Trappmaskin Bäst i Test

Bästa Trappmaskin

Vi har tittat närmare på de bästa trappmaskinerna för 2023.

Trappmaskiner är ett populärt träningsredskap för att bygga stark muskulatur för lår och säte samtidigt som du kan uppnå konditionsträning.

Det finns allt ifrån väldigt små och enkla trappmaskiner till klart större alternativ som kan aktivera bål och armar för helkroppsträning. Vi har täckt båda alternativen i vår granskning av de bästa modellerna då de riktar sig till olika personer.

Här nedanför kan du se vilka modeller som presterat bäst i vår granskning.

Bowflex Max Trainer M3i – Bästa valet

Bowflex Max Trainer M3i
 • Bästa Valet 2023
 • Bra betyg i recensioner & test
 • Bra trappmaskin för helkroppsträning
 • Display visar tydligt fler mätvärden
 • Ställbart motstånd i 8 steg på handtaget
 • Pulsmätning genom pulsband ingår

Priser för Bowflex Max Trainer M3i

13 884 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
19 999 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar
22 990 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
22 999 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Bowflex Max Trainer M3i är den bästa trappmaskinen 2023 efter vår stora granskning av utbudet på svenska marknaden.

Trappmaskinen kombinerar bra funktionalitet, genomtänkt design och goda träningsmöjligheter för stora delar av kroppen till ett rimligt pris. Dessutom följer det med en svensk manual som underlättar installation, underhåll och förståelse för träningsmaskinen.

Bowflex Max Trainer M3i har en en display som tydligt visar hastighet, tid, kaloriförbrukning och puls. Pulsen mäts med hjälp av det medföljande pulsbältet vilket gör att du inte blir låst till att hålla händerna på ett visst ställe.

Trappmaskinen använder sig av magnetmotstånd och du kan välja mellan 8 olika nivåer av motstånd för din träning. Det är tillräckligt för att få en bra utväxling av olika nivåer men samtidigt inte så bra som premiumalternativen där du kan finjustera motståndet i fler steg.

Handtagen ger dig flera grepp och kan användas för att arbeta med överkroppen. Du aktiverar då armar och bål för en bra helkroppsträning som snabbt får upp pulsen om du vill.

Andra funktioner som uppskattas är en bra hållare för surfplatta för underhållning medan du tränar.

Trappmaskinen Bowflex Max Trainer M3i har även presterat bra i recensioner och är på pappret en av de bästa alternativen för dig som önskar ett riktigt bra val. Kombinationen bra betyg, genomtänkta funktioner och en rimlig prisnivå gör att den vinner vår utmärkelse ”Bästa Valet”.

InSportLine Holister – Bra trappmaskin

InSportLine Holister
 • Bra Produkt 2023
 • Professionell trappmaskin för hemmet
 • Ställbart motstånd i 16 lägen
 • Tydlig display visar mycket träningsdata
 • Flera bra grepp för överkroppsträning
 • Hållare för smartphone & vattenflaska

Priser för InSportLine Holister

20 989 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

InSportLine Holister är en större trappmaskin med professionell design som påminner om modellerna du ofta ser på gym.

Trappmaskinen är utrustade med handtag som du kan greppa på flera olika sätt. Tillsammans med pedalerna kan du aktivera stora delar av kroppen och låta din core (bål) samt armar arbeta också.

Motståndet i maskinen är magnetiskt och kan elektroniskt justeras genom displayen och kontrollpanelen så du får önskat motstånd för den träning du tänkt dig. Motståndet justeras mellan totalt 16 nivåer vilket är väldigt bra jämfört med enklare trappmaskiner som kan sakna detta.

Förutom möjligheten att manuellt ställa in önskat motstånd så finns det även 9 olika träningsprogram förprogrammerade som du kan aktivera – perfekt för att hålla en variation i träningen.

Det finns inbyggd pulsmätning som dock är kopplade till de statiska handtagen och kan därför inte avläsas om du använder de rörliga handtagen för att träna överkroppen. Det ska förvisso gå att ansluta trådlös pulsmätning också men det är ändå en liten nackdel om vi ska anmärka på något i designvalet.

Andra små men viktiga funktioner är hållare för mobiltelefon strax ovanför displayen. På så sätt kan du enkelt ha tillgång till att justera appar och musik på din smartphone.

InSportLine Holister är en lite dyrare trappmaskin men ger samtidigt ett helt annat träningsupplägg än enkla trappmaskiner. Vi ser den som ett väldigt bra val för dig som investera i en bra träningsmaskin för helkroppsträning med extra fokus på säte och lår.

Abilica MiniStep 2.0 – Liten trappmaskin

Abilica MiniStep 2.0
 • Bra Produkt 2023
 • Mycket bra betyg av de som testat
 • Liten och smidig trappmaskin för hemmet
 • Ställbar steghöjd efter användare
 • Liten display med träningsinformation

Priser för Abilica MiniStep 2.0

994 krTill Butik
 • Gratis frakt över 1000 kr
 • Öppet köp i 14 dagar
1 199 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
1 299 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
1 299 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Abilica MiniStep 2.0 är en liten manuell trappmaskin som kan vara ett effektivt träningsredskap för dig som antingen letar efter en billig eller smidig lösning.

Trappmaskinen har en ställbar höjd på stegen men kan inte justera något motstånd. På displayen som visas nedtill kan du se antal steg, tid och kaloriförbrukning för att hålla koll på att du uppnår dina mål.

Den väger endast 9 kg och är enkel att stoppa undan jämfört större trappmaskiner. Den ersätter dock inte en större trappmaskin utan fungerar bäst som lite lättare träning framför t.ex. TV:n.

Abilica MiniStep 2.0 är designad för att klara av kroppsvikter upp till 100 kg, vilket får anses vara helt okej i sitt storlekssegment.

Bland de som köpt och testat maskinen har den fått ett bra helhetsbetyg även om några få användare beskrivit att den gått sönder tidigt. Däremot rapporterar återförsäljare att väldigt få produkter reklameras vilket tyder på en bra kvalitet överlag. Dessutom har du en bra garantitid som skyddar dig.

Bland de billigaste trappmaskinerna så är Abilica MiniStep 2.0 inget dumt val alls. Faktum är att det många sätt blir det bästa budgetvalet men dess storlek och syfte gör att vi nöjer oss med att ge den utmärkelsen ”bra produkt” som ett litet och smidigt alternativ.

FAQ – Vanliga frågor & svar

Gällande trappmaskiner återkommer vissa frågor regelbundet. Vi har samlat några av de mest ställda frågorna med svar om trappmaskin bäst i test och närliggande ämnen.

 1. Vad är en trappmaskin och hur används den?
 2. Vilka muskler tränas med trappmaskin?
 3. Vad kostar en bra trappmaskin?
 4. Vilken trappmaskin är bäst i test?
 5. Hur kan man använda en trappmaskin för viktminskning?
 6. Hur mycket kalorier bränner man genom att träna på en trappmaskin?
 7. Vad skiljer trappmaskin och crosstrainer?

1. Vad är en trappmaskin och hur används den?

En trappmaskin är ett träningsredskap som simulerar trappgång och används för konditionsträning, styrketräning och för att bränna fett.

Det är en bra träning för framförallt benen och rumpan. För att använda en trappmaskin, ställ dig på maskinen och börja trappa uppåt med fötterna, som om du går uppför en trappa.

Det finns olika typer av trappmaskiner, inklusive manuella och elektriska, med olika motståndsnivåer och program. De enklaste modellerna har fjädrar som motstånd medan de lite dyrare maskinerna erbjuder ett bekvämt luftmotstånd och ger dig ofta även handtag, display och andra funktioner.

Det finns även trappmaskiner som har ett slät band och påminner om ett vanligt löpband fast är designat för att användas i extrem lutning. De utmanar fotleden mer och påminner mer om hur fötter och ben utsätts för lutning om du t.ex. ska fjällvandra.

2. Vilka muskler tränas med trappmaskin?

Trappmaskinen tränar främst ben- och rumpmuskler som quadriceps, hamstrings, gluteus och vadmusklerna. Rörelsen ger dig även träning för höfterna och fötterna som stimuleras.

Med hjälp av handtag som rör sig kan vissa trappmaskiner bli väldigt lika en crosstrainer i sin design. Du kan alltså få en bra helkroppsträning där du aktiverar din core och armar med.

3. Vad kostar en bra trappmaskin?

Priset på en bra trappmaskin varierar beroende på märke, funktioner och kvalitet. En bra manuell trappmaskin kan kosta mellan 1500-3000 kr men de är väldigt enkla i sin design och ger inte i närheten av samma funktioner som trappmaskiner på gym.

Går du upp i prisklass så finns det påkostade trappmaskiner med t.ex. luftmotstånd, handtag, display och olika motståndsnivåer som är mer kompletta träningsmaskiner. Dessa kostar dock mer och du bör räkna med ca 10 000 kronor eller mer.

Det finns även lyxiga trappmaskiner som kostar upp mot 100 000 kr och även mer. Dessa maskiner är större trappmaskiner och möjligtvis ett lämpligt alternativ för ett gym att investera i.

4. Vilken trappmaskin är bäst i test?

Det finns många bra trappmaskiner på marknaden med olika funktioner och priser. Vilken som är den bästa trappmaskinen beror på dina behov och budget.

Här ovan i artikeln tar vi en närmare titt på de bästa trappmaskinerna för den svenska marknaden och lyfter fram flera modeller i olika prisgrupper.

5. Hur kan man använda en trappmaskin för viktminskning?

Att använda en trappmaskin för viktminskning kräver regelbunden användning och förslagsvis en lättare till medelsvårt motstånd där du orkar vara aktiv över en längre tid.

Viktminskning är något som avgörs av ditt energiintag är mindre än energin du använder vilket tvingar kroppen att använda utsöndra energi från fettdepåer. Därför är kosten även A och O för en lyckad viktminskning.

Om du tränar med högt motstånd på trappmaskinen orkar du inte lika länge och du ”bränner” färre kalorier. Däremot kan det vara bra med varierad träning då det även ger bättre styrketräning för benen.

6. Hur mycket kalorier bränner man genom att träna på en trappmaskin?

Kaloriförbränningen varierar beroende på din vikt, intensitet och tid. En person som väger 70 kg kan bränna ungefär 400-500 kcal per timme genom att träna på en trappmaskin med ett bra motstånd och högt tempo. Men det är viktigt att komma ihåg att förbränningen kan variera mycket.

7. Vad skiljer trappmaskin och crosstrainer?

Skillnaden mellan trappmaskin och crosstrainer ligger i rörelsen för benen.

En trappmaskin har en mycket mer vertikal rörelse jämfört med crosstrainern som förvisso rör sig lite vertikalt men framförallt horisontalt. Skillnaden påverkar vilka muskler som främst belastas och en trappmaskin kan lättare uppfattas som jobbigare då du jobbar mer mot gravitationen.

Det finns också små trappmaskiner utan handtag som skiljer sig radikalt från crosstrainers.

Så valde vi ut bästa trappmaskinen

Utbudet av trappmaskiner är få vilket gör det lättare att hitta de bästa träningsmaskinerna i detta segment.

För att välja ut de bästa trappmaskinerna har vi först identifierat att det finns två olika typer av maskiner, manuella och elektriska. De ger väldigt olika upplevelser och konkurrerar i olika prisklasser.

Inom varje segment har vi försökt sammanställa omdömen och recensioner som styrker att maskinerna är bra. Vi har också granskat specifikationer, designval, garantier och andra faktorer som påverkar vilken trappmaskin som är bäst.

Även om underlaget är tunt har vi lyckats hitta ett antal modeller som sticker ut som prisvärda inom sina segment, samt alternativ för dig som vill köpa en lyxigare trappmaskin.

Källor & Test

Sammanställning av tester, recensioner och andra källor som vi använt oss av för att hitta trappmaskin bäst i test.

 • Recensioner & Tester – 2023
  Vi har sammanställt recensioner, omdömen och tester av trappmaskiner för att få en bättre förståelse för vilka modeller som är bäst. Vi försöker sammanställa resultat från flera olika källor och aggregera kundomdömen från så väl svenska som internationella butiker.
 • Produktinformation – 2023 – Prisjakt, Tillverkar m.fl.
  För att samla in rätt information om produkterna har vi sammanställt data från Prisjakt, e-butiker och tillverkarna själva. Rätt information är väsentligt för att göra rätt bedömning över produkterna.

Annonser i innehållet

Testat.nu har integrerat annonser i form av affiliatelänkar till återförsäljare, vilka genererar provision till oss vid köp. Det bör noteras att flertalet butiker som inkluderas i vår prisjämförelse är annonslänkar som ger oss provision för när du eller andra besökare väljer att klicka på dem och genomföra ett köp.

Vi vill vara transparenta med vad som är annonser och samtidigt poängtera att det inte påverkar priset för dig som konsument hos butiken.

Du kan läsa mer om vår prisjämförelse och hur detta påverkar vårt arbete i FAQ.

Stäng