Bästa Termosmugg

Bästa Termosmuggar: Dessa håller värmen bra

Termosmuggen gör det möjligt att ta med både kall och varm dryck som håller temperaturen. Vi har tittat närmare på olika modeller för att se vilka som är bäst i test!

En bra termosmugg ska ha god isolering för att hålla värmen, vara enkel att dricka ur och hålla tätt så det inte rinner ut dryck. Tester visar att långt ifrån alla modeller lyckas med detta.

Här nedanför hittar du de bästa termosmuggarna baserat på testresultat och omdömen. Längre ner i artikeln kan du få fler tips om termosmuggar och vad du bör tänka på för att hålla kaffet eller drycken varmt länge.

Klean Kanteen Insulated TKWide – Bäst i Test

Klean Kanteen Insulated TKWide
 • Bäst i Test 2023
 • Utsedd till bäst i test av Testfakta 2020
 • Mycket bra betyg från konsumenter
 • Extremt bra isoleringsförmåga
 • Upp till 11h för varm dryck och 38h för kall dryck
 • Bra byggkvalitet och håller tätt

Priser för Klean Kanteen Insulated TKWide

254 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
299 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Klean Kanteen Insulated TKWide är den bästa termosmuggen för dig som önskar maximal isoleringsförmåga som håller drycker varma eller kalla länge.

Termosmuggen har fått bra betyg av konsumenter som testat den och den har även presterat riktigt bra i oberoende test där den blev testvinnare.

När Testfakta under 2020 testade 7 termosmuggar med hög potential så blev just Insulated TKWide bäst i test med hela 9,1 av 10 i betyg.

Klean Kanteen Insulated TKWide - hållbar och tålig termosmuggI testet presterade termosmuggen bäst i isoleringsförmåga där temperaturen bibehölls bäst. Samtidigt hade den hög konstruktionskvalitet och höll tätt även efter deras falltest.

Konstruktionen med rostfritt stål skyddar termosmuggen bra vilket falltestet visade på. Locket är även minimalt vilket bidrar till mindre risk att det skadas.

Delmomentet där Klean Kanteen Insulated TKWide presterade sämst var användarvänligheten då den i praktiken kräver båda händerna för att öppna, vilket kan vara problematiskt om du t.ex. kör bil.

Klean Kanteen påstår att Insulated TKWide håller dina drycker varma i upp till 11 timmar. I testet har den dock tappat en hel del värme efter 8 timmar i rumstemperatur även om det nog fortfarande skulle beskrivas som ljummet-varmt.

I övrigt är termosmuggen BPA-fri och kan diskas i diskmaskin även om Klean Kanteen rekommenderar handdisk för längre hållbarhet.

Summering

Klean Kanteen Insulated TKWide är en termosmugg som presterat riktigt bra med optimal isoleringsförmåga för att vara en enskild mugg och inte en stor termos. Att modellen presterade bäst i testet med optimal värmeisolering och bra hållbarhet mot stötar är minst sagt betryggande.

Vill du ta med dig en mugg under arbetsskiftet eller på vandringen som håller temperaturen bra så är Klean Kanteen Insulated TKWide en av de bästa termosmuggarna du kan välja under 2023.

Letar du efter en termosmugg att ha med dig i bilen när du kör är det kanske bättre att välja en mer användarvänlig mugg som t.ex. Tefal Travel Mug eller Wilfa Coffee2Go WST-350 som inte kräver båda händerna för att öppna men som ändå har klart bra isoleringsförmåga.

Wilfa Coffee2Go WST-350 –  Mycket bra termosmugg

Wilfa Coffee2Go WST-350
 • Bra Produkt 2023
 • Bra betyg i testet hos Testfakta
 • Toppbetyg från konsumenter som testat
 • Väldigt användarvänlig design
 • Bra isoleringsförmåga håller drycker varma/kalla
 • Kan rengöras i diskmaskin

Priser för Wilfa Coffee2Go WST-350

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Wilfa Thermal Mug eller Coffee2Go WST-350 som den också benämns är en mycket bra termosmugg väl värd att titta närmare på.

Wilfa Coffee2Go har en bra volym på 345 ml och är designad med dubbla väggar för att hålla temperaturen varm/kall beroende på dryck du valt att ta med dig.

I vår granskning och analys av konsumenters omdömen fann vi att väldigt många är nöjda med termosmuggen som håller värmen bra och lätt att dricka ur.

Wilfa Coffee2Go WST-350 termosmuggÄven när Testfakta testade termosmuggar placerade sig modellen bra på fjärdeplats precis efter tredjeplatsen. Det var också den termosmuggen som hade klart bäst användarvänlighet i hela testet och ändå klart godkända betyg i isoleringsförmåga.

I testet tappade den lite poäng på att några andra muggar hade snäppet bättre isoleringsförmåga och i falltestet började Wilfa Coffee2Go minimalt läcka efter deras falltest i hårt golv.

Ergonomin står helt klart i fokus för Wilfa Coffee2Go som har en greppvänlig design. Att detta kombineras med ett användarvänligt lock som enkelt går att öppna med en hand gör den till en trevlig termosmugg att ta med sig.

En annan klar fördel är den tål maskindisk och Wilfa erbjuder 5 års garanti på sina produkter.

Summering

Wilfa Coffee2Go är en riktigt bra termosmugg och på många sätt tillhör de absolut bästa alternativen för 2023, speciellt när det kommer till hur enkel den är att hantera.

Användarvänligheten står i fokus och perfekt för dig som föredrar en bra termosmugg som är enkel att hantera om du t.ex. kör bil eller har en hand upptagen med något annat.

Behöver du en väldigt tålig termosmugg mot stötar och fall, eller vill maximera isoleringsförmågan så finns lite bättre alternativ.

Tefal Travel Mug 0,36 l – Mycket smidig termosmugg

Tefal Travel Mug 0,36 l
 • Bra Produkt 2023
 • Toppbetyg av konsumenter som testat
 • BPA-fritt material 
 • Finns i många färger 
 • 100 % läckagesäker
 • Diskmaskinssäker

Priser för Tefal Travel Mug 0,36 l

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Den snygga termosmuggen från Tefal har fått toppbetyg från konsumenter som testat och många beskriver den som en perfekt mugg att ta med sig kaffe till jobbet, skolan eller på skogsvandringen.

När Testfakta testade termosmuggar under 2020 så kammade Tefal Travel Mug hem andraplatsen i testet med mycket bra isoleringsförmåga och bra betyg i användarvänlighet då den lätt kan öppnas med en hand (klick-funktion).

Tefal Travel Mug 0,36 l kommer i flertalet olika färger vilket betyder att hela familjen kan få den i sin favoritfärg. Den finns i allt från de traditionella färgerna stål, vit och svart till hallonröd, blåbär och lime.

Tefal Travel Mug 0,36 l - med klickfunktion

Konstruktionen i termosmuggen är i rostfritt stål, något som gör den hållbar mot smällar samtidigt som den blir lätt att rengöra.

Själva storleken beskrivs som fördelaktig och den passar till de flesta mugghållarna i bilen.

Vidare är termosmuggen utrustad med ett klicksystem som gör att den är 100 % läckagesäker. Om du ser till så att locket är ordentligt åtskruvat ska det med andra ord inte vara några problem att lägga Tefal Travel Mug i väskan (fast gör det på egen risk).

Det är även enkelt att rengöra Tefal Travel Mug 0,36 då den med fördel kan diskas i diskmaskin. Allt material som används till termosmuggen är certifierat och fritt från BPA. Att köpa en termosmugg som är fri från BPA är högst rekommenderat då detta är ett skadligt ämne för din kropp.

Summering

Det råder ingen tvekan om att Tefal Travel Mug  är en bra och stabil termosmugg som dessutom blivit hyllad av sina testare, så väl konsumenter som oberoende testare.

Tefal Travel Mug är på många sätt den bästa termosmuggen för dig som vill kombinera bra isoleringsförmåga med god användarvänlighet som kan behövas om du t.ex. ska köra bil. Att termosen dessutom håller tätt bra och inte läcker är klart positivt.

Vill du maximera värmeisoleringen finns det bättre val men mycket tyder på att du då kommer behöva kompromissa i användarvänlighet.

Eva Solo To Go Cup – Bra val

Eva Solo To Go Cup
 • Bra Produkt 2023
 • En av de bästa Termosmuggarna
 • Toppbetyg från flera konsumenter
 • Isolerande väggar med vakuum
 • Håller värmen länge för sin prisklass
 • Avsedd att hantera för en hand
 • Klick-funktion för locket

Priser för Eva Solo To Go Cup

293 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Eva Solo To Go CupEva Solo är ett annat väldigt populärt märke inom köksutrustning och servering. De håller generellt sett en väldigt hög kvalitet på sina produkter men deras termosmugg är inte med i testerna.

Vad vi kan se så verkar Eva Solo vara ett väldigt bra val då den lever upp till mycket som är viktigt för de bästa termosmuggarna.

Den är tillverkad i rostfritt stål och har dubbla väggar med vacuum-effekt som håller kaffet eller valfri dryck rätt tempererad. Vad andra tester visat så är vakuum riktigt bra för isolering då de som haft det har placerat sig bäst i tester.

En annan fördel med Eva Solos kaffemugg är att den verkar också vara anpassad för att hantera med en hand. Dels har den en snygg rem som du kan ha runt handleden om du skulle tappa den men den har även en enkel klick-funktion som gör att du öppnar locket enkelt med en hand.

Termosmuggen Eva Solo To Go Cup är en riktigt bra termosmugg som fått bra kundomdömen både i hur enkel den är att hantera med en hand, men också att den ger en bra isolering av värmen. Helt enkelt ett perfekt val för den som vill ha en bra termosmugg till och från jobb, eller som bara vill att kaffet håller sig varmt längre efter att man hällt upp en kopp.

Även om många konsumenter ger den ett gott betyg och hänvisar till att den håller tätt så finns det en och annan som upplevt läckage. Detta stämmer även med testresultatet som Råd & Rön fick efter deras stora test av termosmuggar. Här presterade Eva Solo To Go Cup väldigt bra men läcker lite vilket gör att du inte vill att den ligger ner.

Summering

Eva Solo To Go Cup är en populär termosmugg som fått väldigt bra betyg i vår sammanställning över konsumenternas omdöme.

Samtidigt är betyget i Råd & Röns test bra och den placerar sig bra i testet. Den läcker däremot lite vilket gör att det inte är en termosmugg du vill ligger ner i väskan. För dig som pendlar med temosmuggen i handen eller i mugghållaren lär inte ha några problem dock.

Stanley Classic One Travel 0,35 l

Stanley Classic One Hand Vacuum Mug 0,35L
 • Bra Produkt 2023
 • Mycket bra betyg från konsumenter
 • Enkelt att dricka ur med en hand
 • Livslång garanti på termosen 
 • Diskmaskinssäker
 • Snygg och klassisk modell

Priser för Stanley Classic One Hand Vacuum Mug 0,35L

319 krTill Butik
 • Gratis frakt över 625 kr
 • Öppet köp i 30 dagar
322 krTill Butik
 • Gratis frakt över 625 kr
 • Öppet köp i 30 dagar

Stanley Classic One Travel 0,35 l är som namnet antyder designad för att man ska kunna hantera den med bara en hand. Stanley är ett klassiskt friluftsmärke och många konsumenter har visat stor uppskattning för Classic One Travel 0,35 l.

Denna termosmugg från Stanley bygger i mångt och mycket på Stanleys klassiska och välkända termosar. Stanley har en livstidsgaranti på sina termosmuggar vilket visar på ett stort mått av kvalité och en försäkran om att deras produkter håller vad de lovar.

Materialet är i vacumissolerat rostfritt stål vilket gör att den kan hålla önskad temperatur under en längre period. Man uppskattar att termosen håller vätskan varmt i 8 timmar, kallt i 8 timmar och om man använder sig av is kan kylan bibehållas i hela 20 timmar.

Rengöringsprocessen förbättras även markant i och med att Stanley Classic One Travel går att diska i diskmaskin. Gammalt kaffe kan nu enkelt sköljas bort och snabbt rengöras.

Stanley har sedan 1843 designat hantverksprylar som lämpar sig för professionellt användande likväl som för hobbyverksamheter. Det är även ett märke som har nått kultstatus bland många friluftsentusiaster. Stanley Classic One Travel 0,35 l verkar vara en bra termosmugg som i stora drag lever upp till Stanleys goda rykte.

Det krävs ingen vidare diskussion kring Stanleys förmåga att leverera bra produkter som passar till friluftsliv. Faktum kvarstår dock att det finns många andra märken som gått om denna klassiska modell från Stanley om man ser till funktioner. Trots att denna termosmugg har svårt att mäta sig med den tuffa konkurrensen är det fortfarande en produkt som håller en hög nivå.

Termosmuggen uppfattas inte som en av de minsta modellerna på grund av designen som gör den lite högre än flera andra alternativ. Om du letar efter en liten termosmugg kanske en annan modell lämpar sig bättre.

Stelton To Go Click Mugg – Bra val

Stelton To Go Click Mugg
 • Bra betyg i tester
 • Enkel att hantera med en hand
 • Bra värmehållning
 • Lätt att dricka ur
 • Prisvärd Termosmugg

Priser för Stelton To Go Click Mugg

285 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Stelton är ett märke som återkommer i de flesta tester och även om de inte tar hem segern i något test så hamnar de på tredjeplats när SVT testar termosmuggar. Steltons termosmugg är i testet även näst bäst på att hålla värmen.

Där den tappade poäng mest hos testet hos SVT var att den spillde vid deras läckagetest men lyfter man in andra källor och test av Steltons termosmugg så placerar sig den väldigt bra här. De stora fördelarna med Stelton To Go Click är antagligen att den är lätt att hantera med en hand och skruvar man åt locket rätt så ska den inte läcka, inte ens om den hålls upp och ner.

Sammanfattat kan man säga att Stelton To Go Click är en bra kaffemugg som är mycket enkel att hantera med en hand och lätt att dricka ur. Den har inte den bästa isoleringen men presterar ändå tillräckligt bra för att kunna vara ett riktigt bra alternativ.

Stelton To Go Click har fått ett varmt mottagande för sin smidiga lösning och där man med ett enkelt klick kan öppna kaffemuggen för att dricka. Däremot finns det också en viss besvikelse över att värmehållningsförmågan inte är så bra.

Vi tror därför inte att detta är den bästa termosmuggen för dig som vill hålla ditt kaffe varmt en längre stund, men däremot ett smidigt val för dig som kanske har 30 minuters pendling till jobb och vill ta med dig kaffet på vägen.

Stelton To Go Click Mugg finns som en liten termosmugg på endast 20 cl men även som normalstor variant på 34 cl.

Eva Solo Urban To Go Cup 0,35L

Eva Solo Urban To Go Cup 0,35L
 • Bra Produkt 2023
 • Bra betyg från de konsumenter som testat
 • Riktigt bra isoleringsförmåga
 • Snygg design i rostfritt stål
 • Diskmaskinssäker

Priser för Eva Solo Urban To Go Cup 0,35L

299 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Eva Solo Urban To Go Cup 0,35L termosmuggEva Solo är kända för att skapa eleganta heminredningsartiklar i dansk design. Eva Solo Urban To Go Cup 0,35 L är inget undantag och det rostfria stålet ger termosmuggen ett exklusivt utseende.

Eva Solo Urban To Go Cup 0,35L kan med enkelhet hanteras med bara en hand. Locket öppnas och stängs genom bara ett litet klick tack vare den smidiga klickfunktionen.

Termosmuggen håller temperaturen väl i och med de dubbla väggarna och vakuumeffekt. Du kan alltså hälla i din favoritdryck, varm som kall, och förvänta dig att värmen bibehålls under en längre period.

Vidare kommer Eva Solo Urban To Go Cup i många olika färger. Gemensamma för alla är givetvis det rostfria stålet men förutom detta kan du välja mellan allt från rosa till ljusblå.

Liksom många andra termosmuggar av god kvalité är Eva Solo Urban To Go anpassad för att klara att rengöras i diskmaskin. Det rostfria stålet och den goda kvalitén säkerställer en längre.

Slutligen är det bara att konstatera att Eva Solo skapat en termosmugg som andas den elegans som de är så kända för. Isoleringsförmågan är väldigt bra och locket håller tätt vilket minimerar risken för läckage. Det mesta talar för att detta är ett mycket bra köp som du kan vara nöjd med.

Contigo West Loop Stainless – Toppbetyg

Contigo West Loop Stainless
 • Toppbetyg från konsumenter
 • Riktigt bra isolering för värme/kyla
 • Bra täthet och inget läckage
 • Enkel att hantera med hand
 • Ergonomisk design och läge för knapp

Priser för Contigo West Loop Stainless

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

En termosmugg som fått väldigt bra betyg från konsumenter är Contigo West Loop Stainless som definitivt är ett bra kandidat för att utse bästa termosmuggen.

Termosmuggen har en väldigt bra utformad mekanik för att hålla tätt, samtidigt som du med ett enkel knapptryck öppnar termosmuggen och gör det enkelt att dricka ur den. Knappens placering är väl utvalt och uppskattas av de som testat den.

Isoleringsförmågan är väldigt bra där drycker kan hålla sig varma i upp till 4 timmar och kalla drycker upp till 12 timmar. Detta är alltså en termosmugg som fungerar lika bra för att ta med sig varmt kaffe till jobb eller under långa bilfärder som det är för att ta med kalla drycker tills stranden på sommaren.

Contigo West Loop Stainless locketTittar man på konsumenternas omdöme så är det just isoleringsförmågan och hur tätt läckageskyddet håller. Många beskriver möjligheten att kunna lägga termosmuggen ner utan att den läcker. Något även de bästa termosmuggarna normalt sätt har problem med, vilket även visat sig i läckagetest.

Nackdelarna med termosmuggen är även dess fördelar. Mekaniken i locket som gör att termosmuggen håller sig tätt är känslig för handdisk och det kanske snarare är rekommenderat att diska själva toppen i diskmaskin för att få den riktigt ren. Muggen i sig (exkl. lock) bör dock diskas för hand om man vill att den håller sin snygga design. Rapporter om att färgen försvinner är nämligen flera.

Trots att konsumenterna som recenserat termosmuggen identifierat problem som må vara av mindre betydelse rent funktionellt, så är de väldigt tydliga med att detta är en den bästa termosmuggen de testat. Det är helt enkelt en bra produkt du bör överväga.

Hur väljer du den bästa termosmuggen?

Design är en viktig aspekt för många som vill ta med termosmuggen vid pendling till jobbet. Det är fullt förståeligt men samtidigt kanske inte den viktigaste aspekten. Hur viktigt det är med ett välkänt märke och design får du själv avgöra men den modell vi anser vara bäst i test från KitchenAid är förmodligen ett bra val här. Ett billigare alternativ kanske kan vara Eva Solo, men detta är lite av en smaksak.

Det viktigaste för de flesta är att den inte läcker så fort man lutar muggen. Man vill att den ska klara av lite rörelse när man kanske joggar till bussen eller rycker till lite utan att kaffet ska flyga över en. Så någon form av stängbart lock är förmodligen att föredra här.

Isoleringen är också viktig och den borde ha någon form av isolering vilket komiskt nog inte alla termosmuggar har. Vacuum har visat sig har en bra isolerande effekt men det finns även andra metoder.

Tillverkningsmaterial spelar också roll. Plast slits mycket snabbare än rostfritt stål och plast är förmodligen mycket svårare att rengöra om insidan är gjord av det. Keramisk insida eller insida i rostfritt stål är antagligen bra för dig som inte gillar att diska för länge.

Det är heller inte ovanligt att många termosmuggar inte går att diska i diskmaskin. Ibland går locket att diska och eftersom detta är den jobbigaste delen att handdiska så är det såklart en bonus.

De bästa termosmuggarna som håller värmen bra kan göra att du kan bränna dig på kaffet eller vad du har i även efter en timme. Ett bra munstycke gör dock att man kan kyla av kaffet med rätt drick teknik, eller som snarare gör det lättare om man vill. Ofta bör dessa delar vara tillverkade i plast eller något annat material metall. Rostfritt stål vill du t.ex. inte ha vid munnen.

Köpguide – Så köper du bästa termosmuggen

Att köpa en bra termosmugg kan väl inte vara svårt, eller? Faktum är att det finns väldigt många dåliga termosmuggar på marknaden vilket tydligt visat sig i flera tester.

Om en termosmugg inte brister i isoleringen så kanske den läcker, är svår att rengöra eller är svår att använda med en hand. Alla dessa faktorer är något vi tittat på när vi utsett de bästa termosmuggarna.

Här nedanför kan du läsa mer om vilka egenskaper som är viktiga hos en termosmugg. Det kan förhoppningsvis hjälpa dig att göra ett bra köp för dina behov.

Värmeisolering

De bästa termosmuggarna håller värmen i flera timmar medan de sämre modellerna inte fungerar bättre än en vanlig kaffemugg.

Vill du kunna njuta av varm dryck som kaffe under en längre tid eller långt efter du hällt upp det i din termosmugg så är detta en viktig faktor.

Ju oftare du öppnar och dricker från termosmuggen ju snabbare kyls kaffet av. Men bortsett från det så är det isoleringsförmågan som avgör hur länge en dryck håller sig varm eller kall.

De bästa termosmuggarna fungerar precis som de bästa termosarna med vakuumväggar där ingen luft finns. På så sätt håller den temperaturen bra.

Täthet – Lätt att spilla?

Dåligt konstruerade termosmuggar har stora problem med locket. Dels kanske de läcker vid locket så att det inte alls går att skruva fast locket utan att det kommer läcka om man vänder koppen på sidan.

Andra modeller kanske har problem med låsmekanismen eller så saknar helt ett lås för hålet man dricker ur.

Vitsen med en bra termosmugg är att de ska ha ett bra skydd mot läckage också. Det ska alltså skilja sig mot en vanliga kaffemugg här.

Tillverkningsproblem är vanligare bland billigare modeller men det är ingen garanti att dyra modeller är bättre tyvärr.

Att kunna springa 20-30 meter efter bussen, rycka till eller snubbla lätt utan att varm dryck flyger iväg är såklart något man förväntar sig av de bästa termosmuggarna.

Ergonomi & Design

Ergonomin och designen på termosmuggen kanske inte tycks vara så viktig rent praktiskt men det påverkar.

Ett bra grepp, gärna i gummi som är skönt att hålla i gör att du handskas med din termosmugg på ett bättre sätt.

Samtidigt får termosmuggen gärna ha en smart öppnare som både är säker så att den inte går att komma åt av misstag och går att öppna med samma hand som håller den.

Det finns också designkoppar som säljs som termosmuggar. De är ofta enklare modeller som har ett snyggt yttre med lock för att undvika spill. De är dock oftast dåliga i form av isolering och där det allt för ofta inte håller tätt. Men vill du ha en snygg designad termosmugg så är det kanske rät val. Sagaform är ett sådant exempel.

En bra designad termosmugg gör det lätt att få i sig både kall och varm dryck.

Material – Hållbarhet

Rostfritt stål är ett populärt material som många bra termosmuggar är byggda i. Dels är materialet hållbart och leder värme sämre än t.ex. aluminium, vilket vi absolut vill åt när det kommer till isolering.

Locken är ofta byggda i plast och med någon form av gummipackning för att skydda mot läckage. Det bästa termosmuggarna har bra hållbarhet på detta som håller tätt även när de använts flera dagar i veckan under flera år.

Tester har visat att de sämre termosmuggarna har problem med kvaliteten och om de inte läcker från början tenderar dem att göra det senare. Även rost kan förekomma hos tillverkare som snålat med materialet – vilket är helt oacceptabelt för en produkt du ska dricka ur.

Modeller att undvika

Termosmuggar som inte håller tätt och läcker är ett stort problem. Här nedanför listas några populära termokoppar som du bör undvika på grund av kvalitetsproblem, läckage eller andra defekter.

Bodum S/Steel Vacuum Travel Mug 0,35L

Bodum S/Steel Vacuum Travel Mug 0,35LBodum S/Steel Vacuum Travel Mug 0,35L är enligt flertalet konsumenter en termosmugg som inte alls håller vad den lovar. Många som har testat Bodum S/Steel Vacuum Travel Mug vittnar om att den inte håller tätt och att den läcker.

Det är tydligt att produkten har allvarliga brister och inte alls håller tätt vilket är minst sagt olyckligt för en termosmugg. En bra termosmugg ska inte släppa ut en enda droppe om den läggs ner och här brister denna termosmuggen kraftigt.

Det hjälper heller inte att Bodum S/Steel Vacuum Travel Mug tenderar att läcka vid pipen när man ska dricka från den eller att den är svår att stänga. Vi avråder starkt från denna produkt och föreslår någon av de bästa termosmuggarna vi listar ovan istället.

Det är ett problem när du riskerar att få varm dryck spilld när du använder termosmuggen inom ramen för vad som förväntas. Samtidigt är det otrevligt med rester som rinner ut om den råkar lägga sig ner en stund.

Så valde vi ut de bästa termosmuggarna

För att kunna presentera de bästa termosmuggarna har vi tittat på oberoende tester för att se vilka modeller som presterat bäst i test.

Detta resultatet har sedan kombinerats med konsumentomdömen för att få en bättre bild över hur produkterna står sig i helhet.

Genom att sammanställa (aggregera) resultatet från flera källor får vi en bra och solid bas av konsumenters åsikter och betyg. Detta kan användas för att förstärka bilden av vilken termosmugg som är bäst.

En bra termosmugg ska ha en god isoleringsförmåga, vara enkel att använda och hålla tätt om den läggs ner/trillar. Sen finns det andra faktorer som att våra tålig mot stötar/fall, tåla diskmaskin, vara lätt att rengöra m.m.

Det är svårt att ta hänsyn till alla faktorer och universellt utse den termosmuggen som är bäst på allt. Vi presenterar därför olika alternativ för termosmuggar som du kan välja efter baserat på dina behov.

Vi har tittat på både små som stora termosmuggar men stannat vid vad som anses vara en mugg och inte fullstor termos. Det ska också vara designad för att dricka ur direkt.

Källor och Test

Här har vi samlat flera av de test och källor som ligger till grund för de produkter vi valt att lyfta fram.

 • 15 termosmuggar testade – 2022 – Råd & Rön
  Råd & Rön har under 2022 testat 15 olika termosmuggar. Både värmehållning och läckage har testats. Resultatet visar på att 6 termosmuggar har problem med läckage där Primus och Biltema utmärker sig extra mycket. Bäst i testet blev Ikea Undersöka 0,4 l som både höll värmen bra och läckte inte. Ikeas termosmugg är dessutom billig vilket gör den till ett prisvärt val. Andra termosmuggar som presterade bra i testet var Clas Ohlson Termosmugg på 0,3 l, Thermos S/Steel King Travel Tumbler 0,47L, Klean Kanteen Insulated TKWide Mug 0,35L, Stanley Classic Trigger-Action Travel Mug 0,35L och Eva Solo Urban To Go Cup 0,35L.
 • Test av 7 termosmuggar – 2020 – Testfakta
  Testfakta har testat 7 termosmuggar som tillhör några av de mest intressanta alternativen på marknaden. Termosmuggarna testats i isoleringsförmåga i hur bra de håller drycker varma i rumstemperatur men också i minusgrader. Muggarna testas också i användarvänlighet och hur bra de håller tätt samt överlever fall. Bästa termosmuggen i testet var Klean Kanteen Isolerad TKWide tätt följt av Tefal Travel Mug och Hydro Flask Wide Mouth Coffee. Andra muggarna i testet var Wilfa Coffee 2Go WST 350, Eva Solo To Go Cup 0,35 l, Bodum Travel Mug samt Stelton To Go Click. Många av de bästa termosmuggarna är byggda i rostfritt stål med dubbla väggar för bäst isolering.
 • Plus testar 5 termosmuggar – 2016 – svt.se
  I TV-programmet Plus testades 5 billigare termosmuggar där testvinnaren kom från Biltema, en modell som utgick senare på våren. Deras variant av Stelton verkade läcka vilket andra tester inte vittnar om vilket kan tyda på att Plus fått ett dåligt exemplar. Testet visar även att Stelton har godkänd isolering men i övrigt är det svårt att få en omfattande bild när så få modeller testas.
 • Finlandssvenska YLE testar termosmuggar – 2016 – yle.se
  Resultatet av att testa flera modeller är att exakt vilken modell som är bäst kommer ner till vad du faktiskt är i behov av. Detta test visade t.ex. att Stelton inte alls läckte när man vände upp och ner på den vilket SVT Plus kom fram till tidigare samma år. Där finns en del intressant att ta med sig från testet om ni vill sätta er in mer i hur man hittar bästa termosmuggen.
 • Smartson testar 10 termosmuggar – 2011 – smartson.se
  Ett gammalt test nu som är svårt att lägga någon större vikt vid. De testar förvisso 10 modeller men på så många år är det inte omöjligt att flera modeller har förbättrats sedan dess även om de har samma produktnamn idag. Med sig från testet kan man ta att Clas Ohlsons modell gick ut som testvinnare men denna modell placerade sig inte alls så bra när SVT Plus gjorde sitt test. Andra tydliga signaler som även syns på andra håll är Sagaform erbjuder dålig isolering på flera modeller och att vacuum ofta bjuder på bra isolering.
 • Amazaons produktrecension om KitchenAid – amazon.com
  Detta är inget test men visar betyget för KitchenAids Coffee Travel Mug. Fler sidor visar på samma tendenser där deras modell får väldigt bra betyg av de som testat. Du kan själv hitta kundomdömen i stora mängder om du söker runt och mönstret med bra betyg återkommer.
 • Prisjakt – 2023
  Vi har använt oss av Prisjakt för att identifiera vilka termosmuggar som fortfarande säljs och är enkla att få tag på. Samtidigt ger det oss en indikation på vilka modeller som är populära idag och till viss mån även en insyn i vad deras konsumenter tycker om produkterna. Dessa omdömen vägs sedan samman med andra omdömen för att ge en bättre helhetsbild av vad konsumenter tycker.
 • Konsumentomdömen – 2023
  För att hitta den bästa termosmuggen är det viktigt att titta på konsumenters omdömen. Den upplevelse som de har i förhållande till isoleringsförmåga men framförallt hur tätt den håller efter en tids användning är viktigt. Även om termosmuggar inte är dyra investeringar får de gärna hålla bra i flera år innan de behöver bytas ut. Dålig kvalitet som visar sig efter några månaders användning är t.ex. faktorer som konsumenter är bättre på att hitta än oberoende tester som endast jämför nya produkter. Vi sammanställer därför konsumentomdömen från flera källor för att säkerställa att produkterna inte har brister.

Annonser i innehållet

Testat.nu har integrerat annonser i form av affiliatelänkar till återförsäljare, vilka genererar provision till oss vid köp. Det bör noteras att flertalet butiker som inkluderas i vår prisjämförelse är annonslänkar som ger oss provision för när du eller andra besökare väljer att klicka på dem och genomföra ett köp.

Vi vill vara transparenta med vad som är annonser och samtidigt poängtera att det inte påverkar priset för dig som konsument hos butiken.

Du kan läsa mer om vår prisjämförelse och hur detta påverkar vårt arbete i FAQ.

Stäng