Handhållen Massageapparat Bäst i Test

Bästa Handhållna Massageapparat

Handhållna massageapparater är effektiva massagemaskiner som du kan använda för att massera rygg, nacke, ben och i princip alla muskelgrupper på kroppen.

Vi har granskat vilka massageapparater som är bäst i test för att göra det lättare för dig att hitta en modell som passar dina behov.

De handhållna massageapparaterna ska dock inte förväxlas med massagepistoler även om massagetekniken i flera fall är liknande.

Beurer MG 510 To Go – Bästa Massageapparat

Beurer MG 510 To Go
 • Bästa Valet 2022
 • Toppbetyg från konsumenter som testat
 • Avtagbart handtag ger bra ergonomi
 • 4 olika munstycken med värmande effekt
 • 5 intensitetsnivåer att välja på
 • 2 timmars batteritid

Priser för Beurer MG 510 To Go

1 140 krTill Butik
 • Öppet köp i 14 dagar

Beurer MG 510 To Go är en batteridriven handhållen massageapparat som fått väldigt bra betyg av de som testat den.

Massageapparaten ger en lätt knackande / trummande massage och där som användare har möjlighet att applicera ett visst tryck för att nå rätt känsla och effekt av massagen.

Det finns totalt 4 olika munstycken att välja på där du kan få värmande massage, sval massage, mjuk massage och punktbehandling för t.ex. muskelknutor.

Det förlängda handtaget gör att du kommer åt bra för att massera skuldror, axlar och rygg på dig själv. Samtidigt kan du ta av det om du vill massera lättåtkomliga muskelgrupper när handtaget kanske snarare är i vägen.

Intensiteten på massage kan justeras i 5 lägen på Beurer MG 510 To Go och batteritiden har en drifttid på upp till 2 timmar.

Beurer MG 510 To Go - bästa massageapparat med tydliga inställningarDe valda inställningarna för massagen syns tydligt i form av lysdioder som markerar intensitet och om värmen är påslagen. Den har också automatisk avstängning för att undvika överhettning om den glöms påslagen.

Konsumenter som köpt och testat Beurer MG 510 To Go vittnar om att den ger en väldigt behaglig massage, minskar stelhet och är ett bra redskap för att själv komma åt att massera nacken.

Bland de modeller vi undersökt har Beurer MG 510 To Go fått bäst betyg och vinner vår utmärkelse som ”Bästa Valet 2022”. Även om massageapparaten inte per se är dyr finns det billigare alternativ som kan vara värda att fundera över också.

RENPHO Deep Tissue Massager – Bästa Budgetval

RENPHO Deep Tissue Massager
 • Bästa Budgetval 2022
 • Mycket bra betyg av de som testat
 • Bra batteritid på 2 h 20 min
 • 5 olika munstycken att välja på
 • Ställbar intensitetsnivå och massageläge
 • Massage för många muskelgrupper

Priser för RENPHO Deep Tissue Massager

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

RENPHO Deep Tissue Massager är en mycket prisvärd handhållen massageapparat som är batteridriven.

Av de tusentals konsumenter som köpt och testat massageapparaten har den fått väldigt bra betyg. Detta inkluderar verifierade köpare som gjort djupgående recensioner av den.

Den säljs inte i svenska butiker men går att köpa genom svenska Amazon. I jämförelse med Beurer MG 510 To Go har den en mycket längre prispunkt vilket gör den väldigt intressant för dig som vill köpa en lite billigare massageapparat.

RENPHO Deep Tissue Massager har en pulserande massage som slår upp till 3600 gånger per minut. I jämförelse med en vanlig massagepistol är dock slagen kortare.

Du kan välja mellan 5 olika massagehuvuden beroende på vad du vill massera och det längre handtaget gör att du kommer åt att massera dig själv på skuldror och rygg.

Tyvärr kan du inte ta av handtaget på RENPHO Deep Tissue Massager vilket gör att den inte är lika smidig att använda som Beurer MG 510 To Go när du inte behöver förlängningen. Det finns heller ingen värmefunktion som kan hjälpa till att värma upp musklerna extra snabbt.

Massageapparaten kommer med batteri som ger upp till 2 h 20 min drift vilket får anses väldigt bra med tanke på priset. Vi har dock inte kunnat bekräfta om detta verkligen stämmer men samtidigt har inga konsumenter klagat på batteritiden så det lär fungera någorlunda i klass med vad som påstås.

Oavsett om du vill ge dig själv massage eller behandla varandra i ett hushåll så är RENPHO Deep Tissue Massager en mycket prisvärd massageapparat. Den kan användas för avkoppling, släppa på spänningar, uppvärmning inför träning och för att massera triggerpunkter.

Beurer MG 80 – Bra vibrationsmassage

Beurer MG 80
 • Bra Produkt 2022
 • Mycket populär handhållen massageapparat
 • Knackningar med vibrationsmassage
 • 2 infraröda massagehuvuden att välja på
 • Långt ergonomiskt handtag
 • Steglösa inställningar för intensiteten

Priser för Beurer MG 80

849 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
999 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
999 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
1 019 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Beurer MG 80 är en handhållen massageapparat som erbjuder vibrationsmassage med värme.

Det finns två medföljande massagehuvuden som båda använder sig av infraröd värme för att mjuka upp musklerna medan du får massage. Värmen går att stänga av om du skulle vilja det och behöver således inte heller vara påslagen hela tiden.

Hur intensivt Beurer MG 80 vibrerar justeras genom inställningarna så du kan få rätt vibrationer anpassar efter dina önskemål och muskelgrupp.

Handtaget har ett bra ergonomiskt grepp och det är enkelt att använda den för att massera nacke, rygg och axlar på sig själv.

Bland konsumenter som testat Beurer MG 80 så har den generellt sett fått bra betyg. Däremot lyfts anmärkningar fram på att vibrationerna sprider sig mycket ut i handtaget och att det inte riktigt ger den effekten som eftersöks. I och med de skiljer sig från t.ex. massagepistoler så får man inte samma tryckande massagekraft.

Beurer MG 80 är inte heller någon batteridriven massageapparat och du kommer behöva ansluta den till eluttag. Fördelen är dock att du inte behöver oroa dig över att den inte är laddad, kan använda den längre och prisnivån blir något lägre.

Champion CHMA210 – Prisvärd massageapparat

Champion CHMA210
 • Prisvärd elektrisk massagearm
 • Välj mellan två medföljande munstycken
 • Ställbar intensitetsnivå i två lägen

Priser för Champion CHMA210

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Champion CHMA210 är en av de billigaste handhållna massageapparaterna som fått ett rimligt betyg på den svenska marknaden.

Massagearmen är förvisso av enklare design är t.ex. de från Beurer men kostar också klart mindre vilket gör den till ett mycket intressant och prisvärt alteranativ.

Det följer med två olika massagehuvuden som du kan byta ut efter behov och du kan välja mellan två intensitetsnivåer. I många fall räcker detta långt även om andra elektriska massagearmar ger fler valmöjligheter här.

Den drivs med el vid kabel till eluttaget och har en automatisk avstängningsfunktion på 15 minuter för att säkerställa att den inte glöms påslagen.

Oavsett om du vill massera ryggen, nacken, ben eller fötter så kan Champion CHMA210 vara en massageapparat som kan hjälpa dig. För dig som är på jakt efter en billig modell är detta inget dumt val alls.

Däremot kostar RENPHO Deep Tissue Massager inte mycket mer och är en batteridriven massageapparat med klart fler funktioner.

Beurer MG 100 – Bra massageapparat

Beurer MG 100
 • Bra betyg av de som testat
 • Justera hastigheten i 5 nivåer
 • 2 olika massagehuvuden
 • Värm musklerna med IR-värme

Priser för Beurer MG 100

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Beurer MG 100 är en massageapparat som fått väldigt bra betyg av de som testat den.

Massageapparaten är tillverkad i aluminium vilket ger en hög kvalitetskänsla samtidigt som vikten hålls nere. Den har ett mycket bra ergonomiskt grepp som är klart bättre att hålla i jämfört med flera billigare alternativ.

Totalt sätt finns där fyra olika massageprogram att välja mellan. Det går att aktivera infraröd värme för att mjuka upp musklerna snabbare och öka blodcirkulationen i området.

Hastigheten för massagen kan justera i 5 nivåer och det finns två olika massagehuvuden att välja på beroende på vilken massage och känsla du vill ha.

Trots ett högre pris för Beurer MG 100 så är den inte batteridriven och måste användas inkopplad till eluttag vid användning. Att modellen inte är batteridriven kan såklart anses vara en nackdel men vikten hålls också nere och det är lättare att få plats med en starkare motor.

Beurer MG 100 är en kvalitetsprodukt och kostar därefter. Det är inte säkert du får ut något extra från att välja den framför någon annan massagearm som erbjuder vibrationsmassage. Däremot får du tillgång till Beurers bra garantier och goda omdömen.

Betyget för Beurer MG 100 är väldigt bra och specifikationerna är det heller inget fel med bra funktioner för komplett massage. Priset är däremot högt jämfört med andra modeller och det är inte säkert att du får ut något extra av att köpa Beurer MG 100. Kan du hitta den till nedsatt pris blir det dock snabbt mer intressant.

FAQ – Vanliga frågor och svar

Sammanställning av vanligt ställda frågor om massageapparater och vilka som är bäst i test.

 1. Vilken är den bästa massageapparaten?
 2. Vad innebär ”tapping” massage?
 3. Varför har Beurer så många produkter?
 4. Vad skiljer massageapparaten från massagepistol?
 5. Finns det batteridrivna massageapparater?
 6. Kan massageapparaten behandla muskelknutor?
 7. Finns det någon vetenskaplig evidens för massageapparater?

1. Vilken är den bästa massageapparaten?

Den bästa handhållna massageapparaten är Beurer MG 510 To Go som med bra funktioner och batteridrift är enkel att använda.

Även den billigare RENPHO Deep Tissue Massager anses vara en av de bästa massageapparaterna och ger mycket för pengarna.

Eftersom oberoende tester i större skala saknas har vi inte kunnat ge någon utmärkelse om massageapparat bäst i test.

2. Vad innebär ”tapping” massage?

Tapping kan översättas till knackande eller pulserande på svenska och är små slag som massageapparaten gör.

3. Varför har Beurer så många produkter?

Beurer är en av de största tillverkarna av massageapparater och har varit ledande inom fälten under väldigt lång tid.

Deras höga kvalitet och bra garantiprogram har gjort deras produkter omtyckta vilket speglar av sig på resultatet när vi granskat de vilka modeller som fått bäst betyg.

4. Vad skiljer massageapparaten från massagepistol?

De handhållna massageapparaterna påminner till viss del om massagepistoler men har en lägre slaglängd och normalt inte lika intensiv. Detta kombineras även med andra typer av munstycken och infraröd värme hos vissa modeller.

En massagepistol är väldigt bra för aktiva personer och idrottare som önskar en tryckmassage som kan påminna mer om idrottsmassage.

En handhållen massagearm ger längre räckvidd och det är lättare att massera rygg och skuldror själv. Deras likheter ligger i att båda massageverktygen är handhållna och har någon form av slag/vibration som teknik.

5. Finns det batteridrivna massageapparater?

Ja, det finns ett flertal batteridrivna & handhållna massageapparater.

Det är dock väldigt vanligt med modeller som använder kabel. Är mobiliteten viktig för dig så se till så du köper rätt så du får en modell som passar dig bra.

6. Kan massageapparaten behandla muskelknutor?

Ja, du kan använda massageapparaten för att behandla muskelknutor och triggerpunkter.

Oftast görs detta bäst med ett spetsigare massagehuvud och det är inte nödvändigtvis något som följer med alla modeller.

7. Finns det någon vetenskaplig evidens för massageapparater?

Ja, det finns vetenskapliga studier och metaanalyser som tittar på massagens betydelse och vilka effekter de har.

Du kan läsa mer om vilken evidens som finns för massage och massageapparater i denna artikel.

Så valde vi ut bästa massageapparat

Oberoende tester av handhållna massageapparater lyser med sin frånvaro när vi granskar vilka modeller som är bäst.

Även bra expertrecensioner är svårt att hitta där inte tydliga inslag av bias föreligger.

Vi har istället fått vända oss främst till konsumenters omdömen och betyg för att lista ut vilka modeller som är bäst. Vi har förutom betyget från flera källor här även tittat på funktioner och pris.

Även om underlaget är klart sämre än för andra test har vi lyckats identifiera ett antal massageapparater som dras med problem och som valts bort. Samtidigt har vi lyckats välja ut de som har bäst betyg från konsumenter som köpt och testat dem.

Källor & Test

Källor och test som vi använt oss av för att välja ut handhållna massageapparater bäst i test.

 • Prisjakt – 2022
  Vi har använt oss av Prisjakt som prisjämförelse för att se vilka handhållna massageapparater som är populära och fortfarande säljs hos butiker. Prisjakt har även till viss mån varit till hjälp för att samla in konsumentomdömen som vi senare har aggregerat i en sammanställning, ett sätt för att bekräfta vilka som är bäst i test.
 • Konsumentomdömen – 2022
  Omdömen från konsumenter är en viktig källa för att utse vilka handhållna massageapparater som är bäst. De ger en indikation om produkterna lever upp till förväntningarna och har den kvalitet som man bör räkna med.

Annonser i innehållet

Testat.nu har integrerat annonser i form av affiliatelänkar till återförsäljare, vilka genererar provision till oss vid köp. Det bör noteras att flertalet butiker som inkluderas i vår prisjämförelse är annonslänkar som ger oss provision för när du eller andra besökare väljer att klicka på dem och genomföra ett köp.

Vi vill vara transparenta med vad som är annonser och samtidigt poängtera att det inte påverkar priset för dig som konsument hos butiken.

Du kan läsa mer om vår prisjämförelse och hur detta påverkar vårt arbete i FAQ.

Stäng