Massagedyna bäst i test

Bästa Massagedyna

Vi har tittat närmare på vilka massagedynor som är bäst i test genom att granska oberoende tester och recensioner.

En massagedyna är ett bra val för den som vill ha möjlighet att få en massage när som helst, utan att behöva boka tid hos en massageterapeut. Dessutom är det en prisvärd lösning för den som vill ha en regelbunden massage, eftersom en massagedyna kan användas hur ofta som helst.

Massagedynan kan på många sätt ses som ett mer flexibelt alternativ till en stor massagefåtölj som dessutom är mycket billigare.

Här nedanför finner du de massagedynor som vi funnit bäst efter vår genomgång. Du kan även läsa mer om massagedynor, massage i allmänhet samt vilka källor vi använt längre ner på sidan.

Beurer MG 320 – Bästa Massagedynan

Beurer MG 320
 • Bästa Valet 2023
 • Bästa massagedyna sett till funktioner
 • Mycket bra betyg från konsumenter som testat
 • Nackmassage, Ryggmassage och Sätesmassage
 • 3 olika intensiteter och bra inställningsmöjligheter
 • Tvättbara överdrag

Priser för Beurer MG 320

2 678 krTill Butik
 • Öppet köp i 14 dagar
2 708 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Beurer MG 320 är en av de bästa massagedynorna på marknaden 2023 och även den mest avancerade modellen från det Tyska företaget som specialiserat sig på produkter inom välmående och medicin.

Massagedynan Beurer MG 320 har mottagits varmt av de konsumenter som haft möjligheten att testa den. De vittnar om om goda inställningsmöjligheter och hur den på ett smidigt sätt mjukar upp muskler och spänningar som lätt kan uppstå efter en hård arbetsdag eller träningspass.

Massagedynan har möjligheten att massera nacke, övre delen av ryggen, nedre delen av ryggen och delar av baksida lår. Du väljer själv vilka sektioner som ska vara aktiva och det är således enkelt att avaktivera ett område man inte önskar massage på.

Shiatsu-massagen är kombination av roterande massagehuvuden och lufttrycksmassage som beroende på område hjälper dig att slappna av, ta bort spänningar och mjuka upp muskulaturen.

Beurer MG 320 - kontroll av massagedynaTill massagedynan medföljer en kontroll som är ihopkopplad med sladd. Här har du möjligheten att ställa in 3 olika intensitetsnivåer för massagen, vilka delar som ska masseras, om du önskar värme och andra inställningar. Nackskyddet och överdraget för ryggen är också avtagbart och tvättbart i 40 grader så fräschheten kan bestå över tid.

Beurer MG 320 är inte batteridriven utan det krävs att den kopplas in i vägguttaget för att den ska fungera. Detta gör att du kanske behöver dra en förlängningskabel till ditt favorithörn i soffan. Fördelen är att priset och vikten hålls nere på massagedynan men i utbyte mot att den inte blir lika flexibel. Detta är dock inte unikt för Beurer MG 320 utan massagedynorna

Specifikationerna och designen av produkten är helt klart i topp jämfört med de massagedynor som finns på marknaden. Goda omdömen lämnade från så väl svenska som internationella konsumenter som testat tyder också på att det är en av de bästa massagedynorna du kan köpa.

Zenkuru Ryggmassage – Bra för ryggen

Zenkuru Ryggmassage
 • Bra Produkt 2023
 • Mycket bra betyg av konsumenter som testat
 • Ger bra ryggmassage med många massagehuvuden
 • Inbyggd värmefunktion för bättre blodcirkulation
 • Använd den hemma eller i bilen
 • Lätt att bära med sig

Priser för Zenkuru Ryggmassage

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Zenkuru Ryggmassage är en av de bästa massagedynorna för ryggen 2023. Den har fått väldigt bra betyg från konsumenter som testat den med ett toppbetyg i klass med de bästa alternativen på marknaden.

Den ger en avkopplande 3D-shiatsumassage som är designad för att ge en massage så lik det du får av en verklig massageterapeut. Massagedynan har 14 roterande massagehuvuden som kan ändras i riktning med ett knapptryck. Detta kan kombineras med en värmefunktion som kan aktiveras för att förbättra blodcirkulationen.

Zenkuru Ryggmassage - massagedyna i stolDen kan användas i en stol, en soffa eller i ett bilsäte med hjälp av en adapter för bilens 12V-uttag. Massagedynan har också ett automatiskt avstängningssystem efter en massagecykel på 15 minuter vilket är i paritet med andra elektriska massageapparater som säljs i EU.

Den är lätt att bära med sig tack vare handtagen i ovankant och väger ungefär 3,5 kg. Den kan anslutas till ett vägguttag på 100 – 240V, 50/60Hz och har en effekt på 30W. Med andra ord fungerar den mer eller mindre i alla länder världen över så länge du har en adapter för vägguttagen. Sladden är 175 cm lång och gör det lite lättare att nå till ett eluttag från platsen där du vill få massage.

Zenkuru Ryggmassage kan inte tvättas i en tvättmaskin, men kan torkas av med en fuktig trasa. Det är en av få negativa aspekter med produkten då vi gärna sett att man kunde klä av och tvätta överdraget.

Som en komplett massagedyna missar den också att massera sätet och ger inte samma heltäckande massage ut på sidorna på ryggen som de bästa alternativen erbjuder.

Om du däremot främst vill ha en massagedyna som masserar de större musklerna i ryggen och upp mot skuldrorna så är Zenkuru Ryggmassage en av de bästa alternativen. Den bilden stärks av de höga omdömena som konsumenter lämnat.

Medisana MC 825 – Testvinnare

Medisana MC 825
 • Bra Produkt 2023
 • Bäst i test hos tyska Haus Garten Test
 • Betyg på 4,1/5 hos Amazon
 • Bra prisnivå för en massagedyna
 • Många inställningar
 • Tvättbart överdrag för nacken

Priser för Medisana MC 825

3 755 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Medisana MC 825 är ett lite billigare val av massagedyna men ändå väldigt bra och har blivit utsedd till bäst i test i ett tyskt test.

Massagedynan MC 825 är inte lika avancerad som toppmodellerna från Beurer men ger dig väldigt mycket för pengarna trots allt. Det är en testvinnande modell av den anledningen att den ger bra massagefunktioner och resultat till ett rimligt pris och uttrycket ”mycket för pengarna” går att applicera här.

Du kan välja mellan att massera hela ryggen eller endast övre respektive nedre del och massagen som utförs är shiatsu som är det mest populära valet här. Du kan när som helst innan eller under massagen välja till att få Akupressur genom att välja ”AIR BACK” eller ”AIR SEAT”. Akupressur är en form av massage som trycker på olika punkter med syfte att uppnå medicinska effekter. Vanligtvis är det smärtlindring man är ute efter.

Medisana MC 825 kontrollDu kan också välja mellan 3 lägen för hur intensiv du vill att massagen ska vara. Om man är känslig för massage kan det vara bra att börja på en lägre nivå och öka i takt med att man vänjer sig med det. Syftet är trots allt att du ska må bra både under och efter massagen.

Avslutningsvis kan du också välja att ryggen värms vilket hjälper musklerna att slappna av och på så sätt få en snabbare och bättre effekt av massagen.

Denna produkt är förutom testvinnare i ett test också väldigt populär hos tyska Amazon med ett väldigt bra betyg på 4,1 / 5 när fler än 160 personer lämnat omdöme.

Beurer MG295 – Bra alternativ

Beurer MG 295
 • Bra Produkt 2023
 • Bra massagedyna
 • Bra betyg från konsumenter som testat
 • Många funktioner med t.ex. shiatsu
 • Möjlighet att punktmassera ett område
 • Överdragen kan tvättas i maskin

Priser för Beurer MG 295

2 762 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
3 499 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Massagedynan MG295 från Beurer kan i en första anblick tyckas vara väldigt lik MG300 för att de har så pass närliggande modellnamn, men faktum är att de skiljer sig en hel del.

Båda modellerna har massagemetoder som shiatsu, punktmassage och rullande massage. Båda massagedynorna kan också applicera värme för att mjuka upp musklerna och ge massagen en bättre effekt.

Under ytan skiljer det sig en del med vilken teknik massagen utförs. Beurer MG295 har en penetrerande 3D-massage som kan arbeta in och ut längs med ryggraden. Enligt tillverkaren är detta en form av shiatsumassage som använder en 3D rocker-teknologi. En teknik som skiljer sig mot MG300 som saknar detta.

Beurer MG295 kontrollFunktioner man missar om man väljer MG295 jämfört med MG300 är att du endast har 2 fartinställningar istället för 4. Du får heller ingen automatisk kroppsscanning som anpassar massagen efter din kropp. Swing-massage är en annan teknik som inte finns med i Beurer MG295 och massageytan är något mindre.

Berurer MG295 är ändå en riktigt bra massagedyna som har många funktioner. Det är också den näst mest avancerade massagedynan från Beurer. Snäppet bättre än MG260 och väldigt mycket bättre än den billiga MG206.

Medisana MC 810 – Budgetval

Medisana MC 810
 • Billig massagedyna
 • Flera massageprogram
 • Lätt att rengöra
 • Flera masserande zoner

Priser för Medisana MC 810

1 250 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Medisana MC 810 är en billigare massagedyna och rekommenderas till dig med mindre budget eller som vill ha en massagedyna du kan använda i bilen eller på kontoret.

Massagedynan Medisana MC 810 har fyra massagezoner för ryggen och för sätet du sitter på. Det är möjligt att justera intensiteten i massagen med tre lägen och materialet är enkelt att rengöra vid behov.

Totalt sätt finns det 9 olika massageprogram att välja mellan och det finns även en värmefunktion som du kan aktivera tillsammans eller utan massage. Massagedynan har även 6 vibrationsmotorer.

Modellen är också framtagen för att kunna användas i bilen eller på en kontorsstol. Du styr allting genom handkontrollen som medföljer och massagedynan stänger av sig själv efter 15 minuter inaktivitet.

Denna massagedyna är betydligt billigare än de andra modellerna vi listar och vill du ha en riktigt bra massagedyna bör du spana in dem. Medisana MC 810 är dock en väldigt populär modell och den har fått minst sagt godkänt betyg av konsumenter som provat modellen.

Tips vid köp av massagedyna

När du ska köpa en massagedyna finns det några aspekter att ta hänsyn till. Alla produkter fungerar inte lika dant och det kan vara värt att lära dig mer om de olika massageteknikerna samt övriga funktioner innan du bestämmer dig för vad du vill ha.

Här nedanför går vi igenom några av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till inför ditt köp.

Massagemetoder

Massagedynor har olika metoder för att utföra massage och resultatet skiljer sig väldigt mycket. De bästa massagedynorna kan kombinera flera massagemetoder och använder i vissa fall en kombination av de tre vanligaste.

Roterande massagehuvuden

Massagehuvuden som roterar medurs och moturs har en bra förmåga för att behandla muskelknutor som triggerpunkter och verkligen arbeta i muskulaturen. För nacke och skuldror anser många att det är just den bästa massagemetoden som ger bäst resultat.

Roterande massagehuvuden existerar inte i alla massagedynor och i vissa modeller är de främst riktade till en viss del av ryggen eller nacken.

Tryckmassage

Det som även är känt som shiatsumassage innebär att man genom tryck på specifika punkter mjukar upp och tar bort spänningar i muskeln. Detta uppnås ofta genom någon form av lufttryck som i sin tur tvingar luftfyllda ”ballonger” att trycka på områden.

På bra massagedynor kombineras denna metod gärna med roterande massagehuvuden för att ger en mer omfattande massage. Båda metoderna efterliknar massagemetoder som en massör hade kunnat använda när du gick till en salong.

Vibrationsmassage

Kanske den enklaste formen av massage är vibrationsmassage. De bästa massagedynorna erbjuder detta ofta i sätet som en möjlighet att ge någon form av massage till baksida lår medan du får övriga behandlingen.

Billigare massagedynor kan ofta erbjuda endast vibrationsmassage. Om du vet med dig att det är just detta som du önskar så kan det fungera bra, men i annat fall brukar inte det återge den bästa helhetskänslan och kommer inte i närheten av vanlig massage.

De som testat massagedynor som endast erbjuder detta har i vissa fall visat sig vara besvikna då produkten inte levt upp till deras förväntningar.

Områden – Nacke, Rygg, Lår

Massagedynor har olika utformning och de större modellerna erbjuder massage från nacke och skuldror över ryggen och ut till baksida lår.

Det finns flera olika modeller och vissa massagedynor är mycket mindre och ger endast massage till delar av ryggen. Om du t.ex. vill få en bra massage för skuldror och nacke så se till så det verkligen är inkluderat.

Massage av nackmuskulaturen görs även bäst med roterande massage huvuden medan tryckmassage i form av shiatsu och massagehuvuden fungerar väldigt bra för skuldror och längs ryggraden.

Inställningar

Inställningsmöjligheterna varierar mellan massagedynorna och en bra massagedyna får gärna vara anpassningsbar. Möjligheten att kunna ställa in massagehuvudens avstånd kan vara viktigt för att upplevelsen ska bli så optimal för din kropp som möjligt.

Även andra inställningar, val av massageprogram och hur man kan kombinera olika massagetyper är viktiga funktioner att ta hänsyn till. Den bästa massagedynan är den som gör allt detta enkelt och där du kan luta dig bakåt och få en riktigt skön massage som kommer så nära upplevelsen som möjligt av att gå till en massör.

Värmefunktion

Värmefunktion i massagedynan ska inte underskattas då det kan vara ett smidigt sätt att mjuka upp muskulaturen och så att massagen känns bättre och får ett bättre resultat.

Under vinterhalvåret är det ofta extra uppskattat att kunna aktivera värmefunktionen när man kommer hem efter en lång arbetsdag och har möjligheten att ge sig själv massagebehandling med massagedynan.

Pris

Priset är nästan alltid en avgörande faktor när man väljer produkter och massagedynan är inget undantag.

För den som vill få ut det mesta ur sin massagedyna gör klokt i att titta på de lite mer påkostade massagedynorna. Det kan tyckas vara ett saftigt pris att betala men faktum är att det inte är många besök hos den lokala massören som man måste spara in på för att täcka kostnaden och då kan du använda massagedynan hundratals gånger.

Det finns givetvis anledningar att köpa billigare modeller och massagedynor som kanske inte ger samma omfattande behandling. Men i detta läge tycker vi det är värt att påminna om massagekudden som är en flexibel utmanare som kan användas för att massera nacke, skuldror, rygg och dessutom vader.

FAQ – Vanliga frågor & svar

Vanligt ställda frågor som dyker upp i samband med köp av massagedyna. Vi har försökt ge korta men utförliga svar.

 1. Hur fungerar en massagedyna?
 2. Kan massagedynor behandla muskelknutor?
 3. Hur länge ger en massagedyna massage?
 4. Kan man använda massagedynan i bilen?
 5. Finns det batteridrivna massagedynor?
 6. Vilken massagedyna är bäst i test?
 7. Vad menas med shiatsumassage?
 8. Är massagedyna avslappnande?
 9. Kan massagedynan användas mot stress?
 10. Vilka alternativ finns det massagedyna?

1. Hur fungerar en massagedyna?

En massagedyna fungerar på så sätt att den utför ett massageprogram enligt de anvisningar som du gett den. De bästa massagedynorna har möjlighet att massera dig med hjälp av roterande massagehuvuden, tryckmassage genom s.k. shiatsu och vibrationsmassage.

Normalt sett finns det även andra funktioner som t.ex. värmefunktion som hjälper till att värma och mjuka upp musklerna under massagen.

2. Kan massagedynor behandla muskelknutor?

Ja, i alla fall de massagedynor som använder sig av roterande massagehuvuden och/eller shiatsumassage. Men det beror också på var muskelknutan sitter och att massagedynan har möjlighet att komma åt.

Fördelen med en massagedyna framför en massör är att du kan behandla samma område om och om igen tills du uppnår önskat resultat. Det blir alltså lättare att få till punktmassage för att uppnå en viss effekt.

3. Hur länge ger en massagedyna massage?

De flesta massagedynor har en inbyggd timer på 15 minuter. Det brukar vara rekommenderat att låta motorerna vila en kort stund men inget hindrar dig från att köra ett nytt massageprogram på 15 minuter igen.

4. Kan man använda massagedynan i bilen?

Det finns massagedynor anpassade för att fungera bra i bilen. Vi skulle dock inte rekommendera att använda någon modell om det inte specifikt är angett.

Speciellt skulle vi vilja varna för massagedynor som har massagehuvuden som roterar. De är ofta ganska hårda och om de ligger fel i samband med en kropp skulle det teoretiskt kunna uppstå skador du annars inte hade fått.

5. Finns det batteridrivna massagedynor?

De massagedynor som existerar idag är inte batteridrivna. Fördelen med detta är att kostnaden för produkten är lägre då du slipper betala för batteri. Nackdelen är att de är lite mer otympliga att använda än andra batteridrivna massageapparater.

6. Vilken massagedyna är bäst i test?

Att referera till en enskild massagedyna som är bäst i test är svårt.

Underlaget med oberoende tester som jämför massagedynor är dåligt och det finns inte tillräckligt mycket data för att på rak arm påstå att en viss massagedyna är bäst i test.

Eftersom olika konsumenter har olika behov rekommenderar vi en handfull modeller och har i vårt underlag främst fokuserat på betyg i recensioner och från konsumenter som testat dem.

7. Vad menas med shiatsumassage?

Uttrycket shiatsu kommer från Japan och innebär fingertryck. De massagedynor som erbjuder shiatsu erbjuder någon form av tryck som ofta genereras genom lufttryck. Genom att öka lufttrycket i ett luftrör med t.ex. utstickande ”knottror” kan det skapa en känsla av att någon behandlar en genom att trycka på punkter precis som ett finger.

8. Är massagedyna avslappnande?

Massagedynor kan absolut vara avslappnande men det beror mycket på hur du som individ uppskattar den typen av massage som erbjuds och vilken intensitet du väljer i massageprogrammet.

Men det är ingen tvekan om att många upplever en avslappnade känsla av massage som även till viss del går att återfå genom en massagedyna i soffan eller kontorsstolen.

9. Kan massagedynan användas mot stress?

Massage har visat sig fungera bra för att sänka stressnivåer hos individer.

En del av detta kan tillskrivas att hormoner frisätts när vi känner att en människa rör oss och ger en avslappnande känsla som är svår för en massagedyna att konkurrera med. Däremot kan massagedynan uppfattas som avkopplande och på sitt sätt även minska stress genom sin behandling.

10. Vilka alternativ finns det massagedyna?

Det finns flera alternativ till en massagedyna men upplevelsen blir annorlunda.

Massagefåtöljen är det främsta alternativet och en uppgradering sett till hur upplevelsen är. De bästa massagefåtöljerna har väldigt bra inställningar och anpassningar efter olika kroppar vilket inte massagedynan har. Nackdelen är däremot att den är klart dyrare och inte lika lätt att ta med sig.

En massagekudde kan också vara ett alternativ där du som får massage är passiv och kan vila medan du masseras. Massagekudden är dock mindre men speciellt bra till axlar och nacke. Den fungerar även bra till benmusklerna men sämre till ryggen. Massagekudden kan därför i många fall vara ett bra substitut till massagedynan.

Andra massageapparater kan såklart också fungera men många kräver att du är mer aktiv och styr var du ska få din massage. En massagepistol är t.ex. väldigt smidig för att behandla specifika områden eller muskelgrupper men kan inte användas för avslappning på samma sätt.

Modeller som utgått

Massagedynor som fått bra betyg men som nyligen utgått.

Beurer MG 300 – Bra val

Beurer MG 300
 • Bra Produkt 2021
 • Bra betyg i recensioner
 • Favorit hos konsumenter
 • Kroppsscanning för att optimera massagen till din kropp
 • Många massagetyper och färdiga program
 • Möjligheten att massera på ett specifikt ställe
 • Enkel att hantera och rengöra

Priser för Beurer MG 300

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Beurer MG300 är en av de bästa och mest populära massagedynorna för dig som vill ha en riktigt bra modell. Förutom toppbetyg i flera recensioner och av konsumenter så är det en fullfjädrad massagedyna som kan massera ryggen och nacken riktigt bra.

Modellen har en inbyggd kroppsscanning-funktion som justerar sig efter din längd. Modellen är rekommenderad till personer som är mellan 160 och 190 cm. Är du utanför detta spann så kommer massagedynan antagligen prestera sämre och det är stor risk kroppsscanning-funktionen inte fungerar som tänkt. Vi rekommenderar inte massagedynan till personer som är längre eller kortare än detta.

Det finns tre olika typer av massage som Beurer MG300 kan ge dig och du väljer mellan Shiatsu, rullande massage och även en s.k. Swing massage. Du kan specifikt välja att få en speciell massage eller något av massageprogrammen som ger en blandning av massagemetoderna.

Beurer MG300 XL kontrollShiatsumassage är en asiatiskt massage där man trycker med fingrarna. Genom att rotera kulorna runt skapar massagedynan en liknande effekt för avkoppling. Den rullande massage följer ryggraden och arbetar bort muskulära spänningar i ryggen samtidigt som det är avkopplande. Det finns även en massagetyp där du exakt väljer var någonstans du vill bli masserad. Sedan börjar massagedynan arbeta och massera det området så länge du vill. Perfekt om du har muskelknutor som du verkligen vill arbeta bort.

Ryggstödet på Beurer MG300 är ergonomiskt utformat för att du ska sitta skönare och det är täckt av ett överdrag som du enkelt ta av och tvätta i maskin på 40 grader.

Kundrecensionerna för denna massagedyna är väldigt bra men det är förutsatt att du är inom längden som den är avsedd för. I annat fall får du förmodligen ett bättre resultat med en annan massagedyna som inte är anpassad för det.

TrendRehab Trend-121-3D – Bra Massagedyna

TrendRehab Trend-121-3D
 • Bra Produkt 2020
 • Bra betyg av konsumenter som testat
 • Flera inställningar med kontrollen
 • Uppskattad massage för nacke och axlar
 • 8 st massagetummar masserar ryggen
 • Vibrationsmassage i sätesdynan

Priser för TrendRehab Trend-121-3D

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Massagedynan Trend-121-3D från TrendRehab har visat sig var en uppskattad produkt som fått bra betyg från konsumenter som provat den. Det är en komplett massagedyna som masserar nacken, ryggen och sätet.

TrendRehab Massagedyna Trend-121-3DSvenska massörer och sjukgymnaster har varit med i utvecklingen av massagedynan vilket möjligtvis kan vara en anledning till att den fått bra betyg. De som testat den hänvisar även till att den masserar nacke och axlar på ett väldigt bra sätt.

Nackmassagen omfamnar nacken och ger en väldigt lugn och skön massage runt nacke och axlar vilket gör att musklerna slappnar av och spänningar kan lägga sig. Längs ryggen finns där även 8 stycken värmetummar som masserar längs ryggen och applicerar infraröd värme för att mjuka upp musklerna. I sätet får du vibrationsmassage vilket är en praktiskt lösning för att slippa kroppsvikten mot massagehuvuden där.

I skillnad mot en massagekudde får du med massagedynan en mer omfattande massage där flera muskler och områden behandlas samtidigt. En annan skillnad är att de olika massagehuvudena och massagetummarna är mer anpassade för respektive område.

Massagedynan ska även går att använda i bilen och kan kopplas till bilens 12 V-uttag. Huruvida det är lämpligt att använda massagedyna medan man kör bör du överväga själv. Du kan såklart även använda massagedynan i fåtöljer, soffor, kontorsstolar m.m.

TrendRehab Trend-121-3D är helt klart en mycket intressant massagedyna. Med bra betyg på så väl denna som andra massageapparater är det utan tvekan en av de bästa massagedynorna på marknaden.

OBH Nordica Total Control – Bra alternativ

OBH Nordica 6092 Total Control
 • Bra massagedyna baserat på omdömen
 • Inställbara massagehuvuden
 • Shiatsumassage för ryggen
 • Värmefunktion och vibrationsmassage
 • Passar bra i många kontorsstolar

Priser för OBH Nordica 6092 Total Control

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Massagedynan Total Control från den nordiska tillverkaren OBH Nordica är ett intressant alternativ bland annars få tillverkare. Även om OBH Nordicas produkter normalt säljs i stort omfång hos många butiker så verkar deras massagedyna inte alls nå ut med den bredden.

OBH Nordica Total Control - massagedynans massagepunkterMassagedynan använder sig av 2 × 2 st massagehuvuden som roterar på var sida om ryggraden. Genom att trycka och utföra shiatsumassage så knådar den dina muskler från skuldrorna ner till svanken.

Du har möjlighet att själv välja om den rullande massagen ska gälla för hela ryggen, övre ryggen eller nedre delen av ryggen. Du kan även konfigurera avståndet mellan massagehuvudena för att den bättre ska passa in på din kropp. För shiatsumassagen som innebär tryck så du göra samma inställningar för vilka delar av ryggen som ska behandlas. Även låren kan få vibrationsmassagen genom dynan du sitter på.

Hur massagen ska utföras kontrolleras med den medföljande kontrollpanelen där du kan välja mellan de olika kombinationerna ovan samt om du önskar värmefunktion eller ej.

För drift så kräver OBH Nordica 6092 Total Control att massagedynan kopplas in vägguttaget. För att göra det hela något lättare så är kabeln dock hela 3,5 meter lång.

Vi tycker OBH Nordica 6092 Total Control är intressant alternativ och vi har kunnat finna goda lovord från konsumenter som testat och lämnat omdöme online. Däremot är det inte helt lätt att få tag på produkten och verkar endast säljas hos vissa få återförsäljare.

Så har vi valt ut de bästa massagedynorna

Massagedynorna har blivit klart bättre sedan de första letade sig in på marknaden även om de inte är batteridrivna än. För att kunna hitta de bästa massagedynorna har vi i första hand tittat på tester och recensioner som går in på djupet och jämför produkterna och vad som gör att en viss produkt är bättre än andra.

Utbudet av oberoende tester har inte varit stort och det har inte varit många modeller som blivit utsedda till ”bäst i test”. Det bästa hade givetvis varit om testsajter som Råd & Rön, Testfakta och liknande testare hade haft resultat att referera till. Vi har därför istället lagt ett stort fokus på att titta på hur massagedynorna är designade, vilka funktioner som erbjuds och vilket betyg konsumenterna ger produkten.

Konsumentomdömena i Sverige har varit få och varför vi använt många internationella källor som t.ex. Amazon för att hitta ett bra underlag så att rekommendationerna för de bästa massagedynorna blir så bra som möjligt.

Källor & Test

Test, recensioner och andra källor som ligger till grund för vår presentation av de bästa massagedynorna.

 • Test av 6 stycken massagedynor – 2014 – Haus Garten Test
  Ett test bestående av 6 stycken olika massagedynor och där modellen Medisana MC 825 utsågs till bäst i test. Andra modeller som var med i testet var MG 204 & MG 254 från Beurer, Medisana MCN, Newgen Medical s PE-4246 & Homedics SBM-555H.
 • Massage kan minska stress & ångest – 2012 – SVT
  En svensk studie som fokuserat på massagens påverkan på sinnet och det mentala istället för muskler. Studien visar att hjärnan mår bra av massage och att beröringsmassage kan minska stress och ångest.
 • Massage återhämtar muskler snabbare – 2012 – Sveriges Radio
  Forskare från Kanada och Amerika testade 11 personer på en motionscykel där de sedan fick tio minuters massage på ena låret. När de sedan gjorde vävnadsprover från båda benen såg man att det var mindre inflammation i den lårmuskel som fått massage.
 • Prisjakt – 2023
  För att kunna få en bättre uppfattning om vilka massagedynor som finns på den svenska marknaden så har Prisjakt varit ett bra underlag för dels identifiera produkterna men också för att se vilka massagedynor som presterat bra i tester men som utgått och inte kan rekommenderas.
 • Konsumentomdömen – 2023
  För att välja ut de bästa massagedynorna har omdömena från konsumenter legat till stor grund för beslutet. Detta resultat har aggregerats från flera källor för att få ett mer pålitligt resultat men också för att underlaget ska bli stort nog. Konsumenter tenderar att ge dåligt betyg till produkter som sviker deras förväntningar mycket vilket är ett bra sätt för att fånga upp vilka produkter som inte håller måttet, som tenderar att gå sönder eller har dålig kvalitet. I övrigt kan konsumenters omdömen vara väldigt positiva då man har ett bias till sitt köp som gärna ska rättfärdigas som ett bra köp.

Annonser i innehållet

Testat.nu har integrerat annonser i form av affiliatelänkar till återförsäljare, vilka genererar provision till oss vid köp. Det bör noteras att flertalet butiker som inkluderas i vår prisjämförelse är annonslänkar som ger oss provision för när du eller andra besökare väljer att klicka på dem och genomföra ett köp.

Vi vill vara transparenta med vad som är annonser och samtidigt poängtera att det inte påverkar priset för dig som konsument hos butiken.

Du kan läsa mer om vår prisjämförelse och hur detta påverkar vårt arbete i FAQ.

Stäng