Pastamaskin Bäst i Test

Bästa Pastamaskin: Manuella & Motordrivna

Pastamaskinen är hjärtat i det italienska köket och låter dig göra helt egen pasta med dina råvaror och på dina villkor. Vi har tittat närmare på vilka modeller som är bäst i test.

Det ska vara lätt och kul att göra egen pasta vilket ställer krav på att pastamaskinen har en bra ergonomi, lätt att rengöra och även en pålitlig motor om du önskar motordrift. Detta och mycket mer har vi analyserat i tester av pastamaskiner medan vi vägt in betyg från recensioner och omdömen.

Tester har visat att du kommer väldigt långt med en bra manuell pastamaskin vilket är perfekt för dig som inte vill lägga mycket pengar. Däremot blir det klart lättare med motordrift varför det präglar pastamaskinerna som är bäst.

Här nedanför tar vi en närmare titt på vad som utmärker bästa pastamaskin samt vilka för- och nackdelar de har jämfört andra modeller.

Marcato Atlas 150 Motor – Bäst i test

Marcato Atlas 150 Motor
 • Bäst i Test 2023
 • Bäst i test bland kundrecensioner
 • Toppbetyget 5/5 när Fabulous Pasta testade maskinen
 • Olika tillbehör för lasagne, fettuccine och spaghetti
 • Enkel att rengöra
 • Klassisk Italiensk tillverkare av pastamaskiner
 • Elektrisk motor gör blandning och tillagning enkel

Priser för Marcato Atlas 150 Motor

1 698 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 90 dagar

Marcato Atlas 150 MotorInte helt chockerande så är det den Italienska tillverkaren Marcato som och deras Atlas 150 med elektrisk motor som tar hem titeln som bäst i test bland pastamaskinerna.

Det är en bra pastamaskin som är enkel att använda och som ger dig möjligheten att göra flera olika typer av pasta, så som lasagneplattor, fettuccine och tagliolini (spaghetti).

Du kan justera tjockleken på vissa av plattorna för att få önskat resultat. De kan vara mellan 0,6 till 4,8 mm tjocka (ställbart) och fettuccine är 6 mm och tagliolini 1,5 mm.

Marcato Atlas 150 är en pastamaskin som fått väldigt bra betyg i flera oberoende tester. Även bland konsumenter och i expertrecensioner skiner produkterna med goda omdömen och utlåtelser. Den elektriska varianten får bäst betyg tack vare att du slipper veva fram pastan vilket ger dig en extra hand för att lättare hantera pastan.

Det går att koppla loss motorn och använda den manuella veven som följer med om du skulle önska det. Faktum är att den elektriska motorn även säljs som tillbehör om du redan har den manuella. Det är ett smart designval som får pluspoäng då det även underlättar vid en eventuell reparation eller motorbyte.

Det finns också fler patavals att köpa till för dig som vill göra andra typer av pasta. Marcato Atlas ses av många originalet av pastamaskiner och håller inte enbart en väldigt hög kvalitet, utan där finns även mycket tillbehör för den som önskar.

Maskinen är väldigt enkel att rengöra och kräver ingen diskning utan du borstar bara av maskinen innan du stoppar undan den för förvaring tills nästa användning.

Slutats

Det är inte svårt att se varför Marcato Atlas 150 Motor anses vara den bästa pastamaskinen för 2023. Den har ansetts vara det länge och grunden i att tillverka pasta har inte förändrats.

Den höga kvaliteten och genomtänkta designen gör att maskinen älskas av kockar och pastaentusiaster i så väl Italien som i Sverige. Mångsidigheten med både manuell och elektrisk variant gör att du kan välja vad som passar dig bäst.

Det finns alternativ till Marcato Atlas 150 Motor men det kommer med stor sannolikhet ske med diverse kompromisser. De billigare konkurrenterna som är manuella kan möjligtvis vara ett okej val om du vill hålla hårt i plånboken. Men samtidigt är inte Marcato Atlas 150 Motor eller den manuella motsvarigheten speciellt dyr.

Marcato Atlas 150 Manuell – Bästa Budgetval

Marcato Atlas 150 Manuell
 • Bästa Budgetval 2023
 • Bästa manuella pastamaskin
 • Klassisk Italiensk tillverkare
 • Toppbetyg av konsumenter som testat
 • 5 års garanti och tillverkad i rostfri stål
 • Gör lasagne, fettuccine och tagliolini
 • 10 lägen för tjocklek på pastan

Priser för Marcato Atlas 150 Manuell

786 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 90 dagar

Marcato Atlas 150 PastamaskinOm det är en manuell pastamaskin du är ute efter så är det värt att vända blicken till den Italienska tillverkaren Marcato som har Atlas 150 även som en manuell pastamaskin.

Marcato Atlas 150 är en relativt billig pastamaskin med 5 år garanti och som ger dig väldigt mycket för pengarna. Den anses vara den bästa pastamaskinen du kan köpa för under 1000 kr.

Det är perfekt för dig som vill applicera mer känsla till pastalagningen och som känner att du har tiden att förbereda degen själv och vill få maximal kontroll på ingredienserna.

Maskinen är tillverkad i rostfri stål och har en väldigt stilren och tidlös design. Med modellen har du möjligheten att göra 3 olika pastasorter så som lasagneplattor, fettuccine och tagliolini. Du kan också välja mellan 10 olika tjocklekar på pastan.

Användningen av en manuell pastamaskin ställer lite högre krav på dig som användare men du kommer snabbt in i det. Den manuella Atlas 150 är dessutom väldigt prisvärd med sin höga kvalitet och bra garantivillkor.

Skulle du i ett senare skede ångra dig och önskar en elektrisk pastamaskin så säljer Marcato motorn löst så du kan uppgradera den manuella från vev till motor.

Slutsats

Marcato Atlas 150 är den bästa pastamaskinen och den manuella varianten håller exakt samma höga kvalitet som den elektriska. I utbyte mot att du vevar själv kan du dessutom spara en rejäl peng och komma billigare undan.

Den manuella Marcato Atlas 150 får utmärkelsen ”Bästa Budgetval” av oss för sitt höga snittbetyg i tester och recensioner. Det finns andra prisvärda alternativ som kan hugga bort ytterligare lite av priset men vi är mycket tveksamma till om det är värt det.

Ariete Pastamatic – Bra motordriven pastamaskin

Ariete Pastamatic
 • Bra Produkt 2023
 • Mycket bra betyg av de som testat
 • Ställbar tjocklek med 9 inställningar
 • Extra kassetter för olika pastasorter
 • Stabil motor gör arbetet lättare
 • Medföljande vev för manuell hantering

Priser för Ariete Pastamatic

1 118 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 90 dagar
1 118 krTill Butik
 • Öppet köp i 14 dagar

Ariete Pastamatic är en motordriven pastamaskin med två hastigheter som fått väldigt bra betyg.

Förutom att pastamaskinen har två lägen för motordrift så kan den även kopplas om för att användas manuellt med vev likt en klassisk pastamaskin.

Tjockleken på pastamaskinen går att ställa in i 9 olika nivåer. Det gör det lättare att göra flera olika typer av pasta och efter egna önskemål.

Ariete Pastamatic - Pastamaskin pastasorter

Det följer också med 2 extra kassetter för att du ska kunna göra allt ifrån lasagne, fettuccine, pappardelle, tagliatelle och tagliolini.

Ariete Pastamatic är enkel att använda med hjälp av den medföljande motorn med en effekt på 90 W. Här får du en extra hand fri att hjälpa dig mata och ta emot pastadegen. Önskar du mer kontroll över matandet kan du koppla in veven för att manuellt hantera flödet.

Slutsats

Det goda betyget som Ariete Pastamatic fått från konsumenter som köpt den är en bra indikation om att det är en väldigt bra pastamaskin. Även sett till mängden tillbehör och vad som medföljer gör den till en prisvärd pastamaskin bland de motordrivna modellerna.

Bevenni Pastamaskin – Billig Pastamaskin

Bevenni Pastamaskin
 • Bra Produkt 2023
 • Bra betyg från konsumenter som testat
 • Prisvärd manuell pastamaskin
 • Gör lasagne, tagliatelle, spaghetti
 • 9 olika tjocklekar
 • Tillverkad i rostfritt stål

Priser för Bevenni Pastamaskin

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

En av de kanske absolut billigaste pastamaskiner du kan hitta är Bevenni Pastamaskin som är en manuell modell som också fått bra betyg av de som testat.

Bevenni - Billig pastamaskinDen handdrivna pastamaskinen låter dig välja mellan 9 olika tjocklekar som du successivt kan kavla ut och göra tunnare och tunnare med maskinen. Det gör det också lämpligt att välja mellan tjockare pastaplattor till väldigt tunn pastaduk.

Bevenni Pastamaskin är tillverkad i rostfritt stål och det gäller även valsarna som kavlar ut degen. Köp till torkställning för pasta, raviolistans, degsporre m.m. så får du snabbt ett komplett kit för att göra olika typer av pasta.

Pastamaskinen rengörs enkelt genom att pilla bort eventuella pastadeg och borsta bort mjöl samt mindre rester. Du kan avslutningsvis torka av pastamaskinen men den behöver normalt inte diskas efter användning.

I originalutförande lämpar den sig för att göra lasagneplattor, tagliatelle och spaghetti.

Slutsats

Vill du prova göra egen pasta med pastamaskin men vill komma så billigt undan som möjligt? I så fall är Bevenni Pastamaskin inget dumt val att titta närmare på.

Bland de billigaste pastamaskinerna så imponerar Bevenni med sitt höga betyg från de som testat den.

I jämförelse med Marcato Atlas 150 så är Bevenni Pastamaskin något billigare men ger på många vis liknande funktionalitet. Du får inte riktigt samma välkända kvalitet och garantivillkor och möjligheten att uppgradera till elektrisk motor vid ett senare skede är något du får stå över.

Marcato Pasta Fresca – Bästa Premiumval

Marcato Pasta Fresca
 • Bra Produkt 2023
 • Från Italienska tillverkaren Marcato
 • Toppbetyg från de som testat
 • Knådar pastadeg och pizzadeg snabbt
 • Gör egna lasagneplattor, fettuccine & tagliolini
 • Enkel att rengöra efter beskrivning

Priser för Marcato Pasta Fresca

3 853 krTill Butik
 • Öppet köp i 14 dagar

Marcato Pasta FrescaMarcato Pasta Fresca är en automatisk och motordriven pastamaskin från den välkända tillverkaren Marcato som fått toppbetyg i tester.

Denna pastamaskin kan knåda olika degblandningar åt dig vilket öppnar upp för att göra egen pastadeg och pizzadeg. När degen väl är klar kan du t.ex. bearbeta degen för att få den pastan du vill med hjälp av tillbehören.

De standardtillbehör som följer med pastamaskinen gör det möjligt att göra egna lasagneplattor på 15 cm, fettuccine med 0,65 cm i tjocklek och tagliolini med 0,15 cm i tjocklek.

Det finns också flera olika tillbehör och pastavalsar att köpa till så du kan göra olika typer av pasta efter eget tycke och smak.

Det tar inte mer än några minuter för maskinen att knåda ihop en deg på ett halvt kilogram. Därefter kan du börja göra din egen pasta eller kavla ut degen om du t.ex. gjort en pizzadeg.

Marcato är en känd tillverkare av pastamaskiner och har fått toppbetyg och utsetts till bäst i test för både sina elektriska och manuella maskiner. Detta är ett nytt tillskott i familjen av produkter men har ännu inte hunnit vinna några titlar att stoltsera med.

Med sitt fina betyg, många tillbehör och breda användningsområde kammar Marcato Pasta Fresca hem vår rekommendation som bästa premiumval bland pastamaskiner.

Philips HR2345 – Bra alternativ

Philips HR2345
 • Bra Produkt 2023
 • Bra alternativ & kompakt storlek
 • Knådar automatiskt
 • Löstagbara delar
 • 4 pastaformar medföljer

Priser för Philips HR2345

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Philips HR2345 är en helautomatisk pastamaskin för att göra färsk pasta och nudlar.

Pastamaskinen knådar degen och matar ut den genom olika pastaformer beroende på vilken pastasort du vill ha av t.ex. spagetti, penne och fettuccini.

För att vara en helautomatisk pastamaskin så ligger Philips HR2345 väldigt bra i pris och kan på många sätt anses vara en billig pastamaskin för dig som vill göra pasta med minimalt arbete.

Allt du behöver gör att tillaga egen pasta är att tillsätta ingredienserna för pastadegen och sen låter du maskinen knåda ihop degen. Därefter behöver du bara välja vilken form du önskar på pastan och sen kan du börja trycka ut färsk pasta exakt på det sättet du vill.

Philips har med sina modeller gjort det riktigt trevligt att göra egen pasta hemma oavsett om det är spagetti, penne, fettuccini eller lasagne du önskar. Du får dessutom med en receptbok som hjälper dig att inspireras till goda pastarätter.

Maskinen är mycket enkelt att använda och delarna är avtagbara så det är enkelt att rengöra dem. Om du vill köpa en lite billigare pastamaskin än den dyrare modellen från Philips så är detta ett bra val.

Det anges att du kan göra 450 gram färsk pasta och nudlar på bara 18 minuter. Det är inte farligt för att kunna smaksätta och få full kontroll över matlagningen.

Philips HR2345 har också fått bra betyg av konsumenter som testat modellen. I vår sammanställning från flera nationella och internationella källor tyder det mesta på att det är en väldigt bra pastamaskin.

Tänk på detta vid köp av pastamaskin

Om du vill köpa en pastamaskin kan du givetvis utgå från vad som är bäst i test, men ibland behöver inte det vara bästa alternativet för dig.

Här nedanför tittar vi närmare på faktorer, egenskaper och funktioner som präglar pastamaskiner och har betydelse för ett bra köp.

Material och kvalitet

Materialvalet i en pastamaskin kommer vara avgörande för hållbarheten och hur den står sig över tid.

De bästa pastamaskinerna vi tittat på är tillverkade i rostfritt stål, är lätta att rengöra och kan drivas manuellt med vev. Detta gör att livslängden för maskinen kan röra sig om flera decennier om du tar hand om den.

Det finns också elektriska och helautomatiska pastamaskiner i plast med många rörliga delar som har en helt annan förväntad livslängd. En automatisk pastamaskin är det också oftast svårt att hitta reservdelar till.

Pastasorter & Pastavals

För att kunna göra olika typer av pasta så som pastasorter fettuccine, ravioli, linguine, capellini, tagliolini m.fl. så behöver du pastavals som passar till din pastamaskin.

Det spelar ingen roll om du vill göra färsk pasta eller om du vill torka och hänga upp den så behöver du pastavalsen som ger den formen du önskar. Dessa fungerar som kassetter som du sätter i och tar ut ur maskinen.

Bland de bästa pastamaskiner medföljer det ofta ett par pastavalsar för de vanligaste sorterna. Sen får du köpa till fler beroende på vilken typ av pasta du önskar.

Elektrisk & motordriven

Det finns olika typer av elektriska och motordrivna pastamaskiner.

De modeller som lyckats bäst i tester är de som bygger på den traditionella designen med en motor som tar bort behovet av en manuell vev. På så sätt har du en extra hand över till att ta pasta och det gör hela processen lättare.

Det är dock inget fel på manuella pastamaskiner men det kräver lite mer teknik och arbete för att kunna göra sin egna pasta.

Helautomatisk pastamaskin

Helautomatiska pastamaskiner som knådar degen och sköter hela processen själv är praktiskt för dig som vill göra egen färsk pasta men som inte har tålamodet att stå i köket.

Philips har någon automatisk modell som anses vara en bra pastamaskin för detta ändamålet. Men det finns också fler tillverkare.

Vanliga frågor om pastamaskiner

Vissa frågor är mer vanliga än andra och när det kommer till att göra egen pasta så finns där en del att besvara. Här nedanför har vi sammanställt detta med svar.

 1. Varför är egen pastamaskin populärt?
 2. Sparar man pengar på att använda pastamaskin?
 3. Vilka är de vanligaste ingredienserna i pasta?
 4. Behöver man en motordriven pastamaskin?
 5. Finns pastamaskin som tillbehör till köksassistent?
 6. Hur fungerar en pastamaskin?
 7. Vilken pastamaskin är bäst?
 8. Vilka tillbehör behöver jag till pastamaskinen?

1. Varför är egen pastamaskin populärt?

En egen pastamaskin är populärt då det ger dig ett utmärkt sätt att göra färsk pasta på ditt eget vis precis när det passar dig med råvarorna du väljer. Du kan helt enkelt få till din unika prägel när du gör egen pasta.

Färsk pasta är mycket godare och mer smakrikt än torkad pasta. Att göra sin egen färska pasta ger dig möjligheten att sänka kostnaden något och göra maten billigare, men framför allt ger det dig möjligheten att skapa den med egna råvaror och på exakt det sättet som du vill ha.

Pasta går att smaksätta på olika sätt vilket gör att du kan anpassa den till olika rätter. Spenat, citron, morotsolja, basilika, rödbetor och tomat är exempel på många olika sätt där du själv kan smaksätta pastan på.

2. Sparar man pengar på att använda pastamaskin?

En pastamaskin gör det möjligt att göra egen färsk pasta. Att köpa detta i butik är inte extremt dyrt men det blir absolut billigare och göra det själv även om skillnaden inte är extremt stor.

Den stora fördelen med att använda en pastamaskin är inte att du sparar pengar på att göra pasta. Fördelen med pastamaskinen är att du får full kontroll på pastan som du ska servera. Du kan välja både form och ingredienser helt själv. På så sätt kan du även få till unik smaksättning.

Även om det med tiden är möjligt att spara pengar genom att använda en pastamaskin är det kanske inte den främsta anledningen till att folk investerar i en maskin. Om målet däremot är att spara pengar bör du satsa på en manuell variant då dessa kostar mindre.

3. Vilka är de vanligaste ingredienserna i pasta?

De vanligaste ingredienserna i pasta är vetemjöl, ägg, vatten och olivolja.

Fördelningen av ingredienserna och en viss variation kan förekomma för olika grundreceptet. Det är också mycket vanligt att man smaksätter sin pasta på olika sätt. Typiskt exempel för detta är spenat men även mer udda varianter som t.ex. chili kan användas.

Om du vill ha tips hur du gör egen färsk pasta så bör du läsa denna artikel som även tittar på hur kan göra det miljömedvetet, vilket är både kul och bra!

4. Behöver man en motordriven pastamaskin?

elektrisk pastamaskin
En elektrisk pastamaskin gör grovjobbet åt dig och sparar tid så du kan fokusera på att tillaga resten av måltiden.

Nej, man behöver absolut inte någon motordriven pastamaskin även om de är lättare att använda för att göra pasta.

En elektriskt motordriven pastamaskin kommer blanda ingredienserna och knåda degen för att sen leverera färdig pasta till dig. Det enda du behöver göra är att tillsätta rätt mängd ingredienser i rätt ordning.

Med en manuell maskin får du dels blanda och knåda ihop ingredienserna själv och sen arbeta igenom degen i pastamaskinen på egen hand och flera gånger för att få en så bra, jämn och glansig pasta.

Generellt sett kan man väl säga att en manuell pastamaskin kräver mer manuellt arbete men det är samtidigt en billigare pastamaskin. En elektrisk pastamaskin gör det möjligt att laga annan mat under tiden och med lite träning blir det ganska enkelt att få rätt tajming på både pasta och tillhörande sås.

5. Finns pastamaskin som tillbehör till köksassistent?

Ja, det är inte ovanligt att de större tillverkarna av köksassistenter även har pastamaskin som tillbehör. Ett vanligt exempel här är t.ex. KitchenAid som har just detta men det förekommer som sagt för de flesta modeller.

Priset för denna modul är dock inte alltid så billig vilket är något vi vägt in när vi presenterar alternativen. Dels kan där finnas stora begränsningar i modulen jämfört med en separat pastamaskin men det kan även vara dyrare att köpa bara modulen jämfört med de pastamaskiner som fått bäst i test.

Det är alltså inte säkert att en modul/tillbehör till en köksassistent är det billigaste eller det bästa alternativet.

6. Hur fungerar en pastamaskin?

En pastamaskin är väldigt enkel att använda även om en manuell pastamaskin kräver mer förberedelse och lite mer erfarenhet.

En motordriven pastamaskin är lättast att använda då du bara tillsätter ingredienserna och låter sedan maskinen blanda, knåda och tillverka din pasta. Det enda du behöver se till är att hantera valet av ingredienser och ta hand om pastan som maskinen spottar ut. Detta är det enklaste sättet och en stor anledning till varför de med motor fått bäst i test.

De manuella är inte sämre på något sätt och vis men kräver lite mer manuellt arbete än de elektriska varianterna. Det första du behöver göra med en manuell pastamaskin är att blanda ihop degen själv vilket lättast görs med en matberedare om du har det. Där efter bearbetar du degen tills den får den konsistens du vill ha och där efter kan du skära upp det på det sättet du vill.

Du kan hitta en demonstration på när Jamie Oliver gör tagliatelle förhand här. Du kan sedan jämföra det med demonstrationsvideon från Philips HR2355 som är ett populärt val bland motordrivna modeller på videon här nedanför.

7. Vilken pastamaskin är bäst?

Den bästa pastamaskinen är Marcato Atlas 150! Oavsett om du letar efter en manuell och lite billigare pastamaskin eller elektrisk med motor så är den bäst.

Marcato Atlas 150 är en klassisk modell som funnits på marknaden i många år och har sedan lanseringen fått tusentals omdömen och betyg i toppklass. Den goda tillverkningskvaliteten genomsyrar maskinen vilket gör att konsumenterna är väldigt nöjda och stämmer väl överens med vad som krävs för en ”pastamaskin bäst i test”.

Den elektriska motorn säljs även löst vilket gör det enkelt att hitta ersättare om din motor mot förmodan skulle gå sönder eller om du köpt en manuell variant från början.

Det finns dyrare pastamaskiner som ger extra funktionalitet och där vissa elektriska modeller är intressanta premiumalternativ men i övrigt är Marcato Atlas 150 det bästa och säkraste valet du kan göra.

8. Vilka tillbehör behöver jag till pastamaskinen?

I sitt enklaste utförande kommer de flesta pastamaskiner kunna göra både plattor och någon form av bandpasta. Men om du önskar göra andra pastasorter så behöver du tillbehör som tillåter dig att göra det bra.

En annan aspekt värd att fundera över är ett pastaställ för torkning (torkställ). Efter att pastan är klar ska den gärna hänga och torka vilket dessa ställ bidrar med.

Istället för pastastativ kan du använda träslevar som du hänger upp. Det är dock inte lika praktiskt men ett husmorstips för den som saknar stativ.

Andra pastatillbehör som kan vara intressant är raviolistämpel, raviolihjul och ravioliformar. De finns normalt sett i olika storlekar och designer.

Utgångna pastamaskiner

Pastamaskiner som tidigare listats som ett bra köp men som utgått permanent eller tills vidare.

Imperia Pasta Presto

Imperia Pasta PrestoEn dyrare och mer exklusiv pastamaskin från en annan italiensk tillverkare är Imperia Pasta Presto som är en väldigt smidig köksmaskin för den som vill göra tagliatelle och fettuccine.

Pastamaskinen har inbyggda skär för både tagliatelle och fettuccine och sedan kan du enkelt justera tjockleken du önskar i 6 olika steg vilket ger dig möjligheten att skapa exakt den pastan som passar bäst till din måltid. Du kan även undvika skären helt och på så sätt göra pastaplattor som du kan använda för t.ex. lasagne eller skära på eget önskat sätt.

Detta är inte bara en väldigt elegant pastamaskin utan också en väldigt genomtänkt design med bra anti-stick-beläggning som gör den lättare att rengöra och minskar risken att resultatet av pastan blir dåligt.

Imperia Pasta Presto ravioliDen är också en motoriserad maskin och du slipper alltså veva förhand och kan istället fokusera på att ta hand om pastan som maskinen gör. Det finns även två tillbehör till maskinen för att göra gnocchetti och ravioli men dessa säljs separat och ingår inte i paketet.

Kundrecensioner i Sverige ser ut att lysa med sin frånvaro för denna modell, men spanar man in amerikanska Amazon så hittar vi ett snittbetyg på 4.3 av 5. Konsumenterna som testat maskinen vittnar om enkelheten det är att använda denna jämfört med många andra pastamaskiner och att den dessutom är väldigt enkelt att rengöra.

Om du älskar att göra egen pasta och vill ha full kontroll på din matlagning så kanske detta är en av de bästa investeringarna du kan göra.

 • Elektrisk pastamaskin från Italien
 • Inbyggda skär för tagliatelle och fettuccine
 • Ställbar tjocklek i 6 steg för skären
 • Kan med enkelhet göra pastaplattor
 • Tillbehör för gnocchetti och ravioli

Philips Avance Collection HR2355

Philips Avance Collection HR2355Philips PastaMaker eller Philips Avance Collection HR2355 som den också heter är en annan pastamaskin som fått väldigt bra betyg och en maskin som också helt automatisk.

När Philips PastaMaker testades så framkom det hur enkelt det är att göra egen färsk pasta med denna maskin. Bara tillsätt ingredienserna och låt maskinen blanda och knåda degen för att sedan trycka ut pasta i den form som du önskar efter bara 15 minuter.

Kunder som recenserat Philips HR2355 uppger liknande erfarenhet där det framställs som skönt att maskinen blandar, knådar och pressar ut pastan medan man själv tillaga resten av maten.

Denna modell är lätt att rengöra och har en mängd tillbehör för att tillverka olika pastasorter som enkelt förvaras i maskinens behållare.

 • Toppbetyg när modellen testades online (88%)
 • Kundrecensioner vitnar om enkelheten
 • Pastamaskin med flera olika tillbehör för olika pastasorter
 • Blandar, knådar och skapar pasta åt dig på 15 minuter
 • Enkel att rengöra med bra förvaring för tillbehören

Jamie Oliver Pastamaskin

Jamie Oliver PastamaskinKöksprodukter från Jamie Oliver håller allt som oftast en väldigt bra kvalitet och hans pastamaskin är det knappast något fel på heller.

Pastamaskinen från Jamie Oliver är en manuell variant vilket betyder att du behöver blanda ingredienserna själv, knåda degen själv och skapa den pasta du vill själv. Många ser tjusningen i detta och tycker om att applicera mer manuell kärlek till maten likt man gjorde förr.

Vill man använda sig av en manuell pastamaskin så är den från Jamie Oliver väldigt bra. Den är tillverkad i rostfritt stål och med en snygg tidlös design.

Maskinen får inte rengöras med vatten utan ska rengöras med torr trasa/borste enligt manualen.

 • Pastamaskin från Jamie Oliver
 • Manuell maskin med mycket känsla
 • Ställbara rullar för att justera tjocklek
 • Kan fästas i bordet med klämma
 • Gör enkelt egen lasagne, spagetti, tortellini m.m.

Jamie Olivers pastamaskin har utgått och säljs inte längre.

Champion CHPM310 – Billig pastamaskin

Champion CHPM310Den elektriska pastamaskinen Champion Pasta Maker CHPM310 är ett billigt alternativ för dig som vill börja göra egen pasta och slippa en manuell variant.

Tillverkaren Champion har gjort sig kända för att göra prisvärda köksapparater som slår sig in bra i de lägsta prissegmenten. Deras produkter håller inte alltid lika hög kvalitet som de dyrare modellerna men för den som vill börja göra egen pasta och har en stramare budget så är denna modell inget dumt val alls.

Det är inte svårt att tillverka egen pasta med Champion Pasta Maker CHPM310 utan tack vare den automatiska maskinen har du efter 15-2o minuter gjort egen pasta i den form som du önskar. Det är inte bara ett trevligt och roligare sätt om du vill bjuda gäster på pasta, det ger dig också möjligheten att smaksätta pastan på alla möjliga olika vis.

Med Champion CHPM310 följer det med 6 stycken olika munstycken så att du kan få den pastaform som du vill ha. Modellen är utrustad med en motor på 180 W och en fläkt som kan torka pastan samtidigt som den matas ut. Detta är ett praktiskt alternativ om du tänkt tillaga pastan lite senare.

All kontroll av maskinen sköts genom en handfull enkla knappar och en LED-display som visar tid för knådning av pastadegen.

 • Billiga pastamaskin att börja med
 • Knådar degen automatiskt
 • Kan torka pasta med inbyggd fläkt
 • 6 olika former för pasta
 • Enkel att rengöra

Så valde vi ut de bästa pastamaskinerna

Att välja ut de bästa pastamaskinerna är ingen enkel uppgift. Det saknas bra tester där många pastamaskiner ställs mot varandra vilket gör att det svårt att använda ett sådant underlag som annars direkt kan ge en hint om vilken som är bäst i test.

Istället har vi fått titta på produktrecensioner där de som testar pastamaskinen grundligt ger sin bild av produkten, vad som är bra och vilka brister där finns. Detta ger en bra uppfattning om en pastamaskinen kan räknas till dem bästa eller bör ignoreras.

För bättre resultat har vi även fått använda oss av kundrecensioner för att lyfta fram de bästa modellerna. Genom att granska omdömen och recension så har vi kunnat eliminera produkter som har brister som kunder återkommande rapporterar om. Brister i produkterna som helt enkelt gör att pastamaskinen inte kan räknas som någon av de som är bäst sett till tester.

I en sista urskiljning har vi även valt att lyfta fram den bästa elektroniska pastamaskinen men även den bästa manuella. För att ge alternativ har vi sedan lyft fram den modell som vi anser vara en bra utmanare eller alternativ till den bästa.

Pastamaskiner kommer i olika designer och även om det blivit väldigt populärt att tillaga sin egen färska pasta så har det inte gjorts något större test mellan modeller som man kan väga in i betyget.

Eftersom stora tester saknats har vi som sagt fått titta på vilka pastamaskiner som fått bäst betyg i tester och recensioner. Genom att sedan kombinera dessa betyg och väga in vad konsumenterna som testat produkterna tycker skapar vi oss det underlag som ligger till grund för denna sida.

Expertrecensioner och bra produkttester lägger vi större vikt på än vad enskilda konsumenter tycker. Men däremot är konsumenternas omdömen tillsammans ett bra signalement på om produkterna är lätta att använda, håller bra kvalitet och lever upp till det marknadsföringen anser om dem.

Vi lägger stor vikt i att aggregera dessa betyg och omdömen av de som testat på bästa sätt. Skulle Råd & Rön, Aftonbladet, SVT Plus eller något annat testföretag testa pastamaskiner kommer vi givetvis uppdatera och föra in deras betyg i beräkningen.

Källor & Tester

Källor vi använt för att få den information vi behöver för att kunna presentera de bästa pastamaskinerna.

 • Recension av Marcato Atlas 150 Motor – 2016 – Fabulouspasta.com
  När Fabulous Pasta recenserade Macato Atlas 150 med motor så belyser dem dels att de tidigare pastamaskinerna från Marcato är väldigt bra och att denna elektriska varianten är ett självklart val, speciellt om man vill ha både en elektrisk och manuell maskin i samma. Även om modellen har några enkla missar är det missar som man kan enkelt förbise vilket gör modellen till en bra kandidat för bästa pastamaskinen.
 • Recension av Philips HR2355 – 2015 – theblackpeppercorn.com
  Philips HR2355 är deras lite lyxigare pastamaskin som ingår i serien Avance Collection. Det är heller inte konstigt att det är denna modell som kandiderar som en av de bästa pastamaskinerna. Just Philips HR2355 fick 88% när The Black Pepper Corn recenserade modellen under sent 2015. De skriver ”Philips PastaMaker gör en sak – den gör pasta. Men vad den gör, gör den bra! På bara 15 minuter gör den en dubbel sats pasta som smakar bättre än om jag skulle gjort den med mina egna händer.”.
 • Prisjakt – 2023
  Prisjakt är en av Sveriges främsta sidor för prisjämförelse av produkter och där användare kan publicera recensioner och omdömen av produkter. Vi har använt Prisjakt för att få en uppfattning om de bästa och mest populära pastamaskinerna baserat på dessa recensioner. Även produkternas popularitet tillsammans med lanseringsår och antal butiker kan ge en uppfattning om det är en produkt man bör titta närmare på eller ignorera. Pastamaskiner är dock inte så utbrett att man kan få en enhetlig bild av att använda sig av detta och därför är detta bara en av många källor och metoder vi använt oss av för att kunna presentera några av de bästa modellerna.
 • Amazon – 2023
  Amazon är kanske världens största e-handelsplattform som finns i väldigt många länder. Deras utbud av produkter och kundbas gör det till en bra plattform för att utvärdera kundomdömen och hur kunder ser på produkterna. Oavsett om det rör sig om pastamaskiner eller andra produkter så har Amazon ofta ett stort antal omdömen för produkterna vilket är en bra indikation för att identifiera problem och för att hitta de bästa modellerna.
 • Kundrecensioner, tester och omdömen – 2023
  Vi har även använt oss av andra butiker, nätverk och webbplatser för att samla in kundrecensioner och omdömen från de som testat pastamaskiner. För oss är det en självklarhet att pastamaskinerna sammanställt måste ha ett bra betyg och att där inte är återkommande problem som har stor betydelse. Även om en del kunder kan anses vara bias då de köpt produkten själva och vill att den ska vara bra så kan man ändå utläsa om där finns fel som är vanliga. I kombination med expertrecensioner ger det överlag en bra uppfattning om vilka som är det bästa pastamaskinerna.

Annonser i innehållet

Testat.nu har integrerat annonser i form av affiliatelänkar till återförsäljare, vilka genererar provision till oss vid köp. Det bör noteras att flertalet butiker som inkluderas i vår prisjämförelse är annonslänkar som ger oss provision för när du eller andra besökare väljer att klicka på dem och genomföra ett köp.

Vi vill vara transparenta med vad som är annonser och samtidigt poängtera att det inte påverkar priset för dig som konsument hos butiken.

Du kan läsa mer om vår prisjämförelse och hur detta påverkar vårt arbete i FAQ.

Stäng