Bästa Familjetält

Bästa Familjetälten

Tälta hela familjen är väldigt charmigt och ett bra sätt att spendera tid tillsammans. Men oavsett om man tänkt campa med tält på en campingplats eller välja rutten för friluftsliv så är bra utrustning A och O för att alla ska trivas.

Vi har tagit en titt på familjetält främst avsedda för campingplatser i syfte att kora det bästa familjetältet för de som vill prova på campingsemester med bil. Här lämpar sig större tält med innergård och separata sovrum bäst.

Ett bra familjetält kan kosta en del i investering första gången men går att använda under väldigt många år. Tänk på att en del av den standard du får under ditt campande bestäms redan vid val av tält.

Outwell Nevada 5p – Bästa familjetältet

Outwell Nevada 5p
 • Bästa Valet 2022
 • Bästa familjetältet för camping
 • Bra betyg av konsumenter som testat
 • 5 sovplatser i två sovrum
 • Lätt att montera tältet
 • Bra vattentäthet på tältduk & golv
 • Bra takhöjd och yta i tältet

Priser för Outwell Nevada 5p

6 174 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Produktbeskrivning

Familjetältet Nevada 5p från Outwell är det bästa familjetältet för 2022 och ett bra val för dig som vill investera i ett bra tält som kan användas i många år på campingsemestrar.

Outwell har länge varit ledande som tälttillverkare och deras Nevada-tält är ett riktigt bra val för dig som vill ha hög kvalitet, bra funktioner och sovplats till 5 personer.

Outwell Nevada 5p - familjetält med innertält och sovplatserSovplatserna är uppdelade i två sektioner om man önskar i form av 2+3 platser och kan användas för två vuxna sällskap eller som familj där man delar på sig. Genom en avgränsande tältvägg är det lättare att få privata rum som kommer väl till pass när familjemedlemmar lägger sig vid olika tider eller behöver plats för privat ombyte.

Sovplatserna ligger i en egen innerdel och frikopplade får yttertältet precis som de flesta tält är designade. Innerdelen är 230 cm lång och är som sagt uppdelade i form av 140 + 180 cm i bredd.

Outwell Nevada 5p - takhöjd i tältetDet är också 205 cm högt i innertältet så de flesta vuxna kan med enkelhet även stå rakt upp även om där är uppblåsta luftmadrasser som täcker golvet. I yttertältet får du ytterligare takhöjd och har 215 cm totalt.

De bästa familjetälten har så pass tilltagna mått att de flesta ska kunna stå rakt upp i yttertältet och vissa fall som med Outwell Nevada 5p, även i innertältet. Det ger en önskvärd bekvämlighet som lämpar sig väl när man kanske tältar en hel vecka eller längre på samma campingplats.

Yttertältets rejäla mått gör att det är fullt möjligt att få plats med ett bra campingbord + stolar och möjligheten att laga mat invändigt utan problem.

Det är rekommenderat att köpa till Footprint avsett för Outwell Nevada 5p som är ett skyddande golv och påminner om ett mer slitstark presenning som kan fästas med tältpinnar. Det ger isolering mot en eventuell kall mark och kan skydda slitaget på innertältet samtidigt som innertältet inte behöver städas på samma sätt.

Outwell Nevada 5p har sidodörrar och framdörr som går att öppna upp nästan helt. Det gör att du kan få en väldigt luftig miljö under sommardagarna samtidigt som tältet blir lättillgängligt för alla familjemedlemmar som slipper att trängas ut och in genom en mindre dörr.

När det kommer till betyg från tester och recensioner så har Outwell Nevada 5p samlat på sig ett gott omdöme internationellt och det danska bolaget har många nöjda kunder.

Outwell har några bra utmanare till Nevada så som Greenwood och Springwood som du kan titta närmare på. Vi anser dock att Outwell Nevada med sitt fina betyg, bra funktioner och rimliga prissättning är det bästa familjetältet för 2022.

Outwell Vermont 7pe – Bästa Premiumval

Outwell Vermont 7pe
 • Bästa Premiumval 2022
 • Bra betyg från konsumenter som testat
 • Enormt stort tält med 3 zoner
 • Sovplatserna fördelade i 3 sovrum
 • 3 dörrar som går att öppna stort
 • Fönster för extra ljusinsläpp
 • Genomtänkt ventilation

Priser för Outwell Vermont 7pe

12 974 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Produktbeskrivning

Outwell Vermont 7pe är ett fantastiskt familjetält med genomtänkta funktioner, bra design och plats med hela 7 familjemedlemmar.

De 7 sovplatserna ger möjligheten för så väl de större familjerna att ge sig ut på campingsemester med ett tält eller för den medelstora familjen att ta emot trevligt besök under sin semester.

Outwell Vermont 7pe - stort familjetält med 7 sovplatserSovplatserna är fördelade i totalt tre sovrum separerade med tältväggar som stoppar ljus och till minskar störande ljud. Den totala längden för varje sovrum är 230 cm vilket ger plats till större luftmadrasser och liggunderlag. Bredden är sedan fördelad på 140 cm, 180 cm och 120 cm.

Outwell Vermont 7pe är på många sätt väldigt likt Nevada 5p fast förutom fler sovplatser erbjuds även större gemensamma ytor och tältets totala längd är hela 7 meter långt vilket ger stora ytor.

Familjetältet består i praktiken av tre delar där den innersta delen är innertältet med de tre sovrummen följt av torrt vardagsrum med plats för campingbord, stolar och matlagning. Den första och yttersta delen är ett våtutrymme som delvis skyddar mot lättare regn och kan ses som en liten veranda. Här kan du placera solstolar, strandprylar och annan utrustning utan att behöva släpa in det i själva tältet.

Outwell Vermont 7pe har 3 ingångar med huvudingång i fronten genom våtutrymmet samtidigt som båda långsidorna har sidodörrar. Förutom detta kan ventilation öppnas för genomdrag genom hela tältet och ett bra sätt att sänka temperaturen innan läggdags. Många av dessa öppningar har meshnät som skyddar mot insekter.

Tältets totalvikt på 32,1 kg är relativt lågt med tanke på tältets storlek och konstruktion. Det är också relativt litet i volym när det är nedpackat vilket underlättar för bilsemestern.

Oavsett om ni är en familj på 4 personer som önskar ett lyxigare och rymligare tält eller om ni är en större familj som vill njuta av campingsemester så är Outwell Vermont 7pe ett av de bästa familjetälteten i premiumsegmentet.

Bergans Wiglo LT 4 Pers Tent – Flexibelt tält

Bergans Wiglo LT 4 pers
 • Mycket flexibelt familjetält
 • Mycket bra betyg av de som testat
 • Passar olika situationer bra
 • Väger endast 6,1 kg
 • Tre öppningar till tältet
 • Finns i grön och röd färg

Priser för Bergans Wiglo LT 4 pers

6 999 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Produktbeskrivning

Ett alternativt tält till ett stort familjetält är Bergans Wiglo LT avsedd för 4 personer. Detta är ett mycket mer flexibelt tält som tar betydligt mindre plats och väger avsevärt mindre än ett stort familjetält.

En lägre vikt medför både för- och nackdelar men för den som vill bära på tältet en bit eller ha plats till mer annan utrustning i bilen så är detta absolut inget dumt val. Du får förvisso inget separat sovrum utan allt är ett enda stort rum och matlagningen kommer vid dåligt väder få ske sittande i anslutning till ingången.

Trots att där bara är ett rum så är det ändå ett rymligt tält med mycket yta. Varje person har enkelt plats med sitt liggunderlag och packning så det är inga problem med just den biten. Samtidigt är syftet med detta tält inte att vara ett stort familjetält och man kommer antagligen inte spendera samma mängd tid vid och i tältet om man väljer detta för en veckas camping.

Men om utrymmet i bilen är litet kan detta vara ett bra val. Det kan också vara ett mycket lämpligt val för en del friluftsaktiviteter som paddling, fiske och kortare vandringssträckor.

Tältets totalvikt är bara på 6,1 kg och har innermått på 260 × 225 × 160 cm vilket snabbt skvallrar om en ganska stor yta, men där alla inte kan stå raklånga. Yttermåtten är större på 400 × 345 × 180 cm vilket delvis kan tillskrivas att yttertältet behöver mer plats och att ingången med utstickande tak tar upp en del.

Om ditt primära mål är att campa på campingplatser med familjen så är detta inte det främsta valet. Men för mer friluftsinriktade resor eller där man inte har något annat val (t.ex. platsbrist) så är detta ett mycket lämpligt val och betydligt mer flexibelt tält än de större familjetälten.

Tältet har fått ett väldigt bra betyg av de som testat det och tillhör ett av de bästa tälten för de som önskar ett mer flexibelt mål.

Outwell Phoenix 6 – Toppbetyg

Outwell Phoenix 6
 • Mycket bra familjetält
 • Toppbetyg från de som testat
 • Stort tält med plats upp till 6 personer
 • Bra vattenskydd och stormlinor
 • Tält med 3 zoner

Priser för Outwell Phoenix 6

6 746 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Produktbeskrivning

Ett annat familjetält från Outwell som fått väldigt bra betyg är Phoenix 6 och en lämplig kandidat att rekommendera som det bästa familjetältet. Det är ett stort tält med plats för upp till 6 personer.

Tältet är uppbyggt av tre zoner i form av våtrum, torrum och inner-rum. I det yttersta rummet kan utomhusprylar som solstolar, strandprylar, skor och liknande prylar förvaras. Golvet täcks lämpligen av en presenning men inget måste. I torrummet är det lämpligast att vistas utan skor och blir en varm och mysig plats som är lämplig för stolar och bord där man kan äta och umgås. Det innersta rummet är uppdelat med tre olika sovrum.

Tältet har ett bra vattenskydd och stabila säkerhetslinor och fästen för att skydda mot stark vind. Det har även bra ventilation och värmereflekterande material för att hålla borta värme och göra miljön så trivsam som möjlig.

För sin storlek och konstruktion väger tältet ganska lite för att vara ett familjetält. Den totala vikten är på 29,9 kg och kan delvis förklaras med att tältstängerna är tillverkade i glasfiber och inte stål. Yttermåtten på tältet är hela 780 × 410 × 210 cm men också perfekt för familjer upp till 6 personer.

Även om tältet inte utsetts till bäst i test i något oberoende stort test så har tältet har fått goda recensioner och omdömen av de som testat modellen. En stark signal om att detta är ett av de bättre familjetälten för 6 personer.

Fauna T5 – Billigt familjetält

Fauna T5
 • Billigt och bra familjetält
 • Två zoner med innertält för sovplats
 • Enkel montering av tunneltält
 • 14 kg totalvikt och lättare än många andra
 • Bra omdömen av konsumenter som testat

Priser för Fauna T5

4 995 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Produktbeskrivning

Fauna T5 är ett billigt familjetält för upp till 5 personer och perfekt för dig som inte vill lägga för mycket pengar på ett tält första gången. Det är dock fortfarande ett ganska stort tält med innergård som gemensam yta och separat sovavdelning.

Tältet är bestyckat med ett vattentät golv i förtältet och förstärkta stångkanaler som håller glasfiberstängerna på plats. Tältet är också behandlat för skydd mot UV-strålning och är vattenavvisande. I jämförelse med de dyrare familjetälten är dock vattenskyddet sämre vilket tydligt märks på värdet av vattenpelare.

Trots att tältet ser litet ut på bilden har den yttermått på 580 × 390 × 220 cm och ligger i klass med vad många familjetält för 5 personer har. Det är alltså rimligt att anta att de flesta kan stå upp i yttertältet. I innertältet där man sover är det dock endast 180 cm högt, men det är heller inte plats där man har något större behov av att stå raklång.

Totalvikten för tältet är 14 kg och betydligt lättare än många andra familjetält. Detta kan delvis tillskrivas att de använder glasfiberstänger istället för stål och att tältduken är tunnare.

Fauna T5 är ett bra tält med hög kvalitet som fått goda omdömen av de konsumenter som testat det. Det är helt enkelt ett prisvärt val för den som vill satsa på ett lite billigare familjetält.

Outwell Alabama 7p – Stort familjetält

Outwell Alabama 7p
 • Bäst av de största familjetälten
 • Tältet har fått bra omdömen
 • Flera sovrum för upp till 7 personer
 • Tre ingångar till tältet
 • Bra tältduk med fin vattentålighet

Priser för Outwell Alabama 7p

10 496 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Produktbeskrivning

För dig som önskar många sovplatser är Outwell Alabama 7p ett tält som huserar upp till 7 sovplatser. Det är ett väldigt stort och lyxigt familjetält som passar perfekt för den stora familjen eller de som vill kunna ha gäster som kommer över.

Detta tältet är väldigt stort med sina yttermått på 710 × 460 × 220 cm. Innertältet med sovplatser är fördelat i tre separata sektioner med olika bredd och längd för att passa olika familjemedlemmar. Det minsta ”sovrummet” har en yta på 140 × 190 cm vilket fungerar bra för två barn men inte lika lämpligt för en vuxen då längden kan bli ett problem.

Totalt sätt finns det tre ingångar till tältet och i yttertältet finns det stora fönster som gör att du enkel kan se ut om du önskar. Stormlinorna är starka med bra fästen och syns även extra tydlig då de är reflexmärkta.

Den största nackdelen med tältet är vikten som totalt sätt väger in på hela 45,5 kg. Bra tältduk, innertält och rejäla tältpinnar gör att vikten drar iväg. Vattentåligheten innan duken släpper igenom vatten är också väldigt bra och lär klara väldigt mycket regn och blåst.

Även när man packar tält i bil har vikt en betydelse när en hel familj ska resa på semester. Detta tältet är väldigt stort och väger en hel del och man bör räkna på att det både får plats och att bilen orkar med lasten. Men är man 7 personer har man förmodligen mer än bara en vanlig Volvo V70 att packa i.

Hilleberg Nallo 4 GT – För friluftsliv

Hilleberg Nallo 4 GT
 • Tält avsett för friluftsliv
 • Ultralätt tält på 3,6 kg
 • Upp till fyra personer kan sova där
 • Anpassat för 4 säsonger

Priser för Hilleberg Nallo 4 GT

12 800 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Produktbeskrivning

Hilleberg har tillverkat kvalitetstält sedan 70-talet och och gör det än idag. Deras Nallo 4 GT är ett riktigt bra tält för personer och som fungerar betydligt bättre för friluftsliv än vad ett stort och klumpigt familjetält gör.

Vi rekommenderar detta som alternativ för dig som letar tält till familjen men som vill ha något enkelt att bära på. Detta tältet väger endast 3,6 kg, passar till fyra personer och har ett bra skydd mot vatten.

Det är ett tält som helt enkelt lämpar sig betydligt bättre till friluftsliv och fungerar bra för fyra säsonger. Det är perfekt för familjen som gillar att röra på sig och slå läger där det passar dem.

Tältet har fått ett mycket bra betyg av friluftsmänniskor som provat tältet. Det är ett av de bästa tälten vi kan rekommendera för de som önskar en semester med friluftsliv där utrymme och vikt är viktiga aspekter.

Så väljer du rätt tält för camping

Välja Familjetält

Att tälta på campingplatser där man tar sig dit med bil eller andra fordon så är ofta stora tält det som rekommenderas. Det ger ett bra skydd och en mysig miljö som påminner lite om en stuga men där man kan komma närmare naturen.

Möjligheten att förflytta sig, prova nya platser och uppleva andra delar av Sverige, Norden eller Europa är helt enkelt något som snarare blir en begränsning av din fantasi.

Ett stort och bra tält där man har ett separat sovrum i tältet gör att man inte drar in smuts eller djur till den delen på samma sätt som om man endast haft ett tält med endast ett rum. Den yttre delen ger också familjen möjlighet att umgås, äta och spela spel.

Tänk även på att det är bra om där är gott om plats till campingbord, campingstolar, stormkök och annan campingutrustning som du kan tänkas vilja använda i tältet. Om det regnar är det inte bara praktiskt att laga maten inne i tältet det är också väldigt mysigt.

Bra familjetält kostar dock en slant att investera i och det är kanske inget man gör bara för att prova på det en gång. I så fall kanske begagnat familjetält är ett bättre val.

Om du däremot vet med dig att du kommer tälta flera gånger under den kommande 5-10 års perioden så kan det vara prisvärt och trevligt att välja sitt egna tält.

Eftersom campingplatser är väldigt billigt för en vecka innebär det att du som äger ett familjetält kan få ut väldigt mycket semester för lite pengar om du så önskar. Samtidigt kan bilen vara din frihet att förflytta dig som du vill.

Tänk dock på att det är mer än bara tältet du behöver. Liggunderlag/Luftmadrass i kombination med sovsäck krävs för varje person. Ett utomhuskök i form av Trangia eller liknande är också rekommenderat så man kan laga mat direkt i tältet. Här rekommenderas också att du satsar på en gasollösning då det är mycket smidigare att hantera. Även campingbord och stolar är att att rekommendera så man har någonstans att sitta.

Men när man väl investerat i det man behöver är resandet i sig väldigt prisvärt.

Avslutningsvis bör du även försöka hitta om andra konsumenter skrivit recensioner, tester och eller omdömen om tältet du vill köpa. Även om det i Sverige saknas större oberoende tes av tält där olika modeller ställs mot varandra så finns det både recensioner och omdöme att förlita sig på av personer och tidningar som testat specifika tält. På så sätt blir det lättare att hitta det som är bäst för just ditt behov.

Vattentålighet och mätvärdet vattenpelare

Vattenpelare tältNär man testar tygers vattentålighet brukar detta främst anges som vattenpelare till skillnad från teknik och annan utrustning.

Vattenpelare är ett värde i millimeter som motsvarar en pelare av vatten och dess tryck mot tyget innan det börjar att släppa igenom vatten och bli blött på andra sidan.

Ett tyg som har 2000 mm i vattenpelare innebär att tyget klarar en vattenpelare på 2 meter innan det börjar att släppa igenom vatten. Det låter kanske väldigt mycket för att du kommer aldrig ha så mycket vatten som ligger och trycker mot tältduken. Däremot kan vind och kraften som vattnet slår mot tältduken bidra med det som behövs för att tältduken ska släppa igenom vatten.

Det är inte ovanligt att tält ligger mellan 2000 – 6000 mm som värde för vattenpelare på ytterduken. För golvet i tält kan det vara högre och för vissa tält som ska klara extrema förhållanden kan du hitta högre värden.

FAQ – Vanliga frågor & svar

Vanliga frågor och svar om familjetält och camping.

 1. Vilket familjetält är bäst?
 2. Hur stort familjetält behöver man?
 3. Vilken funktion har innergården i familjetält?
 4. Hur reser man familjetält i hårt väder?
 5. Vad kostar ett billigt familjetält?
 6. Vad är syftet med gardiner i fönstret på familjetält?
 7. Går det att vandra med familjetält?
 8. Kan familjetält användas som partytält?

1. Vilket familjetält är bäst?

Det finns ett stort antal olika familjetält designade för olika prisgrupper och behov. Att peka på ett enskilt tält och utnämna det som bäst är väldigt svårt.

Traditionella familjetält är relativt stora med en innergård och innertält. Innertältet fungerar som sovutrymme medan innergården rymmer plats för campingmöbler, resväskor m.m.

Traditionella familjetält kostar från ca 5 000 kronor och uppåt beroende på storlek, kvalitet och funktioner. En bra investering för en familj som tänkt besöka i alla fall ett antal campingplatser under ett antal års tid och bör jämföras med hotellkostnader eller andra boendekostnader.

Ska du campa på svenska campingplatser och ha en bra möjlighet att mysa och umgås på kvällar eller regniga dagar så rekommenderas en traditionell modell med god yta för campingbord och campingstolar. De flesta familjer anser att dessa modeller är bäst då ytan, takhöjden och funktionerna lämpar sig bäst.

Det finns dock även mindre familjetält som inte har samma storlek. De är ofta billigare men fungerar inte lika bra för en veckas camping.

Det bästa familjetältet är helt enkelt det som uppfyller dina behov. Även ett dyrare familjetält kan bli prisvärt när det efter 10 år av camping fortfarande håller måttet bra.

2. Hur stort familjetält behöver man?

När du väljer familjetält finns det all anledning att fundera över hur stort tält du faktiskt behöver.

Många familjer väljer att satsa på ett relativt stort tält med bra plats i innergården för campingbord, stolar och annan förvaring. Det gör det möjligt att laga mat i tältet och samtidigt har plats att umgås, spela spel och annat kul.

Givetvis behöver du även fundera på storleken för innertältet och antal sovplatser. Det säger sig själv att du behöver minst samma antal sovplatser som människor som ska sova i tältet. Men lite extra yta är sällan fel och kan ge möjlighet till större avstånd, ta in packning m.m. i innertältet.

3. Vilken funktion har innergården i familjetält?

Innergården agerar som ett gemensamt rum för matlagning, matplats och förvaring.

Ett tält utan innergård gör att du saknar en stor yta att umgås på med familjen samtidigt som många moment blir mer otympliga.

Det är därför de flesta familjetälten avsedda för campingsemester har innergård och ska fungera som en enklare stuga för familjen.

4. Hur reser man familjetält i hårt väder?

Familjetält har ofta ganska kraftiga dukar och är delvis tungt att resa även i vanligt väder.

Om det är extremt hårt väder rekommenderas det inte att försöka resa ett tält då du kan skada dig själv och utrustningen.

Det bör finnas information om hur du reser just ditt tält. Om vädret är hårt kan man försöka få ut ytterduken och fästa den i marken med tältpinnar. Man kan sedan försöka resa tältets ramar (skelett) från insidan.

Det är inte ovanligt att man i normalt väder monterar halva höjden med pinnar och sedan drar tältduken över för att avslutningsvis höja tältet till sin rätta höjd. Detta kan även fungera bra i hårdare väder men kan också bli svårare om det är hårdare vind.

5. Vad kostar ett billigt familjetält?

Ett riktigt klassiskt familjetält med innergård och innertält avsedd för 4-5 personer kostar från ca 5 000 kronor och uppåt.

Det finns alternativ där man gjort kompromisser på storleken på innergården, tältduken, antal sovplatser eller andra faktorer som kan göra tältet billigare.

Vissa familjetält kan man t.ex. som vuxen stå raklång i innergården vilket är väldigt skönt medan lite mindre modeller inte riktigt erbjuder det. Vill du komma billigare undan kan du hitta okej familjetält för 3000 – 4000 kronor.

6. Vad är syftet med gardiner i fönstret på familjetält?

Gardiner i familjetält rullas upp och monteras vid fönsterna i tältet. Det ger insynsskydd om du inte önskar att personer utanför tältet ska kunna se in.

Gardiner kan även användas för att dämpa ljuset som når in och kan hjälpa lite under sommarhalvåret när solen går upp tidigt på morgonen.

7. Går det att vandra med familjetält?

Nej, familjetält är inte avsedda för vandring och väger för mycket för det.

Det är inte ovanligt att ett familjetält har en totalvikt på 10 – 40 kg beroende på modell. Det kan jämföras med ett tält för vandring som väger något enstaka kilogram för 2 personer.

Om du ska vandra och vill gå med tältet så bör du titta på vandringstält som prioriterar vikt och snabb montering framför komfort när det väl är på plats.

8. Kan familjetält användas som partytält?

Ja, större familjetält kan i viss mån även användas som partytält och kan resas upp i trädgården för att sedan sätta in bord och duka i tältet.

För att familjetältet ska fungera som partytält monterar du bara upp ytterduken och lägger eventuell presenning som golv om du känner det behovet.

Vissa familjetält är så pass stora att de kan få in bord på över 4 meter långt, vilket inte går i ett vanligt litet partytält som normalt har måtten 3×3 meter.

Så valde vi ut bästa familjetältet

Att välja ut de bästa familjetälten har varit svårt då det inte finns någon större sammanställning av tester som utser familjetält som är bäst i test.

Istället har vi fått titta på konsumenternas egna omdömen, videos och fördjupa oss i de produkter som är mest populära för att sedan den vägen utse vilket familjetält som är bäst.

Att utse ett enskilt tält som skulle anses vara bäst i test är också svårt då det finns olika behov. Istället har vi fått ge bra exempel på familjetält som kan anses tillhöra de bästa alternativen inom olika storlekar och modeller.

Vi ger exempel på olika familjetält i olika storlekar och för olika syften, men där ett extra fokus ligger på de som åker på bilsemester till campingplatser och vill ha ett rejält tält för hela familjen.

Källor & Test

Källor och test som vi använt oss av för att utse de bästa familjetälten.

 • Videorecensioner – 2022
  Videorecensioner och genomgångar av tälten av användare ger en bra indikation på vilka funktioner ett tält har, hur bra det fungerar i praktiken och vad dessa personer anser om tältet.
 • Konsumentomdömen – 2022
  Vilket betyg får familjetälten av de konsumenter som testat dem. Kan man utläsa några gemensamma nämnare och finns där tydliga brister? Här har vi använt flera svenska butiker och internationella butiker för att samla ihop ett så bra underlag som möjligt.
 • Prisjakt – 2022
  Var säljs familjetälten idag och vilka modeller är populärast? Prisjakt kan ge oss en inledande information om vilka tält vi bör ta en närmare titt och på och vilka tält vi helt enkelt inte bör ignorera.