Bästa Perkolator

Bästa Perkolator

Perkolatorn må inte vara lika populär som vanliga kaffebryggare men har tydliga fördelar för de som gillar aromrikt kaffe. Vi har tittat närmare på vilka modeller som står sig bäst under 2022.

Vår genomgång av betyg från de som testat perkolatorer visar tydligt att tillverkaren C3 dominerar och har många av de bästa modellerna. Det finns ett antal utmanare som är intressanta att spana in men samtidigt är utbudet av modeller smalt.

Här nedanför hittar de modeller som presterat bäst och som sammanlagt har bäst snittbetyg. Längre ner i artikeln kan du läsa mer om vad du bör tänka på och fördjupa dig mer i kaffevärlden.

C3 Perkolator Basic Eco – Bästa valet

C3 Perkolator Basic Eco
 • Bästa Valet 2022
 • Sveriges mest sålda perkolator
 • Mycket bra konsumentbetyg
 • Finns i två storlekar
 • Automatisk avstängningsfunktion
 • Snygg och elegant design

Priser för C3 Perkolator Basic Eco

942 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Modellen Basic Eco från C3 är Sveriges mest sålda modell och bra utmanare för titeln den bästa perkulatorn. Det är modellen som klarar av 12 koppar som säljs bäst och även en modell som fått väldigt bra konsumentbetyg av de som provat den.

C3 Perkolator Basic Eco 12 Koppar

Perkolatorn kommer med en automatisk avstängningsfunktion som slår till efter 40 minuter och det finns alltså ingen risk att du glömmer den på så länge att det blir en direkt brandfara eller att du måste vända om hemåt för att dubbelkolla om du dragit ur strömkabeln.

En bra egenskap med Basic Eco från C3 är att kaffet håller sig bra i behållaren och har en god temperatur under en relativt lång tid.

Designmässigt är modellen av Skandinavisk design och ger ett bra intryck vilket gör att det är trevligt att sätta fram den vid bjudningar.

Precis som många andra modeller så ger perkolatorn ett ganska starkt kaffe med mycket arom och smak. Det är därför rekommenderat att använda sig av s.k. presskaffe som är framtaget just för detta ändamålet.

Modellen finns även i en mindre variant som ger 6 små koppar men prisskillnaden är ganska liten att de flesta väljer den större modellen för 12 koppar.

Med det goda betyget från konsumenter som testat C3 Perkolator Basic Eco och med en rimlig prisnivå så är det mycket som tyder på att den är den bästa perkolatorn för 2022.

C3 Perkolator Design 6 koppar – Liten Toppmodell

C3 Perkolator Design 6 koppar
 • Bra Produkt 2022
 • Väldigt bra betyg från konsumenter som testat
 • Smidig perkulator för 6 koppar
 • Material i rostfritt stål 
 • Automatisk avstängning efter 40 minuter

Priser för C3 Perkolator Design 6 koppar

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Perkolator Design Sladdlös Svart 6 KopparDet svenska märket C3 är specialiserade på hushållsprodukter som ska klä sig bra i det skandinaviska hemmet. Med C3 Perkolator Design får du en liten traditionell perkolator som nått stor popularitet bland en bred skara konsumenter.

C3 Perkolator Design är en uppdaterad version på en tidigare storsäljare och det speciella med den förnyade modellen är att den innehar en automatisk avstängningsfunktion. Själva avstängningen sker automatiskt efter 40 minuter från när du började brygga kaffet.

Perkolatorn kommer i en svart färgskala och passar med enkelhet in i de flesta köksmiljöerna. Den är även sladdlöst utformad vilket underlättar serveringen.

Den färdigbryggda kaffetemperaturen ligger på 96 grader och du kan förvänta dig att perkolatorn håller samma höga temperatur ett tag i och med det värmebeständiga innanmätet. Kannan är gjort av rostfritt stål vilket gör att den tål diskning bra.

Som rubriken antyder är C3 Perkolator Design liten i modellen och klarar av att servera upp till 6 koppar. Modellen finns även i en större variant som klarar 10 koppar om man föredrar det.

Precis som många andra perkolatorer rekommenderas pressokaffe för att få så smakrik kaffeupplevelse som möjligt. Med pressokaffet blir kaffet starkt bryggt med en fin arom.

C3 Perkolator Design är med andra ord en bra perkolator som erhållit högt betyg från testande konsumenter. Prissättningen går i linje med många andra perkolatorer på marknaden och det finns mycket som talar för att detta är ett bra köp.

Emerio CP-110514 – Bra val

Emerio CP-110514
 • Bra Produkt 2022
 • Toppbetyg från konsumenter som testat
 • Starkt kaffe med mycket arom
 • Brygg upp till 12 koppar kaffe
 • Automatisk avstängning efter 40 min
 • Avtagbara filter tål diskmaskin

Priser för Emerio CP-110514

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Perkolatorn CP-110514 från Emerio har en effekt på 1000 W och är ett bra och prisvärt alternativ till andra modeller som fått bra betyg.

Precis som med andra perkolatorer saknas bra underlag av oberoende tester och vi får i främsta hand vända oss till konsumenternas omdömen. Här kan vi sammanställa resultatet från flera källor så väl nationellt och internationellt vilket ger ett toppbetyg för Emerio CP-110514.

Perkolatorn är tillverkad i en rostfri finish och har plats för 12 koppar kaffe i en kanna. Även smaken och den friska aromen lyfts fram av många av de som testat den och en bra indikator på att Emerio CP-110514 är en av de bättre perkolatorerna du kan köpa.

Emerio CP-110514 perkolator - diskbara filterI perkolatorn finns även avtagbara filter som du kan ta loss och diska i diskmaskinen för enkel rengöring.

Kannan står stadigt och kan enkelt roteras 360 grader från plattan. Perkolatorn stänger också av sig automatiskt efter 40 minuter som en säkerhetsaspekt och för att minska onödig energiförbrukning.

Överlag är det helt enkelt mycket som tyder på att Emerio CP-110514 är en bra utmanare till perkolatorerna från C3 som annars är mest populära och har bäst betyg.

C3 Perkolator Design Eco – Alternativ design

C3 Perkolator Design Eco
 • Bra Produkt 2022
 • Snygg design i olika färger
 • Populär perkolator för upp till 10 koppar
 • Automatisk avstängningsfunktion
 • Från C3 - en av de bästa tillverkarna

Priser för C3 Perkolator Design Eco

922 krTill Butik
 • Öppet köp i 14 dagar

Perkolatorn Design Eco från C3 är ett populärt val som finns att få i en annorlunda design jämfört med de mer traditionella och rostfria designvalen.

Modellen finns att få i förutom en rostfri finish även i vitt, rosa och svart. För dig som gillar design och vill att din perkolator ska passa in med rätt färg och stil så är detta ett populärt val.

Modellen finns med storlek för både 6 och 10 koppar men prisskillnaden är så liten mellan modellerna att de flesta väljer den för 10 koppar. Modellen för 10 koppar klarar av att göra från 4 till 10 koppar kaffe.

Design Eco från C3 är i huvudsak tillverkad i rostfritt stål och har likt de andra modellerna en automatisk avstängningsfunktion som slår in 40 minuter efter bryggningen är klar.

Det är också en sladdlös perkolator som gör det lätt att servera och den tydliga signallampan visar när kaffet är klart och fått önskad arom och styrka.

Av de konsumenter som testat modellen väldigt många positiva till kvaliteten och resultatet på kaffet.

C3 Professional 30-10612 – Stor Perkolator

C3 Professional 30-10612
 • Mycket bra betyg från de som testat
 • Väldigt stor med kapacitet på 4,85 liter
 • Ger 25-35 koppar beroende på storlek
 • Automatisk och konstant värmehållning 
 • Utrustad med permanentfilter

Priser för C3 Professional 30-10612

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

C3 Professional 30-10612 är en stor perkolatorbryggare som lämpar sig utmärkt för större tillställningar där du vill servera rykande hett kaffe till en mängd personer.

Kapaciteten på denna perkolatorbryggare är 4,85 liter och om man omsätter detta i koppar skulle det vara omkring 25-35 stycken. Dessa siffror är helt och hållet beroende av koppstorleken.

Om man är intresserad av skandinaviska designprylar är man med största sannolikhet även bekant med företaget C3. Deras ambition är att erbjuda eleganta hushållsprodukter som ska passa bra in i det skandinaviska hemmet. Även om C3 Professional 30-10612 av förklarliga skäl är något klumpig är det tydligt att C3 lagt tid på att försöka ta fram en så stilren produkt som möjligt.

Perkolatorn har fått ett mycket bra betyg från testande konsumenter och många vittnar om hur användbar den är vid större evenemang. Perkulatorn går givetvis också att användas för bruk i caféer och på kontor.

När man kokar stora mängder kaffe som ska hålla värmen länge är värmehållningen extremt viktig. C3 Professional 30-10612 erbjuder en automatisk och konstant värmehållning som sätter igång direkt efter färdig bryggning. Även om det är nödvändigt med konstant värmehållning är det inte helt bra ur ett miljö eller säkerhetsperspektiv. Det sistnämnda löses dock med hjälp av ett inbyggt skydd mot överhettning.

En annan positiv aspekt med denna perkolatorbryggare är att den är utrustad med ett permanentfilter. Du har med andra ord ingen användning för förbrukningsfilter som behöver bytas hela tiden.

Fördelarna med denna resliga perkolator från C3 är många. Är du ute efter att köpa en bryggare som ska passa till diverse tillställningar är nog C3 Professional 30-10612 en av de bättre alternativen

Tips vid köp av perkolator

Tips för dig som önskar att köpa den bästa perkolatorn. Vad bör du tänka på och vilka funktioner är viktiga?

Storlek

Det finns en mängd olika perkolatorer på marknaden vilket innebär att de även kommer i många olika storlekar. Man brukar delvis tala om volymer. Alltså hur mycket vätska som ryms i de olika modellerna, men det allra vanligaste är dock att tala om hur många koppar perkolatorn kan producera.

Dessa siffror varierar givetvis och är i allra högsta grad beroende av koppstorleken. De mindre modellerna brukar rymma cirka 4-6 koppar medan de större rymmer 10-12 stycken. Utöver detta finns det större perkolatorbryggare som kan erbjuda så mycket som 25-35 stycken koppar. Detta är en storlek som främst är anpassad efter festligheter eller evenemang.

Automatisk avstängning

Eco-direktiven gör att många olika elektroniska produkter tvingas anpassa sig till krav när det kommer till energi. Dessa krav innefattar givetvis också perkolatorn och en av de mest förekommande åtgärderna för att minska elförbrukningen är den automatiska avstängningen. Många perkolatorer stängs av efter 30-40 minuter från att kaffet blivit färdigbryggt för att bryggaren inte ska stå och värma upp innehåll i onödan.

Det är även viktigt att tillägga att den automatiska avstängnings-funktionen är fördelaktig ur ett säkerhetsperspektiv. Du behöver med andra ord inte oroa dig för att bryggaren står på allt för länge och blir överhettad.

Värmehållning

Efter att kaffet blivit färdigbryggt är det viktigt att temperaturen bibehålls. Det är inte många som tycker att det är särskilt välsmakande med en kall kopp kaffe och därför är värmehållning ytterst viktig. En bra perkolator håller värmen i 30-60 minuter. Bland de större perkolatorbryggarna är det dock vanligt med en konstant värmehållning då man förväntas servera många koppar kaffe under en längre period.

Design & Material

Perkolatorn har i regel ett väldigt fördelaktigt utseende ur en estetisk synvinkel. De allra flesta modellerna tar inte särskilt mycket plats och de är lätta att stuva in i köksmiljön. Materialet är ofta i rostfritt stål och de flesta tillverkarna håller sig till väldigt klassiska färgskalor såsom stål, svart och vit. Det finns dock undantag med perkolatorer som är lite mer experimentella med färgerna. Är du ute efter en färgklick i köket är detta inte heller någon omöjlighet att hitta.

En perkolator ska inte bara vara snygg, den ska också vara praktisk. Många modeller innehar designval som erbjuder undangömd kabelförvaring och non-slip fötter. Många perkolatorer är också sladdlösa vilket gör att du slipper oroa dig för att sladden ska ligga huller om buller på diskbänken.

Kvalitet

Självklart finns det många modeller av växlande kvalité. De allra flesta använder sig av rostfritt stål då perkolatorn exponeras för mycket vatten. I vanlig ordning är det inte svårare än “du får vad du betalar för”. Det finns väldigt många budgetvarianter som inte alls kommer upp i nivå när det kommer till kvalité.

Pris – Många prisvärda modeller

Perkulatorer är i regel inte alltför dyra. De flesta håller sig i ett prisspann mellan 500-1000 kronor. Det finns givetvis dyrare modeller också om du skulle vilja gå för en lyxig variant. Stora perkolatorbryggare som kan brygga stora volymer ligger av förklarliga skäl något dyrare till i pris. En bra perkulator i den större modellen kan gå för cirka 2000 kronor.

FAQ – Vanliga frågor & svar

Sammanställning av vanliga frågor och svar om perkolator och kaffe.

 1. Vilken perkolator är bäst?
 2. Hur fungerar en perkolator?
 3. Vad är bäst: Perkolator eller Kaffebryggare?
 4. Har kaffe bryggt med perkolator mer koffein?
 5. Hur är historian bakom perkolatorn?
 6. Vilket kaffe är bäst för perkulator?

1. Vilken perkolator är bäst?

Det bästa perkolatorerna kommer från C3 om man vi tittar på det sammanställda betyget från konsumenter som testat dem.

C3 har flera olika perkolatorer i olika designer från små modeller som brygger 6 koppar upp till större varianter med 12 koppar.

Den bästa perkolatorn hittar du här överst på sidan.

2. Hur fungerar en perkolator?

En perkolator eller också känd som perkulator och perkolatorbryggare är en kaffebryggare som cirkulerar vätskan genom de krossade kaffebönorna för att få önskad styrka och aromrika smak.

En stor anledning till varför perkolatorn används istället för en vanlig kaffebryggare är cirkulationen som gör att kaffet går igenom bönorna flera gånger. Detta resulterar i en tydligare och starkare kaffesmak vilket också är anledning att just presskaffe är det rekommenderade kaffet för en perkolator.

Detta kan också vara en risk med perkolatorn och kräver ofta att man hittar rätt nivåer på hur mycket den ska cirkulera och hur mycket kaffe man ska använda. Ett för starkt kaffe är förvisso bättre än ett för svagt men det inget alternativ anses vara optimalt.

Vätskan i perkolatorn cirkulerar på samma sätt som vatten kokar i en kastrull. Det varma vattnet stiger och rinner ut över kaffet för att sedan rinna igenom och ner tillbaka där det ursprungligen utgick från. Denna process kan återupprepas vilket gör att styrkan på kaffet kan bli väldigt starkt.

Perkolatorns design är smart nog att stänga av sig själv innan kaffet kokar och tekniken för detta påminner mycket om gamla tekokare som började tjuta. En manuell perkolator hade behövts lyftas av direkt i detta läge medan en elektrisk perkolator löser detta automatiskt och går över i ett underhållsläge för att hålla kaffet varmt.

3. Vad är bäst: Perkolator eller Kaffebryggare?

Många som provar att brygga sitt kaffe med en perkulator för första gången får ofta en helt annan smakupplevelse än vad de är vana vid. Denna smakupplevelse behöver inte nödvändigtvis vara bättre och åsikterna går ofta isär gällande om kaffet blir godare med en perkulator eller med en kaffebryggare.

Den grundläggande processen som rör kaffebryggandet är detsamma oavsett om du använder dig av en perkolator eller en kaffebryggare. Vattnet värms upp till rätt temperatur och passerar genom kaffet så att drycken blir smaksatt.

I perkolatorn tillagas kaffet längre vilket gör att smaken intensifieras och blir mer robust. Detta då vattnet går igenom kaffepulvret flera gånger vilket gör att drycken får mer smak.

Kaffebryggaren ser till så att temperaturen är densamma genom hela tillagningsprocessen. Vattnet rinner ner och passerar kaffepulvret en gång. Detta gör att smaken inte påverkas nämnvärt och du får en väldigt stabil och genomgående smak.

Vilket av de två alternativen man föredrar är helt individuellt. Vissa anser att smaken från en perkolatorn är lite för besk medan andra anser att kaffet från bryggaren ger lite för enformig smak.

I svenska hushåll används många olika bryggmetoder för kaffe, vilket inte är så konstigt då vi är ett kaffedrickande folk. Däremot är det vanligast att man stöter på t.ex. Moccamaster eller andra kaffebryggare som presterat bäst i tester.

Om du är osäker på vilken kaffemaskin som är bäst för dina behov bör du läsa denna guide om hur du väljer kaffemaskin till ditt kök och vilka olika fördelar där finns.

4. Har kaffe bryggt med perkolator mer koffein?

Kaffe bryggt med perkolator innehåller per automatik inte mer koffein jämfört med andra bryggningsmetoder.

Även om kaffet är starkare med tydligare arom som uppstått då vattnet haft längre kontakt med kaffet i bryggningen så ger det inte mer koffein i kaffet.

Koffeinet är lättlösligt och det går väldigt snabbt för koffeinet att frisättas från det malda kaffet så skillnaden mellan t.ex. kaffebryggare, perkolator eller espressomaskin avgörs hur mycket malt kaffe som används för en viss mängd kaffe.

Espresso har hög koffeinhalt i förhållande till mängd kaffe men det beror på att det går åt lika mycket malt kaffe för en espresso som för en vanlig kopp kaffe.

Koffein är som tur en relativt skonsam drog för kroppen och inte speciellt farlig. Vid extrem konsumtion kan lätt förgiftning uppnås men det krävs förmodligen över 15 koppar kaffe på kort tid för att nå dit. Symtomen är vid den nivå mest obehagliga och övergående.

5. Hur är historian bakom perkolatorn?

Perkolatorn uppfanns redan på i början på 1800-talet där det spekuleras mellan 1810 och 1814. Det är alltså en väldigt gammal uppfinning men trots det väldigt effektiv och ett populärt alternativ till vanliga kaffebryggare. Mannen bakom uppfinning var en amerikansk-född brittisk fysiker vid namn Benjamin Thompson.

Namnet perkolator kommer från engelskans ”Percolator” som är en direkt översättning. Det ordet härstammar från ”percolation” eller ”to percolate” vilket används inom fysiken för att filtrera vätska genom ett filter. Det skulle alltså översättas tillbaka till svenska som just filtrera, sippra eller brygga. Det är alltså egentligen ett ord som passar lika bra på en vanlig kaffebryggare som låter nästan kokande vatten filtreras genom krossade kaffebönor för att skapa kaffe.

De praktiska skillnaderna mellan en perkolator och en vanlig kaffebryggare blir således att kaffet endast filtreras eller bryggs en gång medan det sker kontinuerligt tills kaffet nått rätt temperatur i en perkolator.

6. Vilket kaffe är bäst för perkulator?

Det säljs normalt sett grovmalet presskaffe som du kan använda med gott resultat. Om du har en kaffekvarn och föredrar att mala dina egna kaffebönor så bör du låta kaffet malet lite grövre än om du skulle bryggt vanlig kaffe och inte så finmalt som en espresso hade föredragit.

Med fördel kan du försöka köpa miljövänligt och hållbart kaffe som är skonsamt med besprutning och som har ”fair trade” märkning för att förbättra arbetsförhållanden.

Utgångna modeller

Perkolatorer som fått bra betyg men som nyligen utgått ur sortimentet.

Gear by Carl Douglas Michael Perkulator – Bra val

Gear by Carl Douglas Michael Perkulator
 • Bra alternativ värt att titta på
 • Smarta funktioner och tydliga statuslampor
 • Ergonomiskt utformat handtag
 • Automatisk avstängning

Priser för Gear by Carl Douglas Michael Perkulator

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Tillverkaren Gear By Carl Douglas har en perkulator som är ett bra val i förhållande till utbudet av modeller på marknaden.

Modellen har ett ergonomiskt utformat handtag för att göra det enklare att hälla upp kaffet. Perkolatorn har också två lysdioder som signalerar om kaffet bryggs eller står på underhållsvärme.

Så fort bryggningen av kaffet är klart och kaffet nått sin önskade styrka så övergår perkolatorn automatiskt till underhållsvärme. Efter 40 minuter stängs sedan perkulatorn helt av.

Basen till perkulatorn gör att bordet eller bänken där den placeras på hålls sval och inte tar skada av användningen.

Vi hittade tyvärr inget test där denna perkulator eller de andra modellerna testats och ställts mot varandra.

Champion ECO CHPK220 – Populär Perkolator

Champion ECO CHPK220
 • Bra betyg av konsumenter som testat
 • Perkulator för 12 koppar och 1,8 liter
 • Avtagbara filter för lättare rengöring 
 • Sladdlös
 • Material i rostfritt stål

Priser för Champion ECO CHPK220

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Perkolatorn Champion ECO CHPK220 är en stilren modell med flera intressanta funktioner. Den har fått ett genomgående högt betyg från testande konsumenter och det mesta tyder på att detta är ett bra köp.

Perkolatorn är kompatibel med det nya ECO-direktivet och den stänger av sig själv efter 30 minuter för att spara in på elförbrukningen. När kaffet är färdigbryggt och i rätt temperatur går Champion ECO CHPK220 automatiskt in i ett värmehållningsläge vilket gör att kaffet håller sig varmt under en längre tid. Perkolatorn förväntas hålla värmen i 40 minuter.

Själva materialet går i rostfritt stål och perkolatorns yttre ger en lyxig känsla. På/av indikatorn syns tydligt på produktens front medan kablarna är snyggt undangömda i en dold kabelförvaring.

Vidare är Champion ECO CHPK220 likt många andra perkolatorer sladdlös vilket underlättar markant vid servering.  Under bryggningsprocessen står perkolatorn stabilt på basenheten och själva bryggaren kan även roteras 360 grader.

Du kan förvänta dig att Champion ECO CHPK220 är relativt enkel att rengöra. Detta till följd av att de olika filterna är avtagbara och anpassade för att rengöras i diskmaskin. Resterande delar av bryggaren går bra att skölja ur och torka av med en trasa.

Summan blir att Champion ECO CHPK220 är en rymlig perkolator med konkurrenskraftiga egenskaper. Konsumenter som lämnat omdömen kring produkten har till stor del varit positiva. Det är mycket troligt att du kommer känna att du gjort ett bra köp om du väljer att gå för en Champion ECO CHPK220.

Champion ECO CHPK060 – Liten Perkolator

Champion ECO CHPK060
 • Liten Perkulator på 1,0 liter för 6 koppar
 • Håller värmen i 40 minuter 
 • Avtagbara filter underlättar rengöringen
 • Non-slip fötter gör att den står stadigt

Priser för Champion ECO CHPK060

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Är du ute efter en mindre perkolator i den lägre prisklassen är Champion ECO CHPK060 ett alternativ att överväga. Det relativt höga wattalet på 1000W gör att vattnet värms upp till rätt temperatur snabbt och du kan förvänta dig att ha en kopp kaffe i handen på bara några minuter.

Det anrika elektronikföretaget Champion har varit i branschen sedan 1938 och har byggt upp en lojal kundkrets som uppskattar deras produkter. Champion ECO CHPK060 är inget undantag och har sedan lanseringen nått stor popularitet för sin lilla och kompakta design.

Som produktnamnet antyder följer perkolatorn ECO-direktiven vilket innebär att den stängs av automatiskt när det har gått 40 minuter från att kaffet var färdigbryggt. Under 40 minuters perioden går perkolatorn in i ett värmehållningsläge vilket gör att samma temperatur bibehålls.

Rengöringsprocessen är smidig med Champion ECO CHPK060. Detta då den är utrustad med avtagbara filter som enkelt kan rengöras i diskmaskinen

När man handskas med varmt kaffe är det viktigt att bryggaren står stadigt på sin plats så att den inte riskerar att välta. Champion har löst detta genom att placera non-slip fötter på undersidan av basenheten. Perkolatorn kan också rotera 360 grader utan att du behöver lyfta den från bänken.

Champion ECO CHPK060 är en av de bästa på marknaden om man jämför den med andra mindre perkolatorer. Champion är välkända för att skapa kvalitativa produkter och du kan med största sannolikhet förvänta dig en långvarig användning.

Så valde vi ut bästa modellerna

Även om perkulatorn / perkolatorn är en ganska populär produkt så finns det inte mycket att gå på i form av professionella tester gjorda. I Sverige vet vi dock att modellerna från tillverkaren C3 är de mest populära och de har även flest modeller på marknaden.

Vi hade önskat att det fanns fler och bättre källor att använda sig för att ta fram den bästa perkolatorn men vi har fått hålla oss till det vi känner till. Det finns dock en hel del kundomdömen som skvallrar om hur bra många perkolatorer är vilket också varit den grundläggande faktorn i att lyfta fram vilken perkulator som är bäst.

Om oberoende tester av perkolatorer skulle släppas i Sverige kommer vi vara snabba med att uppdatera resultatet och väga in detta. I skrivande stund är et däremot svårt att vända sig till något annat än vad andra konsumenter tycker.

Källor & Test

De källor och test som vi använt oss för att kunna presentera de bästa perkolatorerna.

 • Prisjakt – 2022
  Vi har använt Prisjakt för att finna vilka modeller som är mest populära hos dem, vilka butiker som säljer perkolatorn och eventuella kundrecensioner. Prisjakt berättar även att utbudet av olika perkolatorer är väldigt få och att tillverkaren C3 har helt klar flest modeller på marknaden. Under de senaste åren fram till 2022 har inga större ändringar skett på marknaden. Några perkolatorer har försvunnit och utbudet är fortfarande smalt där C3:s modeller presterar klart bäst.
 • Kundrecensioner – 2022
  Många butiker har idag kundrecensioner och låter konsumenter som köpt en produkt senare recensera vad de tyckte. Detta har varit en bra grund för att vi skulle kunna utse vilken perkulator som är bäst. Här har vi använt oss av omdömen från flera källor för att få en så bra bild som möjligt.

Annonser i innehållet

Testat.nu har integrerat annonser i form av affiliatelänkar till återförsäljare, vilka genererar provision till oss vid köp. Det bör noteras att flertalet butiker som inkluderas i vår prisjämförelse är annonslänkar som ger oss provision för när du eller andra besökare väljer att klicka på dem och genomföra ett köp.

Vi vill vara transparenta med vad som är annonser och samtidigt poängtera att det inte påverkar priset för dig som konsument hos butiken.

Du kan läsa mer om vår prisjämförelse och hur detta påverkar vårt arbete i FAQ.

Stäng