Bästa Skäggtrimmer

Bästa Skäggtrimmer - Test

En skäggtrimmer är en hårtrimmer speciellt anpassad för trimma skägget (grooming) och vi har tagit en närmare titt på vilka som är de bästa skäggtrimmers på marknaden baserat på tester och recensioner.

Att ta hand om sin ansiktsbehåring kallas även för grooming vilket lite olyckligt är ett ord som har annan betydelse med. Grooming för att att få ett vårdad skägg och mustasch är något som är väldigt populärt bland män som inte vill köra helrakat.

Det är värt att investera lite pengar på en skäggtrimmer om du vill ha ett snyggt och vårdat skägg. Det ger dig alla verktygen du behöver för att enkelt få den längd och karaktär som du eftersöker samtidigt som du kan få till snygga och jämna linjer.

Flera toppmodeller går dock att få för under tusen kronor så det finns goda möjligheter att investera i en bra skäggtrimmer utan att det blir allt för dyrt.

Philips Series 9000 BT9297 – Bäst i test

Philips Series 9000 BT9297
 • Rekommenderas av tidningen M3
 • Mycket bra betyg av konsumenter som testat
 • Laser för att lättare trimma jämna linjer
 • 80 minuters drift med en timmes laddning
 • Vattentålig och kan tvättas under kran
 • Ställbar längd från 0,4 - 7 mm

Priser för Philips Series 9000 BT9297

Priser för produkten saknas

Produktbeskrivning

En lyxig skäggtrimmer som ändå inte ligger extremt högt i pris är Philips Series 9000 BT9297. Den unika funktionen med laser gör det lättare att trimma till snygga och raka linjer.

Även om trimmern är tillverkad i plast håller den hög kvalitet och samtidigt låg vikt vilket gör det lättare för dig att arbeta med skägget. Modellen är sladdlös med batteri och en timmes laddning ger 80 minuters drift. Du kan även använda trimmern med laddningskabeln så du riskerar inte att stå helt skägglös när batteriet tar slut.

Philips Series 9000 BT9297 detaljskärFörutom det vanliga skäret följer det med ett detalj-skär som är mycket smalare och gör det möjligt att skapa strukturer i din grooming som annars hade varit mycket svårt. Det finns även en hårlyftkam (distanskam) som gör det möjligt att trimma skägget till önskad längd. Du kan välja en längd mellan 0,4 mm till 7 mm och få en väldigt fin precision på vald längd.

Skulle du vilja rengöra din trimmer kan du enkelt göra det under rinnande vatten då den är vattentålig.

Men skäggtrimmern är inte bara bra sett till specifikationerna. Philips Series 9000 BT9297 fick väldigt bra betyg när tidningen M3 testade rakapparater och skäggtrimmers. Den kammade hem ett slutbetyg på 8 av 10 och fick utmärkelsen ”Rekommenderas”.

Många konsumenter som testat skäggtrimmern vittnar om att den är väldigt bra och enkel att använda. Trimmern har bra förmåga att komma nära och få med sig håret samtidigt som den klipper av dem med enkelhet. Det är en produkt som fått toppbetyg av konsumenter men det betyder inte att modellen är perfekt.

Philips Series 9000 BT9297 distanskamNågra konsumenter nämner problem med distanskammen där resultatet inte blir riktigt jämnt. Detta är ett vanligt problem för många skäggtrimmers där man ofta måste köra 2-3 gånger på samma område för att få ett helt jämt resultat. Det är svårt att i ett svep får med sig allt hår och klippa det helt jämnt. M3 nämner inte något om detta i sitt test av skäggtrimmern och varför vi tror modellen inte är sämre än andra på detta område.

Däremot nämner M3 en nackdel om att det inte finns någon laddstation och inte heller någon uppsamlare för skägget. Uppsamlaren nämns även som något någon konsument saknat på modellen och innebär ofta lite städning efter man trimmat klart skägget.

Philips Series 9000 BT9297 är en av de bästa skäggtrimmers i det populära prissegmentet runt 1000 kronor. Att modellen rekommenderas av M3 efter sitt test förstärker bilden av det är en bra skäggtrimmer.

Moser 1902-0460 Lithium ProCut LCD – Mycket bra

Moser 1902-0460 Lithium ProCut LCD
 • Prisbelönt tillverkare av klippmaskiner
 • Väldigt bra betyg i omdömen från konsumenter
 • Utbytbara skär som är tillverkad i hög kvalitet
 • 8 distanskammar följer med från 3-25 mm
 • 100 minuters batteridrift
 • Rengöringskit med smörolja för skäret medföljer

Priser för Moser 1902-0460 Lithium ProCut LCD

Priser för produkten saknas

Produktbeskrivning

Tillverkaren Moser är en välkänd tillverkare för att just vara duktiga på tillverka bra trimmers. Deras skäggtrimmer Lithium ProCut som är en del av 1902-serien är en mycket populär produkt som även fått bra betyg av konsumenter som testat den.

Skäggtrimmern kommer med utbytbara skär vilket innebär att du inte behöver byta ut hela din skäggtrimmer om de blivit slitna. Däremot är skären tillverkade i hög kvalitet och är diamantskurna. Det följer även med borste och en flaska med olja för att smörja och underhålla skäret som följer med.

Skäggtrimmern har 100 minuters drift och LCD-displayen visar tydligt hur många minuters drift där är kvar i batteriet. På så sätt är det lättare att veta när man verkligen behöver ladda sin trimmer. Skulle du mot förmodan få slut på batteriet ändå så kan du snabbladda den på 1 minut i all hast.

Moser 1902‐0460 Lithium ProCut LCD tillbehörMoser Lithium ProCut LCD kommer med 8 distanskammar som höjer upp skägget eller håret till olika nivåer. Här kan du välja mellan att använda 3, 6, 9, 12, 16, 18, 22 eller 25 mm. Att använda sig av fasta distanskammar ger ofta ett lite bättre resultat än de som är justerbara.

Totalt sätt är trimmern eller hårklipparen en väldigt bra maskin som fungerar lika bra för skägget som för att trimma håret om du så önskar. Den kraftfulla motorn, de utbytbara skären och oljan för smörja som följer med gör att det är tydligt att tillverkaren Moser fokuserar på hållbarhet och modeller värda att investera i.

Priset för modellen ligger något strax över vad enklare med bra skäggtrimmers kostar, men här får man överlag en väldigt kompetent klippmaskin för både hår och skägg.

Philips Series 7000 MG7720 – Bra skäggtrimmer

Philips Series 7000 MG7720
 • Bra skäggtrimmer till lågt pris
 • Bra betyg av konsumenter som testat
 • 14 tillbehör för bra mångsidighet
 • Upp till 120 minuter drift per laddning
 • Nästrimmer, Örontrimmer och många fler tillbehör
 • 8 distanskammar för val av längd
 • Kan användas i duschen

Priser för Philips Series 7000 MG7720

595 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
619 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Produktbeskrivning

Philips Series 7000 MG7720 - medföljande tillbehörEn lite billigare skäggtrimmer från Philips är MG7720 som är en del av 7000-serien. Den har fått väldigt bra betyg av konsumenter som testat den och en stor fördel är att den säljs med väldigt många tillbehör.

Förutom det vanliga skäret följer det även med ett smalare skär för detaljer, ett precisionskär, ett för skär för kroppshår och ett kombinerat näs- & öronskär. Detta kombineras sedan med 8 distanskammar så du kan trimma håret i önskad längd. Dessa distanskammar passar för de vanliga skäret vilket är förklarligt.

Batteritiden är också väldigt bra på Philips Series 7000 MG7720 där en timmes laddning ger upp till 120 minuters drift. Modellen är ganska billig så det är svårt att klaga på plast används som byggkvalitet och att där inte finns någon indikator för hur mycket batteri där är kvar. Det man däremot saknar även i denna lite lägre prisklass är håruppsamlare som gör att man slipper städa efter att man trimmat skägget.

Philips Series 7000 MG7720 rengöring vattenOm din skäggtrimmer däremot skulle gå sönder är det trevligt att veta att Philips erbjuder 5 års global garanti på denna skäggtrimmer. Vi hittade inga specifika test som gjorts på Philips Series 7000 MG7720 men tidigare modeller har fått bra betyg i tester och denna modell har enormt bra betyg bland konsumenter.

Det är enkelt att skölja av rengöra skäggtrimmern under rinnande vatten. Detta gör det även möjligt att använda den i duschen om man önskar.

Philips Series 7000 BT7201 – Testvinnare

Philips Series 7000 BT7201
 • Utsågs till bäst i test av M3
 • Överlag bra betyg från konsumenter
 • Vattentålig trimmer
 • Ställbar längd från 0,5 - 10 mm
 • En timmes laddning ger 60 minuter drift
 • Håruppsamlare är ett trevligt plus

Priser för Philips Series 7000 BT7201

Priser för produkten saknas

Produktbeskrivning

Philips Series 7000 BT7201 håruppsamlarePhilips Series 7000 BT7201 är en skäggtrimmer som utsågs till bäst i test när tidningen M3 testade rakapparater och skäggtrimmers. Det är utan tvekan en väldigt bra skäggtrimmer som dessutom inte kostar så mycket.

Den största anledningen till varför Philips Series 7000 BT7201 inte ligger högre upp i vår rekommendation med tanke på att den blivit utsedd som bäst i test är helt enkelt på grund av konsumenternas omdömen.

De omdömen som lämnats är överlag bra, men det finns och ett tydligt återkommande problem med produkten som innebär att plasten som håller fast skäret går sönder. Detta beskrivs som kvalitetsproblem där konstruktionen ger vika och när detta sker går den inte längre att använda.

Rengöring skär Philips Series 7000 BT7201Gemensamt är dock att alla är väldigt nöjda med skäggtrimmern tills det går sönder, vilket är väldigt synd. Nu kostar inte skäggtrimmern så mycket vilket är anledningen till att man kanske kan vilja välja modellen ändå. Men man bör vara vaksam på just detta och handskas med den mer försiktigt när man rengör den.

I testet hos M3 lyftes priset, den behagliga trimningen, smart håruppsamling och enkel rengöring som fördelar med modellen.

Specifikationerna för skäggtrimmern är bra och en timmes laddning ger en batteritid på ca 60 minuter. Du kan ställa längden på distanskammen från 0,5 – 10 mm vilket ger dig bra kontroll på din grooming.

Kvalitetsproblemen med plasten verkar vara modellens främsta problem. Det låga priset kan göra det rättfärdigat att köpa skäggtrimmern ändå och du lär vara nöjd med den tills den går sönder.

Braun BT5050 – Bästa budgetmodell

Braun BT5050
 • Mycket prisvärd skäggtrimmer från Braun
 • Bra betyg från konsumenter som testat
 • Två skär för 25 steg mellan 1-20 mm längd
 • Batteritid på upp till 50 minuter
 • Laddningslampa som indikator

Priser för Braun BT5050

539 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar
659 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Produktbeskrivning

Braun BT5050 paketBraun BT5050 är en ganska billig och mycket prisvärd skäggtrimmer som fått bra betyg av konsumenter som testat den. Precis som flera andra skäggtrimmers har den inte varit med i något större test utan vi har lagt vår vikt vid omdömen lämnade av konsumenter på svenska och internationella webbplatser.

Ett fulladdat batteri som ger upp till 50 minuters drift. I förhållande till andra modeller är detta snäppet sämre men samtidigt inte på något sätt dåligt och är förmodligen inte något avgörande i mångas köp. Laddningstiden är också något lång på 8 timmar för ett fulladdat batteri, men du kan även använda skäggtrimmern med sladden i vägguttaget så du blir inte helt strandad.

Även om känslan är lite plastig som man kan förvänta sig i detta prissegment så är det en bra skäggtrimmer sett till omdömen där den trimmar skägget väldigt bra och är lätt att underhålla. Den har också fått bra anmärkningar i att den klipper jämnt vilket helt klart är positivt.

Modellen kommer med två distanskammar som är ställbara för att kunna justera längden i upp till 25 steg mellan 1-20 mm.

För rengöring kan du enkelt skölja Braun BT5050 under rinnande vatten i kranen. Det följer även med en liten rengöringsborste och smörjmedel för skäret så att det håller längre.

Oster 97 – Bästa hårklippare

Oster 97
 • Mycket bra trimmer för hår & skägg
 • Väldigt bra betyg från konsumenter som testat
 • Premium-maskin med hög kvalitet
 • Levereras med skär för att klippa i 0,25 mm
 • Tystgående motor och 3,3 m sladd
 • Många tillbehör finns att köpa till

Priser för Oster 97

Priser för produkten saknas

Produktbeskrivning

En hårklippare i väldigt hög kvalitet är Oster 97 som alltså inte bara är en skäggtrimmer. Det är en hårklippare som är tillverkad av en mycket känd tillverkare inom området och som fått väldigt bra betyg i omdömen och tester.

Oster 97 är dock inte någon liten och enkel skäggtrimmer vilket är modellens största nackdel. Den är t.ex. inte batteridriven och den är knappast minst bland konkurrenterna.

Den stora fördelen med Oster 97 är dock kvaliteten på både maskinen och skären. Skären är utbytbara och det finns olika varianter att köpa till om man så önskar. Skären är också tillverkade av väldigt hög kvalitet och med hjälp av distanskammen och skäret som följer med kan du klippa mellan 0,2 – 13 mm.

För den som vill ha en klippmaskin som fungerar bra att använda till både skägget och för huvudet så är Oster 97 ett mycket bra val. Det är förvisso en maskin som kostar mer än andra men som ger väldigt hög kvalitet som du kan räkna med att ha under lång tid.

För grooming och klippa skägget med snygga detaljer är kanske denna maskin något stor. Den är däremot svårslagen på de andra områdena.

Så valde vi ut bästa skäggtrimmer

Skäggtrimmers är populära produkter men trots det finns det väldigt få oberoende test av produkterna på marknaden. Detta gör det svårt att lyfta fram produkter som bäst i test baserat på dessa resultat.

Vi har lagt stor vikt vid de få tester som finns att utgå från och sedan vägt in konsumenternas omdöme för produkterna. Skäggtrimmers som inte varit med i tester men som fått bra betyg av konsumenter har lyfts in som bra produkter och vi är tydliga med referenserna till hur de placerat sig.

Omdömen lämnade av konsumenter som testat produkter kan vara en bra indikator på om de är nöjda med sitt köp. Det finns dock problem som bias kring att rättfärdiga sitt köp även om man egentligen inte är nöjd, men samtidigt är det inte ovanligt att missnöjda konsumenter har en större vilja att rapportera om problem och visa sitt missnöje. Med ett tillräckligt stort underlag så finns det absolut slutsatser att dra av lämnade betyg.

Den största fördelen med konsumenters omdömen är att man ofta kan hitta gemensamma problem som t.ex. modellen från Philips som utsågs till bäst i test av M3. Modellen har kvalitetsproblem med plasten som håller skäret på plats och går tenderar att gå sönder efter en tid. Det är svårt att upptäcka i ett test, men något konsumenterna kommer stöta på.

I slutändan är vårt mål att ge de bästa produktrekommendationerna. Vi är tydliga med vilka utmärkelser produkter fått och försöker inte vägleda konsumenter fel.

Källor & Tester

Underlag av de källor för test, recensioner, omdömen och andra sidor som vi använt för att kunna presentera de skäggtrimmers som är bäst.

 • Test rakapparater och trimmers – 2017 – m3.idg.se
  Tidningen M3 testade flera rakapparater och skäggtrimmers där utmärkelser som ”Rekommenderad” och ”Bäst i test” utsågs. Bland skäggtrimmers syns modeller som Panasonic ER-GD60, Remington Beard Boss MB4130, Philips Series 9000 BT9297 och Philips series 7000 BT7201. I detta test utsågs Philips series 7000 BT7201 som bäst i test medan den andra Philips-modellen tog hem Rekommenderad utmärkelse.
 • Prisjakt – 2019
  Prisjakt är en av Sveriges främsta tjänster för att jämföra priser innan produktköp. Deras databas med produkter, butiker och omdömen ger en inblick i vilka modeller som är populära, om de fortfarande säljs av butiker och vad Prisjakts användare tycker om dem. Tillsammans med omdömena lämnade hos butikerna får vi en bra uppfattning om hur olika skäggtrimmers presterat av de konsumenter som testat dem.