Bästa Skärmaskin

Bästa Skärmaskinerna

En bra skärmaskin är något man gärna tar fram med glädje för att skiva bröd, kött, grönsaker, ost och mycket mer. Men vilka är egentliga de bästa skärmaskinerna som gör det bästa jobbet?

Det är stor skillnad på billiga skärmaskiner jämfört med de lite mer påkostade modellerna som också är de som utsetts till bäst i test. Vi har på denna sida sammanställt de produkter som är kundfavoriter och som är absolut bäst sett till flera faktorer som tester, specifikationer och pris.

För att skiva riktigt tunna skivor av kött som t.ex. kokt eller torkad skinka så krävs det en bra elektrisk skärmaskin. Här nedanför hittar du några säkra kort för dig som vill investera i en bra modell till hushållet.

Graef Master M90 – Bäst i test

Graef Master M90För den som vill investera i kvalitet och satsa på den bästa skärmaskinen så är Master M90 från Tyska tillverkaren Graef ett säkert kort. Modellen är en skärmaskin i lyxklass för personligt bruk byggd med bra kvalitet och bra funktioner.

Graef Master M90 är en skärmaskin som fått väldigt bra kundomdömen och som visat sig vara väldigt bra på att skära bl.a. kött i väldigt fin och bra precision även om de är tunna. Men något annat ska heller inte förväntas i denna prisklassen.

Skärmaskinen har även en tystgående motor och låter mindre generellt än andra modeller på marknaden där vissa kan ha en väldigt hög ljudnivå.

Basen är tillverkad i aluminium och en bottenplatta i härdat glas och en släde i plast. Modellen är även tiltbar så du kan skära i 30 graders lutning.

Motorn har en kapacitet på 170 W vilket är väldigt mycket för en skärmaskin men är trots det väldigt tyst. Klingan är lätt att ta bort och är tillverkad med förhårdnad teknik som gör att den håller längre.

I jämförelse med andra modeller är Master M90 från Graef väldigt bra. Det är en skärmaskin i absolut toppklass och som är bäst i test tack vare sin tystgående motor, höga kvalitet och fina precision när den jobbar. Prislappen blir dock modellens främst nackdel.

 • Lyxprodukt för privatpersoner
 • Riktigt bra skärmaskin
 • Tillverkad av ledande tyskt bolag av skärmaskiner
 • Toppbetyg av konsumenter
 • En av de bästa skärmaskinerna för privatpersoner
Priser för Graef Master M90
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar
2 999 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
4 895 krTill Butik

Ritter E 16 – Prisvärd skärmaskin

Ritter E 16Ritter är en känd tillverkare av skärmaskiner som har flera bra modeller. Deras Ritter E 16 är en prisvärd skärmaskin som har över 800 kundrecension hos Amazon med ett genomsnittsbetyg på 92 av 100.

Det är ingen tvekan om att Ritter E 16 är den bästa skärmaskinen för runt tusenlappen eller strax där över. Enkelheten att skära de mesta livsmedel till önskat resultat och till en rimlig prislapp gör att många ser detta som en väldigt prisvärd skärmaskin.

Modellen är helt och hållet tillverkad i aluminium och har en säkerhetsbrytare för antingen kontinuerlig drift eller pulsdrift. Skivorna kan göras upp till 20 mm tjocka och allting samlas upp enkelt i behållaren.

Modellen fungerar bra till att skriva så väl skinka som bröd och ost. Det är även Tysklands mest sålda skärmaskin.

Skärmaskinen är lätt att förvara där sladden kan viras upp och förvaras undertill. Måtten är 20,5 x 33,5 x 23 cm för modellen.

 • Mest sålda skärmaskinen i Tyskland
 • Bästa skärmaskin enligt konsumenter på Amazon
 • Effektiv skärmaskin med specialklinga för skinka, korv och kött
 • Skär upp till 20 mm tjocka bitar
 • Enkel förvaring
 • Säkra funktioner som helskyddad klinga
 • 2 års garanti
Priser för Ritter E 16
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 365 dagar
1 299 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
1 299 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
1 299 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 90 dagar
2 295 krTill Butik

BOSCH MAS9454M – Utgått

BOSCH MAS9454M - Bäst i testBOSCH MAS9454M är testvinnaren när man sammanställer funktionalitet med recensioner, kundomdömen och pris. Bosch har länge varit en tillverkare som ofta håller hög kvalitet på sina köksredskap och har åtskilliga produkter som fått bäst i test.

Denna skärmaskin från Bosch låter dig skriva bröd, ost och grönsaker med enkelhet. Tack vare klingan som är s.k. MultiCut slipad så kan du även skära väldigt tunna skivor av kött som t.ex. skinka.

För snygg servering gör Bosch jobbet galant genom att enkelt och snyggt skära upp allting i exakt lika stora skivor och det går både snabbt och enkelt vilket gör det hela mycket roligare.

Tittar man på användarrecensionerna så beskrivs även här enkelheten att skiva upp allt ifrån mjukt bröd innan det ska frysas in till tunna påläggskorvar.

Funktionerna med en motoreffekt på 140 watt, rosfri kniv och en mängd bra säkerhetsfunktioner för att den ska stå stabilt och kunna användas på ett säkert sätt gör den till den skärmaskin som är bäst i test.

Bosch erbjuder även dig 100% nöjdhetsgaranti om du registrerar dig online där du inom 100 dagar kan returnera produkten om du inte är nöjd och få full ersättning.

 • Många bra säkerhetsfunktioner
 • Bra klinga och precision för att skära tunna skivor
 • Mest populära produkt hos Amazon
 • Ställbar tjocklek upp till 15 mm
 • 100% nöjdhetsgaranti i 100 dagar
 • Enastående utlåtande av konsumenter

Modellen har tyvärr utgått men tillhörde en av de bästa skärmaskinerna där pris möter funktion och kvalitet.

Tips vid val av skärmaskin

Skärmaskin som är bra för kött
Testvinnaren BOSCH MAS9454M fixar att skära upp tunna skivor av kött.

När du väljer en skärmaskin är det viktigaste att tänka på vad det är du ska använda den till. De billigaste modellerna kommer kunna skära upp bröd, korv och andra lätta livsmedel där tjockleken ska vara lite större.

Det som skiljer de dyra mot de billiga är precisionen som blir väldigt viktig om du ska skära tunt som t.ex. kokt eller lufttorkad skinka. De billigare modellerna har en tendens att trassla ihop köttet och du måste gå upp i tjocklek vilket inte alls är det man vill i detta läget.

En annan skillnad mot de billigare modellerna är att de mer påkostade är lättare att använda, finns med elektrisk matning och klarar av att hantera mer belastning.

Att välja de absolut billigaste skärmaskinerna är inte att rekommendera utan det är bättre att gå upp en prisklass och investera i något som håller ett tag. Även om de modellerna som kostar ett par tusen kronor är riktigt bra så behöver du inte gå upp så högt för att hitta riktigt bra skärmaskiner.

Det finns bra skärmaskiner i spannet 900 – 1500 kronor som rekommenderas för de som inte vill lägga mer än nödvändigt. Däremot finns det mer lyx och bättre kvalitet om du kan tänka dig att gå upp ytterligare. I slutändan är det funktioner, design, garanti och hur ofta och till vad du ska använda skärmaskinen som avgör.

Så utser vi bästa skärmaskinen

Tester gjorda i Sverige har väldigt många år på nacken idag vilket gör att de inte går att följa. Dels har många produkter slutat att säljas men det har även kommit nya och bättre produkter. Därför har vi fått vända oss till internationella ombud, recensioner och tester för att ta fram de bästa skärmaskinerna.

Några tillverkare av skärmaskiner som t.ex. Graef och Ritter hör till de absolut mest populära och gör riktigt avancerade skärmaskiner. Produkter från dessa tillverkare kan ofta antas vara väldigt bra då de är några av de marknadsledande bolagen. Billigare modeller har såklart nedskalad funktionalitet men här kan man ofta vända sig till specifikationer och möta det med recensioner och kundtester för att få en bra uppfattning om det är en bra skärmaskin.

Andra tillverkare som ha bra modeller är t.ex. Bosch som inom många områden för vitvaror och köksredskap tar hem priser som bäst i test. De har genomtänkta produkter men kvalitet som möter ett rimligt pris där konsumenten får något riktigt bra.

Eftersom det finns en stor brist på där många bra modeller ställs mot varandra i tester och där testerna inte är äldre än tio år så använder vi oss av andra källor. Specifika produktrecension och tester för att avgöra om en specifik produkt är bra eller sämre. Vi använder även konsumentomdömen från stora sidor som Amazon för att skapa oss en uppfattning om de bästa skärmaskinerna.

Källor

Tester och recensioner används för att bestämma vilka skärmaskiner som är bäst. Här nedanför listar vi våra källor som vi använt för att lyfta fram de bästa skärmaskinerna.

 • Amazon kundrecensioner – 2017
  Amazon är en av världs största e-handelsplatser på Internet och är etablerade i många länder. Fördelen är att produkter ofta får väldigt många kundrecensioner vilket kan användas för att lista ut om en produkt är bra eller dåligt. I detta fallet med elektriska skärmaskiner och bristen på tester är detta en viktig och bra källa för att kunna skilja agnarna från vetet så att säga. Modeller som fått toppbetyg hos Amazon och där antalet recensioner är många nog att dra slutsatser kring är t.ex. Ritter E16 och Bosch MAS9454. Dessa modeller har inte bara toppbetyg utan räknas även till de två mest populära skärmaskinerna hos Amazon vilket för oss innebär att de är tydliga kandidater till att vara bäst i test.
 • Andra kundomdömen och utlåtanden – 2017
  Som kompletterande källa har vi även försökt hitta andra kundomdömen från andra källor, utlåtanden av yrkesmänniskor och andra betyg eller introduktioner av produkten för att skaffa oss en bra uppfattning om dem. Detta görs främst för att säkra upp att någon källa inte har blivit påverkad av falska omdömen utan vi vill gärna se ett heltäckande positivt betyg när det sammanslås. Det är för oss viktigt att kunna ge korrekta förslag på de bästa skärmaskinerna idag.
Share
Tweet
+1