Skärbräda bäst i test

Bästa Skärbrädor

Skärbrädan är ett underskattat köksredskap men som är viktigt för att bevara knivarnas skärpa och där snygga modeller även kan användas som uppläggningsfat.

Vi har tittat närmare på flera skärbrädor som fått bra betyg från konsumenter och köksproffs samt modeller som utsetts till bäst i test.

Generellt sett är skärbrädor i trä skonsamma mot knivbladen och är ofta de bästa och snyggaste valen. De är dock inte lika tåliga för diskmaskin som plastvarianter och behöver även oljas in.

En billig skärbräda behöver inte vara fel men det innebär ofta kompromisser i form av material eller ökat slitage på knivarna. Om du investerat i bra köksknivar så är du även värd att investera i bra skärbrädor.

Här nedanför går vi in närmare på några av de bästa skärbrädorna som är väl värda att spana in.

Skagerak Skärbräda Teak – Bästa Valet

Skagerak skärbräda i teak
 • Bästa Valet 2022
 • Toppbetyg från konsumenter som testat
 • Snygg skärbräda i teak ändträ
 • Rejäl skärbräda och arbetsyta
 • Slitstarkt trä men också skonsam mot knivar
 • Rejäl droppkant samlar upp köttsaften
 • Perfekt för servering

Priser för Skagerak skärbräda i teak

2 199 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 90 dagar

Skagerak har tagit fram flera bra skärbrädor och deras modell i teak ändträ har fått väldigt bra betyg från konsumenter som köpt den och testat den.

Teak är ett mycket bra träslag att använda sig av för skärbrädor då det är hårt och tåligt samtidigt som det är relativt skonsamt mot knivarna. I testet som America’s Test Kitchen gjorde så var det just en större skärbräda i teak som blev utsedd till ”bäst i test” på grund av materialets fördelar.

Skagerak skärbräda av teak ändträ

Skageraks skärbräda i Teak finns i flera storlekar att välja på där den på 56 × 35 cm tillhör de största. Den något mindre modellen på 40 × 27 cm är mer populär och räcker samtidigt långt för de flesta.

Har man plats till en stor skärbräda på de ytor man ska jobba är det dock väldigt fördelaktigt med en större yta att kunna skära och hacka på. Att inte kontinuerligt behöva ta bort det som är uppskurit eller hackat gör att man sparar tid och matlagningen känns mer följsam.

Skageraks skärbräda är designad med en djup omkringliggande droppkant som samlar upp saft om du t.ex. skär upp kött. Du minste således risken att något rinner utanför och kletar ner köksbänken under.

Förutom de positiva fördelarna med teak-materialet så har du även elegant design på skärbrädan som gör att den utmärkt kan användas som serveringsbricka också.

Skageraks skärbräda i teak ändträ har många av de viktigaste aspekterna som en bra skärbräda ska ha. Rejäl skiva trä tillverkad med teak i ändträ där droppskyddet och infällda handtagen gör den användarvänlig. Prislappen är modellens största nackdel men den ”mindre” modellen på 40 × 27 cm får ändå anses vara rimlig vilket gör att vi ser detta som det bästa köpet.

Global Skärbräda Ek – Mycket bra val

Global Skärbräda Ek
 • Bra Produkt 2022
 • Extremt bra betyg av konsumenter som testat
 • Testvinnande tillverkare av kockknivar
 • Tillverkad i massiv ek (bosnisk silverek)
 • 5 cm tjock och finns i två storlekar
 • Inbyggd linjal för hjälp att skära jämnt
 • Förstärkt konstruktion med bultar

Priser för Global Skärbräda Ek

1 572 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 90 dagar

Det välkända knivmärket Global har tagit fram genomtänkta skärbrädor i massiv ek. Modellerna har fått riktigt bra betyg från många konsumenter.

Globals kockknivar är ett av de mest sålda premiumvalen för konsumenter och har även utsetts till bäst i test av flera oberoende tester.

Global Skärbräda Ek i massiv ek - olika storlekar

Det är betydligt svårare att testa skärbrädor men en massiv skärbräda i ek är en bra början då materialet är slitstarkt men ändå inte för hårt för att skada eggen på knivarna.

Den massiva skivan går också att slipa till efter behov och oljar man in den regelbundet kan man räkna med att den håller i många år. Samtidigt är skärbrädan skonsam mot knivarna, trevlig att arbeta med och kan även fungera som uppläggningsbricka.

Globals skärbräda är förstärkt med två bultar som går igenom träet. Det bidrar till en starkare konstruktioner och minskar risken för att skärbrädan sväller eller utvecklar sig ojämnt över tid.

En finurlig detalj är också den inbyggda linjalen som ger riktlinjer när du skär upp kött eller fisk. Att skära upp liga stora filébitar är mycket uppskattat och ser professionellt ut.

Det följer också med en friktionsduk som du kan förvara med skärbrädan. Den gör att skärbrädan ligger bra på den yta du vill arbeta på och hindrar skärbrädan från att kasa.

En klar nackdel med Globals skärbräda är priset som är betydligt högre än billiga alternativ i plast. Men du får en rejäl skärbräda i massiv ek som kan hålla länge om du tar hand om den. För den som vill ha en av de bästa skärbrädorna är denna från Global ett bra alternativ att överväga.

Kockums Jernverk Brödskärbräda – Bäst för bröd

Kockums Jernverk Brödskärbräda
 • Bra Produkt 2022
 • Bästa brödskärbrädan
 • Smidig uppsamlare för brödsmulor
 • Enkel att tömma och rengöra
 • Tillverkad i elegant bok-trä
 • Stor skärbräda för fullstora bröd

Priser för Kockums Jernverk Brödskärbräda

709 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 90 dagar

Brödskärbrädan från Kockums Jernverk är lika smidig till frukosten som när man bjuder på brunch.

Bland skärbrädor som riktar sig främst till att skära upp bröd så är det Kockums Jernverk Brödskärbräda som presterat bäst i vår sammanställning.

Kockums Jernverk Brödskärbräda - skära upp brödDet är en rejäl skärbräda på 78 × 38 cm och avsedd för fullstora nybakade bröd. Uppsamlingsbrickan samlar snällt upp brödsmulorna som annars lätt blir ett problem på en vanlig skärbräda.

Den är tillverkad i bok och varje skärbräda får en unik prägel av träets egenskaper. Vid frukost- eller brunchbjudning imponerar den lätt på gästerna med sin professionella prägel.

Tömning av smuluppsamlare är enkel och så länge skärbrädan används för bröd går det enkelt att rengöra den med en vanlig handduk. Du varken bör eller ska diska den med diskmedel eller andra starka medel.

Vill du bevara den är det smidigt att då och då olja in den då träet bevaras och blir mer tåligt om den utsätts för t.ex. vatten.

Muurikka Skärbräda Akaciaträ – Bra Budgetval

Muurikka Skärbräda Akaciaträ
 • Bästa Budgetval 2022
 • Toppbetyg av konsumenter som testat
 • Snygg skärbräda fungerar även för servering
 • Bra storlek på 38 × 30 cm
 • Tillverkad i akaciaträ

Priser för Muurikka Skärbräda Akaciaträ

233 krTill Butik
 • Gratis frakt över 499 kr
 • Öppet köp i 90 dagar

Muurikka Skärbräda i akaciaträ är en modell som plockat hem väldigt bra omdöme från konsumenter som testat den.

Förutom att skärbrädan har de goda egenskaperna från trä så är den också snygg och fungerar bra att använda även för servering.

Priset avslöjar dock att det finns inte mycket speciellt med skärbrädan i sig och den är inte tillverkad av ändträ. Skivan har måtten 38 × 30 × 2 cm vilket även skvallrar om att det är en ganska tunn skärbräda.

Vill du ha en billig och snygg skärbräda i trä så är Muurikkas skärbräda i akaciaträ ett mycket bra val. Priset är så pass lågt att steget upp från enkla skärbrädor i plast inte är speciellt stort alls.

Joseph Joseph – Smart paket med 4 skärbrädor

Joseph Joseph - Set av 4
 • Bra Produkt 2022
 • Paket med 4 skärbrädor och hållare
 • Smarta funktioner för olika syften
 • Hjälper dig att hålla isär vilken skärbräda som används till vad
 • Prisvärt och snyggt paket med skärbrädor i plast
 • Bästa skärbräda för vardagsbruk

Priser för Joseph Joseph - Set av 4

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Denna produkt består av fyra skärbrädor och en hållare. De är designade av Joseph Joseph och har en väldigt hög kvalitet med svarta funktioner och är tillverkade i plast.

Ett smart sätt att hålla bakterier i schack är att använda sig av olika skärbrädor till olika råvaror Joseph Joseph gör detta möjligt med detta sätt av 4 skärbrädor anpassade för 4 olika behov och där det är lätt att se viken man ska använda baserat på färg och symbol.

Den röda skärbrädan är avsedd för kött och här har du en droppkant som fångar upp köttsaft som rinner ut medan du skär köttet. Den vita skärbrädan har små skåror avsedd för att fånga upp smulor vilket är perfekt till bröd, bullar och annat som tas fram vid fika.

Den blå skärbrädan är avsedd för fisk och här följer med krokar som du kan fästa fisken i för att lättar kunna jobba med den utan att den glider runt. Slutligen är där den gröna och lutande skärbrädan som är perfekt för att skära upp frukt och grönsaker.

Dessa är de bästa och mest genomtänkta skärbrädor i plast där varje skärbräda har smarta funktioner. Storleken är hela 34 x 24 cm men finns i mindre varianter med.

Så väljer du rätt skärbräda

välja skärbräda

Skärbrädor i plast är bra att ha en uppsättning av och här bör man kanske inte lägga för mycket pengar eftersom de kommer slitas och man bör kasta dem när de inte går att hålla rent längre.

Hårda skärbrädor i plast kan vara enkla att hantera på ett sätt medan mjuka är böjbara och perfekt om man vill dra ner ingredienser i en gryta. Eftersom skärbrädor i plast är så billigt kan man nästan lika gärna köpa några olika och använda till vardags.

Plast är även lämpligt till fågel, fisk och kött där man verkligen vill ha en viss specifik skärbräda så man inte nästa gång använder den till en sallad eller frukt. Detta minskar risken att få i sig dåliga bakterier som har legat i en skåra och grott sedan förra användningen.

En skärbräda i trä är precis som plast ganska vänligt mot bladen på knivarna men är betydligt trevligare att använda. Således kan rätt val av skärbräda vara ett sätt att ta hand om dina köksknivar.

Precis som kockknivar och många andra köksredskap så är bra utrustning mycket roligare att använda. En snygg och bra skärbräda i trä gör allt roligare men går framför allt att servera med också.

En skärbräda i trä kan du använda för att servera ostar, bröd och t.o.m. kött som t.ex. en oxfilé på. Det är dock rekommenderat precis som med plast att har man börjat använda en skärbräda för kött bör den vara avsedd för det och endast det.

Försök fundera vad som är bäst för dig och vad du vill få ut av din skärbräda. Det finns skärbrädor som är helt och hållet fokuserade på att vara snygga inredningsdetaljer medan andra endast vill vara praktiska. Sen finns det det de som kombinerar det bästa från två världar.

Material på skärbrädor

Material skärbrädor

Skärbrädor i trä

Skärbrädor i trä är de som normalt sett fått bäst i test när man testat skärbrädor med olika material. Orsaken till att de oftast anses vara de bästa är för att träets egenskaper gör att kniven inte slits samtidigt som det blir ett snyggt serveringsfat som dessutom är roligt att använda.

Man brukar kunna sammanfattat det som att en träskärbräda har de bästa egenskaperna som en skärbräda ska ha men kräver samtidigt underhåll i form av de slipas ner och oljas in, i alla fall om man vill att de ska hålla så länge som möjligt.

Används rätt träslag så är skärbrädor i trä väldigt förlåtande och läker sig själv ganska bra från att få små repor från knivar. Detta gör det svårt för fukt och bakterier att träna sig ner vilket är väldigt positivt.

Den största nackdelen med skärbrädor i trä är att de inte går att diska i diskmaskin och att man inte kan använda för mycket vatten för att rengöra dem. Därför måste man hålla efter dem på ett bra sätt.

Skärbrädor i plast

Skärbrädor som ska användas till vardags så är plastskärbrädor de som oftast får bäst i test. Orsaken är att de är väldigt billiga att köpa och går att köra i diskmaskin för att spara tid. Och spara tid är väsentligt för många till vardagen.

Ska du skära upp kött och även fisk så är plast ofta bra då de kan köras i diskmaskin. Men det viktigaste är att du har olika skärbrädor för kött och grönsaker.

Även livsmedel som färgar av sig som rödbetor t.ex. kan vara bra att köra på plast så att man förnya sig utan att kostnaden svider.

Skärbrädor i marmor

Marmor är en hård skärbräda och det bästa med denna är att den inte kommer behöva bytas ut. Den hårda ytan gör att där inte blir några skåror av knivarna och blir således enkel att rengöra och behöver inte bytas ut.

Nackdelen blir att skärbrädan i marmor sliter på knivarna. Därför är inte marmor ett bra val till fina knivar utan bör kanske användas till billigare knivar eller till annan typ av servering där gästerna själv får skära upp vad dem vill ha. Här kan en ostbricka vara ett lysande exempel på när skärbrädor i marmor är riktigt bra.

Hygien – Håll skärbrädan ren

En skärbräda måste hållas ren för att inte sprida bakterier och detta är viktigt oavsett vilket material din skärbräda är gjord av. Mjuka skärbrädor har fördelen att de är lindrigare mot knivarna men blir också repiga av knivarna vilket gör det svårare att håla dem rena.

Skärbrädor i plast bör slängas och bytas ut när det blir för slitna. Fördelen med skärbrädor i plast är att de är billiga att tillverka och går även att placera i diskmaskin. Eftersom det inte finns några bra sätt att laga dem på så måste de slängas när de blir för repiga då det inte går att få bort alla bakterier från reporna.

Trä har liknande egenskaper som plast men valet av träslag gör stor skillnad i hur ofta du måste fixa brädan vilket har stor betydelse på hur den upplevs. Skärbrädor i ek är ofta väldigt bra och håller ganska länge innan man behöver slipa till dem.

Hanterar man livsmedel som man vet är rikt på bakterier så är det rekommenderat att använda specifika skärbrädor till det. Även livsmedel som har en tendens att färga av sig eller sätta lukt bör hanteras separat från annat.

Rengöring skärbrädaFågel och fisk är typiska livsmedel som förstör skärbrädor med bakterier eller doft. Använder du en skärbräda i trä kan du dock hälla ut ett tunt lager salt över brädan och gnugga med en halv citron så saften blandas med saltet och trycks ner i träet. Detta ska ha en bra effekt för att eliminera dåliga lukter på skärbrädor och ger en fräsch känsla efteråt.

Men trä precis som plast kommer att slitas ner till den nivån där de behöver antingen kastas eller fixas till. Plast går som sagt att inte att laga och är inte lönt heller då det är så pass billigt. Trä kan man däremot slipa ner med sandpapper och få som ny vilket även är tanken med dem. Det finns ingen skärbräda i trä som är avsedd att inte få repor utan att slipa ner dem är en del av underhållet.

Men eftersom man inte kan slipa ner eller kasta skärbrädor så fort dem får en liten repa så är det klokt att hålla isär skärbrädor får olika livsmedel. Fisk, fågel och kött bör således inte dela skärbräda med grönsaker och frukt.

Vårda dina skärbrädor i trä

Olja skärbräda
Skärbrädor i trä behöver omsorg men det är inte så jobbigt som man kanske tror.

Här kan du använda knepet med att sprida ut salt över skärbrädan och ta en halv citron och arbeta citronsaften mot saltet och träet. Detta renar träskärbrädan och tar bort dåliga lukter.

Du bör även olja in din skärbräda i trä regelbundet men det är väldigt enkelt och här ska du använda en olja avsedd för skärbrädor. Paraffinolja är ett exempel som kan användas för detta.

Om din skärbräda slitits ner för mycket kan du göra den helt ny genom att hyvla eller slipa bort det översta lagret och sedan olja in skärbrädan på nytt. Använd gärna mycket olja och låt träet verkligen få tid att suga åt sig av oljan. Du kan t.ex. låta den ligga över natten och sen kan du torka bort den olja som träet inte sugit åt sig på morgonen.

Försök håll din träskärbräda borta från fukt för den trivs bäst i torra miljöer.

Får du missfärgningar är salt ett alternativ du kan vända dig till för att försöka gnugga bort och citron är effektivt mot dofter som träet gärna suger åt sig av oavsett hur mycket du försöker undvika det.

FAQ – Vanliga frågor & svar

Vanligt ställda frågor och svar om skärbrädor.

 1. Hur vet man vilken skärbräda som är bäst?
 2. Ska man välja skärbräda i trä eller plast?
 3. Är det verkligen värt att köpa en dyrare skärbräda?
 4. Vilken olja ska man använda till skärbrädor i trä?
 5. Hur rengör man en skärbräda bäst?
 6. Vilken skärbräda är mest hygienisk?
 7. Vilken skärbräda presterar bäst i tester?

1. Hur vet man vilken skärbräda som är bäst?

Vilken skärbräda som är bäst beror mycket på vilket syfte du har med den och vilka aspekter du tycker är viktigast.

Det går att generalisera detta och utse de bästa skärbrädorna baserat på det, vilket vi också till stor del gjort i våra rekommendationer ovan.

Vilket material som är bäst i form av trä, plast eller t.o.m. sten avgörs av vad du tänkt använda skärbrädan till, vilken budget du har och om du prioriterar att skydda knivarna eller t.ex. minimera spridning av bakterier.

2. Ska man välja skärbräda i trä eller plast?

Båda alternativen fungerar och har sin för- respektive nackdelar.

De flesta kockar är dock överens om att en bra skärbräda i trä är det bästa alternativet. Det skyddar knivarna egg vilket gör att de håller sig vassa längre. Träet är lätt att diska av förhand och oljar man det regelbundet håller sig skärbrädan bra länge.

Har man sedan valt en skärbräda i massivt trä så kan den ofta slipas om väldigt många gånger och blir således en skärbräda som håller länge.

En skärbräda i plast har fördelen att de ofta är ganska billiga i inköp eller i alla fall billigare än en skärbräda i massiv trä. De går också oftast utmärkt att diska i diskmaskinen och får således klara pluspoäng där. De sliter dock mer på knivarna, håller inte länge och är betydligt tråkigare att använda som serveringsbricka.

3. Är det verkligen värt att köpa en dyrare skärbräda?

Att köpa en skärbräda i massiv ek, teak eller annat träslag kostar en rejäl slant. Den stora kostnaden ligger vid själva inköpet men fördelen att du istället kan använda den under längre tid än en billig skärbräda i plast.

Det finns dock olika dyra skärbrädor i massivt trä där skillnaderna är fabrik, tillverkning och träsort.

4. Vilken olja ska man använda till skärbrädor i trä?

Det finns oljor specifikt avsedda för att olja in skärbrädor i men det fungerar också väldigt bra att använda vanlig matolja också.

5. Hur rengör man en skärbräda bäst?

Om du har en skärbräda i plast som är billig så är det lättast att bara köra dem i diskmaskinen.

En skärbräda i trä mår inte bra av att diskas i maskin och man riskerar att träet sväller och spricker av diskmedlet i kombination med mycket vatten. Här är handdisk det bästa sättet och om det görs kort efter att skärbrädan använts är det lättare att få den ren.

Om skåror från knivarna i skärbrädan blir för djupa att det inte går att rengöra på ett bra sätt så är det dags att göra något åt det. För plast innebär det tyvärr att du får slänga den och köpa en ny medan du kan slipa till en skärbräda i trä och olja in så den blir som ny.

6. Vilken skärbräda är mest hygienisk?

Skärbrädor i sten/marmor är mest hygienska och den kan slipas till att bli väldigt jämna så inga matrester eller bakterier får fäste. Samtidigt är materialet hårt nog för att knivarna inte ska göra någon direkt skada på materialet.

Den klara nackdelen är däremot att att knivarna slits mycket snabbare.

7. Vilken skärbräda presterar bäst i tester?

Det finns inga stora bra tester utföra på skärbrädor i Sverige. Det tillkommer frekvent nya modeller medan andra försvinner också vilket gör det svårt att luta sig på något resultat som äldre än ett par år.

Vi har i vår granskning lutat oss till internationella tester för att se vilka material och designegenskaper som presterar bäst. Baserat på det och andra aspekter som du kan läsa mer om här nedan har vi valt ut de bästa skärbrädorna.

Så valde vi ut skärbräda bäst i test

För att välja ut de bästa skärbrädorna har vi tittat på flera aspekter för att kunna identifiera de skärbrädor som tillhör toppklassen i olika prissegment.

Oberoende tester

Att titta på oberoende tester för att se vilka skärbrädor som eventuellt fått utmärkelser som bäst i test är viktigt för oss. Vi ser gärna att där är flera tester som vi kan luta oss på och aggregera resultatet.

Tyvärr är utbudet av bra tester I Sverige få (läs obefintliga) och vi har fått vända oss till internationella källor för att tester som kan hjälpa oss i arbetet.

Recensioner & Omdömen

Konsumenters omdömen är något vi lägger stor vikt vid och kan både lyfta produkter eller helt eliminera dem från rekommendation trots att de presterat bra i tester.

Konsumenter har en bra förmåga att testa produkter över en längre tid och för skärbrädor är det viktiga signaler för att upptäcka om hållbarhet som användarvänlighet.

Expertrecensioner där en enskild produkt testas av en kock eller annat kunnigt folk är material vi gärna använder som komplement.

Specifikationer och tillverkning

För skärbrädor är val av material, utformning och tillverkning aspekter som vi också väger in i våra rekommendationer. Ett tåligt men inte för hårt träslag är bra för knivarna samtidigt som det ger lång hållbarhet.

Ergonomiska aspekter som handtag, vikt och andar funktioner tas också med i beaktningen för vad som är en bra skärbräda. Även om dessa funktioner inte på egen hand avgör bästa skärbrädan så har de en viss betydelse och kan vara avgörande skillnader om modeller presterar lika i övriga segment.

Pris

Priset är en viktig faktor när vi försöker utse de bästa skärbrädorna men även andra produkter.

Det finns alltid de konsumenter som bara vill ha något billigt och som fungerar. Här kan en billig skärbräda från IKEA, Jysk eller andra kedjor vara det bästa valet. Men vår utgångspunkt börjar inte där.

Vi försöker istället identifiera vilka skärbrädor som är bäst inom ett rimligt prisspann. Det avgörs baserat på de populäraste alternativen och vad man rationellt kan rättfärdiga mot andra köksredskap som t.ex. kockknivarna som ska användas tillsammans.

Därför är vårt mål att ha flera generella rekommendationer för bra produkter och även utse bästa budgetvalet. Den skärbräda som är bästa budgetvalet ska ge mycket för pengarna men kan fortfarande ligga en bit över de absolut billigaste alternativen i pris.

Källor och test

Sammanställning av tester och recensioner som ligger till grund för hur vi valde ut de bästa skärbrädorna.

 • Test av flera skärbrädor – 2013 – America’s Test Kitchen
  Youtube-kanalen America’s Test Kitchen har testat ett stort antal skärbrädor på den amerikanska marknaden för att se vilka modeller som presterar bäst i flera olika moment. Här tittat de på användarvänlighet, säkerhet och hållbarhet för knyta samman säcken och avse en vinnare. Bäst i test blev en skärbräda från Teakhouse som var tillverkad i teak. Modellen var lätt att hantera och klarade sig bäst i diskmaskinen. Enligt testarna var det materialet teak som naturligt var rikt på oljor och stötte bort fukt bättre så att den inte svällde upp och sprack.
 • Gammalt test av skärbrädor – 2004 – Smartson.se
  Ett mycket gammalt test från Smartson men som ändå innehåller väldigt bra information om vad man bör tänka på, vilka material som är bra och vad som skiljer dåliga mot bra skärbrädor. Även om de skärbrädor som fick bäst i test där inte är aktuella längre så är det ändå en läsvärd och informativ källa.
 • Konsumentomdömen – 2022
  Vi har använt oss av konsumentomdömen för hitta de bästa skärbrädorna i Sverige. I och med det saknas ett stort underlag av oberoende tester så läggs en större vikt på vilka omdömen och betyg konsumenter ger produkter. För att få ett pålitligt resultat samlar vi in omdömen från flera olika källor och det ställs krav på genomgående bra betyg. Vi granskar alltid dåliga recensioner och försöka hitta gemensamma nämnare för att på så sätt identifiera om produkter har problem. Oavsett om det finns oberoende tester att luta sig mot så är konsumenters omdöme alltid något vi viktar in då de hittar kvalitetsbrister och andra felaktigheter som uppstår över tid.
 • Prisjakt / Pricerunner – 2022
  Prisjakt och Pricerunner är båda ledande tjänster för prisjämförelser i Sverige. De bidrar i vårt arbete till att identifiera prisnivåer på skärbrädorna och ger snabb uppfattning om produkterna säljs i stor skala eller har utgått. Priset är även något vi kan identifiera lättare för att ta med i bedömningen.

Annonser i innehållet

Testat.nu har integrerat annonser i form av affiliatelänkar till återförsäljare, vilka genererar provision till oss vid köp. Det bör noteras att flertalet butiker som inkluderas i vår prisjämförelse är annonslänkar som ger oss provision för när du eller andra besökare väljer att klicka på dem och genomföra ett köp.

Vi vill vara transparenta med vad som är annonser och samtidigt poängtera att det inte påverkar priset för dig som konsument hos butiken.

Du kan läsa mer om vår prisjämförelse och hur detta påverkar vårt arbete i FAQ.

Stäng