Snygg skägglinje

Så får du en snygg skägglinje

Tycker du att det är svårt att få till ett snyggt skägg? Känner du att det förstör ditt i övrigt välvårdade utseende? Ta då hjälp av dessa tips för hur du enkelt skapar en snygg skägglinje!

För att hjälpa dig ytterligare, har vi på Testat.nu utfört omfattande tester av olika hårvårdsprodukter så som skäggtrimmers och rakapparater.

3 steg för att få till en snygg skägglinje

Trimma skäggetOavsett om du föredrar endagsstubb, ett kort skägg eller ett längre helskägg är det viktigt att skapa en form och tydliga kanter för att framhäva det på bästa sätt.

Allas skägg växer olika och olika tätt, och det är viktigt att anpassa sig efter sitt skäggs form för att skapa ett naturligt utseende. Däremot kan du själv välja om du vill satsa på en naturlig eller lite mer definierad skägglinje:

Naturlig skägglinje

En naturlig skägglinje är enklare att hålla efter eftersom du bara behöver tänka på att hålla efter skäggkanten vid halsen. Det skapar ett mjukt uttryck och får både ansiktet och skägget att se lite större ut.

Definierad skägglinje

Den som är ute efter en skarpare och tydligare käklinje bör satsa på en lite mer definierad skägglinje. Detta uppnår du enkelt i tre steg:

1. Hitta din käklinje

Titta på inspirationsbilder online för att bestämma dig för var du vill att din käklinje ska vara. Ett bra tips är att införskaffa en trimmer med inbyggd laser som visar exakt var linjen ska gå. I våra tester har de skäggtrimmers med laser visat sig hjälpa dig att hitta önskvärd linje lättare och ge bättre resultat.

Starten på skägglinjen bör ligga under polisongerna och sluta vid sidan av mustaschen.

2. Skapa en tydlig kant

När du har kommit fram till var din linje ska vara är det dags att ta fram trimmern. Ställ in den på en låg inställning för att trimma skägget så kort som möjligt eller använd en rakhyvel för att skapa en extra skarp kant. Snygga till kanterna både på kinderna och på halsen.

3. Snygga till med jämna mellanrum

Hur snabbt skägget växer är olika från person till person, så hur ofta du behöver trimma eller raka dig för att upprätthålla en definierad skägglinje beror på din skäggväxt. Ju oftare du underhåller, desto lättare och snabbare kommer det gå att få till ditt önskade resultat.

En bra skäggtrimmer är A och O när du vill trimma och få ett snyggt skägg. Att förlita sig på dåliga redskap ger inte bara ett sämre resultat utan det tar mycket längre tid. Många av de bästa skäggtrimmer är idag batteridrivna med bra skär som klipper skägget snyggt.

Tips för ett snyggt och välmående skägg

Tips för snyggt skägg

Nedan följer några bra tips att ha i åtanke för att få ditt skägg att växa och se så bra ut som möjligt.

  • Införskaffa en bra skäggtrimmer och rakhyvel för att enklare uppnå snyggt resultat. Rakhyvlar och trimmers av hög kvalitet är utrustade med vassa blad och fler funktioner, vilket kommer hjälpa dig att uppnå renare och skarpare linjer. Se testresultaten för att få hjälp att hitta de bästa modellerna.
  • Köp en skäggmall för att få hjälp med var dina skägglinjer bör vara placerade. Det finns även trimmers som erbjuder laser som visar var du ska raka dig. Ett annat tips är att gå till en barberare en gång för att få en bra grund och sedan underhålla linjerna hemma själv med bra produkter.
  • Om du vill få till ett fylligt och lite längre skägg gäller det att ha tålamod. Låt det växa i cirka sex veckor för att få en tjocklek och längd som du har möjlighet att jobba med.
  • Du som vill skapa extra skarpa och rena linjer bör investera i en så kallad säkerhetshyvel. Dessa är nämligen framtagna för att klara av att raka extra tydliga linjer.
  • Se till att välja en form på skägget som passar ditt ansikte. Det kommer inte bara göra att skägget ser bättre ut, det kommer även att framhäva dina bästa drag och ge hela dig ett mer välvårdat utseende.

Säkerställ att skägget är jämnt på båda sidorna. Ett symmetriskt skägg är A och O för att det ska se välvårdat ut.

Ta hand om ditt skägg

Olja skäggetSkägget behöver omvård och vill du ha ett snyggt skägg kan det vara väl värt att ta hand om det.

Många människor med snygg skäggväxt lägger tid på att ta hand om det. Dels ska det tvättas och underhållas med jämn klippning, trimning och rakning. Men det kanske också behöver oljas in.

Låt inte skäggvård skrämma dig utan fördjupa dig istället i hur det fungerar så blir det även lättare att få skägget snyggt till vardags.