Gåband Bäst i Test

Bästa Gåband

Gåband påminner mycket om löpband men är mindre och mer slimmade då de endast är avsedda för gång. Vi har tittat närmare på vilka modeller som är bäst i test 2023.

En stor fördel med bra gåband är deras smidighet och mindre format. Dels kan de ofta fällas ihop, flyttas och gömmas på ett bättre sätt. Flera modeller kan även placeras så de kan utnyttjas när du t.ex. står vid ett skrivbord.

Här nedanför kan du läsa mer om de bästa gåbanden som fått högst betyg i tester.

Gymstick WalkingPad – Bästa Valet

Gymstick WalkingPad
 • Bästa Valet 2023
 • Bra betyg från konsumenter som testat
 • Hastighet upp till 6 km/h
 • Smart läge styr hastighet efter din takt
 • Styr med fjärrkontroll eller smartphone
 • Hopfällbart för smidig förvaring

Priser för Gymstick WalkingPad

5 685 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
9 999 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Gymstick WalkingPad är det bästa gåbandet 2023 och ett perfekt val för dig som vill kunna promenera hemmavid.

Gåbandet är hopfällbart och kan vikas på mitten för mycket smidig förvaring. Skjut in det under soffan eller sängen när det inte används.

Promenadbandet är även byggt för att kunna användas på kontor medan du jobbar. Däremot är ljudnivån lite för hög för att det ska vara ett optimalt band om du delar kontor eller tänkt använda det under möten.

Gymstick WalkingPad - gåband på kontoretÄven på kontoret kan löpbandet enkelt vikas ihop och skjutas in under skrivbordet. Har du en kontorsstol med breda ben kan du möjligtvis få problem här men det gäller inte bara Gymstick WalkingPad utan alla gåband.

Hastigheten på gåbandet går att ställa mellan 0,5 – 6 km/h vilket ger en god variation från väldigt långsam gång till rask powerwalk. Med en motorkraft på 1hk bör det räcka bra för gång i normala tempon.

En smart funktion med Gymstick WalkingPad är läget ”adaptive speed control” som låter bandet styra hastigheten baserat på din gångtakt. Det kan krävas lite vana för att få det att fungera bra men det är ett smidigt läge för dig som vill enkelt variera hastigheten.

Gåbandet levereras med en fjärrkontroll så du kan styra bandet smidigt. Dessutom går det att ansluta din smartphone (Android & iOS) för att styra bandet med den.

Gymstick WalkingPad var det gåband som kombinerade smarta funktioner, smidig design och bra kundomdömen på bästa sätt i vår granskning. Således vinner gåbandet utmärkelsen ”Bästa Valet”.

Titan Life Treadmill Office 2 – Bästa budgetval

Titan Life Treadmill Office 2
 • Bästa Budgetval 2023
 • Billigt gåband med hygglig prestanda
 • Bra prestanda och motorkapacitet
 • Styr hastigheten med fjärrkontroll
 • Hastighet upp till 6km/h

Priser för Titan Life Treadmill Office 2

4 240 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Titan Life Treadmill Office 2 är ett relativt billigt gåband med en hygglig kapacitet med en motor på 1 hk.

Motorkapaciteten ger en möjlig hastighet mellan 0,8 – 6 km/h vilket borde räcka bra oavsett om du vill gå lugnt eller hålla en mer rask takt.

Titan Life Treadmill Office 2 - displayPrecis som med andra gåband som inte har en fast panel med display och knappar så kan du styra hastigheten genom en fjärrkontroll. Du ser displayen nedtill som visar tid, distans, hastighet och kcal.

Med en maximal användarvikt på 100 kg är Titan Life Treadmill Office 2 inte det gångband som erbjuder bäst stöd på den fronten. Däremot är gångband klart sämre än större löpband som klarar klart tyngre personer.

Titan Life Treadmill Office 2 är i sin enkelhet är mycket prisvärt gåband för dig som väger under 100 kg, gärna en bit under för att motorn inte ska slita lika mycket.

Kombinationen av relativt bra funktioner, godkänd motorstyrka och bra omdömen så vinner gåbandet utmärkelsen ”Bästa Budgetval”.

Master Fitness Walking Pad W15 – Prisvärt gåband

Master Fitness Walking Pad W15
 • Bra Produkt 2023
 • Prisvärt gåband för enklare användning
 • Hygglig storlek på bandet för enkel gång
 • Display visar tid, hastighet m.m.
 • Justera hastighet med fjärrkontroll
 • Fällbart räcke

Priser för Master Fitness Walking Pad W15

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Master Fitness Walking Pad W15 är ett prisvärt promenadband från den svenska tillverkaren som gjort sig kända för väldigt prisvärda löpband.

Gåbandet har en slimmad design med räcke som kan vikas ner om du vill kunna placera bandet under t.ex. skrivbordet. Displayen är åtkomlig oavsett om du har räcket nedfällt eller uppfällt så du enkelt kan utläsa din hastighet, distans, kaloriförbrukning och tid som du gått.

Bandets yta har en längd på 115 cm och en bredd på 40 cm. Det är tillräckligt bra för att kunna gå avslappnat men samtidigt inte extremt för att göra det svårt att förvara. Till skillnad från vissa andra gåband kan det inte fällas ihop på mitten vilket gör det lite mer otympligt att hantera och förvara.

Motorkraften på Master Fitness Walking Pad W15 är 0,75 hk och är i lägsta laget för att kunna driva gåbandet på ett bra sätt om du väger lite mer. Även om den maximala användarvikten är 100 kg så ställer vi oss tveksamma till om det verkligen fungerar optimalt om du väger nära det.

Hastigheten är ställbar mellan 1- 10 km/h vilket motsvarar ett maxtempo på 6 minuter per kilometer. Det är tillräckligt bra för att jogga men vi tror inte motorn kommer orka hantera löpsteg som ställer större krav på kraften i motorn.

Med en total vikt på 33 kg kan de flesta flytta gåbandet utan problem. Längden på 144 cm gör också att den i många fall får plats under soffan eller sängen. Det gör den godkänd för smidig förvaring men utmärker sig inte nämnvärt från andra gåband.

Totalt sätt är dock Master Fitness Walking Pad W15 ett billig gåband som fått okej betyg vilket gör den till ett möjligt prisvärt alternativ att överväga.

Xiaomi Kingsmith WalkingPad R2 – Mycket bra val

Xiaomi Kingsmith WalkingPad R2
 • Bra Produkt 2023
 • Bra betyg av de som testat
 • Hopfällbart och smidig design
 • Bra hastighetslägen för gång och arbete
 • Display visar tid, hastighet, steg, kalorier m.m.
 • Bra topphastighet på 10km/h

Priser för Xiaomi Kingsmith WalkingPad R2

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Kingsmith WalkingPad R2 är ett intressant promenadband som erbjuder många funktioner i ett smidigt format.

Bland de som köpt och testat gåband så har flera av Kingsmiths produkter fått väldigt bra betyg. Med en relativt stark motor, goda inställningar för hastighet och hopfällbar design placerar de sig snabbt som ett intressant alternativ.

Gåbandet kan dels vikas på mitten för att kraftigt minska längden på bandet. Det är smidigt om du tillfälligt vill gömma det under skrivbordet när det inte används. Räcket kan fällas ner och dras ihop oavsett om du vikt bandet på mitten eller ej. Det gör att Kingsmith WalkingPad R2 har en av de bästa lösningarna för detta av alla gåbandet vi tittat på.

Gåbandets hastighet kan justeras i flera steg mellan 0,5-10 km/h. Det är alltså ett väldigt kompetent band sett till hastigheterna. Du kan välja mellan manuellt läge eller automatiskt läge där sensorer i gåbandet anpassar hastigheten efter din takt. Det gör att du snabbt kan justera hastigheten själv utan knapptryckningar.

Att snabbt kunna justera hastigheten är en fördel vid varierade arbetsuppgifter där vissa delar kan kräva långsammare hastighet för bättre precision.

I jämförelse med den äldre R1 har många små förbättringar gjorts i R2:an. Det rör sig om allt från bättre hantering av reglage och spännen för räcket. Även mobilhållaren har uppgraderats till ett bättre hyllplan som kan fällas ut. Det blir mer praktiskt för en träningssession av powerwalk eller lättare jogg.

Kingsmith WalkingPad R2 marknadsförs som ett gåband som du även kan springa på. Maxhastigheten på 10 km/h antyder på att det går men vi vill varna för att känslan antagligen inte kommer i närheten av bra löpband då det är påfrestande för motorn och kräver generellt dyrare lösningar. Även bandets storlek på 120 × 43,9 cm må vara bra för att gå men inte lika optimalt för löpning.

Hastigheten och lägesinställning kan justeras genom fjärrkontroll eller genom app tillgänglig för iOS och Android. Något vi sett flera smarta promenadband erbjuda.

Mycket pekar på att Kingsmith WalkingPad R2 är ett väldigt bra gåband för dig som vill satsa på en produkt med många funktioner och tänkt använda det frekvent. Den smidiga formfaktorn vid förvaring, smarta funktioner och bra betyg i tester gör den till ett mycket bra alternativ.

Löpband kan vara ett alternativ

Generellt sett är löpband ett dåligt alteternativ som gåband. Det är inte för att du inte kan gå på ett löpband utan för att de är klart större, svårare att flytta och går inte att placera på samma sätt som ett smidigt gåband.

Om du däremot föreställt dig ett löpband som du tänkt använda för att gå på så kan det dock vara ett bra val. Det finns billigare löpband som fungerar extremt bra som gåband sett till motorkraft och det bredare bandet.

Har du tänkt placera gåbandet i en träningslokal, förråd eller garage och har plats till en större modell så kan det vara aktuellt.

Master Fitness T20 – Löpband som gåband

Master Fitness T20
 • Bra Produkt 2023
 • Mycket bra betyg från konsumenter
 • Prisvärt löpband i budgetklassen
 • Starkare motor än vanliga gåband
 • Klarar joggning och löpning bättre
 • Större bandyta än vanliga gåband

Priser för Master Fitness T20

9 590 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
10 890 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Löpbandet Master Fitness T20 är ett exempel som fungerar väldigt bra som gåband och som även går att jogga på.

Modellen är billigare än de bästa löpbanden men har mer än tillräcklig kapacitet för att användas för att gå på. Fördelarna och nackdelarna på samma gång är att löpbandet är större än vanliga gåband med starkare motor och bredare band vilket ökar komforten vid användning.

Nackdelen blir att det är svårare att flytta och panelen och handtagen gör att det inte går att placera under ett skrivbord, något som går med smidiga gåband.

Som renodlat löpband har Master Fitness T20 beskrivits som bästa budgetval men vi anser dock att det är felaktigt. Kapaciteten i Master Fitness T20 är för låg för att det ska vara ett riktigt bra löpband även i de lägre prissegmenten. Motorkraften på 2 hk är i lägsta laget för bra känsla när man springer och maxhastigheten på 16 km/h är inte tillräckligt för bra löpare.

Så väljer du bästa gåbandet

Gåbandet är på många sätt lik löpbandet fast det ställs andra krav på gåbandet. Här nedanför kan du läsa mer om vad du bör tänka på för att du ska bli nöjd med ditt gåband.

Motorkraft

Motorkraften är inte lika viktig på ett gåband som löpband men det är fortfarande inte oviktigt.

En svag motor gör att bandet reagerar på fotstegen och rytmen blir dålig. För löpband rekommenderas en motor på 3hk och du kommer klara dig på mindre i ett gåband.

En motorkraft på ca 1 hk räcker i de flesta fall utmärkt om du bara ska gå på bandet. En svagare motor riskerar att dras med problem och ökar belastningen.

Design & Storlek

Gåband som ska kunna placeras under skrivbord kräver en annan design än löpband som kan ha en mer robust ram och kontrollpanel.

Samtidigt ger det gåbanden chansen till en mindre design som gör de lättare att förvara.

Bredden och längden på bandet behöver inte vara lika långt på ett gåband då du inte springer. Vill du däremot kunna jogga på bandet som variation ställs högre krav.

Hastighet

Den maximala hastigheten skiljer sig mellan olika gåband.

Det finns flera modeller som har ett tak på 6 km/h vilket motsvarar ett tempo på 10 minuter per kilometer. Det kan göra det svårt att använda bandet för snabbare gång.

Andra gåband har en maxhastighet på 10 km/h med ett tempo på 6 minuter per kilometer. Det är snabbt nog joggning och lättare löpning. Det är däremot inte säkert motorkraften orkar med kraften från löpningen.

Se till att välja ett gåband som täcker dina behov. Generellt sett skulle vi säga att ett gåband som ska utnämnas till bäst i test bör ha en maxhastighet på 8-10 km/h.

Maximal användarvikt

Den maximala användarvikten som specificeras på gåbanden ger en indikation om vad de fysiskt klarar av. I tester har det dock visat sig att det är bra om där är marginaler för att upplevelsen ska bli bra.

Ljudnivå

Gåbandets ljudnivå är av betydelse om du vill använda det framför TV:n, i ett kontor tillsammans med andra eller där en högre ljudnivå kan störa.

Bland de som testat gåband är det ingen som beskriver gåbanden som helt tysta och det är nog något du bör vara medveten om. Delar du kontor med någon kan det vara en störande faktor.

Om du använder gåbandet hemma kan du isolera bort ljud med bra hörlurar eller höja volymen på TV:n. Ljudnivån är sällan extrem men fortfarande tillräckligt för att störa ett tyst kontorslandskap.

Hopfällbar & Flyttbar

Gåbanden har potentialen att vara mycket mer flexibla än bra löpband. Mindre krav på motor och bandets yta gör att designen kan vara mer slimmad.

Detta märks där flera modeller är hopvikbara på olika sätt och kan förvaras under skrivbord, säng eller på andra platser.

Även vikten är klart lägre än löpband så de kan även bäras och lättare flyttas mellan rum. Det gör att du även kan förvara vissa modeller i ett annat rum än där du tänkt använda det.

Skyddsmatta

Precis som med löpband skapas vibrationer när gåbandet används och du bör använda dig av en skyddsmatta för att skydda golvet.

Skyddsmattan behöver inte vara lika tjock som för löpband så du kan klara dig bra med billigare alternativ.

Om du inte använder skyddsmatta riskerar du slitage på golvet även om gåbandet har skyddstassar.

FAQ – Vanliga frågor & svar

Vanligt ställda frågor med svar om bästa gåband och hur det fungerar.

 1. Vilket är det bästa gåbandet?
 2. Vad skiljer löpband mot gåband?
 3. Kan man fälla ihop gåband?
 4. Kan man springa på gåband?
 5. Finns det gåband utan motor?
 6. Kan man använda gåband medan man jobbar?
 7. Vilken är maxvikt för gåband?

1. Vilket är det bästa gåbandet?

Det bästa gåbandet är Gymstick WalkingPad som fick högst betyg efter vår granskning.

Gåbandet är kompakt och smidigt vilket gör att det kan användas medan du står vid skrivbordet och arbetar. Det kan också vikas ihop för lättare förvaring och platsbesparing.

Det lever upp till de krav som ställs på ett bra gåband i form av flexibilitet och hastigheter.

2. Vad skiljer löpband mot gåband?

Det är stora skillnader mellan löpband och gåband även om de vid en snabb blick kan se väldigt lika ut.

Löpband har starkare motor och större band som är mer anpassat för hastigheterna och krafterna i löpning.

Ett gåband är mindre i storlek och blir lättare att stoppa undan. Vissa modeller är även designade för att kunna placeras under skrivbord vilket inte går med löpband. Det påverkar även priset där ett bra gåband är klart billigare än ett bra löpband.

Du kan jämföra gåbanden här ovan med de bästa löpbanden för att få en bättre förståelse för vad som skiljer dem åt.

3. Kan man fälla ihop gåband?

Ja, flera olika gåband har möjligheten att fällas ihop.

De bästa gåbanden kan fällas ihop på ett eller annat sätt. De bästa modellerna sett till platsförvaring går att vika på mitten.

4. Kan man springa på gåband?

Nej, på de flesta gåband går det inte att springa på ett bra sätt.

I bästa fall har gåbandet möjligheten att komma upp i en hastighet som motsvarar jogg eller lättare löpning. Det gör det teoretiskt möjligt att springa på bandet.

Det krävs en ganska stark motor för att ett kraftigt löpsteg inte ska bromsa bandet och ge en hackig känsla, något som även kan ge onödigt slitage på motorn. Eftersom gåbanden är mindre, billigare och utrustade med svagare motor så blir löpning ofta inte aktuellt.

Kraftfulla gångband kan klara lättare joggning men du bör inte räkna med att det fungerar.

5. Finns det gåband utan motor?

Ja, det finns gåband utan motor. De är designade med viss lutning för att det främre steget ska kunna dra bandet bakåt genom gravitationen. Att gå på dessa typ av band kan kräva en lite annorlunda teknik än vanliga gåband med motor.

6. Kan man använda gåband medan man jobbar?

Ja, det går att använda många gåband medan man jobbar men det beror på arbetsuppgifter och plats.

Flera gåband går att placera under skrivbord och går att använda medan du gör skrivbordsuppgifter.

Det kan krävas att du vänjer dig då gå och jobba inte nödvändigtvis är naturligt. Det kan också krävas att du har en tyst gåband som inte stör dig eller andra runt omkring.

7. Vilken är maxvikt för gåband?

Max användarvikt för gåband varierar mellan modeller men det är vanligt förekommande att 110 kg nämns.

Det är ofta fördelaktigt om du har lite marginal till användarvikten för att inte riskera problem i hur det fungerar. Givetvis ska det klara av det som det är specificerat till men det men upplevelsen kan bli bättre om du har marginal.

Så valde vi ut gåband bäst i test

Utbudet av gåband är klart mer begränsat än löpband vilket även gäller oberoende tester.

I normala fall vill vi främst vända oss till tester utförda av oberoende parter och kombinera resultatet med expertrecensioner och konsumenters omdömen.

Bland gåband har det inte varit möjligt utan vi har istället fått titta på vad konsumenterna anser om de olika produkterna. Modeller som säljs på den internationella marknaden är lättare att hitta ett bra utbud av omdömen är vända sig mot än modeller som mer eller mindre bara säljs i vårt närområde.

Målet är som i våra andra granskningar att försöka rekommendera de gåband som är bäst i test.

Källor & Test

Lista med källor för tester, recensioner och omdömen som vi använt för att hitta bästa gåbanden.

 • Produktinformation – 2023 – Prisjakt, Pricerunner m.fl.
  Vi har använt oss av Prisjakt, Pricerunner och andra källor för att hitta produkterinformation om gåband. Dels har vi kunnat få en bra uppfattning om vilka modeller som är populära och hur tillgängligheten ser ut. Samtidigt har vi fått produktinformation, prishistorik och snabb tillgång till butiker och deras information samt omdömen.
 • Konsumentomdömen – 2023
  Vi har sammanställt och aggregerat betyg från konsumenter för att hitta gåband som är bäst i test. Konsumenternas omdöme skvallrar snabbt om gåbanden lever upp till förväntningarna och har en hygglig kvalitet. Även över tid är det den bästa kvalitetsgranskningen då de testas i vardagliga situationer över en längre tid.

Annonser i innehållet

Testat.nu har integrerat annonser i form av affiliatelänkar till återförsäljare, vilka genererar provision till oss vid köp. Det bör noteras att flertalet butiker som inkluderas i vår prisjämförelse är annonslänkar som ger oss provision för när du eller andra besökare väljer att klicka på dem och genomföra ett köp.

Vi vill vara transparenta med vad som är annonser och samtidigt poängtera att det inte påverkar priset för dig som konsument hos butiken.

Du kan läsa mer om vår prisjämförelse och hur detta påverkar vårt arbete i FAQ.

Stäng