Hårtrimmer Bäst i Test

Bästa Hårtrimmer

Vi har tagit oss en närmare titt på de bästa hårtrimmers/klippmaskiner som ska kunna används till både professionell verksamhet och till de som vill kunna trimma frisyren hemma.

Tyvärr är det relativt glest när det kommer till oberoende tester av hårtrimmers. Enskilda hårklippare har testats i separata test vilket givetvis är ett underlag men dess värre ett svagare sådant eftersom att produkterna inte ställs mot varandra på lika grunder.

Att utnämna en specifik produkt till ”bäst i test” är därför svårt. Vi har främst tagit avstamp i kundrecensioner och kommer lyfta fram modeller som fått ett genomgående högt betyg av testande konsumenter.

Panasonic ER-DGP72 – Bästa Hårtrimmern

Panasonic ER-DGP72
 • Bästa Valet 2022
 • Mycket bra betyg av de som testat
 • Tidigare testvinnande serie
 • Bra batteritid på 50 minuter
 • Välj längd mellan 3-15 mm
 • Smidig laddstation för badrummet

Priser för Panasonic ER-DGP72

1 974 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Panasonic ER-DGP72 är en sladdlös hårtrimmer som fått väldigt bra betyg från konsumenter som testat den. Underlaget är stort både bland internationella och svenska konsumenter vilket ger en stark bild om det är en väldigt bra hårtrimmer.

Även om det finns billigare hårtimmers att välja på så innebär det ofta en uppoffring i kvalitet, något som Panasonic ER-DGP72 inte sparar in på.

Panasonic har de senaste åren visat framfötterna med flera bra modeller och en serie hårtrimmers som verkligen levererar. Det märks i så väl oberoende tester som i omdömena av de som köpt och testat.

Hårtrimmer - välja längdHårtrimmern beskrivs som väldigt bra tack vare sin höga kvalitetskänsla med bra skär som verkligen klipper av hårstråna och inte drar i håret. De olika medföljande kammarna gör det möjligt att snabbt ställa in önskad längd mellan 3 – 15 mm.

Det är fullt möjligt att använda Panasonic ER-DGP72 för att klippa sig själv men kan såklart också användas av en familj för att klippa varandra. Önskar man snygga kantlinjer i nacke kan det vara fördelaktigt att få hjälp men det gäller oavsett vilken hårtrimmer du väljer.

Även batteritiden är väldigt bra med hela 50 minuters drift per laddning. En full laddning tar också ca 1 timme och således ligger hårtrimmern bra till även här då få modeller erbjuder bättre batteritid än så här.

Laddningsstationen som medföljer har förvaringsplats för de tre medföljande kammarna och gör att du får allt samlat på ett och samma ställe. Du behöver inte använda laddstället utan kan koppla laddkabeln direkt till hårtrimmern, något som är fördelaktigt för dig som inte har plats i badrummet för att ha stationen framme.

Slutsats

Panasonic har under flera år samlat på sig bra betyg för sina hårtrimmers och Panasonic ER-DGP72 ställer sig i samma led med extremt bra betyg från konsumenter som testat.

Underlaget är baserat på tusentals recensioner från så väl internationella konsumenter som svenska köpare vilket ger en trygghet för dig som önskar att köpa den bästa hårtrimmern.

Med ett bra skär, god batteritid, låg vikt och sladdlös klippning får du en hårtrimmer i toppklass med Panasonic ER-DGP72 och får vår utmärkelse för bästa valet.

Remington Colour Cut HC5035 – Bästa budgetvalet

Remington Colour Cut HC5035
 • Bästa Budgetval 2022
 • Bra betyg från kunder som testat
 • Bästa hårtrimmern i budgetklassen
 • Självslipande skärblad i rostfritt stål
 • 3 års garanti
 • Rengöringsborste medföljer
 • Comfort Blades motverkar irriterad hud

Priser för Remington Colour Cut HC5035

389 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
475 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Remington har sedan starten år 1937 sålt rakapparater som är avsedda till både män och kvinnor. Remington Colour Cut HC5035 är en klippmaskin i det lägre prisregementet som har fått goda recensioner av en bred kundkrets.

Remington Colour Cut HC5035 - HårtrimmerDe aningen begränsade funktioner gör att Remington Colour Cut HC5035 främst lämpar sig för hemmaklippning och inte professionell verksamhet på en frisörsalong. Trots detta är den väldigt uppskattad av testande konsumenter och har fått ett genomsnittligt betyg på 4,5 stjärnor hos detaljhandelsföretaget Amazon.

Precis som namnet antyder är Remington Colour Cut HC5035 med sina 9 kulörta kammar en ordentlig färgklick. Varje färg motsvarar de olika längdinställningarna och hårtrimmern har förmågan att klippa i ett svep mellan 0,5 och 20 mm. Utöver detta har hårtrimmern en genomgående elegant design med fina och släta drag. Perfekt för det moderna badrummet!

Klippmaskinen är utrustad med Comfort Blades som är utvecklade för att vara så skonsamma som möjligt mot huden. De vassa bladen är även utformade för att ge en jämn och exakt trimning utan att huden blir irriterad.

De rostfria stålbladen är dessutom självslipande vilket förlänger livslängden på maskinen markant. Remington Colour Cut HC5035 är enkel att rengöra då bladen är avtagningsbara. På så sätt kan du tvätta bort hårrester och smuts utan att behöva konka alltför mycket. Det medföljer även en rengöringsborste som med fördel kan användas till att borsta bort hår som samlats på trimmern.

En av de klara nackdelarna med Remington Colour Cut HC5035 är att den ständigt är beroende av ett eluttag då den inte är sladdlös. Det har också lyfts fram kritik mot att den är något långsam och att det tar tid att få fram ett jämnt och precist resultat. Den är även något tyngre än konkurrenter i det högre prisregementet vilket å andra sidan inte nödvändigtvis behöver vara en nackdel.

Trots några mindre anmärkningar talar det mesta för att Remington Colour Cut HC5035 är en mycket bra klippmaskin som dessutom går att komma över för ett billigt pris. Hårtrimmern blir således det bästa budgetvalet i våra ögon. Om du skulle känna dig osäker på ditt köp är det ett betryggande faktum att Remington erbjuder 3 års garanti på hårtrimmern.

Braun HC5090 – Prisvärd hårtrimmer

Braun HC5090
 • Bra Produkt 2022
 • Bra betyg av konsumenter som testat
 • Bra alternativ i lägre prisklassen
 • Anpassa längden i 17 steg
 • Tvättbar och enkel att rengöra
 • Batteridriven hårtimmer

Priser för Braun HC5090

523 krTill Butik
 • Öppet köp i 14 dagar

Braun HC5090 förekommer i ett oberoende test hos Toptenreviews och erhöll 3,5 stjärnor av 5 möjliga. Det goda betyget följs upp av goda omdömen från konsumenter som testat produkten och gör det till ett intressant alternativ i de lägre prisklasserna.

Styrkan hos Braun HC5090 ligger i att den ger jämn och exakt trimning vilket öppnar upp för detaljerat arbete. Hårtrimmern innehar även en funktion vid namn Memory safety Lock som innebär att den registrerar och sparar den mest använda inställningen. Denna funktion funkar även om du tar bort kammen vilket gör det lättare att komma ihåg vilken milimeterlängd som var din favorit.

Braun HC5090 - Paket hårtrimmerKlippmaskinen har 17 olika längdinställningar där det skiljer 3 mm mellan varje nivå. Om du vill ha en helt snaggad frisyr är det bara att plocka av kammen. För längre frisyrer ställer du in klippkammen på 14-35 mm och om du vill ha kortare hår finns det en kam som trimmar hår på en längd mellan 3-24 mm.

Rengöringsprocessen är även okomplicerad då trimmerns inre delar är förseglade vilket gör att du kan skölja hela maskinen smidigt och säkert under rinnande vatten.

Braun HC5090 innehar ett nytt batterisystem som går under namnet DualBattery. Detta innebär i praktiken att du har två laddbara batterier till förfogande. Det dubbla batterisystemet gör att batteritiden är längre än många konkurrenter vilket även ger en stabilare körning.

När klippmaskinen signalerar att den är fulladdad har du 50 minuter i arbetstid till ditt förfogande. Om du av någon anledning skulle glömma att ladda maskinen kan du använda den samtidigt som trimmern är ansluten till ett eluttag.

De främsta nackdelarna som lyfts fram i testet hos Toptenreviews rör sladdlängden och batteriet. Det finns kritik mot att sladden är besvärlig och att den gärna kunde vara lite längre. Det dubbla batterisystemet som har flera fördelar har dock väldigt lång laddningstid. Det tar upp till 8 timmar att få den fulladdad vilket innebär att du måste planera i förväg om du avser att trimma utan sladd.

Även om Braun HC5090 inte har några extravaganta kvalitéer som särskiljer den från mängden är det en genomgående bra klippmaskin som går att komma över för ett bra pris. Den är stark när det kommer till detaljarbete kring nacke, runt öron och polisonger men saknar den kraftfullhet som en testvinnare skulle haft. Minnesfunktionen är speciellt intressant och gör att den mycket väl bör kategoriseras som ett bra köp.

Moser 1400 ProfiLine – Billig hårtrimmer

Moser 1400 ProfiLine
 • Bra Produkt 2022
 • Klassisk och populär hårtrimmer
 • Elegant retro-design
 • Enkel att rengöra
 • Kraftfull motor

Priser för Moser 1400 ProfiLine

366 krTill Butik
 • Öppet köp i 14 dagar

Moser 1400 ProfiLine är en klassisk hårtrimmer som varit sig lik ända sedan 60-talet. Den är främst populär för sin retro-design och sin goda kvalité. Bland kundomdömen finns ett allmänt positivt tonläge vilket tyder på att Moser 1400 fortfarande håller en hög standard.

En av grundpelarna när det kommer till elektriska produkter är hållbarheten. Moser 1400 ProfiLine är liksom många andra konkurrenter på marknaden utrustad med självslipande stålblad. Detta innebär att knivarna håller sig vassa av sig själv vilket är ytterst väsentligt när du ska trimma hår. Bladen går även att skölja av under rinnande vatten vilket gör att det blir desto lättare att hålla maskinen rengjord.

Vid köp medföljer både rengöringsborste och olja. Det är viktigt att komma ihåg att rengöra maskinen efter användning och att olja in hårtrimmern med jämna mellanrum.

Moser 1400 ProfiLine har en stark motor och kan därmed ta sig an alla hårtyper. Motorn är dessutom oscillerande och framtagen för att hålla under lång och intensiv körning.

Om man sätter Moser 1400 ProfiLine i relation till dagens marknad blir det tydligt att klippmaskinen har svårt att hålla jämna steg när det kommer till funktioner. Den har till exempel ”bara” 4 längdinställningar och flertalet konsumenter vittnar om att den för mycket väsen vid användning. Att den har sladd gör att du också begränsar din hårklippning till platser där du har ett eluttag nära till hands. Det positiva med detta är dock att du har en obegränsad drifttid.

Slutorden blir att Moser 1400 ProfiLine med stor sannolikhet är en bra hårtrimmer som du med stor förmodligen kommer att vara nöjd med. Den är kraftfull och bastant och tål att arbeta länge med. Den har givetvis en del brister men å andra sidan är det svårt att förvänta sig mycket mer om man sätter den i relation till priset och faktumet att den har några år på nacken.

Att tänka på vid köp av en hårtrimmer

Köp av Hårtrimmer

Att ha en fin frisyr och välvårdad behåring är viktigt för många män och kvinnor. Samtidigt är det både tidskrävande och dyrt att hela tiden besöka frisören så fort man anser sig vara i behov av uppfräschning. Av just denna anledningen har hårtrimmern länge varit ett viktigt redskap i många hem.

En bra hårtrimmer har potential att täcka flertalet behov som du kan tänkas ha. Den kan givetvis klippa, trimma och raka håret på huvudet men den kan även användas till andra delar på kroppen. Det som skiljer den från rakapparaten och andra trimmers är att du har större möjligheter att justera millimitertalen. Hårtrimmern kan med andra ord användas till att både klippa långa som korta frisyrer, något som gör det till det bästa valet för dessa situationer.

Oavsett om du ämnar använda hårtrimmern till professionell verksamhet eller bara till ditt eget hår bör du investera i en maskin som antingen är sladdriven eller en som har en längre batteritid. Efter sammanställning av en andel kundrecensioner blir det tydligt att det frekvent förekommer kritik mot batteritiden bland hårklippare. Titta därför extra noga på batteritiden innan du bestämmer dig för en viss modell.

Trots att vi i vår artikel hänvisat till testresultat och fördjupat oss i diverse specifikationer kan det vara svårt att bestämma sig direkt. Du kanske har läst igenom artikeln och ännu inte hittat någon trimmer som helt faller dig i smaken? Här nedan går vi igenom några vanliga funktioner för att du på egen hand ska kunna ta ett beslut som leder till att du hittar den bästa klippmaskinen för dina preferenser.

Skäggtrimmer eller hårtrimmer?

I grund och botten är det inte särskilt stor skillnad mellan en skäggtrimmer och en hårtrimmer. De väsentliga skillnaderna rör själva bredden på skärhuvudet och hur kort maskinen har potential att klippa. För dig som ämnar att använda trimmern till att klippa håret är det i regel mer effektivt att använda en hårtrimmer. En hårtrimmer är optimal om du vill ha en snaggad frisyr där du antingen lämnar lite hår eller tar bort allt.

Nuförtiden finns det många välutvecklade skäggtrimmers vilket har gjort att gränserna mellan en skäggtrimmer och en hårtrimmer delvis är på väg att suddas ut. Diverse oneblade-lösningar är utformade för att kunna användas på hela kroppen och vissa modeller kan klippa ner till 0,4 mm.

Trots att diverse skäggtrimmers fungerar hyfsat bra som allt-i-allo är det fortfarande en skillnad när det kommer till effektivitet. Det smalare skärhuvudet gör att du får låta maskinen köra några extra drag över huvudet för att få ett genomgående jämnt resultat. Du har också färre möjligheter att reglera olika milimeternivåer om det skulle vara så att du inte vill ha det kort överallt.

Sladd eller batteridriven?

Batteridriven hårtrimmer och klippmaskinDen absolut största fördelen med en batteridriven hårtrimmer är givetvis att du får betydligt större rörelsefrihet. Det går inte att bortse från faktumet att en trimmer som kräver sladd inte är fullt så bekväm som en sladdlös.

En fördel för de med sladd är däremot priset. En hårklippare med sladd är generellt sett billigare än en batteridriven vilket förmodligen är en viktig faktor för många konsumenter.

När det gäller den absoluta klippförmågan är det inte någon större skillnad mellan batteri och sladdrivna. Resultatet är inte beroende på om produkten har sladd eller ej. Däremot kan det upplevas så eftersom de flesta moderna hårtrimmers är batteridrivna. Effektiviteten beror främst på andra aspekter, såsom skärblad och motor. Det är därför inte omöjligt att de absolut bästa hårtrimmers idag är batteridrivna modeller som även kostar något mer.

Att inte behöva ladda trimmern innan användning är för många konsumenter ett stort plus. Det finns få saker som är så irriterade som när du är stressad på morgonen och plötsligt inser att trimmern är urladdad. Då är det mer bekvämt att snabbt kunna slänga in hårklipparen i eluttaget istället för att vänta 8 timmar på att batteriet ska bli fulladdat.

Det moderna alternativet som är mest populärt idag är så kallade ”kombinationstrimmers”. Modeller likt dessa kan drivas av både ström från eluttaget och energi från batteriet. Du behöver alltså aldrig oroa dig för att behöva vänta med att sätta igång med hårklippningen.

Den enda egentliga nackdelen med kombinationstrimmers är att dessa i regel är dyrare än andra modeller. Precis som med andra elektriska produkter stiger priset i takt med att funktionerna blir fler.

När det väl kommer till krita är det med andra ord lite skillnad mellan batteri och sladdrivna hårtrimmers om man ser till funktioner. Det är andra egenskaper som styr effektiviteten. Du har dock en stor vinning i att ta en funderare kring hur du är som användare. Om du är den som inte gärna planerar saker i förväg bör du satsa på en sladdriven eller batteridriven hårtrimmer. Om du vet med dig att du kan låta hårtrimmern ligga och ladda i 8 timmar är en sladdriven variant förmodligen inte helt fel.

Hur underhåller man en hårtrimmer?

Hårtrimmer borsteOm du vet med dig att du kommer använda din hårklippare frekvent är det än viktigare att ha en underhållningsrutin som säkerställer lång hållbarhet. Av förklarliga skäl samlas det mer hår i hårtrimmern ju mer du använder den. Det finns även rön som tyder på att hårklipparen även kan dra till sig bakterier från hud och hårbotten. Om bakterierna tillåts ligga kvar i hårtrimmern kan dessa ge upphov till infektioner för dig, eller för andra personer som använder hårtrimmern. Just därför är det viktigt att du rengör maskinen efter användning.

 1. Det första du bör göra och det som bör ske frekvent efter varje användning är att du tar loss bladet och låter området rengöras med hjälp av borste eller rinnande vatten. Viktigt är dock att du först tar reda på om hårtrimmern tål vatten. Du kan även blåsa bort hår med hjälp av munnen.
 2. Det näst mest viktiga i sammanhanget är att du oljar in bladet. Detta behöver inte göras efter varje användning men du bör få in en rutin som försäkrar om att detta sker mellan jämna mellanrum. En vanlig tumregel är att detta bör göras vid exempelvis var tredje klippning.
 3. Bladet är en av de viktigaste delarna på din hårtrimmer. Genom intensiv användning blir bladet lätt slött och då blir resultatet snabbt lidande. En annan konsekvens av ett icke vasst blad är att trimmern klipper ojämnt och i nästa led skadar huden. Även om du är noggrann med inoljning behöver bladet bytas ibland. En riktlinje är att bladet behöver bytas 1 gång om året om du i regel klipper dig 1 gång i veckan.

Hur gör jag för att olja in min hårtrimmer?

När det är dags att olja in din hårtrimmer bör du börja med att först droppa tre droppar över kniven medan maskinen är igång. Denna procedur ska sedan upprepas tre gånger på olika ställen på skärbladet. Låt sedan hårtrimmern vara igång i cirka 20 sekunder och vicka maskinen åt olika håll så att oljan har chans att sprida sig ordentligt.

Efter att du har oljat in härtrimmern är den färdig för användning. Oljan är inte direkt farlig men du bör akta dig för att få den på kläderna. Detta kan orsaka tråkiga fläckar som kan vara svåra att få bort.

FAQ – Vanliga frågor & svar

Samling av vanliga frågor med svar som kan dyka upp inför köpet av en hårtrimmer/hårklippare.

 1. Hur använder man en hårtrimmer?
 2. Vilken olja bör man välja till hårtrimmern?
 3. Vilken hårtrimmer är bäst?
 4. Vad är en påstickskam?
 5. Kan en hårtrimmer användas till andra delar på kroppen?

1. Hur använder man en hårtrimmer?

En hårtrimmer funkar enligt samma grundrecept som en vanlig rakapparat. Den största skillnaden är bara att du har fler längdinställningar och därmed större möjligheter att justera längden på håret.

I köpet av en hårtrimmer medföljer olika kammar och dessa ska placeras på maskinens huvud. De olika kammarna avgör hur kort du ska klippa vilket öppnar upp för att du kan ha olika längder på olika delar av frisyren.

Då det oftast är en större mängd hår du jobbar med när du använder en hårklippare finns det större krav på att håret är rent och genomkammat innan du sätter igång.

Du bör sedan börja i nacken för att sedan föra hårklipparen rakt uppåt i enkla och försiktiga rörelser. Närmare beskrivning av hur du går tillväga för att klippa som ett proffs finns att hitta via diverse manualer på internet.

Du kan läsa mer om hur du klipper håret själv i denna artikel som går djupare in på hur du kan gå tillväga.

2. Vilken olja bör man välja till hårtrimmern?

Det allra vanligaste är att det medföljer en flaska olja när du köper en hårtrimmer. Då är det företaget själv som har framtagit en olja som är lämplig för modellen. Om du ändå skulle behöva köpa en flaska olja så finns Wahl Professional Clipper Blade Oil som är en raffinerad olja som dessutom är luktfri. Denna fungerar som ett smörjmedel med fettväska som rengör och ökar livslängden på knivarna.

Frisörer använder i regel mineral eller syntetiska oljor som har ett lågt viskositetsindex. Syntetiska oljor tränger effektivt igenom smörjkanalerna och kan användas till många elektriska produkter.

I sammanhanget är det viktigt att höja ett varningens finger för vegetabiliska oljor. Om dessa appliceras på en hårtrimmer kan du i värsta fall vara tvungen att köpa en ny.

3. Vilken hårtrimmer är bäst?

Att utse en hårtimmer till ”bäst i test” är i detta fall svårt. En sådan utmärkelse förutsätter att alla hårtrimmers förekommit i tester där man kan försäkra sig om att juryn är oberoende. I vår artikel förekommer hårtrimmers som varit en del av separata tester och som har visat sig vara framstående i digitala kundomdömen. Olika hårtrimmers täcker också olika behov och en hårtrimmer som är bäst för dig behöver inte vara det bästa valet för någon annan.

4. Vad är en påstickskam?

En påstickskam fäst på huvudet av hårtrimmern. Denna avgör millimetertalen och vilken du ska välja är helt beroende på vilken längd du vill ha på håret. En uppsättning av påstickkammar följer i regel med vid köp men om du skulle vara i behov av en specifik längd går detta också att köpa för en billig peng.

5. Kan en hårtrimmer användas till andra delar på kroppen?

Med en hårtrimmer är du givetvis inte begränsad till bara håret. Det går även bra att använda hårklipparen till brösthår och till andra delar av kroppen där du har mycket behåring.

Utgångna modeller

Tidigare hårtrimmers som fått bra betyg men som utgått nyligen.

Philips HC9490 – Bra håtrimmer

Philips Series 9000 HC9490
 • Bra Produkt 2020
 • Bra betyg av testande konsumenter
 • Välutvecklad minnesfunktion sparar din favoritlängd
 • 400 olika längdinställning
 • Generös batteritid på 180 minuter
 • Tre motoriserande kammar medföljer
 • Självslipande titanblad
 • DualCut-teknik och turboläge effektiviserar arbetet

Priser för Philips Series 9000 HC9490

899 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 60 dagar
899 krTill Butik
 • Öppet köp i 14 dagar
1 039 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Philips Series 9000 HC9490 är en modern hårtrimmer med flera intressanta funktioner. Mycket talar för att hårtrimmern från Philips är en av de bästa på marknaden och majoriteten av testande konsumenter den toppbetyg.

Hårklipparen har blivit speciellt uppmärksammad för sin inbyggda minnesfunktion som gör att den minns de senaste klippinställningarna. Detta möjliggör konsekventa resultat och en klippning som är i linje med dina preferenser.

Philips Series 9000 HC9490 - Bra hårtrimmerMed Philips HC9490 har du total kontroll över klippningen. Det medföljer tre motoriserande kammar som går att justera mellan längderna 1-7 mm, 7-24 och 24-42 mm. Detta betyder att hårtrimmern kan användas för korta såväl som för längre frisyrer. De dubbelslipade skärbladen är även starka vilket gör att Philips HC9490 enkelt kan ta sig an väldigt tjockt hår.

Denna hårtrimmer från Phillips är utrustad med en DualCut-teknik vilket innebär att man kombinerar dubbla saxar med låg friktion. Detta leder i sin tur till att håret klipps betydligt snabbare än om du använt en ”vanlig” hårklippare. Vidare innehar Philips HC9490 även ett turboläge vilket betyder att klipphastigheten anpassas automatiskt efter vilken hårtyp användaren har. Om du har tjockt hår kommer hastigheten att öka och om du har kort och tunt hår minskas den automatiskt.

Precisionshjulet gör det möjligt för användaren att bläddra till önskad längd och sen låsa kammen i det läget. Du kan välja mellan 400 olika längder i ett svep från 0,5 till 42 mm.

Efter att ha gått igenom specifikationer på Philips HC9490 är det lätt att förstå varför denna hårklippare blivit så populär bland testande konsumenter. Philips varvar innovativa funktioner med goda grundegenskaper utan att kräva ett skyhögt pris. Detta i kombination med de positiva kundrecensionerna skvallrar om att Philips HC9490 förmodligen är en mycket bra hårtrimmer.

Så valde vi ut de bästa klippmaskinerna

För att kunna välja ut de bästa hårtrimmers och andra produkter tittar vi alltid i första hand på oberoende tester där flera modeller från olika tillverkare ställs mot varandra. Dessa tester brukar tydligt belysa brister mellan produkterna, vilka fördelar där finns men också vad man bör tänka på vid köp.

Oberoende testresultat från källor som t.ex. Råd & Rön, Testfakta m.fl. är ett väldigt bra underlag för att kunna välja ut de bästa klippmaskinerna. Även tester från andra källor och enskilda produktrecensioner och tester kan användas för att komplettera resultatet.

Oavsett hur bra ovanstående testunderlag visar sig att vara så använder vi alltid konsumentomdömen som en parameter för att utvärdera hur bra produkterna faktiskt är. Det är inte ovanligt att konsumenter efter en tids användning och testning finner kvalitetsproblem med dåliga produkter som leder till att de lämnar dåligt omdöme online för att varna andra.

Vårt mål kommer alltid att vara att sammanställa de bästa källorna för tester, recensioner och omdömen med syftet att kunna välja ut de bästa produkterna.

Källor & Test

Här nedanför finner du vår sammanställning av tester, recensioner och andra källor som vi använt oss av för att för att kunna presentera de bästa hårtrimmers/klippmaskinerna på marknaden.

 • Bästa klippmaskinernaAskMen
  AskMen är en hemsida som tillhandahåller information kring produkter och saker som är avsedda för män. Här finns artiklar som rör allt från dejtningstips till hudvårdsrutiner. Vi har använt en artikel där de bästa hårklipparna har testats. AskMen användes för att få en djupare förståelse för olika hårtrimmers och vilka egenskaper dessa bör ha. AskMen har även bidragit med information kring renhållning och vikten av att olja in hårklipparen med jämna mellanrum.
 • Recension av Braun HC5090 – 2018 – Toptenreviews.com
  Toptenreviews.com är en amerikansk hemsida som bedriver konsumentrådgivning. Sidan är specialiserade på elektroniska produkter och testerna görs i syfte att uppmärksamma specifika modeller och vilka kvalitéer och alternativa brister dessa har.  Toptenreviews har denna gången gjort ett oberoende test på hårklipparen Braun HC5090. Författaren till artikeln heter Jennifer Christensen och hon har tidigare recenserat en hel del produkter på Toptenreviews varav de flesta berör personvård & hälsa. Det finns även en mer omfattande artikel på hemsidan där de bästa hårklipparna listats. Denna artikel kommer dock inte agera utgångspunkt för vår sammanställning då det inte framgår vem testet har gjorts av och vad de baserar sina resultat på. Dock har vi i vår undersökning använt delar av denna artikel för att få en översiktlig bild av vilka olika hårtrimmers det finns på marknaden.
 • Konsumentomdömen – 2022
  Konsumenternas omdömen är viktiga att analysera för att få en bra bild hur produkter presterar och hårtrimmers är inget undantag. Konsumenterna använder produkterna längre än testare och de utsätts för olika hårtyper och situationer. Det gör det möjligt att kartlägga brister som testerna missat samt få en uppfattning om hur produkten presterar över tid. Det är också ett viktigt betyg för att se om hu hårtrimmern lever upp till förväntningarna och gör vad som lovas. Därför sammanställer vi betyget från många källor samt sätter oss in i omdömena för att hitta återkommande problem som olika användare rapporterar om.
 • Pricerunner – 2022
  Vi har använt oss av Pricerunner som grund för att ta reda på vilka hårtrimmers som är populära på marknaden just nu. Pricerunner har också gett oss kunskap gällande vad kunderna gillade specifikt med produkten och vilka alternativa nackdelar som finns. Pricerunner har i detta test används mer frekvent än vanligt då det inte funnits digitala tester som utnämnt specifika produkter till ”bäst i test”. Vi har därför haft kundomdömen som ett något centralare underlag och Pricerunner har i detta erbjudit bra och uttömmande information.

Annonser i innehållet

Testat.nu har integrerat annonser i form av affiliatelänkar till återförsäljare, vilka genererar provision till oss vid köp. Det bör noteras att flertalet butiker som inkluderas i vår prisjämförelse är annonslänkar som ger oss provision för när du eller andra besökare väljer att klicka på dem och genomföra ett köp.

Vi vill vara transparenta med vad som är annonser och samtidigt poängtera att det inte påverkar priset för dig som konsument hos butiken.

Du kan läsa mer om vår prisjämförelse och hur detta påverkar vårt arbete i FAQ.

Stäng