bärbar dator bäst i test

Bästa Laptops – Lätta men kraftfulla

Funderar du på att köpa en ny bärbar dator för skola, arbete eller vardagligt nöje? Vi har tittat på de bästa laptops för 2022 i olika prisgrupper.

Vi har granskat tester och recensioner samt jämfört datorernas komponenter och pris för att få fram de laptops som är bra köp för så väl Mac som PC.

De flesta bärbara datorer är idag tillräckligt kraftfulla för de flesta uppgifter som krävs till vardags. Vill du kunna spela moderna datorspel på ett bra sätt rekommenderas dock en gaming-laptop.

Först i denna artikel hittar du de modeller som vi funnit bäst och längre ner i artikeln kan du läsa mer om vad du bör tänka på vid valet av en bärbar dator.

Apple MacBook Air – Bästa Laptop

Apple MacBook Air (2020)
 • Bästa Valet 2022
 • Toppbetyg i flera professionella tester
 • Väldigt bra betyg av konsumenter som testat
 • Utrustad med Apples supersnabba processor M1
 • 256 GB SSD-lagring och 8 GB DDR4X-RAM
 • Bra display med hög upplösning
 • Mycket prisvärd för att vara Apple

Priser för Apple MacBook Air (2020)

10 949 krTill Butik
 • Öppet köp i 14 dagar

Apple har lyckats väldigt bra med sina senaste generation av MacBook Air och är ett riktigt bra val för så väl arbete som nöje. Den äldre modellen från 2020 står sig väldigt bra under 2022 och det lägre priset gör att den helt enkelt är ett bättre köp för många.

Det mindre formatet på 13,3″ och en vikt på endast 1,29 kg gör att den är väldigt lätt att ta med sig.

Upplösningen på Apple MacBook Air är också riktigt bra med 2560 × 1600 retina display.

Datorn är också bestyckad med Apples egna processor M1 som visat sig ha väldigt bra prestanda och klart marknadsledande. Den ger mycket beräkningskapacitet per watt vilket även bidrar till längre batteritid.

Apple MacBook Air tangentbordBatteritiden för Apple MacBook Air är också upp till 15 h och tillräckligt länge för att man ska klara av de flesta uppgifter med ett fulladdat batteri.

Apple MacBook Air finns i flera varianter men en av de mest prisvärda modellerna är bestyckad med 256 GB snabb SSD-lagring och 8 GB primärminne.

Det räcket för de flesta men en kraftfullare modell med mer minne och lagring kan vara fördelaktigt om man använder mycket av det som t.ex. vid professionellt arbete av foto och video.

Vill du ha en prisvärd laptop från Apple är detta helt rätt väg att gå och även för dig som normalt sett valt PC med Windows så kan detta vara ett prisvärt alternativ att prova om du fantiserat av en övergång.

Det är ingen tvekan om att Apple MacBook Air är en av de bästa bärbara datorerna du kan välja för så väl 2022 som kommande 2023.

Huawei MateBook D 15 – Bästa Budgetval

Huawei MateBook D 15
 • Bästa Budgetval 2022
 • Toppbetyg i ExpertReviews test
 • Bra betyg från konsumenter som testat
 • Smidig design och bra vikt för att bära med sig
 • Mycket bra batteritid med snabbladdning
 • Bra prestanda för en arbetsdator
 • Snabbt Wi-Fi 6

Priser för Huawei MateBook D 15

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Huawei MateBook D 15 är en mycket prisvärd bärbar datorn som är perfekt för dig som vill ha något bra men som också vill komma relativt billigt undan.

Den kompakta designen imponerar med en screen-to-body ratio på 87% och en smal infattning på 5,3 mm. Tillsammans med den låga vikten på 1,56 kg är den lätt att få ner i väskan och bära med sig.

Prestandamässigt står den sig också bra för vanligt arbete och media med en processor från 11:e generationen Intel Core i3-processor och i kombination med 8 GB primärminne.

Lagringsutrymmet är 256 GB SSD vilket ger tillräcklig kapacitet för de flesta vanliga konsumenter. Datorn levereras även med operativsystemet Windows 11 och är färdig att användas.

I övrigt kommer datorn med ett batteri på 56 Wh som ger dig lång batteritid. Dessutom följer det med en kompakt laddare som kan snabbladda batteriet och ge 2 timmars drift på endast 15 minuters laddning.

Det inbyggda trådlösa nätverkskortet har stöd för Wi-Fi 6 som ger dig blixtsnabb trådlös anslutning i moderna nätverk.

När ExpertReviews testade datorn fick den toppbetyget 10 av 10 då datorn ger väldigt mycket för pengarna. Det finns dock nackdelar som en medioker display, ingen bakgrundsbelysning på tangenterna och en dåligt placerad webcam.

Tillsammans med väldigt bra betyg från konsumenter är det dock en av de bästa bärbara datorer du kan köpa i det lägre prissegmentet. Du får helt enkelt väldigt mycket för pengarna och en bra dator för såväl arbete som skola och media-underhållning.

Apple MacBook Pro – Bästa Premiumval

Apple MacBook Pro (2021)
 • Bästa Premiumval 2022
 • Revolutionerande prestanda
 • Mycket kraftfull i smidigt format på 1,6 kg
 • Utrustad med Apple M1 Pro (8C)
 • 16 GB RAM-minne och 512 GB SSD-lagring
 • 14,2" skärm med 3024 × 1964 pixlar i 120 Hz
 • 17 timmars batteritid

Priser för Apple MacBook Pro (2021)

29 995 krTill Butik
 • Öppet köp i 14 dagar

Apple MacBook Pro och deras senaste modell släppt 2021 är ett riktigt monster sett till prestanda som även fått riktigt bra bemötande från kritiker och testare.

Apple MacBook Pro 2021 tangentbordEn hel del har designats om med Apple MacBook Pro där de skippat touchbar och återinfört funktionsknapparna som många professionella användare efterfrågat.

Du har också flera bra utgångar i form av 3 st USB 4.0 av Typ C och Thunderbolt 4 stöd. Du kan nu ansluta flera kringliggande tillbehör och flera externa bildskärmar i 4K.

Displayen i Apple MacBook Pro är en mycket imponerande IPS-panel på 14,2 tum och 3024 × 1964 pixlars upplösning i 120 Hz.

Laptopen är bestyckad med Apples senaste processor Apple M1 Pro som har 8 kärnor med mycket hög beräkningskapacitet. Trots väldigt kraftfulla komponenter utlovas upp till 17 timmars batteritid vilket i sammanhanget är väldigt bra.

Grafikkortet är integrerat tillsammans med processorn men har trots det ändå visat mycket hög potential i tester.

Apple MacBook Pro - kraftfull och snabb för t.ex. videoredigeringGrafikprestandan matchar t.o.m. flera högpresterande dedikerade grafikkort från Nvidia och AMD även om det dock inte når upp i deras yttersta toppklass. Men för ett integrerat grafikkort i detta formatet är det inget som matchar Apple MacBook Pro under 2021.

Apple MacBook Pro kommer i olika konfigurationer med primärminne och lagring. Modellen vi tycker balanseras bäst har 512 GB SSD-lagring och 16 GB RAM-minne. 32 GB RAM-minne är dock något vissa professionella användare har nytta av och att gå upp lite i pris kan då vara värt det.

Apple har verkligen tagit ett stort kliv med deras senaste Apple MacBook Pro. Det är ofattbart mycket prestanda i ett smidigt paket som väger in på endast 1,6 kg.

Ord som ”revolutionerande prestanda” används ofta felaktigt men känns väldigt genuint och träffsäkert för Apple MacBook Pro. Den stora nackdelen är prislappen som alltid men med denna generation är det väl befogat och ett givet val för dig som behöver en kraftfull laptop i smidigt format.

Letar du efter en kraftfull MacBook så är detta den bästa bärbara dator du kan köpa under 2022 men det går inte heller obemärkt förbi plånboken med sitt klart högre pris.

Samsung Galaxy Book 2 – Bra alternativ

Samsung Galaxy Book 2
 • Bra Produkt 2022
 • Bra helhetsbetyg i oberoende test
 • Bra betyg från konsumenter som testat
 • Tunn laptop med låg vikt och smidig design
 • Bra prestanda för sin storlek
 • Bra batteritid och snabb laddning

Priser för Samsung Galaxy Book 2

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Samsung Galaxy Book 2 är en bärbar dator med ett stilrent aluminiumchassi och en tunn design. Intresset har växt för Samsungs bärbara datorer och de är ett intressant alternativ.

Trots sin låga vikt erbjuder den mängder av kraftfull prestanda och smarta lösningar, inklusive en 12:e gen Intel® Core™ i3 1215U-processor och 8 GB RAM-minne, som ger effektiv multitasking och snabb programuppladdning.

Hårddisken är av SSD-typ och har en kapacitet på 256 GB, men det finns också en extra plats för att öka lagringsutrymmet.

Galaxy Book 2 är utrustad med en 15,6″ LED Full HD-skärm, en integrerad HD-kamera, Wi-Fi 6, Bluetooth® 5.1, ljud från Dolby® Atmos™ och ett långtidshållbart 54Wh-batteri som ger ca 10h filmtittande i lägre ljusstyrka.

Laptopen har också en mängd portar för möjligheter att ansluta olika lagringsenheter och kringutrustning, inklusive USB-C, HDMI och microSD. Med alla dessa funktioner är Samsung Galaxy Book 2 en kraftfull och pålitlig dator för både arbete och fritid.

När vi sammanställde konsumentomdömen och produktrecensioner för att se hur Samsung Galaxy Book 2 har presterat så är det tydligt att det inte är något dåligt val alls utan presterar bra och är en smidig dator att ta med sig.

Den har dock nackdelar också som att skärmen endast har Full-HD-upplösning vilket är i lägsta laget idag. Datorn saknar också bakgrundsbelyst tangentbord vilket kan vara en nackdel om du arbetar i mörker. Samtidigt låter fläkten i datorn mycket om du belastar datorns komponenter med t.ex. spel.

Överlag är det dock en bra arbetsdator och multimediadator som är något billigare än Apples motsvarigheter. Vi tycker det är en intressant produkt men frågan är om man inte får en bättre helhetslösning av vissa andra alternativ i samma prisklass.

Så hittar du rätt bärbar dator

Välja Bästa Laptop

Att köpa ny bärbar dator och hitta det bästa alternativet för ens behov kan få de flesta att slita håret. Det finns en del att tänka på men det har blivit lättare med åren att hitta bra arbetsdatorer även i de billigare segmenten.

Här nedanför går vi igenom specifikationer, funktioner och designval som är värda att titta närmare på när man ska köpa ny dator. Vi tar oss också en lite titt på alternativ och vad man kan förvänta sig från olika budgetar.

Storlek & Vikt

Laptop - Storlek & ViktEn bärbar dator får gärna vara så enkel att bära med sig som möjligt vilket i så fall skulle innebära så liten i storleken som möjligt och med så liten vikt som möjligt.

Skärmens storlek är dock det som begränsar 2 dimensioner av formfaktorn och normalt sett kan 13″-modeller eller mindre anses räknas som en liten bärbar dator medan 14-15″ brukar vara mer normalt för att sedan ha 17″ och större som väldigt stora laptops.

För den som bara ska skriva arbeten, kolla videos, surfa på sociala medier och liknande uppgifter så fungerar en liten laptop väldigt bra. De tar mindre plats och är lättare att fälla upp på ett café, flygplanet eller var man nu befinner sig.

Önskar man större skärm som 14-15″ är det mer normalstora laptops du bör titta på. Det brukar även anses vara minimum för dig vill utföra bildredigering och annat arbete där en större och mer högupplöst skärm är att föredra. Idag är kanterna (ramarna) runt skärmen så små att de ofta heller inte är problematiska att fälla upp när man är på fot.

Vikten är ofta en avgörande faktor och runt 1,5 kg och lägre brukar anses vara väldigt enkelt att bära med sig medan närmare 3 kg börjar kännas väldigt tungt och klumpigt. En lägre vikt innebär ofta även en tunnare profil på sin laptop och de tar således även mindre plats i en väska.

Fundera på dina behov och vad vill få ut av datorn du köper. Det finns idag billiga och bra datorer som utsetts till bäst i test som har bra vikt och formfaktor. Det är sällan de absolut billigaste men ligger inte så långt ifrån.

Processorns prestanda

AMD Ryzen CPU
AMD:s Ryzen processorer har visat sig vara väldigt effektiva. 4000-serien presterar väldigt bra i tester och 5000-serien väntas förbättras mycket vid lansering 2021 för bärbara datorer.

För många vanliga vardagssysslor och arbeten fungerar de flesta processorer väldigt bra.

Vill man vara på den säkra sidan under 2020 och 2021 bör man välja en processor med minst 4 kärnor vilket förbättrar flertrådad prestanda och gör att flera applikationer kan använda processorn samtidigt.

För mer prestandahungrig applikationer som bildbehandling, videoredigering och liknande så är det gynnsamt med ännu fler kärnor och bättre prestanda på varje kärna också. En Intel Core i7 eller i9 processor är att föredra eller ännu bättre någon processor från AMD:s 5000-serie.

Apple har börjat använda sina egna processorer i sina datorer som är uppskalade varianter av deras framgångsrika processorer för smartphones och surfplattor. De presterar i mångt och mycket bättre än motsvarigheterna hos Intel och AMD som PC-modellerna använder.

Ju högre prestanda du har på processorn ju bättre prestanda tenderar ofta övriga komponenter också att bli. Det brukar resultera i att priset för hela datorn ökar ganska kraftigt vilket syns på premiumalternativen som MacBook Pro m.fl.

RAM-minne & Grafikkort

Videoredigering - Laptop
Att arbeta med videoredigering ställer t.ex. högre krav på komponenterna och ett bra grafikkort underlättar arbetet mycket.

För studier, vanligt arbete och enkel underhållning som att strömma film från Netflix så räcker 8 GB RAM-minne (primärminne / arbetsminne) väldigt långt. Du kommer kunna ha flera applikationer igång samtidigt och det kommer ändå rulla på väldigt. Dessa rekommendationer väntas inte ändras under 2021 heller.

För tyngre arbetsuppgifter kan 16 GB RAM-minne vara ett bra riktmärke att sätta som minimum. Väldigt få arbetsuppgifter behöver 32 GB RAM och vi tror att dessa konsumenter/köpare är i så fall medvetna om det kravet.

De flesta processorer för laptops har integrerat grafikkort som räcker långt för vanliga uppgifter. Men flera bärbara datorer kommer med dedikerat grafikkort för att klara av tyngre arbeten och underlätta såväl uppspelning av videomaterial som för bildredigering och videoredigering.

Väldigt kraftfulla grafikkort behövs först för väldigt grafikkrävande applikationer och datorspel. Dessa komponenter är dock väldigt dyra och återfinns främst i premiumalternativen eller i bärbara speldatorer som är inriktade för datorspel.

Bildskärm & Upplösning

Storleken på bildskärmen har ofta en stor betydelse i valet av dator och det är en av de faktorerna som främst bestämmer den fysiska storleken på datorn.

Som vi nämnde ovan anses ofta bärbara datorer på 13″ eller mindre vara små medan 14 – 15,6″ anses vara en mellanstorlek eller ”normalstorlek” som man så vill.

Laptop-skärm reflektioner
Bra ljusstyrka och en matt display ökar chansen att den fungerar bra utomhus i solljus. En blank skärm fångar upp reflektioner mycket bättre.

Bildskärmens finish har också betydelse där en matt panel gör att reflektioner normalt inte fångas upp på samma sätt. Hur bra en laptop motstår reflektioner från starka ljuskällor varierar en del mellan modeller och där billigare bärbara datorer ofta presterar sämre. Även skärmens ljusstyrka påverkar resultatet då en hög ljusstyrka gör att skärmens ljus ”vinner” mot reflektioner och bakgrundsljus. En bra bärbar dator har 400-500 nits ljusstyrka eller mer i sin skärm.

Upplösningen däremot är antalet pixlar som finns i displayen. Ju högre upplösning desto bättre detaljrikedom får du vilket även gör det möjligt att få mer arbetsyta. Men hur mycket arbetsyta du får och hur stor texten är på skärmen väljer du genom skalning i operativsystemet.

Värt att tänka på är även att skärmar med större upplösning tenderar att dra mer ström från batteriet. En skärm med 4K-upplösning tenderar alltså att använda mer ström än en skärm med Full-HD (1080p) även om båda är 14″ i storlek.

Lagring

Extern HDD laptop
Med en extern lagringsdisk kan du enkelt spara undan säkerhetskopior och få mer plats på din systemdisk i datorn.

Nästan all lagring på bärbara datorer idag är SSD (Solid State Drive) och är alltså inte några mekaniska hårddiskar (HDD) där skivor snurrar och sparar data med magnetism. Istället används den snabbare tekniken med minneskretsar som lagring.

Fördelen är att du får en dator som väger betydligt mindre och hastigheten på disk lagringsenhet är väldigt viktig för att datorn ska kunna upplevas som snabb.

Det enda egentliga bekymret är att bestämma sig för hur mycket lagringsutrymme man kommer att behöva. Möjligheten att lagra bilder och videos på en extern hårddisk gör att man ofta klarar sig ganska bra med 256 GB vilket lär vara ett bra riktmärke för 2020 och 2021.

De laptops som utsetts till bäst i test har ofta 512 GB – 1 TB i lagring vilket ger goda marginaler att synkronisera molnlagring, installera applikationer och mycket mer.

Kamera

Huawei Matebook kamera
Huawei har gömt kameran som tas fram med en knapptryckning i tangentbordet. Smart, men gör att kameravinkeln är underifrån.

Kamera i sin bärbara dator blir väldigt praktiskt om man vill göra ett videosamtal eller vara med i ett konferenssamtal där video delas. Detta är något som ökat i intresse under 2020 på grund av pandemin men har alltid varit en bra funktioner för arbetsdatorer.

Många laptops har ingen bra kamera och det gäller även populära modeller som Apples MacBook. Bildkvaliteten är ofta dålig men det finns undantag där vissa modeller har en bättre och mer påkostad kamera.

Något annat som är värt att titta på är kamerans placering. Om kameran sitter i ovankant ovanför bildskärmen så syns du på ett mer naturligt sätt i ett videosamtal. Om kameran däremot sitter nedanför så blir kameravinkeln dålig och det blir som att man tittar upp på dig.

Om detta är en viktig funktion för dig så se till så att datorn du köper har kameran rätt placerad. Det kan även vara värt att leta upp exakt hur bra kameran presterar om du även vill ha bra kvalitet.

Batteritid

Apple MacBook låg batterinivåDe flesta vill nog ha så bra batteritid som möjligt även om man runt 12 h i surfläge börjar nå nivåer som räcker för de flesta utan att mötas av problem.

Ju kraftfullare komponenter du har i din bärbara dator desto sämre batteritid får du. Däremot skiljer det väldigt mycket mellan olika modeller och det finns kraftfulla modeller som erbjuder god batteritid på 10 h + men också alternativ som har klart sämre.

Håll ett öga på batteritiden och välj en modell som passar dina behov.

Mac OS eller Windows 10?

Operativsystem - Mac OS eller Windows 10En tydlig skillnad på marknaden mellan laptops är huruvida de kör operativsystemet Mac OS eller Windows 10. Många konsumenter har redan på förhand bestämt sig för vad de vill ha och då begränsar man även valmöjligheterna (på gott och ont).

Om du tillhör de mindre lägret som kan tänka dig både Mac OS och Windows 10 så har du betydligt fler valmöjligheter. Se över vad som passar dig bäst så du kan hitta en laptop formad efter dina behov.

Det är stora skillnader mellan Mac OS och Windows 10. Dels handlar det om ekosystemet som Apple byggt upp vilket fungerar bättre med övriga Apple-produkter medan Windows har fördelar som ett större utbud av applikationer och framför allt DirectX som gör att Windows blir det bästa operativsystemet för spelande.

Budget

pengar budgetSom du säkert vet finns det stora prisskillnader mellan olika bärbara datorer. Här nedanför kommer vi kategorisera det lite för att ge dig en lite bättre uppfattning om vilken budget du kanske bör ha för att få den bästa laptop för dig.

Billiga Laptops – Under 5 000 kr

Ett segment där det är svårt att vara allt för kräsen över vad man ska få. Här kan du hitta både direkt dåliga bärbara datorer men också väldigt prisvärda alternativ som fungerar bra för vardagssysslor vid datorn och enklare arbete.

Utgående modeller som sänks i pris från ett annat segment ner hit tenderar att kunna ge väldigt mycket för pengarna. Generellt hittar man de bästa alternativen över 4 000 kr även om det går att hitta billiga och bra alternativ under.

Försök få tag på en bärbar dator med 8 GB RAM-minne, 128 GB+ SSD-lagring och någon bra processor. Då har du goda möjligheter att få en snabb dator för lite pengar.

Prisvärda Laptops – 5000 till 12 000 kr

Ett stort prissegment men här finns väldigt många bra alternativ för de som önskar en bra laptop för studier och arbete. Man kommer väldigt långt med en bärbar dator i detta prissegment förutsatt att prissättningen är bra i förhållande till komponenterna.

Apples datorer är dyrare än motsvarande PC-alternativ med Windows. Däremot finns det ofta någon MacBook Air som har god prestanda som trillar ner i detta prisspann.

Påkostade Laptops – 12 000 – 20 000 kr

Här har du möjligheten att få en väldigt kraftfull dator som passar för det mesta. Om du däremot önskar spela datorspel krävs det även bra grafikkort. Det finns bra speldatorer i detta prissegment men långt ifrån alla alternativ lämpar sig för spel.

I detta segment kan man få några av de laptops som är bäst i test sett till byggkvalitet, prestanda och design. Det är nära inpå fullfjädrade arbetsdatorer.

Premium Laptops – Över 20 000 kr

Många av Apples exklusivare alternativ hamnar här. MacBook Pro bor i detta segment men även många kraftfulla PC-alternativ med Windows finns.

Fler bra laptops?

Det finns många bra laptops att välja på olika prissegment. Flera av dem skulle kunna få plats och lyftas fram som någon av de bästa bärbara datorerna men samtidigt kan vi inte presentera alla alternativ så och tvingas göra ett visst urval.

För dig som vill ha mer inspiration på bärbara datorer som utsetts till bäst i test eller presterat bra i diverse olika recensioner kan ta en närmare titt på listan nedan.

Modell Beskrivning
Dell XPS 13 Dells XPS 13 är en liten och smidig laptop med god prestanda som presterar bra i flera recensioner. För dig som vill ha en kraftfull dator i litet format med Windows så bör du ta en titt på denna.
Dell XPS 15 Dell XPS 15 är en medelstor laptop med bra prestanda och en riktigt snabb dator för så väl bildredigering som andra tyngre arbetsuppgifter.
Dell XPS 17 Den största i XPS-serien med bäst prestanda och ett mycket bra alternativ för dig som vill ha en större bildskärm och bra kapacitet. Kan även fungera bra för dig som vill kunna dra igång lite spel på datorn trots att det primära syftet är arbetsuppgifter.
Dell Inspiron Finns i flera olika utföranden. Dell Inspiron anses ofta vara en relativt prisvärd multimedia-dator med i vissa fall goda möjligheter att även kunna spela på. Datorn räknas dock inte som någon speldator.
Lenovo IdeaPad Lenovo IdeaPad finns i flera olika utföranden och har också varianter inriktade för att fungera för datorspelare där ’Gaming’ syns i produktnamnet. Uppfattas ofta som prisvärda datorer.
Lenovo Yoga Prisvärda och smidiga laptops med god prestanda överlag. Lenovo Yoga har imponerat på många och fått bra betyg i flera tester.
Chromebook Finns flera olika tillverkare som säljer Chromebook vilket är baserat på Google operativsystem Android. Dessa maskiner är väldigt billiga och kan vara prisvärda om du inte har behovet av funktionerna och applikationerna som finns i Windows och Mac.
MSI Prestige Ett annat intressant alternativ för den som letar efter en relativt prisvärd laptop som har foten i flera läger. Goda kompromisser gör att datorn fungerar bra i många situationer och kan med dedikerat grafikkort även dra igång moderna speltitlar även om grafiknivån får skruvas ner.
Asus Vivobook En annan mycket prisvärd dator som ger väldigt mycket för pengarna. Perfekt för studier och arbete om du även önskar har god prestanda för andra uppgifter.
Microsoft Surface Pro Bärbar datorn som även lätt tar formen som en surfplatta. Detta kombineras med en relativt kraftfull produkt med mycket god batteritid. Microsoft Surface Pro är ett populärt alternativ bland företag som letar produkter till anställda. Glöm dock inte att köpa till tangentbordet.

FAQ – Vanliga frågor & svar

I samband med köp av bärbar dator dyker det ofta upp vanliga frågor. Vi har sammanställt några av vanligaste med svar här nedan.

 1. Vilken laptop är bäst i test?
 2. Vilken bärbar dator ska jag köpa?
 3. Går det att uppgradera bärbara datorer?
 4. Hur många år håller en laptop?
 5. Hur återställer man en bärbar dator?
 6. Hur testas bärbara datorer?
 7. Hur hittar man bästa priset på en bärbar dator?
 8. Vad är en dockningsstation?
 9. Vad kostar en bra MacBook?
 10. Hur lång livstid har en MacBook?

1. Vilken laptop är bäst i test?

Det finns många laptops som presterar riktigt bra i tester, som får utmärkelser och kammar hem toppbetyg även när de ställs mot andra bärbara datorer. Det är full rimligt att lista dessa datorer som bäst i test men samtidigt vill man inte dra för stora växlar på det.

Vilken dator som är bäst baseras på användarens behov och budget. Även om man jämför bärbara datorer i ett specifikt segment innebär det ofta att man exkluderar många modeller för att det inte går att testa allt på en gång.

Så även om det kan vara intressant att titta på vilka modeller som presterat bäst i tester är det nästan mer givande att titta på djupdykningar av recensioner. Men även här finns det väldigt många bra laptops som presterar på topp.

Vi har försökt lyfta fram några av de absolut bästa bärbara datorerna i olika prissegment för att göra det lättare för dig att få en uppfattning om vad som skulle kunna vara bra för dig. Men det finns många bra alternativ också.

2. Vilken bärbar dator ska jag köpa?

En bra fråga utan ett enkelt svar! Det du bör göra är att försöka sätta dig in i dina behov, läsa vår guide ovan och försöka lista ut i vilken budget du bör lägga dig.

Baserat på budget kan du försöka hitta en bärbar dator som utsetts till bäst i test eller presterat på topp i recensioner. Säkerställ att datorn har den prestandan, utgångar och funktioner som du är i behov av.

För att surfa, betala räkningar, skriva arbeten och titta på videoström från t.ex. Netflix, SVT Play eller liknande så klarar man sig bra på en ganska billig bärbar dator för runt 5 000 kr.

3. Går det att uppgradera bärbara datorer?

Ja, fast inte alla bärbara datorer går att uppgradera. Oftast är uppgraderingsmöjligheterna begränsade till lagringsenheten (systemdisken / hårddisken) och RAM-minnet. Det kan alltså finnas möjlighet att byta till större lagring alternativt utöka mängden RAM-minne.

Apples bärbara datorer brukar inte gå att uppgradera.

4. Hur många år håller en laptop?

Hur många år som en laptop har som livslängd beror på vilken modell du köper.

Prestandan på processorer och RAM-minnen gör inte så stora kliv som de en gång gjorde. Framstegen ligger oftast nu främst på energieffektivitet vilket ger längre batteritid. Lagringsenheterna har gått från klassiska HDD (hårddiskar) till SSD (flashdrive) i många bärbara datorer vilket gör att hastigheterna där kommer hålla många år.

Den största missen många konsumenter gör att köpa de absolut billigaste datorerna där processorerna har få antal kärnor och svagare prestanda per kärna. Dessa modeller kan snabbt kännas sega när man använt datorn ett tag, installerat applikationer m.m.

En bra och prisvärd bärbar dator för ca 8 000 kr kan hålla väldigt många år. Det tar helt enkelt tid innan komponenterna i datorn underpresterar.

5. Hur återställer man en bärbar dator?

Det skiljer sig väldigt mycket mellan olika modeller. Du bör i första hand vända dig till din tillverkare och leta upp just din modell för att se hur du återställer den.

Det är inte ovanligt att en del av systemdisken har en partition avsedd för ominstallation. På så sätt behöver du bara komma åt och starta den ominstallationen för att datorn ska återställas till det läget den var när du köpte den.

6. Hur testas bärbara datorer?

Bra tester av bärbara datorer gör djupgående tester av så väl byggkvalitet, designval och den direkta prestandan av datorn. Man tittar även på vad som händer när man belastar datorn och hur kyllösningen hanterar den uppgiften och vilket oväsen som medförs. I det yttre tittar man delvis på tangentbordet, pekplattan, webkameran, uttag m.m.

Det är inte konstigt att det är många faktorer som spelar roll i att utse den bästa bärbara datorn. Vissa användare lägger större betydelse på vissa funktioner medan andra prioriterar annorlunda.

7. Hur hittar man bästa priset på en bärbar dator?

Bärbara datorer tenderar att säljas ut på rea regelbundet under året och det kan vara ett bra sätt att spara tusenlappar.

Bäst möjligheter att hitta riktigt bra erbjudanden på bärbara datorer gör du under Black Week och senare under Mellandagsrean.

8. Vad är en dockningsstation?

En dockningsstation kopplar samman din bärbara dator med t.ex. tangentbord, mus, skärm och andra enheter. Många moderna datorer i den högre prisklassen har stöd för Thunderbolt 3 som kan användas för att med en enda kabel ladda din dator medan du sammankopplar den med allt detta.

Dockningsstationer kan vara små och smidiga centralenheter men också en fysisk plats med hållare anpassat specifikt för den datorn du har. Detta kan vara vanligt bland tillverkare som främst riktar sig till företag.

9. Vad kostar en bra MacBook?

Apples MacBooks är några av de mest populära alternativen av bärbara datorer för såväl studier som arbete.

De absolut billigaste MacBooks brukar inte vara det bästa alternativet att satsa på om du inte tänkt använda datorn till väldigt enkla arbetsuppgifter. Det kan ofta vara bättre att satsa på en lite dyrare modell med bättre processor, med lagring och se till så man har tillräckligt med RAM-minne.

MacBook Air är Apples billigare alternativ och de billigaste alternativen ligger runt 10 000 kr. MacBook Pro är något dyrare men där är lägstanivån i prestandan högre.

10. Hur lång livstid har en MacBook?

En bra MacBook håller i ganska många år, speciellt om den ska användas för vanliga enklare arbetsuppgifter, surf, videoströmning m.m.

För mer avancerade arbetsuppgifter kan en bra MacBook Pro hålla länge också men det är heller inte ovanligt att man känner ett starkt sug att byta ut produkten med tiden ändå.

Utgångna modeller

Fjolårets laptops som rekommenderas som bästa köp.

Asus ZenBook 13 OLED – Bra val

Asus ZenBook 13 OLED
 • Bra Produkt 2021
 • Bra betyg i tester & av konsumenter
 • Levereras med Windows 10
 • 8-kärning processor från AMD
 • 16 GB RAM-minne & 512 GB SSD-lagring
 • OLED-display och Full HD-upplösning

Priser för Asus ZenBook 13 OLED

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Asus ZenBook 13 OLED är en mycket smidig bärbar dator med Windows som fått bra betyg i tester och av konsumenter.

Datorn väger in på endast 1,13 kg och är bestyckad med en skärm på 13,3″som har upplösningen Full HD (1920×1080).

Asus ZenBook 13 OLED tangentbordDen stora fördelen med displayen är att det är en OLED-panel som återger färger på ett väldigt bra sätt.

Laptopen kommer med AMD Ryzen 7 5700U som är en 8-kärning processor som presterar väldigt bra. Detta kombineras med 16 GB RAM-minne och en SSD-lagringsenhet på 512 GB.

Den bärbara datorn levereras med Windows 10 men är givetvis uppgraderingsbart till Windows 11 för den som önskar det.

Även batteritiden är bra och är angiven till 16 timmar vilket gör att Asus ZenBook 13 OLED har ett relativt bra helhetskoncept och ett bra alternativ för de som vill ha Windows.

Apple MacBook Air 13″ – Bästa Mac-laptop

Apple MacBook Air (2020)
 • Bästa Valet 2020
 • Mycket bra betyg när MacWorld testade
 • Perfekt för arbete och studier
 • Lätt och kraftfull prestanda
 • Retina-skärm med bra upplösning
 • 12 timmars batteritid
 • Priser
 • Egenskaper
Vi saknar priser för denna produkten just nu.
ModellnamnApple MacBook Air (2020)
OperativsystemMac OS
Skärmstorlek13,3"
SkärmtypIPS-panel med 2560×1600 pixlar
ProcessorIntel Core i5 1030NG7
RAM-minne8 GB DDR4X
LagringSSD 512 GB
GrafikkortIntegrerat, Intel Iris Plus Graphics G7
KameraJa
Batteri12 timmar
Vikt1,29 kg
ÖvrigtThunderbolt 3, 2 st USB (Typ C), Fingeravtrycksläsare, Wi-Fi, Bluetooth 5.0

Apple MacBook Air har under många år varit ett populärt alternativ av bärbar dator då de har en bra balans mellan storlek, prestanda och vikt samtidigt som de ofta kommit med bra batteritid.

Apples nya MacBook Air är inget undantag här och bjuder på en riktigt bra och relativt prisvärd laptop i ett mindre format med 13″ retina-skärm som fungerar perfekt för arbete och studier. Den låga vikten på 1,29 kg och upp till 11 timmars batteritid gör att den håller måttet genom hela dagar.

Apple MacBook Air (2020) - tangentbord
Apple MacBook Air (2020) med tangentbord i färgen gold.

I testet som MacWorld utförde av MacBook Air så framkommer det att det är en dator som ger väldigt mycket laptop för pengarna där den plockar hem 4 av 5 i betyg. Men det är inte utan brister där grundutförandet av datorn har något svaga komponenter och behåller samma dåliga webcam som förr.

Vi har valt att inte rekommendera instegsmodellen då processorn Intel Core i3 1000NG4 endast kommer med 2 kärnor. Istället har vi tagit steget upp till Intel Core i5 1030NG7 som ger 4 kärnor och betydligt bättre prestanda. Här får du även större lagringsutrymme vilket i sin helhet gör det mycket lättare att utse den som bästa Mac-laptop.

Apple MacBook Air 13″ är en smidig dator som kommer med väldigt bra retina-skärm, bra tangentbord och fin byggkvalitet som gör det till en perfekt dator för arbete och studier. Behöver man större display finns det MacBook Pro att satsa på.

Apple MacBook Pro 16″ – Bra Premium-Mac

Apple MacBook Pro 16
 • Bra Produkt 2020
 • Utsedd till bäst i test i flera tester
 • Toppbetyg av konsumenter som testat
 • Mycket kraftfulla komponenter
 • 16" Retina-skärm (3072x1920)
 • Sexkärnig processor och 16 GB DDR4
 • 2 kg och 11 h batteritid
 • Priser
 • Egenskaper
Vi saknar priser för denna produkten just nu.
ModellnamnApple MacBook Pro 16 (2019)
OperativsystemMac OS
Skärmstorlek16"
SkärmtypIPS-panel med 3072x1920 pixlar
ProcessorIntel Core i7 9750H (6 kärnor)
RAM-minne16 GB DDR4
LagringSSD 512 GB
GrafikkortDedikerat, AMD Radeon Pro 5300M
KameraJa, 720p (FaceTime HD-kamera)
Batteri11 timmar
Vikt2 kg
Övrigt4 st USB (typ C), Thunderbolt 3, Fingeravtrycksläsare, Wi-Fi, Bluetooth 5.0

Är du på jakt efter en kraftfull Mac med väldigt bra prestanda är det MacBook Pro du ska titta närmare på. Deras laptop i 16″ kliver in som ett riktigt bra och balanserat alternativ till de som vill enkelt kunna ta med sig en kraftfull arbetsdator.

När det kommer till ren prestanda så är Apple MacBook Pro långt över MacBook Air och riktar sig till de som behöver mer beräkningskapacitet, mer internminne och ett vettigt grafikkort för att utföra kalkyleringar eller renderingar i arbetet.

Apple Macbook Pro 16" laptopApple MacBook Pro 16″ har utsetts till bäst i test och är Apples flaggskeppsprodukt bland laptops. Priset är den stora svagheten där man får öppna plånboken mycket för att täcka priset men samtidigt riktar den sig till de användare som redan på förhand förväntar sig detta.

Apple MacBook Pro 16″ utrustad med sexkärnig Intel Core i7 9750H i 2,6 GHz ger en enorm prestanda i kombination med 16 GB DDR4-minne och grafikkortet Radeon Pro 5300M med 4 GB grafikminne. Du får också 3072×1920 pixlar retina-skärm, 512 GB SSD-lagring och upp till 11 h batteritid.

I jämförelse med en kraftfull bärbar PC framstår inte MacBook Pro som ett prisvärt alternativ sett till komponenterna. Men samtidigt är det få PC-alternativ som kan matcha helheten med bra komponenter, genomtänkt design och mjukvara på det sätt Apple erbjuder.

För väldigt många som redan vet med sig att de vill ha en kraftfull Mac så är detta alternativet att spana närmare på. Den finns såklart i flera olika uppsättningar och priser.

Asus ZenBook Pro Duo – Bra Premium-PC

Asus ZenBook Pro Duo
 • Bra Produkt 2020
 • Mycket kraftfull Windows-laptop
 • Toppbetyg i tester av laptops
 • Sex kärnig processor och 16 GB DDR 4
 • 4K OLED-skärm + GeForce RTX 2060
 • 1 TB supersnabb SSD lagring
 • Priser
 • Egenskaper
Vi saknar priser för denna produkten just nu.
ModellnamnAsus ZenBook Pro Duo
OperativsystemWindows 10 Pro
Skärmstorlek15,6"
SkärmtypOLED-touchpanel med 3840x2160 pixlar
ProcessorIntel Core i7 10750H, 6 kärnor/12 trådar
RAM-minne16 GB DDR4
LagringSSD 1 TB
GrafikkortDedikerat, Nvidia GeForce RTX 2060
KameraJa
BatteriOkänt (gissningsvis ca 5-6 h)
Vikt2,5 kg
ÖvrigtThunderbolt 3, 3 st USB (Typ C+A), Wi-Fi, Bluetooth 5.0

Det finns en handfull av bra premiumalternativ om vill ha en bärbar dator med Windows. Asus ZenBook Pro Duo är dock en av de mest populära alternativen och erbjuder väldigt bra prestanda tillsammans med en innovativ design för bättre arbetsflöde.

Asus ZenBook Pro Duo - dubbla skärmarDet som utmärker Asus ZenBook Pro Duo mest av allt är de dubbla displayerna där den ena är väldigt vertikal och ligger i direkt anslutning till tangentbordet. Du har möjligheten att använda detta som en sekundär skärm dit du kan dra fönster eller ordna appar efter eget behov.

Ett exempel på när detta kan vara fördelaktigt är om du sitter i ett möte, tittar på video eller på annat sätt även vill kunna göra anteckningar, kalkyler eller komma åt annan data samtidigt. Asus ZenBook Pro Duo tar helt klart arbetet på laptops till nya nivåer.

Mångsidigheten är stor och lämpar sig väl även för bildredigering med sin 15.6″ 4K-OLED touchpanel som täcker färgrymden 100% DCI-P3 och 133% sRGB. 4K-upplösningen 3840×2160 gör att du får god arbetsyta och bra detalj på så väl bildredigering som andra uppgifter.

Prestandan är också i absolut toppklass med processorn Intel Core i7 10750H som har 6 kärnor och kan exekvera 12 trådar genom HyperThreading. Du får också 16 GB DDR4-minne, 1 TB SSD-lagring och grafikkortet Nvidia GeForce RTX 2060 som även är starkt nog för att spela på.

Asus ZenBook Pro Duo är ett exempel på där innovativ Windows-dator tar plats som ett mycket intressant premiumalternativ och bra konkurrent till MacBook Pro. Du får dock en något större vikt på 2,5 kg och sämre batteritid men samtidigt mycket bättre komponenter och en extra display.

Det är helt enkelt inte konstigt att Asus ZenBook Pro Duo växt fram som ett starkt premiumalternativ under 2020 för de som vill ha en av de bästa laptops med Windows på.

Huawei Matebook X Pro – Bra Premium-PC

Huawei Matebook X Pro
 • Bra Produkt 2020
 • Toppbetyg i flera tester
 • Mycket bra konstruktion och stilren design
 • 13,9" Skärm 3000×2000 pixlar
 • Kraftfull CPU och 16 GB-minne
 • 15 timmars batteritid och endast 1,33 kg
 • Priser
 • Egenskaper
Vi saknar priser för denna produkten just nu.
ModellnamnHuawei MateBook X Pro i7 dGPU 16GB 1TB (2020)
OperativsystemWindows 10 Pro
Skärmstorlek13,9 "
SkärmtypIPS-panel med 3000x2000 pixlar (pekskärm)
ProcessorIntel Core i7 10510U, 4 kärnor
RAM-minne16 GB DDR3
LagringSSD 1 TB
GrafikkortDedikerat, Nvidia GeForce MX250
KameraJa
Batteri15 timmar
Vikt1,33 kg
Övrigt3 st USB (Typ C/A), Fingeravtrycksläsare, Wi-Fi, Bluetooth 5.0

En prisvärd Windows-laptop med bra komponenter och som påminner så mycket som möjligt om Apple MacBook? I så fall ska du ta en närmare titt på Huawei Matebook X Pro som imponerar som smidig men kraftfull Windows-laptop med bra batteritid.

Huawei är ett kinesiskt företag som slagit igenom stort bland mobiltelefoner och deras laptops har visat sig vara väldigt konkurrenskraftiga alternativ också. Du får väldigt mycket prestanda för pengarna och kvaliteten är imponerande hög.

Huawei Matebook X Pro tangentbordMen dessa bärbara datorer är inte bara bra på pappret utan presterar extremt bra även i tester. Här lyfts den goda byggkvaliteten fram tillsammans med bra prestanda, designval, batteritid, vikt och mycket mer.

Som ett premiumalternativ för de med tung arbetsbelastning har datorn argumenteras ha något svag prestanda vilket gör att den har svårt att slåss med dyrare toppmodeller här. Samtidigt har den en lägre prisklass och bättre vikt än många av dessa modeller.

För dig som vill ha en riktigt kraftfull Windows-laptop med bra prestanda, skärm och batteritid gör klokt i att ta en närmare titt på Huawei Matebook X Pro. Du får väldigt mycket bärbar dator för pengarna.

ASUS Zenbook 14 – Prisvärd dator

ASUS Zenbook 14
 • Bra Produkt 2020
 • Mycket bra betyg av konsumenter som testat
 • Stilren design och bra konstruktion
 • 4 kärnor CPU och 8 GB minne
 • 14" Full-HD-skärm och 512 GB SSD lagring
 • Upp till 22 timmars batteritid
 • Priser
 • Egenskaper
Vi saknar priser för denna produkten just nu.
ModellnamnAsus ZenBook 14 UX425JA-PURE2
OperativsystemWindows 10 Home
Skärmstorlek14"
SkärmtypIPS-panel med 1920×1080 pixlar
ProcessorIntel Core i5 1035G1, 4 kärnor
RAM-minne8 GB DDR4X
LagringSSD 512 GB
GrafikkortIntegrerat, Intel UHD Graphics G1
KameraJa
Batteri22 timmar
Vikt1,16 kg
ÖvrigtUSB-C/Thunderbolt 3/DisplayPort, 1 st USB (Typ A), Ansiktsigenkänning, Wi-Fi, Bluetooth 5.0

Den ”vanliga” Zenbook från Asus är ett exempel på en mycket prisvärd bärbar dator med god prestanda och som lämpar sig bra för vanligt arbete och studier. Prisnivån i förhållande till prestanda och kvalitet gör att den blivit väldigt populär

ASUS Zenbook 14 kommer end en 14″ Full HD-skärm och hela 400 nits i ljusstyrka. Detta kombineras med en fyrkärnig Intel Core i5 1035G1 och 8 GB DDR4X-minne för bra beräkningskapacitet. Den har också 512 GB snabb SSD-lagring och väger endast 1,16 kg vilket gör den väldigt lätt att bära med sig i väskan.

Batteritiden är också extremt bra på ASUS Zenbook 14 där du får upp till 22 timmars batteritid. Det är inte svårt att förstå att balansen av god prestanda, bra batteritid, låg vikt och god kvalitet gör den till ett intressant val.

ASUS Zenbook 14 ligger i en väldigt bra och intressant prisklass om du vill köpa en bra laptop. För sitt segment är det dessutom ett väldigt bra val och ett av de bästa bärbara datorerna du kan välja. Datorn levereras med  Windows 10 Home.

Huawei MateBook 14 – Bästa Budgetval

Huawei MateBook 14
 • Bästa Budgetval 2020
 • Stilren design med bra konstruktion
 • Mycket bra betyg i tester
 • Processor med 4 kärnor + 8 GB DDR-minne
 • 512 GB SSD-lagring + dedikerat grafikkort
 • 14,7 h batteritid + 1,53 kg vikt
 • Priser
 • Egenskaper
Vi saknar priser för denna produkten just nu.
ModellnamnHuawei MateBook 14
OperativsystemWindows 10 Home
Skärmstorlek14"
SkärmtypIPS-panel med 2560x1440 pixlar
ProcessorIntel Core i5 10210U, 4 kärnor
RAM-minne8 GB
LagringSSD 512 GB
GrafikkortDedikerat, Nvidia GeForce MX350
KameraJa
Batteri14,7 timmar
Vikt1,53 kg
Övrigt3 st USB (Typ C/A), Fingeravtrycksläsare, Wi-Fi, Bluetooth 5.0

Den kinesiska tillverkaren Huawei imponerar även i det billigare segmentet där de har bra konkurrenter till Apple MacBook Air men som levereras med Windows istället.

Huawei MateBook 14 är en mycket prisvärd dator i väldigt bra konstruktioner, stilren design och låg vikt vilket gör den lätt att bära med sig. Den levereras också med bra komponenter för sin prisklass och ett perfekt alternativ för arbete som studier.

Skärmen är på 14″ med upplösningen 2560 × 1440 pixlar och en matt-finish för att minimera reflektioner i skärmen. Processorn är en Intel Core i5 10210U och kombineras med 8 GB DDR3-minne vilket är mer än tillräckligt för normala applikationer, studier och underhållning som videoströmning m.m.

Datorn har även ett dedikerat grafikkort i form av Nvidia GeForce MX350 vilket ger extra prestanda för grafikkrävande applikationer eller enklare spel. Datorn har också en snabb SSD-lagring på 512 GB. Allt detta vägs in på 1,53 kg vilket är klart godkänt en bärbar dator du vill kunna bära med dig.

Även batterinivåerna är bra och är angivna upp till 14,7 h. Sammanfattningsvis är det en imponerande dator som levereras med Windows 10 Home. Du får väldigt mycket dator för pengarna och ett bra val om du vill ha en snabb dator men komma billigt undan. Det är en dator som på många sätt kan anses bäst i test för sin kategori.

Så valde vi ut de bästa laptops

För att välja ut de bästa bärbara datorerna har vi tittat på recensioner, tester och omdömen för att på bred front få en uppfattning om vilka laptops som är bäst.

Vårt fokus har i första hand legat på prisvärda datorer avsedda för studier och enklare arbete men som också fungerar bra för multimedia och enklare nöje. Detta har sedan kombinerats med dyrare premiumalternativ för de som utför tyngre arbetslaster vid datorn och behöver en kraftfullare dator.

Djupgående recensioner och tester av specifika laptops är viktiga källor vilket sammanvägs med omdömen från konsumenter för att få ett bättre och mer enhetligt betyg.

Vi har undvikit att försöka identifiera vilka bärbara datorer som är bäst i det billigaste prissegmentet. Det är en svår kategori med extremt många olika modeller från olika tillverkare samtidigt som det är mycket mindre fokus på recensioner och tester av dessa produkter.

Källor & Test

Samling med källor över test, recensioner och omdömen som vi använt oss av för att välja ut de bästa bärbara datorerna.

 • Test av Huawei MateBook D 15 – 2022 – ExpertReviews
  Djupgående test och recension av den prisvärda laptopen Huawei MateBook D 15 (2021) som visat sig vara väldigt prisvärd och ger mycket för pengarna. Nackdelarna är en medioker display, avsaknad av bakgrundsbelysning på tangenter och en dåligt placerad webcam. I övrigt en mycket bra och prisvärd laptop för arbete, skola och nöje.
 • Test av Samsung Galaxy Book2 15 – 2022 – Notebookcheck.net
  Djupgående test av Samsung Galaxy Book2 15 för att se vilka styrkor och svagheter som den bärbara datorn har. Totalt sätt presterar datorn bra med 80% i betyg även om den har vissa svagheter. En av dess största svagheter är kameran som är under all kritik. Samtidigt har den en del störande ljudnivåer när komponenterna får arbeta.
 • Test av bärbara datorer – 2020 – PC för Alla
  Tidningen PC för Alla går snabbt och enkelt igenom några av de bästa bärbara datorerna för 2020 och lyfter fram för- och nackdelar. Även om testet har en hel del brister i sig så ger det en bra indikation på vilka modeller som är värda att titta närmare på och vilka några av deras störa nackdelar är.
 • Test av Huawei Matebook X Pro – 2020 – Notebookcheck.net
  Den internationella och väletablerade sidan Notebookcheck testar de flesta bärbara datorer värda namnet. Huawei Matebook X Pro är inget undantag. Även om testarna hade önskat mer prestanda från den så är det ingen tvekan om att det är en väldigt prisvärd dator med generellt god prestanda och hög kvalitet.
 • Test av Apple Macbook Air – 2020 – MacWorld
  MacWorld testar den nya Apple Macbook Air som ger väldigt mycket för pengarna. I testet framkommer det svagheter som något sämre batteritid än fjolårets modell, dålig webcam och att grundkonfigurationen kanske är något svag i komponenterna.
 • Test av Apple MacBook Pro 16″ – 2019 – MacWorld
  Apples MacBook Pro med 16″ retina-skärm imponerar starkt i testet hos MacWorld och plockar hem 10 av 10 i betyg. Liknande resultat återfinns i andra tester och en god kandidat att utse som bäst i test.
 • Prisjakt & Pricerunner – 2022
  För att identifiera bärbara datorer som säljs i stor omfattning och är etablerade modeller så har vi använt oss av prisjämförelserna Prisjakt och Pricerunner. Som portaler till e-butiker har vi snabbt kunna samla in svenska kundomdömen och identifiera produkter som är på väg bort från marknaden.

Annonser i innehållet

Testat.nu har integrerat annonser i form av affiliatelänkar till återförsäljare, vilka genererar provision till oss vid köp. Det bör noteras att flertalet butiker som inkluderas i vår prisjämförelse är annonslänkar som ger oss provision för när du eller andra besökare väljer att klicka på dem och genomföra ett köp.

Vi vill vara transparenta med vad som är annonser och samtidigt poängtera att det inte påverkar priset för dig som konsument hos butiken.

Du kan läsa mer om vår prisjämförelse och hur detta påverkar vårt arbete i FAQ.

Stäng