekter som gör att den är värd att överväga för den inbitna löparen. Att modellen även rekommenderas till proffsanvändare syns även på prislappen när detta är ett löpband som kostar betydligt mer. Även om det fortfarande är billigare än vad många elitmotionärer lägger på en racercykel så är detta ändå ett ganska dyrt löpband jämfört med de billigare modellerna.

Sole Fitness F85 löpbandMotortypen är en så kallad DC-motor och är samma som finns i många löpband och även den billigare F63. Däremot är detta en kraftigare motor på 4 hk och bjuder på hastigheter upp till 20 km/h, en gräns många löpband har och som motsvarar ett tempo på 3:00/km.

Det är också ett ganska stort löpband med fysiska mått på 207 × 93 cm när det är utfällt på golvet med löpyta på 152 × 56 cm och ger alltså både en ganska lång och bred yta att springa på. Sole Fitness F85 väger även in på 127 kg och klarar av användare upp till 180 kg vilket ger en väldigt bra stabilitet när man springer. Givetvis går löpbandet att fälla upp vilket förkortar längden från 207 cm till 111 cm.

Det finns 6 stycken förinställda program men du har möjligheten att definiera egna program. Det finns även pulsstyrt program och med löpbandet följer det med pulsbälte och där finns även handsensor om du hellre skulle vilja använda det.

Det finns även en inbyggd fläkt som hjälper till att kyla ner dig och ge en lite mer realistiskt känsla när du springer.

Vad säger då de löpare som testat Sole Fitness F85? Det är ett löpband som har fått väldigt bra betyg och läser man omdömena så ser man att många tycker det är riktigt bra och att de kunnat springa längre pass på ett bekvämt sätt. Även intervaller och andra tuffare träningspass rapporteras det gott om. Löpbandet blev också utsedd till bäst i test för professionellt användande.

Sole Fitness F85 är löpbandet för dig som vet att du kommer använda det mycket och att du redan är en van löpare som vet att du kommer kunna utnyttja kapaciteten på ett bra sätt. Detta är helt enkelt det bästa löpbandet för de som tränar mycket och är vana löpare som t.ex. elitmotionärer.

Maxhastighet: 20 km/h (3:00-tempo) Maxlutning: 15 % Löpyta: 152 × 56 cm Maxvikt: 180 kg

NordicTrack X9I – Lyxigt löpband

NordicTrack X9I
 • Mycket lyxigt löpband med bra motor
 • Bra kundrecensioner
 • Avancerade funktioner och 44 program
 • Medföljande pulsbälte
 • 10" pekskärm och fäste för surfplattor
 • Lutning på hela -6% till 40%
 • Tävla mot andra & spring verkliga rutter

Priser för NordicTrack X9I

Priser för produkten saknas

Produktbeskrivning

Vill man satsa på ett väldigt påkostat löpband med många smarta funktioner så är NordicTrack X9I en modell att titta närmare på. Det finns dels flera smarta funktioner som många andra löpband saknar men också aspekter som direkt ger känslan av att detta är en påkostad modell.

Vi kan börja med att titta närmare på de mer fysiska skillnaderna mot många andra löpband. Här hittar vi bland annat möjligheten att höja bandet i 40 % lutning vilket är en lutning som motsvarar en brant kulle. Du kan även luta löpbandet framåt och få en negativ lutning vilket ger en lätt nedförsbacke med inställning -6%. Just dessa aspekterna är det få andra löpband som kan matcha och en trevlig funktion om du vill träna ditt löpsteg i uppförsbacke.

NordicTrack X9I panel

Motorn i löpbandet ligger dock i klass med många andra modeller och har en kapacitet på 3 hk. Du kan välja en hastighet på upp till 20 km/h vilket också ligger i klass med många bättre löpband vilket som vi tidigare nämnt motsvarar ett 3:00-tempo. Löpytan på NordicTrack X9I är även utmätt till 152 × 55 cm vilket är mycket bra och låter dig springa säkert och avslappnat under längre perioder.

Kontrollpanelen är ganska avancerad och är bestyckad med en 10″ pekskärm och det följer med hela 44 program. En både praktiskt och rolig funktion är IFit Live som låtar dig träna en runda som du märkt ut på Google Maps. Löpbandet kommer anpassa lutningen efter terrängen du springer och kommer ge en mer realistisk och varierad träning. Du kan också tävla mot vänner och andra online som också har detta löpband. Har du många vänner inom löparvärlden som letar efter ett riktigt bra löpband så kanske NordicTrack X9I är det bästa löpbandet för er?

När du tränar kan du givetvis se information som hastighet, sträcka, tempo och din kaloriförbränning. Det följer även med ett Polar-pulsbälte som du kan använda för att berätta om din puls till löpbandet vilket även öppnar för träningspass baserat på din puls. Det finns inbyggt stöd för surfplattor vilket gör att du kan använda dem för att titta på allt ifrån TV-serier till träningsinspirerat innehåll medan du tränar och du kan även koppla in din MP3-spelare eller mobiltelefon för att utnyttja de inbyggda högtalarna.

NordicTrack X9I kontrollerFunktioner som gör att du kan luta löpbandet är väldigt praktiskt för dig som vill träna på just det. Kanske ska du springa fjällmaraton eller andra tuffa utmaningar och då är detta väldigt praktiska funktioner. Att kunna tävla mot andra eller få löpbandet att själv anpassa stigningen efter en rutt utmärkt på karta kan ger varierande och roligare träning. Men man får också betala extra för alla dessa finesser och det inkluderar även alla träningsprogram och den stora displayen.

Tittar man på recensioner och vad man kan läsa om NordicTrack X9I så är det ett väldigt bra löpband och det ingår också 2 års garanti. För många kanske detta är en självklarhet för att ta träningen ett steg längre och göra det roligare. Men detta är heller inte ett löpband framtaget för någon som ska gå någon promenad inomhus ett par gånger i månaden.

Maxhastighet: 20 km/h (3:00-tempo) Maxlutning: 40 % Löpyta: 152 × 55 cm Maxvikt: 150 kg

Master Fitness T20 – Billigt löpband

Master Fitness T20
 • Bra kundomdömen
 • Bästa bland de billigaste löpbanden
 • Passar motionären bra
 • Upp till 16 km/h
 • Klarar personer upp till 120 kg
 • Många program att välja på

Priser för Master Fitness T20

7 188 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
7 790 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar
8 490 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
8 490 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Produktbeskrivning

Master Fitness T20 är ett löpband som är en bra ingångsmodell för den som vill gå promenader, jogga och även springa. Det är dock inte en modell som rekommenderas för den vana löparen men den gör sitt jobb och för priset är det både en billig och prisvärd lösning.

Tittar man på specifikationerna för Master Fitness T20 ser man att den är utrustad med en motor på 2 hk vilket är i lägsta laget för att inte bandet ska börja pausa när du sätter i foten när du springer. Den maximala hastigheten för löpbandet är 16 km/h vilket motsvarar ett tempo i 3:45 vilket är en hastighet som motsvarar 37:30 på milen. Men detta är också en nivå många elitmotionärer ligger vid och vill man kunna träna intervaller inser man snabbt begränsningarna i denna modell för en van löpare.

Modellen är försedd med en LCD-display och där kan du se din hastighet, distans, tempo och kaloriförbrukning. Du kan också välja mellan något av 25 st olika träningsprogram som gör att du kan få ut olika effekter av din träning men också variera det mer.

Modellen kan enkelt fällas ihop för att ta mindre plats och den klarar av personer upp till 120 kg. Vill du springa eller gå i lutning så klarar den av upp till 16 % lutning. Löpytan är i jämförelse med andra modeller mindre och har 130 × 45 cm vilket inte ger samma komfort och det är lättare att man trampar fel om man tränar längre perioder.

Detta är ett löpband som passar väldigt bra till motionären som mest bara vill röra sig och inte är intresserad av att investera i en mer påkostad modell för att ta löpningen till nya nivåer. Bland de recensioner och omdömen som konsumenter lämnat efter att ha testat löpbandet så får det många positiva kommenterar. Det talar för att det faktiskt är en bra produkt om än att den inte är lika lämpad för vana löpare.

Maxhastighet: 16 km/h (3:45-tempo) Maxlutning: 16 % Löpyta: 130 × 45 cm Maxvikt: 150 kg

DRAX Speedfit SPT-1000C – Spring utan motor

DRAX Speedfit SPT-1000C
 • Spring utan motor
 • Patenterad lösning
 • Styr hastigheten med kroppslutning och fotisättning
 • 2 års garanti
 • Klarar användare upp till 180 kg

Priser för DRAX Speedfit SPT-1000C

49 990 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar
61 680 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Produktbeskrivning

Löpbandet DRAX Speedfit SPT-1000C är en mycket intressant modell som inte har någon elektrisk motor som driver löpbandet utan där du använder din egen kropp för detta. Detta uppnås genom att löpbandet är bågformat och ger dig möjligheten att justera hastigheten med din egen vikt. Ju mer du lutar dig framåt (precis som i löpning) ju snabbare måste du springa för att hålla jämt tempo med bandet.

Det kan vara svårt att ta steget till detta löpband även som en van löpare. Är detta verkligen något för dig kan man tänka? Men löpningen ger en väldigt naturlig känsla och du får full kontroll över hastigheten utan att behöva röra knappar. Samtidigt slipper du motorljudet och det är färre delar som kan gå sönder. De löpare som provat springa på bandet är väldigt överraskade över resultatet även om det tar ett par minuter att greppa känslan då det skiljer sig lite att komma igång jämfört med ett vanligt löpband. När man väl är igång och springer rullar dock allting på utan att det känns konstigt och utan att du behöver anpassa din löpteknik.

Detta löpband är delvis dyrt för att tekniken är patenterad och i praktiken behöver det inte vara bättre än ett motordriven variant även känslan är väldigt naturlig och skön. Här har du t.ex. svårt att justera lutningen av bandet eller få hjälp av motorn att hålla den hastighet som du vill under intervaller. Men detta vägs upp av känslan i steget och om du eftersöker ett löpband där du vill ha ett så naturligt steg som möjligt är detta inte en dum kandidat.

Att löpbandet inte behöver ström och att det saknar motor gör att den ger ifrån sig mindre oljud och kan placeras på platser där man normalt sätt kanske inte skulle haft ett löpband.

Löpbandets största nackdel är att det inte fungerar att justera lutning på eller de andra fördelarna en motor faktiskt kan ge. Det är också väldigt dyrt vilket nog är det som skrämmer främst köpare. Däremot är det ett löpband som bjuder på en fantastisk känsla.

Så väljer du rätt löpband

Att välja rätt löpband är svårt och många fastnar tidning på vilken prisklass man ska lägga sig på. Klarar man sig på ett löpband för 5000-7000 kronor, eller måste man lägga? Här går vi igenom olika aspekter som är värda att titta på när du väljer ett löpband och dessa kan vara användbara oavsett om du väljer något av löpbanden ovan eller väljer något annat.

Prisklass

Prisklassen indikerar vad det är du kan förvänta dig av ett löpband. Ett löpband som säljs för 5 000 kronor kommer inte prestera som de bra löpbanden som kostar 15 000 kronor och därför kan priset snabbt indikera vad det är för typ av löpband.

Under 5 000 kr – Lägsta prissegment där många dåliga löpband finns. Ska du springa på bandet rekommenderas inte något av dessa.

5 000 – 10 000 kr – Här finns en del riktigt bra och prisvärda löpband som faktiskt fungerar riktigt bra att springa på, speciellt om du är motionär. Ibland får man göra avkall på löpytan och motorkraft i detta segment men modellerna fungerar ändå okej även om den vana löparen kanske inte hade varit helt nöjd med köpet.

10 000 – 20 000 kr – I detta prisspann finns det flera riktigt bra löpband som passar vana löpare och elitmotionärer fint. Även elitlöpare kan nyttja dessa även om man kanske får nöja sig med maxhastigheter som sträcker sig till 20 km/h.

Över 20 000 kr – Exklusiva och lyxiga löpband. Dessa löpband är väl påkostade med många funktioner och intressanta detaljer. Produkterna är dyra men för många som har löpning som sin stora hobby kan ett löpband i denna prisklass fortfarande motiveras. Det är inte konstigare än någon som köper en dyr racercykel eller någon som köper en dyr kamera för det är personens stora hobby, men det är kanske inte lika motiverat för en motionär att lägga dessa pengar om man bara ska röra sig ibland.

Förvaring

Förvaringen är en annan aspekt som många tycker är viktig.

Många löpband går att fälla upp, men hur mycket plats tar dem egentligen? Om man behöver flytta den mellan gångarna, hur bra är då hjulen för att kunna transportera ett löpband som väger över 100 kg? Vissa modeller är bättre än andra här.

Motorstyrka

Motorstyrkan är en mycket viktig aspekt för de som springer. Svaga löpband som har under 2 hk i styrka kan lätt bromsa bandet när fotstegen sätts i vilket ger en väldigt konstig och jämn känsla att springa på. Svaga motorer hittar man ofta i den lägsta prisklassen och vill man ha något riktigt bra satsar man på ett löpband med 3-4 hk i styrka. Under 2 hk rekommenderas inte.

Löpytan

Bandets storlek har en stor betydelse för hur lätt det är att springa på löpbandet. Detta är också en faktor som skiljer sig mycket mellan modeller och vissa udda modeller kan vara riktigt smala och svåra att springa på.

Ett brett löpband som är enkelt att springa på har 50-55 cm i bredd och ca 150 cm i längd. Det går att tumma lite på dessa siffror och ändå ha en produkt som fungerar helt okej att springa på, speciellt om du är kvinna som har mindre fötter och tar kortare steg.

Hastighet

Hastigheten på löpband varierar en hel del och billigare modeller brukar ha en svagare motor som inte tillåter lika höga hastigheter. För en van och snabb löpare bör man satsa på minst 20 km/h för att kunna nyttja löpbandet på ett bra sätt.

Vill man endast gå, jogga eller springa i lugnt tempo så spelar inte maxhastigheten så stor roll. Däremot är det ofta så att de bättre löpbanden erbjuder högre hastighet och kan även vara bättre på andra punkter.

20 km/m kan översättas till ett tempo för 3:00/km eller att springa milen på 30 minuter. Detta är såklart väldigt fort men en duktig löpare som vill träna intervaller kan mycket väl slå i detta taket ganska enkelt och därför rekommenderar vi det som minimum. Det man kan göra är att förlänga intervallen eller lägga på lite lutning om man hade velat ha de lite tuffare.

Funktioner & Program

Att kunna välja olika program är ett bra sätt att kunna variera träningspassen och få ut en bättre effekt av sin träning. Dessutom bidrar variation till att det är roligare att springa vilket i sin tur kan ha en positiv effekt för även vana löpare som älskar det dem gör brukar sällan njuta av de första 10-15 minuterna på löpbandet.

Andra funktioner som kan hjälpa en i träningen eller med motivationen kan också vara bra. Försök lita ut vad du vill ha och jämför löpbanden. Det är stor skillnad mellan de enklaste och de dyrare modellerna på dessa punkter.

Så valde vi ut bästa löpbandet

Löpband finns i ganska många olika prisklasser och det varierar mycket mellan olika modeller, både i pris och funktioner. Vi vet efter vårt initiala undersökning att efterfrågan skiljer sig ganska mycket mellan olika personer som vill köpa löpband och detta gör det lite problematiskt.

Den mindre krävande gruppen är motionärer i olika nivåer som gillar att kunna gå och ta promenader till att jogga på löpbandet. Kanske även ta någon riktig löprunda när man varit igång med träning ett tag. Den andra gruppen är redan aktiva löpare som vill kunna hålla igång sin träning när vädret inte tillåter och kunna komplettera med ett löpband i olika situationer. Bara en sådan sak som att löpbandet dämpar och sliter mindre på kroppen än att springa ute gör att man kan få en större träningsvolym med löpband.

Efter att ha läst tester insåg vi ganska snabbt att de billigaste löpbanden under 5 000 kronor inte rekommenderas alls. I vissa fall kan de säkert fungera att gå på men att springa är en direkt pina där banden är smala och kvaliteten dålig. Däremot börjar en del modeller strax över 5000 kr visa sig vara ganska bra för motionärer och en bra instegsmodell för så väl joggning som lättare löpning. Detta var något både tester och recensioner skvallrade om.

I de dyrare prisklasserna över 10 000 kronor hittar vi dock de bästa modellerna och upp mot 20 000 kronor har vi modeller som är riktigt bra och anpassade väl för löparen. Vilket löpband som är bäst beror helt enkelt på vilken typ av användare du är och vad du förväntar dig. Vi har har tagit hänsyn till detta och alla modeller vi listar är bra, men de behöver däremot inte vara optimala för alla situationer. Detta är också något vi är tydliga med.

Vi har tittat på kundomdömen och enklare recensioner online för att kunna välja ut de bästa modellerna. Testunderlaget för att välja ut de bästa löpbanden är dock inte så stort vilket gör att det är väldigt svårt att per definition utse vinnare och förlorare.

Källa & Tester

 • Test av löpband – 2018 – bäst-i-test
  Den svenska bäst-i-test-sidan med fokus på att testa och välja ut de bästa produkterna har testat ett stort antal olika löpband genom åren. I deras testteam hittar vid både vanliga motionärer och elitidrottare som har för avsikt att utvärdera vilka som är de bästa löpbanden. De utsåg Sole Fitness F63 som det bästa löpbandet följt av Sole Fitness F85 som det bästa proffsvalet där den dyrare modellen bjuder på t.ex. större löpyta, kraftigare motor och högre hastighet. De har även utsett Master Fitness T25 som bästa budgetval.
 • Prisjakt – 2018
  Vi har använt oss av prisjakt för hitta populära modeller och för att hitta butiker som säljer modeller som framhävts som bäst i test. Testvinnare som inte går att köpa finns det helt enkelt ingen anledning att lista och därför är en prisjämförelse praktiskt i detta sammanhang. Vi har även kunnat vävt samma kundrecensioner som lämnats i de olika butikerna för att få en bredare och bättre bild över vilka löpband konsumenterna är nöjda med.
 • Amazon – 2018
  Amazon som är en av världens största e-handelsplattformar har kunnat bidra med ett bra underlag av kundrecensioner om omdömen baserat på konsumenter som testat löpbanden.