Nackmassage bäst i test

Bästa Nackmassage

Stelhet i nacke, skuldror och axlar är något många svenskar smärtsamt lever med trots att det finns bra hjälpmedel och behandlingar. Nackmassage är ett sådant exempel och vi har tittat närmare på vilka som är de bästa nackmassage-apparaterna.

Massageapparater har varit på framfart och idag finns det även speciella elektriska nackmassageapparater som fokuserar på att ge en bra massage åt nacke, axlar och skuldror.

I vår granskning av elektriska nackmassager har vi jämfört testresultat, betyg, funktioner och pris för att utse de som är bäst i test.

Här nedanför kan du se resultatet av testerna och längre ner kan du läsa mer om nackmassage och dess fördelar.

Donnerberg Original NM089 – Bästa Valet

Donnerberg Original NM089
 • Bästa Valet 2022
 • Bästa nackmassage-apparat i tester
 • Toppbetyg av konsumenter som testat
 • 3 intensitetsnivåer och 2 värmenivåer
 • Shiatsu- och vibrationsmassage
 • Flera överdrag medföljer
 • 7 års garanti

Priser för Donnerberg Original NM089

2 100 krTill Butik
 • Öppet köp i 14 dagar

Den bästa massageapparaten för nackmassage är Donnerberg Original NM089 – med toppbetyg, bra funktioner och bra garantivillkor står den i en egen klass.

I sammanställning av vad konsumenterna faktiskt tycker om massageapparaterna så var det Donnerberg Original NM089 som kom ut som bäst i test. Efter tusentals recensioner med verifierade köpare hos Amazon har produkten fått 4,6 av 5 i betyg.

Donnerberg Original NM089 - avkopplande med bästa nackmassageDen har också fått flera utmärkelser i Tyskland och anses av många vara just den bästa nackmassage-apparaten du kan köpa idag.

Den masserar nacke och skuldror men kan även användas för andra muskelgrupper så som nedre delen av ryggen, vader och ben. På så sätt blir den mångsidig precis som en batteridriven massagekudde.

Du har möjlighet att välja mellan 3 intensitetsnivåer på massagen och du kan välja rotationshåll på massagehuvudena för det som passar bäst för dig.

Det finns också en värmefunktion med infraröd värmeteknik som antingen kan vara avstängt eller i två värmelägen upp till 55 °C. Värmen ökar blodcirkulationen och kan i vissa fall ge en behagligare massage som snabbare lindrar smärtorna.

Förutom massagehuvudena kan du även aktivera vibrationsmassage som är avsett för få musklerna att slappna av och minska spänningar samt stress.

Att Donnerberg Original NM089 är en omtyckt nackmassage framkommer även när vi inser att det följer med 2 extra överdrag förutom det som redan sitter på. De kan alltså bytas ut och tvättas efter användning.

Nackmassagens design omsluter nacken och går ner över bröstet där du kan vila armarna i öglorna under massagen. Genom att öka trycket i öglorna så kan du styra hårdheten i massagen. Du kan lätt börja lugnt och i takt med att nackmusklerna värmts upp öka trycket och få en djupare massage.

Det följer med adapter för vanliga eluttag och för bil. Förutom tre vanliga överdrag finns det även ett överdrag för dig med känsligare hud. Avslutningsvis erbjuder Donnerberg 7 års garanti på produkten.

En nackdel är dock priset som gör att den kommer falla bort om du har en tight budget och vill komma billigare undan. Men inga andra produkter erbjuder heller samma nivå av funktioner och kvalitet som testerna vittnar om för Donnerberg Original NM089.

Bland de nackmassager vi granskat så kommer Donnerberg Original NM089 ut på topp som bästa valet vilket även är den utmärkelse som den får av oss.

Medisana NM 890 – Bra nackmassage

Medisana NM 890
 • Bra Produkt 2022
 • Mycket bra betyg av konsumenter som testat
 • Tre intensitetslägen och värmefunktion att välja på
 • Nätansluten nackmassage som knådar bra
 • Fungerar även på andra muskelgrupper
 • Tvättbart överdrag

Priser för Medisana NM 890

1 152 krTill Butik
 • Öppet köp i 14 dagar

Medisana NM 890 är en nackmassage designad och utformad efter mänskliga händer för att ge en så likvärdig känsla som möjligt.

Nackmassagen har fått väldigt bra betyg från konsumenter som köpt och testat massage-maskinen. Den har bl.a. fått 4.2 i snittbetyg hos Amazon efter ett stort antal recensioner.

Medisana NM 890 beskrivs som en nackmassage som riktar sig till des om vill ha lite kraftigare massage där vanlig enklare Shiatsu massage inte är tillräcklig. Med andra ord kan nackmassagen upplevas som kraftfull och hård om du eftersöker en mer avslappnad massage.

Medisana NM 890 - nackmassage ligger nerDet finns tre intensitetslägen på Medisana NM 890 med möjlighet att välja riktning och värmefunktion kan du anpassa massagen efter dina önskemål.

Överdraget är avtagbart och tvättbart så du kan hålla nackmassagen fräsch.

Designen är utformad för att du ska kunna hålla i nackmassage-apparaten medan den masserar dig och du kan delvis styra styrkan genom det. Men trots att det är främsta användningsområdet fungerar den även för axlar och rygg samt nedre och över ben.

Bland nackmassageapparater är Medisana NM 890 ett av de bästa alternativen sett till hur den presterat och vilket betyg den får av de som testat. Nackdelen är möjligtvis att den är nätansluten och att du behöver ha tillgång till en strömkontakt för använding.

RENPHO Nackmassager – Bästa Budgetval

RENPHO Nackmassager
 • Bästa Budgetval 2022
 • Toppbetyg av konsumenter som testat
 • 3 olika intensitetslägen samt värmefunktion
 • Fungerar även för ländrygg, vader m.m.
 • Lätt att använda och underhålla
 • 2,5 m elkabel samt kabel för 12V

Priser för RENPHO Nackmassager

799 krTill Butik
 • Öppet köp i 14 dagar

När det kommer till att kombinera en billig nackmassage-apparat med bra resultat är det framförallt en modell som sticker ut extra mycket, nämligen RENPHO Nackmassager.

Här får du en nackmassagemaskin i klassisk design med roterande massagehuvuden designade för att ge massage för just nacke och axlar. Har du spänningar i nacken och axlar som kanske t.o.m. leder till huvudvärk och spänningar som sprider sig så kan RENPHO Nackmassager möjligtvis vara en billig lösning på problemet.

Med tusentals recensioner med verifierade köpare hos Amazon och ett snittbetyg på 4,4 av 5 kvalar den in som en av de särklass bästa nackmassager som lever upp till förväntningarna av de som testat den.

Du kan justera intensiteten i 3 olika steg och välja om du vill ha värmefunktionen aktiverad eller ej. Värmefunktionen som ökar blodcirkulationen kan förbättra effekten av massagen och snabbare mjuka upp nacken.

Nackmassagen drivs med el och använder sladd som dock är 2,5 meter lång vilket ökar chansen att du hittar ett eluttag nära. Av säkerhetsskäl stänger massageapparaten av sig efter 15 minuter men i många fall kan du köra ett par massagesessioner direkt efter varandra utan problem.

Den levereras även med en 12V DC-adapter för att du t.ex. ska kunna använda den i bilen vid resor även om det inte rekommenderas för dig som förare av fordonet.

Bland nackdelar återfinns kommenterar om att den är lite lätt klumpig och inte lika kraftfull som de dyrare nackmassage-apparaterna.

Sett till prisnivå och funktioner är RENPHO Nackmassager et riktigt bra val av nackmassage. Vi anser att det är den bästa nackmassagen i det lägre prissegmentet och ger den utmärkelsen ”Bästa Budgetval”.

Cleverio Intelligent TENS – Bra alternativ

Cleverio Intelligent TENS
 • Bra Produkt 2022
 • Toppbetyg av konsumenter som testat
 • Nackmassage genom TENS-teknik
 • Flera massageprogram och värmelägen
 • Batteridriven med fjärrkontroll för styrning
 • Smidig storlek och lätt att använda

Priser för Cleverio Intelligent TENS

499 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Cleverio Intelligent TENS Nackmassage är designad för att genom elektriska lågspänningspulser stimulera blodcirkulation och nervceller.

Tekniken används för att behandla symtom som kan uppstå av stress och monotont arbete där du blir stel och får spänningar i nacken.

Det är alltså ingen nackmassage i form av knådande som andra massageapparater utan här används TENS för att behandla symtomen. Det finns totalt 6 massagelägen och 3 olika värmelägen från apparaten.

Värmefunktionen använder sig av IR-värme och Cleverio Intelligent kan användas medan du är aktiv och gör andra hushållssysslor vilket normalt sett inte går med massageapparater.

Cleverio Intelligent TENS Nackmassage styrs med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen som du enkelt kan ha i fickan medan du använder apparaten.

Massageapparaten är batteridriven och räcker till 150 minuters drift per laddning. Varje behandling varar i 15 minuter innan den automatiska avstängningen aktiveras. Om du utför två behandlingar om dagen räcker batteriet i ca 5 dagar innan du behöver ladda den igen.

Bland de som testat den beskrivs den som väldigt bra, lätt att ha på sig och lätt att använda. Samtidigt ger den en behaglig behandling och flera beskriver hur den hjälpt dem med deras nackproblem.

Nackdelarna som lyfts fram är att det var lite omständligt att välja program och vissa användare har behövt fukta nacken med lite vatten för att få bra kontakt med apparaten.

Med gott testresultat är det mycket som tyder på att Cleverio Intelligent TENS Nackmassage är en av de bästa apparaterna för att behandla spänningar i nacken. Dessutom är den väldigt billig jämfört med andra alternativ. Bland konsumenters omdömen ligger de i topp och en bra kandidat för vilken nackmassage som är bäst i test.

Beurer MG 150 – Bra nackmassage

Beurer MG 150
 • Bra Produkt 2022
 • Väldigt bra betyg av de som testat
 • Sex olika massageprogram att välja på
 • Justera massageintensiteten i flera steg
 • Praktiska handtag för att hålla i nackmassagen
 • Automatisk avstängning efter 15 min

Priser för Beurer MG 150

934 krTill Butik
 • Öppet köp i 14 dagar

Beurer MG 150 är en av de bästa elektriska nackmassagerna på marknaden från den välkända tyska tillverkaren Beurer.

När vi sammanställde konsumenternas betyg över nackmassage-apparater är det tydligt att många är nöjda med Beurer MG 150 som bl.a. har ett högt betyg bland övriga massageapparaterna.

Beurer MG 150 - kvinna kopplar av med nackmassageDe flesta beskriver den som en väldigt effektiv nackmassage och det finns inte många negativa omdömen med återkommande kritik över samma problem. En nackdel som lyfts fram är dock ljudnivån som beskrivs som högljudd av några recensenter.

Beurer MG 150 är framtagen för att ge massage i nackområdet och axlar efter stillasittande och fysisk aktivitet som kräver att musklerna mjukas upp.

Det finns totalt 6 massageprogram att välja mellan och du kan kontrollera intensiteten i massagen i flera steg. Den har en inbyggd automatisk avstängning efter 15 minuter vilket är i likhet med övriga på marknaden.

Det mest tyder på att Beurer MG 150 är en av många bra nackmassage-apparater du kan välja på. Det finns dock de som har fått lite högre betyg av de som testat och det kan vara värt att överväga dem också.

Champion NM210 – Bra nackmassage-maskin

Champion NM210
 • Bra betyg från konsumenter som testat
 • 2 massageprogram att välja mellan
 • Kan användas på flera kroppsdelar
 • Automatisk avstängning efter 15 min
 • Knåda bort spänningar och stelhet i muskler

Priser för Champion NM210

1 099 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Champion NM210 är en elektrisk nackmassage-apparat som fått bra betyg av dem som testat.

Precis som andra mer kraftfulla massageapparater som försöker hålla nere vikten och priset så är den inte batteridriven. Istället drivs den med nätansluten elkabel där sladden dock är avtagbar.

Champion NM210 - inställningar nackmassageDet finns två förprogrammerade massageprogram som du kan välja mellan. Du kan också välja om du vill applicera värme eller inte till dessa program.

När vi sammanställde konsumenternas omdömen så var det tydligt att Champion NM210 Nackmassage gav en väldigt bra massage och de flesta var nöjda med resultatet. Däremot kritiserades värmefunktionen som antingen fungerar väldigt dåligt eller inte alls.

Förutom att du kan använda Champion NM210 för att massera ut muskelknutor och spänningar i nacke och skuldror så kan du kan även använda den på andra kroppsdelar som rygg, lår och vader. Något som gör den mer mångsidig än en renodlad nackmassageapparat.

Massageapparaten har en timer på 15 minuter som automatiskt stänger av maskinen. Det är en säkerhetsfunktion för att undvika dels överhettning om den glöms påslagen men också ett krav enligt EU-säkerhetsregler.

Det mesta tyder på att Champion NM210 är en bra elektrisk nackmassage-maskin som masserar väldigt bra. Den kritiserade värmefunktionen som ska kunna användas för att öka blodcirkulationen verkar dock inte fungera så bra. Är det något du känner att du verkligen vill ha så kan du förvisso testa att köpa en men räkna med att du kanske måste returnera den om den fungerar dåligt.

FAQ – Vanliga frågor och svar

Sammanställning av frågor och svar om nackmassage bäst i test.

 1. Vilken elektrisk nackmassage är bäst i test?
 2. Finns det batteridrivna nackmassager?
 3. Vilka andra massageapparater kan massera nacken?

1. Vilken elektrisk nackmassage är bäst i test?

Den bästa elektriska nackmassagen är Donnerberg Original NM089 som imponerat både i testresultat, funktioner och i andra delpoäng.

Det finns dock billigare alternativ för den som vill ha en billig nackmassage-apparat. Här ovan går vi in närmare på vilka modeller som presterat bäst i test och är värda att titta närmare på.

2. Finns det batteridrivna nackmassager?

Ja, det finns elektriska nackmassager som drivs med batteri istället för med kabel.

Nackdelen är att priset och vikten för produkten ökar samtidigt som du måste komma ihåg att ladda den vilket kan vara frustrerande när man väl känner att man behöver nackmassagen för att man är stel.

Vad som är bäst för du avgöra men olika val har olika för- och nackdelar.

3. Vilka andra massageapparater kan massera nacken?

En vanlig massagekudde där bl.a. Flowlife blivit utsedd till bäst i test kan vara ett bra alternativ. Massagekudden är dock lite snällare i sin design än en nackmassage-maskin och kommer inte åt på riktigt samma sätt.

En massagekudde är också lite mer flexibel i form av vikt och användningsområde men kan inte ge riktigt samma djupa massage.

Det finns även handhållna massageapparater som kan användas för att massera nacke, axlar och rygg samt även andra muskler på kroppen. De handhållna massageapparaterna har nackdelen att de kräver att du är mer aktiv precis som med massagepistol.

Så valde vi ut bästa nackmassagen

För att välja ut bästa nackmassager har vi försökt titta på oberoende tester som jämför massageprodukter men underlaget för dessa produkter är dåligt.

Vi har därför fått vända oss till våra egna erfarenheter av massageprodukter och luta oss på expertrecensioner samt konsumenternas omdöme för att få en indikation över vilka nackmassager som är bäst.

Vi har även vägt in funktioner och pris i vår bedömning av vilka modeller som tenderar att vara bäst. Syftet är att kunna utse och rekommendera de produkter som är bäst men som också har en rimlig prisnivå.

Källor & Test

Läs om vilka källor för test, recensioner och omdömen vi använt oss av för att kunna utse nackmassage bäst i test.

 • Test av massageapparater – 2022
  Vi har testat ett stort antal massageapparater som massagepistoler, massagekuddar och andra massageprodukter vilket ger oss en bra förståelse av vad som förväntas av de bästa produkterna. Vi har inte testat alla nackmassager så vi kan inte utföra en oberoende jämförelse baserat på det. Vi har dock en bra förståelse av vad som förväntas av dem.
 • Prisjämförelser – 2022
  Vi har använt oss av prisjämförelser som Prisjakt, Pricerunner m.fl. för att identifiera vilka nackmassager som fortfarande säljs hos återförsäljare och vilka prisnivåer de har. De har också fungerat som bra utgångspunkt för att samla in och sammanställt konsumenters omdömen.
 • Amazon – 2022
  Amazon som stor internationell återförsäljare skapar ett bra underlag av konsumentomdömen som kan användas i utvärdering av vilka nackmassager som är bäst i test. Det kan förekomma manipulation av omdömen hos Amazon och varför vi endast använder deras snittpoäng som delpoäng i vår sammanställning. Däremot fördjupar vi oss i recensionerna för att se vad de faktiskt skriver och kritiserar.
 • Konsumentomdömen – 2022
  Konsumenternas omdömen är viktiga för att utvärdera vilka produkter som är bäst och det gäller även nackmassager. Konsumenter ger en bra indikation på om nackmassagen lever upp till förväntningarna och håller en rimlig kvalitetsnivå över tid. Det är inte ovanligt att konsumenter identifierar problem med produkter som utsetts till bäst i test på grund av kvalitetsproblem som visar sig efter en längre tids användning.

Annonser i innehållet

Testat.nu har integrerat annonser i form av affiliatelänkar till återförsäljare, vilka genererar provision till oss vid köp. Det bör noteras att flertalet butiker som inkluderas i vår prisjämförelse är annonslänkar som ger oss provision för när du eller andra besökare väljer att klicka på dem och genomföra ett köp.

Vi vill vara transparenta med vad som är annonser och samtidigt poängtera att det inte påverkar priset för dig som konsument hos butiken.

Du kan läsa mer om vår prisjämförelse och hur detta påverkar vårt arbete i FAQ.

Stäng