Pannlampa bäst i test

Bästa Pannlampa för löpning & aktiviteter

Vilken pannlampa är egentligen bäst enligt tester och vad bör du välja för aktiviteter som löpning och skidåkning? Vi har tittat närmare på de bästa pannlamporna för att reda ut exakt detta…

En bra pannlampa är viktigt för många utomhusaktiviteter under vinterhalvåret men används även flitigt för nattorientering och långa ultralopp på sommarhalvåret.

Terrängen, underlaget och vädret påverkar vilken pannlampa som är bäst och motionslöpare behöver sällan samma kapacitet som traillöpare som vill se alla stenar, rötter och ojämnheter.

Här nedanför hittar du de pannlampor som presterat bäst i flera olika tester och som rekommenderas av svenska löpare och experter. Längre ner kan du läsa mer om hur du bör resonera i valet kring pannlampa.

Lumonite Compass R – Bäst i Test

Lumonite Compass R
 • Bäst i Test 2022
 • Testvinnare i oberoende tester
 • Mest rekommenderad av löpare
 • Mycket stark LED-pannlampa
 • Totalt 5 olika ljusstyrkor
 • Lång batteritid och laddningsbart batteri
 • Hög komfort och bra vattentålighet

Priser för Lumonite Compass R

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Den bästa pannlampan enligt många löpare just nu är Lumonite Compass R. Men det är inte bara subjektiva åsikter utan modellen har även blivit utsedd till bäst i test i oberoende tester där flera pannlampor jämförs.

Den finskutvecklade LED-pannlampan har blivit populär då den bemästrar de viktigaste faktorerna för en pannlampa. Bra ljusstyrka i flera nivåer, god passform, bra brinntid, laddningsbart batteri och väldigt vattentålig.

Ljusstyrka & batteritider

Ljusstyrkan regleras normalt sett i de tre styrkorna låg, mellan och högt. Dessa tre ljusstyrkor hoppar du stegvis mellan om du håller inne på-knappen när pannlampan är igång.

Det finns ytterligare två lägen som inkluderar det väldigt låga månskensläget och även det superstarka turboläget.

 • Månsken5 lm / 600 h – För stillastående uppgifter som kräver lite ljus och där du vill spara på batteriet. För löpare kan läget användas om du springer i upplyst område men vill att andra lättare ser dig.
 • Lågt80 lm / 40 h – Perfekt för asfalt, grusvägar och lättare stigar som inte är tekniskt svåra.
 • Mellan240 lm / 8 h 40 min – Rekommenderat när terrängen blir lite mer teknisk som lättare traillöpning med stenar, rötter och mindre ojämnheter.
 • Högt630 lm / 3 h 40 min – Bra läge att växla till när terrängen blir tuff och mer teknisk.
 • Turbo1054 lm / 1 h 40 min – Extrem ljusstyrka för de svåraste förhållandena.

Vi återger här tillverkarens egna specifikationer för Lumonite Compass R men har tillfört beskrivning för de olika lägena baserat på våra egna tester. Turbolägets batteritid är teoretiskt då vi funnit att pannlampan går ner till högt läge vilket vi misstänker är ett överhettningsskydd.

Batteritiden avser det medföljande batteriet som är uppladdningsbart med hjälp av USB. Det tar 7 timmar att ladda upp pannlampan fullt vilket räcker även för de nordligaste förhållanden med korta dagar på vinterhalvåret.

God komfort

Även komforten är bra och det extra bandet som går över huvudet kan göra mycket för att avlasta trycket. Det går dock att använda pannlampan utan det extra bandet med då vikten på 162 gram inte är så högt att det blir ett krav.

Bra betyg och testresultat

Oavsett var vi vänt oss för att kolla med grupper av löpare så är det Lumonite Compass R som rekommenderas mest. Det betyder såklart inte att det inte finns bättre alternativ eller mer anpassade för dina behov. Däremot är det tydligt att många löpare uppskattar denna LED-pannlampa.

Även våra egna tester av pannlampan bekräftar det många löpare uppskattar med produkten i form av starkt ljus, bra batteritid, god komfort och en pålitlig vän under kvällar och nätter.

Även andra oberoende tester har kommit fram till liknande resultat där Lumonite Compass R fått bra betyg och även utsetts till pannlampa bäst i test.

Slutsats

Lumonite Compass R är en mycket stark pannlampa som fungerar lika bra för kvällsrundan på vinterhalvåret som en vän som tar en igenom natten på det långa ultraloppet.

Det goda testresultatet och fina omdömet från löpare stärker bilden av detta är en av de bästa LED-pannlamporna du kan köpa idag. Den vinner därför utmärkelsen ”Bäst i Test” av oss.

Petzl Nao + – Bra betyg av löpare

Petzl Nao +
 • Bra Produkt 2022
 • Mycket bra betyg av löpare
 • Stark LED-pannlampa på max 750 lm
 • Reaktiv ljusstyrka efter omgivning
 • Bra batteritid med reaktiv funktion
 • Laddningsbart batteri med USB-kabel

Priser för Petzl Nao +

1 683 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Petzl Nao + är en stark pannlampa som fått väldigt bra betyg av löpare som testat den och även har stöd för adaptiv (reaktiv) ljusstyrka.

Pannlampan beskrivs som pålitlig med hög ljusstyrka. Funktionen som automatiskt anpassar ljusstyrkan efter omgivningsljus är också smart för att spara på batteriet när du rör dig igenom olika belysta områden.

Komfortmässigt beskrivs den också som väldigt bra och fungerar bra för så väl löpare som skidåkare eller de som bara vill ta en kvällspromenad i mörka områden.

Petzl Nao + - ladda batteri med USBBatteriet som följer med LED-pannlampan är uppladdningsbart och laddas med hjälp av USB-kabeln som medföljer. Det gör det även möjligt att ladda batteriet genom powerbank.

Petzl Nao + har även stöd för appen MyPetzl Light som dock beskrivs som mindre pålitligt av de som testat den. Detta kan dock ha förbättrats sedan lanseringen och vi har inte kunnat bekräfta eller dementera status för detta just nu.

Den maximala ljusstyrkan ä 750 lm vilket är bra men batteritiden håller bara lite drygt 90 minuter innan pannlampan sänker ljusstyrkan radikalt enligt tester. Kör du med reaktiv ljusstyrka som anpassas efter omgivningen så anges en brinntid på 12 h 30 min – 6 h 30 min men då används aldrig maxläget.

Pannlampans design är skapad för att ge god komfort och minimera vikten. Batteriet sitter baktill och längs sidan har du en kabel som går fram till själva lampan. Denna kan du även koppla ur för att säkerställa dig om att den inte ligger och drar batteri i väskan.

Det höga betyget som lämnats av de som testat pannlampan och den reaktiva funktionen som styr ljusstyrkan gör den till en intressant modell.

Black Diamond Storm 400LM – Bästa budgetval

Black Diamond Storm 400LM
 • Bästa Budgetval 2022
 • Utsågs till Bäst i Test av Råd & Rön 2022
 • Perfekt för löpning i lättare terräng
 • Okej maxljusstyrka på 400 lm
 • Bra batteritid med vanliga AAA-batterier
 • Vattentät och bra säkerhetsfunktioner

Priser för Black Diamond Storm 400LM

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Black Diamond Storm 400LM är en lite mindre och enklare pannlampa som plockade hem utmärkelsen ”bäst i test” när Råd & Rön testade LED-pannlampor under 2022.

Generellt sett rör dig som en pannlampa som fungerar bra i stadsmiljö och i mörker där terrängen inte är allt för teknisk. Den kan också fungera som reserv-pannlampa för dig som springer ultralopp och behöver en backup.

Vikten är på 120 g vilket gör att den inte räknas som en superlätt pannlampa men kan ändå ha god komfort. För Black Diamond Storm 400LM bekräftas detta av både testresultatet hos Råd & Rön men också av flera konsumenter som köpt och testat den.

Den maximala ljusstyrkan på 400 lumen räcker som sagt till lättare teknisk terräng och blir mycket bra för motionsspår och vanliga stigar.

Black Diamond Storm 400LM drivs med 4 × AAA-batterier som räcker till 5 timmars drift i maxläget på 400 lm. Sänker du ljusstyrkan får du längre batteritid och det lägsta driftläget ger en svag ljusstyrka på 8 lm och en batteritid på 150 h.

Förutom vanliga ljuslägen återfinns även färgat ljus om du vill bevara mörkerseendet och den har även en inbyggd blixt som kan användas om du vill påkalla uppmärksamhet.

Eftersom pannlampan drivs med vanliga AAA-batterier så behöver du själv införskaffa laddningsbara batterier och laddare om du vill utnyttja detta.

Även vattentåligheten imponerar med Black Diamond Storm 400LM som har IP67-klass vilket innebär att den kan sänkas ner helt i vatten på 1m djup i 30 minuter. Med andra ord kan du vara säker på att den håller igenom all form av regn som du kan stöta på.

LedX Cobra 6500 X-Pand – Bästa Premiumval

LedX Cobra 6500 X-Pand
 • Bästa Premiumval 2022
 • Toppbetyg av de som testat pannlampan
 • Bäst för extrema scenarion
 • Extremt stark pannlampa på 6500 lm
 • 6 lägen, 3 vanliga ljuslägen
 • 1h 40 min - 33 h batteritid

Priser för LedX Cobra 6500 X-Pand

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

LED-pannlampan LedX Cobra 6500 X-Pand är en av de mest extrema pannlampor du kan köpa men en ljusstyrka på maximalt 6 500 lm. Vill du att både djur och människor tror att de ser soluppgången när de möter dig så har du hittat rätt.

Skidåkning, cykling och även löpning i extrem terräng eller orientering  kan kräva något extra ut över det ”vanliga”. Här rankas LedX Cobra 6500 X-Pand som en av de bästa pannlamporna i fältet och har en enorm kapacitet.

I utbyte mot en klart tyngre vikt och större krater i plånboken så kan du få andra fördelar. Antingen får du extrem ljusstyrka som totalt utklassar vanliga bäst i test pannlampor eller så får du extremt lång batteritid med medelhög ljusstyrka.

I det högsta läget med 6 500 lumen så har den en batteritid på 1h 40 min. Det finns totalt 6 strömlägen från 2-100% men i standardläget väljer du mellan tre ljusstyrkor om 6%, 40% och 100% vilket ger dig batteritid mellan 33 h och 1h 40 min.

Pannlampan är dyr och säljs både löst och i paket beroende på vad du vill använda den till. Löpare vill t.ex. ha huvudställning som ger dig möjligheten att ha den som vanlig pannlampa medan cyklister och scooter-förare vill ha fästanordning för hjälm.

LedX Cobra 6500 X-Pand väger utan batteri 173 gram och batteriet väger 500 gram vilket gör det till en tung pjäs vilket även förklarar varför huvudställningen är designad för att på ett bra sätt fördela ut vikten över huvudet.

Tänk på detta vid val av pannlampa

Tänk på detta vid köp av pannlampa

Att välja rätt pannlampa för löpning och andra aktiviteter kräver lite eftertanke för det är inte så enkelt som att en modell är bäst för alla scenarion.

Låt oss gå lite närmare in på vad som har betydelse i valet av pannlampa och hur du kan resonera för att öka chanserna att du får det bästa valet för dig.

Användningsområdet är utan tvekan en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till.

Även om du skulle blint köpa en pannlampa som utsetts till bäst i test så kan det bli väldigt fel om den inte är avsedd för dina behov.

Omständigheterna påverkar:

 • Terrängen – underlaget i form av hur ojämnt det är påverkar hur mycket ljusstyrka och spridning på ljuset du behöver. Terränglöpning med stenar, rötter och gropar kräver mycket starkare pannlampa än en kvällsrunda på motionsspår eller asfalt.
 • Vädret – Ska det regna eller snöa? Hur vattentålig pannlampa behöver du egentligen? Billigare pannlampor tenderar att inte varit vattentäta och har högre risk att stängas av vid regn.
 • Brinntid – Hur länge ska du vara igång? Kommer batteritiden att räcka? Om inte, hur tacklar du det?
 • Komfort – En pannlampa ska helst kännas så lite som möjligt och en modell som är skön i 30-60 minuter behöver inte vara det efter 3-4 h.

1. Ljusstyrka & spridning

Ljusstyrkan mäts i enheten Candela (cd) medan ljusflödet från ljuskällor mäts i lumen (lm) och påverkas av vinkeln som ljuset sprids i.

Beroende på hur det ljuset sprider sig över en yta så påverkas lux (lx) vilket är ett mått för att ange hur mycket lumen som träffar en kvadratmeter. En ljuskälla på 1 lm som träffar en yta motsvarande en kvadratmeter avger 1 lx.

Låter det krångligt? Det behöver det inte vara så länge du hittar några referensvärden och ser till så du inte jämför 1000 cd med 1000 lm utan har koll på att det finns olika enheter för att mäta ljus. En bra utgångspunkt är att titta på lm (Lumen) då det är vanligaste måttet som anges.

Ljuset från pannlamporna är konformat men det behöver inte vara lika stora koner och det behöver inte vara en jämn spridning heller. Det finns t.ex. flera pannlampor som ger en bred kon av ljus men där den mesta delen av ljuset riktas i en mycket smalare kon framåt för att få längre räckvidd.

Exakt vad som är bäst beror antagligen på vad du utför för aktivitet. En löpare kan ofta klara sig bra med en lite smalare kon som riktas i riktningen hen springer. Om du ställer håller på med orientering kanske en annan ljusbild är att föredra.

Så mycket ljusstyrka vill du ha

 • 100-200 lumen – Bra för promenader, asfaltslöpning och lättare terräng utan större ojämnheter.
 • 200 – 400 lumen – Möjlighet att springa lättare teknisk terräng med småsten, rötter och lite ojämnheter.
 • 600 – 800 lumen – Minsta nivå för svår teknisk traillöpning
 • 1000+ lumen – Ger väldigt bra belysning i teknisk terräng för löpning

Hur mycket Candela (cd) är då lumen? Ja det beror på i vilken vinkel som ljuset färdas från ljuskällan. En pannlampa på 4000 cd med 15 ° spridningsvinkel ger 215 lm. En annan pannlampa på endast 2000 cd fast med 21 ° spridningsvinkel ger 210 lm.

Förutsatt att du som användare klarar dig med en mindre vinkel på ljuset så kan du välja en pannlampa med lägre ljusflöde (lm) och ändå få hög ljusstyrka (cd) dit ljuset går.

Ställbar ljusstyrka

De flesta pannlampor som erbjuder en hög ljusstyrka erbjuder också flera nivåer för ljusstyrka. Att kunna använda en lägre ljusstyrka så man endast syns för andra när man springer i upplysta områden är bra för att sedan kunna slå över till kraftigare ljusstyrka vid behov.

2. Batteri

Batterier har stor betydelse i pannlampor och det finns många aspekter som påverkas av just batteriet eller batterierna.

Brinntid

Hur länge en pannlampa kan lysa beror till stor del på just batteriets effekttimmar. Vill du kunna vara ute länge med din pannlampa vill du se till så den kan lysa länge genom att den är utrustad med bra batterier.

Laddningsbart

Använder du pannlampan ofta och kanske flera gånger i veckan så är ett laddningsbart batteri fördelaktigt. Det är också bättre för miljön då du slipper konsumera lika många batterier.

Springer du ultralopp och har en pannlampa som tar dig igenom en natt men står inför mer än en natts löpning så kan du använda powerbank för att ladda din pannlampa under dagen. Det blir ännu lättare om det är en slinga du springer där du kommer tillbaka till samma station/dropbag då powerbanken och pannlampan kan ligga där.

Extra reservbatteri

Vad är det för batteri som sitter i din pannlampa och vad innebär det om du behöver byta till ett reservbatteri?

De enklaste pannlamporna kör oftast AAA-batterier och gärna i 3-4 pack. Du kan givetvis köpa uppladdningsbara och ladda dessa men annars är det enkelt att byta dessa mot vilka vanliga AAA-batterier som helst.

Har du istället valt att köra på t.ex. Lumonite Compass R som många löpare anser bäst så har du ett mer ovanligt uppladdningsbart batteri i form av Li-ion 18650. De är dyrare och svårare att få tag än att besöka närmsta bensinstation.

3. Passform & vikt

Det säger sig själv att pannlampan behöver ha en bra passform och sitta bra på huvudet.

För kortare träningsrundor är det mer förlåtande om den inte sitter perfekt även om det bör poängteras att något som spänner eller skaver lite snabbt blir ett problem. Det märks speciellt i aktiviteter som löpning när du studsar i tusentals steg.

Ett tjockare band sprider ut belastningen vilket kan uppfattas som skönare även om ett för tjockt band kan bli jobbigt på andra sätt.

En del pannlampor och speciellt de som väger lite mer har ofta ett band som går över huvudet också. Det gör att du inte behöver spänna bandet runt huvudet lika mycket.

Huvudbonad som mössa och keps kan användas både under och över en pannlampa för att få ännu bättre komfort. En bakåtvänd keps kan t.ex. avlasta bandet på pannlampan något och även minska friktion.

4. Vattentålighet (IP-klass)

Vattentåligheten är en annan viktig faktor för pannlampor. Det är inte ovanligt att man blint antar att en pannlampa för löpning tåler mycket regn men så enkelt är det tyvärr inte.

IP-klassificeringen är det du ska titta på och det är den andra siffran som avger hur vattentålig eller vattentät en produkt är.

 1. Inget skydd alls mot vatten
 2. Skydd mot droppande vatten
 3. Skydd mot droppande vatten om produkten maximalt lutar 15 grader
 4. Skydd mot strilande vatten (maxvinkel är 60 grader)
 5. Skydd mot strilande vatten från alla vinklar
 6. Skydd mot spolande vatten från munstycke
 7. Skydd mot kraftig överspolning av vatten
 8. Kan nedsänkas tillfälligt i vatten utan att ta skada
 9. Lämpad för långvarig nedsänkning i vatten
 10. Skyddad mot varmt vatten med högt tryck

De sämsta och ofta billigaste pannlamporna har en IP-klassificering på IPX4 som ska ge skydd mot strilande vatten i alla vinklar. Men konsumenter som testat pannlampor vittnar om att så titt som tätt inte är fallet.

Ska pannlampan vara något du vill kunna förlita dig på finns det anledning att öka IP-klassen något och få IPX6+ skydd. Det finns tillräckligt många pannlampor med klassificering mellan 6-8 att satsa på. Här ingår t.ex. flera pannlampor som utsetts till bäst i test för löpning och utomhusaktiviteter.

5. Adaptiv ljusstyrka

Adaptiv ljusstyrka är en ny och smart funktion som letat sig in i pannlampor. Tekniken anpassar ljusstyrkan i pannlampan efter omgivningen.

Det är speciellt bra om du springer in och ut genom belysta områden och inte vill behöva justera ljusstyrkan manuellt.

6. Lamptyp

Alla pannlampor använder idag LED och även om det vi skulle kunna göra en djupdykning i skillnader mellan olika val av LED-lampor, deras brinntider m.m. så täcks de viktigaste delarna av detta i ljusstyrka.

7. Övriga funktioner

Pannlampor kommer med olika extrafunktioner som får ses som bonus för löpare men kan vara viktigare för andra aktiviteter eller om du ger dig iväg på extrema utmaningar till fots.

Rött ljus

Vissa pannlampor kommer med möjligheten att återge rött ljus. Rött ljus har de våglängder som påverkar vårt mörkerseende minst och är bra om du vill bevara mörkerseendet. Detta är en funktion som ofta används i t.ex. militären.

Det röda ljuset brukar vara relativt svagt också men tillräckligt för att laga lite mat, läsa av en karta eller liknande lätta och stillsamma uppgifter.

SOS-blinkningar

Precis som namnet antyder så har många pannlampor inbyggt stöd för att kunna blinka SOS enligt morse.

Att kunna starta SOS-blinkning med pannlampan är en bra funktion om du rör dig terräng där det finns en risk att du skulle kunna behöva hjälp. Skyraces för löpare, långa ultralopp i obanad terräng eller varför inte på fjällvandringen du passade på att slänga in.

Du vet säkerligen själv om detta är en funktion som är ”bra att ha” för dig.

Batteriindikator

Batteriindikator är inte så vanligt men kan likt gärna vara en mycket bra funktion om du litar på batteriet och mätsensorn. Det krävs nästan att du har kännedom om hur det rör sig från max till slut i olika temperaturer för att det ska vara något att lita på.

Fokusinställning

Vissa pannlampor erbjuder möjligheten att justera fokuset på ljuset. Du kan centralisera mer av ljusstyrkan eller sprida den större beroende på om du önskar ett bredare upplyst område eller vill se längre.

Så valde vi ut de bästa pannlamporna

För att välja ut de bästa pannlamporna har vi i första hand tittat på oberoende tester av pannlampor för att se hur de presterar och vilka modeller som utsetts till bäst i test.

Vi har också samlat in data om vilka pannlampor som rekommenderas av löpare, varför de rekommenderas och vilka modeller som konsumenter allmänt är nöjda med.

Avslutningsvis har vi även skaffat oss egen uppfattning om vissa pannlampor genom egna erfarenheter som lättare kan användas för att avväga vilka funktioner som är bra och vilken som faktiskt tycks vara den bästa pannlampan.

Målet är att genom flera källor göra så bra konsumentundersökning som möjligt så du lättare och snabbare kan hitta en riktigt bra pannlampa för löpning, skidåkning eller vad det nu är för utomhusaktivitet du önskar använda den till.

Källor & Test

Här nedanför kan du läsa mer om tester, recensioner och andra källor som vi använt oss av för att utse de bästa pannlamporna.

 • Test av 12 pannlampor – 2022 – Råd & Rön
  Råd & Rön har testat 12 pannlampor i det lite billigare segmentet som dock bör räcka bra för många löpare som ger sig ut i stadslöpning eller i mörkare motionsspår. Pannlamporna har testats genom att mäta ljuskvalitet i form av strålintensitet, spridningsvinkel, ljusflöde och räckvidd. Dessutom har de tittat på batteritid, tillverkarnas påståenden, vattentäthet och hur testpanelen upplever komforten samt hur den är att använda. Black Diamond Storm 400LM & Olight HS2 blev utsedda till Bäst i Test och plockade hem högst betyg i testet. En bit efter hittar vi LED Lenser MH3, Petzl Actik Core Rechargeable 350LM och Lumonite Pixel. Andra pannlampor som var med i testet var Petzl Tikkina 250LM, Petzl Tikka 300LM, Black Diamond Astro 250LM, Silva Trail Runner Free, Black Diamond Spot 350LM, Fenix HM23.
 • 14 pannlampor testade – 2022 – bäst-i-test.se
  Test av 14 pannlampor där Lumonite Compass R utsågs till bäst i test. Black Diamond Spot 325 utsågs till bästa budgetval. Armytek Wizard C2 Pro kammade hem tredjeplatsen. Andra pannlampor i testet var NiteCore HC60, Varta Indestructible H20 Pro, Silva Scout X, Petzl Actik Core, GP Xplor Lynx PH14, Black Diamond Flare Headlamp, Petzl IKO Core, LED Lenser SEO 5, Silva Trail Runner 4, BioLite HeadLamp 330 och Jula Anslut Pannlampa.
 • Test och guide av pannlampor – 2022 – Trailrunning Sweden
  I samarbete med Outnorth har Trailrunning Sweden tittat på flera pannlampor och hur de presterar i terräng. Ljuset bedöms i form av räckvidd och spridning tillsammans med andra specifikationer som brinntid, vikt och pris. I testet hittar vi bl.a. modellerna Petzl IKO Core, LEDX COBRA 6500 X-PAND, Silva Trail Runner Free H, Lumonite Compass R, Lumonite Pixel, M Tiger Sports S.E.A.L.
 • Test av Lumonite Compass R – 2022
  Vi har testat Lumonite Compass R hur den fungerar i riktiga förhållanden under så väl träningstillfällen på vinterhalvåret som under 100 miles lopp med mörker i många timmar.
 • Prisjakt – 2022
  Vi har använt oss av Prisjakt för att hitta vilka testvinnande pannlampor som fortfarande är till salu och säljs av bra svenska e-butiker. Vi har också använt Prisjakt för att komma åt konsumentomdömen som aggregeras ihop.
 • Konsumentomdömen – 2022
  Tester i all ära men utan konsumentomdömen saknas en vital del i bra konsumentundersökning av vilka produkter som faktiskt är bäst. Genom att vända sig till löpare, orienterare, skidåkare och andra konsumenter kan vi få en mycket bättre förståelse för vilka pannlampor som är bäst i praktiken. De modeller som både har fått bra betyg i tester och som har nöjda konsumenter tenderar också att vara det bästa köpet. Vi aggregerar resultatet från e-butiker, sociala medier och andra källor.

Annonser i innehållet

Testat.nu har integrerat annonser i form av affiliatelänkar till återförsäljare, vilka genererar provision till oss vid köp. Det bör noteras att flertalet butiker som inkluderas i vår prisjämförelse är annonslänkar som ger oss provision för när du eller andra besökare väljer att klicka på dem och genomföra ett köp.

Vi vill vara transparenta med vad som är annonser och samtidigt poängtera att det inte påverkar priset för dig som konsument hos butiken.

Du kan läsa mer om vår prisjämförelse och hur detta påverkar vårt arbete i FAQ.

Stäng