Massagepistol Bäst i Test

Bästa Massagefåtölj

Vill du unna dig skön avkopplande massage hemma? I så fall är massagefåtöljer rätt väg att gå. Vi har tittat närmare på vilka modeller som är bäst i test.

Massagefåtöljer och massagestolar erbjuder idag ett brett spektrum av olika typer av massage ämnade för hela kroppen. De mest avancerade modellerna scannar kroppen och anpassar massagen efter användaren på ett bra sätt.

Det finns en stor skillnad mellan olika massagefåtöljer och det märks även i priset. Det gör det svårt att utse enskild massagestol som bäst i test. De mest omfattande och avancerade massagefåtöljerna kostar mycket pengar och är knappast något som alla unnar sig.

Vår granskning visar dock att det finns flera riktigt bra massagefåtöljer som inte kostar mycket mer än vad en vanlig fåtölj hos en välrenommerad möbelaffär.

Beurer MC 5000 – Bästa Valet

Beurer MC 5000
 • Bästa Valet 2022
 • Toppbetyg av konsumenter som testat
 • 5 olika massageprogram att välja på
 • Justera intensiteten efter eget behag
 • Massagestolen kan fällas till liggande
 • Scannar av kroppen för anpassad massage

Priser för Beurer MC 5000

24 990 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Beurer MC 5000 är en av de mest populära massagefåtöljerna och den modell som många anser är bäst i test 2022.

Beurer MC 5000 - massagepistol liggande lägeDen tyska tillverkaren Beurer har tagit fram en massagestol som har väldigt många olika program och inställningar att välja på.

Massagefåtöljen börjar med att scanna av din kropp och anpassa vald massage efter din kropp. Det finns 5 olika massageprogram att välja på i form av shiatsu, knackande, knådande och rullande massage. Det finns även lufttryckmassage som kan aktiveras för lår, vader och fötter.

Läget för massagefåtöljen går att justera så att Beurer MC 5000 hamnar i ett helt horisontalt läge för maximal avkoppling.

Beurer MC 5000 - fjärrkontrollGenom fjärrkontrollen som finns lättillgänglig så kan du helt anpassa positionen du sitter eller ligger i. Samtidigt kan du anpassa massagen efter dina önskemål med val av intensitet och typ av massage.

När vi sammanställde konsumenters omdömen över de bästa massagestolarna så var det Beurer MC 5000 som presterade bäst. Många funktioner, hög kvalitet och en rimlig prisnivå gör att många känt sig nöjda.

En nackdel som lyfts fram är att massageprogrammet stänger av sig själv efter 15 minuter, vilket är en inbyggd säkerhetsfunktioner. Vill du påbörja en ny massage direkt så går det men massagefåtöljen återgår då till sitt ursprungsläge.

Vill du ha långa massagesessioner utan att behöva starta om processen kan du behöva gå upp i prisnivå och välja en annan modell. Däremot beskrivs Beurer MC 5000 som en väldigt bra massagestol som uppskattas av alla familjemedlemmar.

Även om Beurer MC 5000 inte är perfekt i alla avseenden gör den ett väldigt bra jobb för att ge olika typer av massage. Med hög kvalitet, rimlig prisnivå och ett högt snittbetyg av de som testat så får den vår utmärkelse för ”Bästa Valet”.

inSPORTline Carlita – Mycket bra massagefåtölj

inSPORTline Carlita
 • Bra Produkt 2022
 • Mycket välutvecklad massagestol
 • Toppbetyg av de konsumenter som testat
 • 8 förinställda program att välja på
 • Flera olika typer av massage
 • Värmefunktion för ökad blodcirkulation
 • Smart läge med Zero Gravity-funktion

Priser för inSPORTline Carlita

24 995 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

inSPORTline Carlita var en av massagefåtöljerna som stack ut med många bra funktioner, olika massagetekniker och till en rimlig prisnivå.

Den erbjuder 5 olika typer av massage i form av knådande, knackande, kombinationsmassage och shiatsu. Det finns även två olika typer av tryckluftsmassage i massagestolen.

inSPORTline Carlita - liggande massagepistol

inSPORTline Carlita har 8 förinställda massageprogram att välja mellan och du kan justera hastigheten i 5 nivåer samt intensiteten i 3 nivåer. Dessutom kan du aktivera en värmefunktion för ryggen mellan 40 och 50 grader.

Det finns en inbyggd sätessensor som läser av hur du sitter. Tillsammans med Zero Space & Zero Gravity får du en skön och avslappnande placering där så mycket vikt som möjligt lyfts från din rygg under massagen.

Det finns inbyggda bluetooth-högtalare i massagestolen som du kan ansluta till för att spela upp ljudbok, avkopplande musik eller vad du önskar. Dessa används även tillsammans med röststyrningen där du kan berätta för massagefåtöljen vad du vill att den ska göra enligt en rad röstkommandon.

inSPORTline Carlita - fjärrkontroll för massageprogramDet är tydligt att inSPORTline Carlita erbjuder fler funktioner och massageprogram än Beurer MC 5000. Det gör att den på pappret ser betydligt bättre ut även om den kostar lite mer. Tyvärr är underlaget av tester och recensioner skralt för inSPORTline Carlita vilket gör att vi inte utger den till bästa massagestolen.

Däremot har vi hittat några som testat den och betyget är överlag väldigt bra. Faktum är att totalpoängen är extremt hög. Vi har dock ändå lyckats identifiera några nackdelar med inSPORTline Carlita där bredden lyfts fram som en av anmärkningarna. Med tanke på att den är byggd för användarvikt upp till 150 kg kanske de med större kroppshyddor ändå bör undvika den.

Det är mycket som pekar på att inSPORTline Carlita är en mycket bra massagefåtölj och kanske en av de bästa massagestolar du kan köpa. Den får vår utmärkelse ”Bra produkt” tack vare sitt ändå rimliga prisnivå.

InSPORTline har flera massagefåtöljer i sitt sortiment och även om vi finner Carlita som en av de mest prisvärda modellerna kan du med fördel utforska de övriga.

Ogawa Master Drive 4D Plus – Bästa Premiumval

Ogawa Master Drive 4D Plus
 • Bästa Premiumval 2022
 • Mycket avancerad massagefåtölj
 • Kraftfull programvara och kroppscanner
 • Extremt många olika inställningar
 • 6 olika typer av massagetekniker
 • Flera snabbstartsprogram och värmefunktion
 • Inbyggda högtalare och ljusterapi

Priser för Ogawa Master Drive 4D Plus

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Ogawa Master Drive 4D Plus är massagefåtöljen för dig som vill ha något av det bästa på marknaden utan att kompromissa på kvalitet, funktioner och massageprogram.

Produkten riktar sig specifikt till de som vill uppnå en premiumupplevelse med avkopplande massage direkt i hemmet. Priset är det största problemet och varför vi endast listar den som ett premiumval.

Om du letar efter ett optimalt sätt att koppla bort stress, minska spänningar, lindra smärtor eller behandla andra problem så är det inte orimligt att en bra massagestol hamnar på radarn. En avancerad massagefåtölj som Ogawa Master Drive 4D Plus kan vara just rätt val då.

Detta är en massagefåtölj som på ett bra sätt läser av din kropp och anpassar massagen därefter för att ge en optimal harmoni.

Den bakomliggande programvaran tillsammans med smarta massagehuvuden i silikon gör att du får en massageupplevelse som är ut över det vanliga för massagestolar.

Ogawa Master Drive 4D Plus - kontroll och display
Både pekskärm med tydliga massageinställningar samt kontroller som du kan lätt komma åt under tiden du får massage.

Du styr enkelt vilket massagen genom pekskärmen, kontrollerna eller genom smartphone-appen som kan ansluta med Bluetooth direkt till massagestolen.

Vi har inte möjlighet att gå in på alla fördelar med massagefåtöljen men du kommer hitta bl.a. avancerad kroppscanner, 6 olika massagetekniker, flera snabbstartsprogram, ljusterapi, värmefunktioner, 500 manuella programinställningar, inbyggda Bluetooth-högtalare och mycket mer.

Ogawa är ett japanskt märke och med denna massagefåtölj har de försökt återskapa en effektiv massage som liknar mänsklig beröring. Det märks även bland de som köpt och testat massagefåtöljen då de imponeras av hur bra den är.

En stor nackdel initialt var appen som du styr massagestolen med. Den drogs länge med problem där den knappt fungerade för mobiltelefoner men detta ska blivit bättre sedan de senaste versionerna. Master-versionen har även bättre kontroller direkt på maskinen och är inte lika beroende av appen.

Vill du skämma bort dig själv, din familj eller någon annan med en av de mest avancerade massagefåtöljerna så är Ogawa Master Drive 4D Plus ett bra val.

FAQ – Vanliga frågor & svar

Samling med vanligt ställda frågor och svar om massagefåtöljer och massagestolar.

 1. Vilken är bästa massagefåtöljen?
 2. Vem ska köpa en massagestol?
 3. Vad kostar en bra massagefåtölj?
 4. Finns det billiga massagefåtöljer?
 5. Vilka massageprogram är viktiga på massagefåtöljen?
 6. Vad finns det för alternativ till massagefåtölj?

1. Vilken är bästa massagefåtöljen?

Den bästa massagefåtöljen i vår granskning är Beurer MC 5000 som på en rimlig prisnivå har de viktigaste funktionerna som krävs av en bra massagestol.

Massagefåtöljer är för komplexa för att peka med hela handen och säga att en viss modell är bäst i test. Vilken modell som är bäst beror väldigt mycket på vilka funktioner du önskar, din kroppsbyggnad och din budget.

Massagestolen ska gärna scanna av din kropp, erbjuda automatiska program och gå att ställa in på flera olika sätt. Det ska helt enkelt vara en massagestol som passar de flesta kroppstyper och som med förinställda program gör det lätt att komma igång.

Massagen ska också vara heltäckande för muskler och leder samtidigt som den har en ergonomisk design. En massagestol är bäst när den uppfyller dina behov på ett bra sätt.

2. Vem ska köpa en massagestol?

En massagestol eller massagefåtölj är bra köp för dig som vill investera i en skön plats för avkoppling och stresslindring.

Både privatpersoner och företag väljer att satsa på en massagefåtölj för att ha nära tillgång till helkroppsmassage. De flesta modeller har flera olika massageprogram där du t.ex. kan få avslappnande massage, behandling av triggerpunkter och motverka stelhet.

Även om en massagefåtölj inte kan ersätta upplevelsen av en bra massör så är det de maskiner som kommer närmast. Att ha nära tillgång till en bra massagefåtölj får ses som en vardagslyx som få väljer att unna sig.

3. Vad kostar en bra massagefåtölj?

Priset för bra massagefåtöljer börjar runt 20 000 – 25 000 kr. På dessa nivåer kan du få en bra modell som klarar av att ge en helkroppsmassage med bra inställningar. Vissa massagestolar kan även läsa av din kropp för att på bästa sätt ge din kropp rätt massage.

Det finns dock en hel del att vinna på att gå upp i prisklass där du kan få en bättre massagefåtölj med fler program. Detta brukar leda till ökad komfort och bättre upplevelse.

Det finns massagefåtöljer som kostar 80 000 kr och t.o.m. mer men det brukar ofta räcka långt att lägga sig runt 50 000 kr för att nå premiumnivån.

4. Finns det billiga massagefåtöljer?

Ja, det finns väldigt billiga massagefåtöljer men de påminner mer om en enkel fåtölj med inbyggd massagekudde eller massagedyna. Normalt sett när vi pratar i termer om massagefåtöljer och massagestolar så är de lite större modeller som ger en mer omslutande helkroppsmassage och inte bara lite ryggmassage.

5. Vilka massageprogram är viktiga på massagefåtöljen?

Inställningar och programval är normalt sett väldigt omfattande på en massagefåtölj jämfört andra massageprodukter.

Förutom intensitet- och värmenivåer så finns det flera olika massagebehandlingar från knådande shiatsu-massage till punkt-, rull- och tryckmassage.

En av de kanske viktigaste funktionerna är massagestolens förmåga att scanna av kroppen och anpassa massagen efter din kropp. Det är viktigt att kunna anpassa detta beroende på om personen är 150 cm eller 190 cm som sätter sig i maskinen.

6. Vad finns det för alternativ till massagefåtölj?

Det mest snarlika alternativet till en massagestol och massagefåtölj är en massagedyna som kan ge massage över sätet och upp i rygg och axlar. Du sätter dynan i valfri stol eller fåtölj och får således massage där.

De kommer dock aldrig i närheten av den funktionalitet som finns hos bra massagefåtöljer. Det blir inte heller samma helhet med helkroppsmassage.

Massagekudde är väl det enklaste alternativet som du placerar över det område du vill få masserat. Det är dock långt från upplevelsen av vad en massagefåtölj återger.

Så valde vi ut massagefåtölj bäst i test

För att hitta de bästa massagefåtöljerna har vi sökt igenom utbudet av produkter och sammanställt de modeller som fått högst betyg av konsumenter.

Normalt sett hade vi vänt oss till oberoende tester för att på förhand hitta vilka modeller som presterat bäst i test och sedan se vilka av dem som också hade högt betyg hos konsumenter.

Tyvärr är utbudet av tester som jämfört massagefåtöljer och massagestolar väldigt få eller rättare sagt inga alls. Med de 100-tals olika massagefåtöljer som finns blir jobbet därför extra svårt.

Förutom att titta på konsumenternas omdömen har vi även titta på vilka olika massagetekniker och funktioner som finns. Även materialval, komfort och prisnivå vägs in när vi väljer ut de bästa massagestolarna.

Källor & Test

Lista med de tester, recensioner och andra källor som vi använt oss av för att välja ut massagefåtölj bäst i test.

 • Produktinformation – 2022 – Prisjakt
  Prisjakt har hjälpt oss identifiera vilka massagefåtöljer som är mest populära. Det ger oss också en bra bild av hur många produkter som säljer massagestolen och i vilken prisklass den säljs i.
 • Konsumentomdömen – 2022
  Omdömen från konsumenter är en av de viktigaste källorna till att välja ut de bästa produkterna och massagefåtöljer är inget undantag. Konsumenter har en bra förmåga att återspegla huruvida om produkterna lever upp till förväntningarna som ställs på produkten. För massagefåtöljer innebär det att kvaliteten känns bra, att massageprogrammen fungerar bra och att massagestolens komfort är bra. Vi sammanställer så många konsumentomdömen vi behöver från flera källor för att säkerställa att underlaget är så bra som möjligt.

Annonser i innehållet

Testat.nu har integrerat annonser i form av affiliatelänkar till återförsäljare, vilka genererar provision till oss vid köp. Det bör noteras att flertalet butiker som inkluderas i vår prisjämförelse är annonslänkar som ger oss provision för när du eller andra besökare väljer att klicka på dem och genomföra ett köp.

Vi vill vara transparenta med vad som är annonser och samtidigt poängtera att det inte påverkar priset för dig som konsument hos butiken.

Du kan läsa mer om vår prisjämförelse och hur detta påverkar vårt arbete i FAQ.

Stäng