Bästa Lökhackare

Bästa Lökhackare

Trött på att hacka lök med en vanlig kökskniv och önskar att det fanns något lättare och bättre alternativ? I så fall är en lökhackare något som kanske kan rädda dig.

Vi har tagit en titt på de lökhackare som finns på marknaden för att utse vilken som är bäst i test och som på lättast och smidigast sätt tillåter dig att hacka lök.

Eftersom lök används i både sallader och många maträtter är det många som lägger tid på att hacka det förhand. Men att satsa på en bra lökhackare är ett smidigt sätt att spara tid och energi när du förbereder ingredienserna i matlagningen.

Alligator Rostfri – Bäst i Test

Alligator Rostfri
 • 4.5 av 5 i snittbetyg av 100 testare hos Amazon
 • Toppbetyg lämnat av många konsumenter
 • Bästa lökhackaren med hög kvalitet
 • Tre utbytbara skär för olika storlekar
 • Enkel att rengöra och använda
 • Uppsamlingsbehållare för det som hackas

Priser för Alligator Rostfri

1 004 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 90 dagar
1 004 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar
1 004 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
1 495 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Produktbeskrivning

Den svensktillverkade lökhackaren från Alligator i rostfritt stål är utan tvekan de bästa modellen du kan investera i om du vill hacka lök och andra råvaror snabbt och enkelt.

Den är tillverkad med hög kvalitet, går att diska i diskmaskin och kommer påskynda hackandet i köket oavsett om det är till en sallad eller till annan matlagning. Att den är lätt att rengöra är kritisk för att arbetet ska vara smidigt och vara värt investeringen.

Att lökhackaren är tillverkad i rostfritt stål gör att den håller en betydligt högre byggkvalitet än de i plast. Samtidigt får du med tre utbytbara skär som lämpar sig för olika typer av av råvaror och mat. Ett av skären passar perfekt för gul- och rödlök medan den mindre kan passa riktigt bra till vitlök. Den tredje modeller lämnar större bitar och kan vara perfekt för att tillverka potatisstrimlor, hacka gurka eller liknande.

Möjligheten att finhacka vitlök är riktigt praktiskt för dig som gillar att ha vitlöksbitar som behåller sin smakrika vätska framför att de ska pressas ut i en vanligt vitlökspress.

Alligator kommer med en smart uppsamlingsbehållare som gör att allt du hackar hamnar på ett ställe och snabbt förflyttas till andra behållare om så önskas. Enkelheten med att byta skär bidrar både till att den är enkel att använda och rengöra.

Tittar vi på de konsumenter som testat lökhackaren från Alligator inser man snabbt att detta är den modell som fått absolut bäst betyg. Oavsett om man vänder sig till omdömen eller videorecensioner stärks bilden av att den rostfria lökhackaren från Alligator förtjänar en titel som bäst i test.

Philips OnionChef – Elektrisk lökhackare

Philips OnionChef
 • Elektrisk lökhackare & minihackare
 • Mycket bra betyg av konsumenter som testat
 • Smart konstruktion för att hacka lök
 • Rostfria knivblad
 • Kan användas för att hacka mer än bara lök

Priser för Philips OnionChef

634 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Produktbeskrivning

En populär lökhackare är Philips OnionChef som är en elektrisk lökhackare som också gör det enkelt att hacka lök snabbt och enkelt.

Philips OnionChef hackar dock inte lök med samma precision som en manuell lökhackare där de flesta bitar blir lika stora. Detta är istället som en mixer i två sektioner där lökbitarna trillar in i nästa behållare när de blivit små nog för att trilla igenom hålen. Denna teknik gör att när bitarna är tillräckligt små trillar de ner i uppsamlaren istället för att fortsätta att hackas som i en vanlig mixer.

Resultatet är överlag väldigt bra och det är väldigt enkelt att rengöra hackaren efter att du är klar. Vi är dock tveksamma till om en elektrisk lökhackare är nödvändigt och det kanske är bättre att satsa på den bästa manuella minihackaren istället då där finns flera storlekar att välja på och är enkel att använda utan behov av ström.

Philips OnionChef har också fått ett väldigt bra betyg av de konsumenter som testat den. Med över 100 omdömen lämnade har modellen samlat på sig ett snittbetyg på 4,1 av 5 möjliga. Detta är utan tvekan en av de bästa elektriska lökhackarna och minihackarna som du kan hitta.

Priset är inte extremt högt heller och är faktiskt billigare än de bästa manuella lökhackarna. Men trots detta tror vi ändå att en manuell lökhackare med olika skär kan vara både enklare att använda och diska.

Alligator Standard – Bästa budgetval

Alligator Standard
 • Bra lökhackare till lågt pris
 • Två skär i olika storlekar
 • Enkel att använda med uppsamlingsbehållare
 • Lätt att rengöra

Priser för Alligator Standard

329 krTill Butik
 • Gratis frakt över 399 kr
 • Öppet köp i 30 dagar

Produktbeskrivning

Alligator Standard är den enklare standardmodellen av lökhackare från tillverkaren Alligator.

Modellen är ett bra budgetval för dig som inte vill lägga för mycket pengar på en lökhackare. Men det bör poängteras att byggkvaliteten inte är lika bra som den dyrare lökhackaren från Alligator och där finns även andra brister.

Uppsamlingsbehållaren tar hand om den hackade löken och överlag är det en enkel lökhackare att använda. Det följer totalt med två skär i olika storlekar men ger alltså inte samma flexibilitet som den dyrare modellen som tillverkats i rostfritt stål.

Att modellen är tillverkad i plast behöver inte vara något problem, även om det inte ger samma kvalitetskänsla som om den skulle varit tillverkad i aluminium eller rostfritt stål. Däremot är betyget inte lika bra som den dyrare lökhackaren från Alligator och därför blir detta endast det bästa budgetvalet.

Zyliss Mini Hacka ZICK-ZICK – Alternativ minihackare

Zyliss ZICK-ZICK
 • Unik design och teknik
 • Lätt att hacka tills man är nöjd
 • Enkel rengöring
 • Uppsamlingsbehållare

Priser för Zyliss ZICK-ZICK

Priser för produkten saknas

Produktbeskrivning

Minihackaren Zick-zick från Zyliss är en populär minihackare och lökhackare som fått ett godkänt betyg av användare som testat den.

Tekniken i denna minihackare skiljer sig avsevärt från de vanliga lökhackarna ovan. I praktiken är detta snarare en minihackare som har möjlighet att användas till mer än bara att hacka lök. Och andra sidan är det nog svårt att få samma resultat.

Du hackar enkelt de råvarorna du vill genom att placera dem i behållaren och trycka ner skären med hela handen. Varje gång du gör detta roterar skären lite för att du ska kunna skära till och hacka allting.

Ju fler gånger du gör det, desto mer hackat blir råvarorna. För att hacka lök krävs inte så många upprepningar, men du kan även använda den för att hacka nötter och annat. Då kan det krävas fler upprepningar beroende på hur väl du vill hacka det.

En risk som finns med modellen är att det blir ojämnt hackat. För nötter kan det säkerligen innebär att det finns både väldigt små bitar som nästan är pulver och även större bitar.

Rengöringen är väldigt enkelt och minihackaren går att plocka isär och rengöra under rinnande vatten. Betygen från konsumenter som testat minihackaren är helt klart blandade. Det är inte en lökhackare vi skulle märka som bäst i test, men det kan vara ett bra alternativ i vissa situationer.

Så valde vi ut bästa lökhackaren

Det verkar inte finnas några svenska tester på lökhackare där man kan få en uppfattning om vilka modeller som är bäst. Det finns helt enkelt inga utmärkelse för lökhackare som fått ”bäst i test” vilket gjort att det svårare att välja ut de bästa produkterna.

En fördel har dock varit den stora mängden information från konsumenter som vittnar om både bra och dåliga lökhackare på marknaden. En del modeller har överlag fått väldigt bra betyg från konsumenter som testat, vilket blivit den faktor som vägt tyngst för att utse den bästa lökhackaren.

Med hjälp av konsumenternas egna omdömen och betyg har vi kunnat ta fram förslag på de bästa lökhackarna och minihackarna som du kan köpa.

Källor & Test

Källor och test som ligger till grund för valet av de bästa lökhackarna.

 • Amazon – 2019
  Amazon som är en av världens största e-handelsplattformar kan bistå med ett bra underlag av kundrecension och betyg utförda av konsumenter som faktiskt testat produkten. Det stora underlaget av omdömen gör att det blir lättare att bekräfta vilka lökhackare som faktiskt är bäst.
 • Prisjakt – 2019
  Prisjakt har varit en del i vårt arbete för att hitta butiker och vilka lökhackare samt minihackare som säljs. Normalt sätt kan Prisjakt även bistå med användarrecensioner och annan information som kan hjälpa oss att lista de bästa produkterna. För lökhackare finns det däremot ingen bra information.