Bästa Epilator

Bästa Epilator

Epilering och att använda sig av epilator för att ta bort oönskad kroppsbehåring är ett populärt alternativ, men vilka epilatorer är egentligen bäst? Vi har tagit en närmare titt på de bästa modellerna baserat på oberoende tester, recensioner och omdömen.

En epilator kan användas på ansikte, ben och andra delar av kroppen för att effektivt ta bort hårväxt. De bästa epilatorerna ger ett väldigt bra resultat, vilket innebär att du slipper hår under flera veckor. De har också en bra möjlighet att ta med sig tunnare hår som lätt missas vid t.ex. vaxning.

Tester visar att det skiljer mycket mellan epilatorer och de billigaste alternativen nog är något man bör hålla sig borta från då flera fått dåligt betyg. Däremot kan man fortfarande prisvärda epilatorer, något testerna också visat. Dessa produkter benämns som prisvärda eller bästa budgetval här nedanför.

Braun Silk-épil 9-961 – Bäst i test

Braun Silk-épil 9-961
 • Utsågs till bäst i test när WiseGuide testade
 • Mycket bra betyg från konsumenter som testat
 • Bra epilator med många tillbehör
 • Två ställbara hastigheter och smart sensor
 • 40 minuters batteritid efter 1 timmes laddning
 • Fungerar på torr hud, våt hud och direkt under vatten

Priser för Braun Silk-épil 9-961

1 279 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar
1 284 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Produktbeskrivning

Braun Silk-épil 9-961 paketEpilatorn Braun Silk-épil 9-961 hör utan tvekan till de absolut bästa alternativen på marknaden. När WiseGuide testade flera olika epilatorer från tillverkare som Braun, Panasonic, Philips m.fl. så utsågs denna till bäst i i test.

I testet framkom det tydligt att produkten hade en bra design, bra funktion för peeling och var mycket effektiv på att ta bort hår. Både produktens kvalitet och kapacitet kammade hem maxpoäng medan den nästan fick fullpott även i användning.

Braun Silk-épil 9-961 är byggd för att kunna användas i duschen eller i ett bad. Detta är praktiskt då ett varmt bad öppnar porerna och bidrar lätt en mycket mindre obehaglig känsla när håren dras bort.

Laddningstiden för epilatorn är 60 minuter och ger dig 40 minuter trådlös användande. Det finns två hastigheter att välja mellan och det följer med en stor mängd tillbehör i förpackningen som t.ex. rengöringsborste för djuprengöring och en för ansiktet. Det medföljer även en massageplatta och två borstar.

Braun Silk-épil 9-961 kommer även med SensoSmart-teknologi som hjälper dig som användare att hitta det perfekta trycket mot huden för att optimera så att så mycket hår som möjligt dras bort. Resultatet blir hårfria ytor på upp till 4 veckor beroende på hur snabbt ditt hår växer tillbaka.

Braun Silk-épil 9-961 i badetEpilatorn fungerar lika bra på torr hud som fuktig hud eller direkt i duschen under rinnande vatten. Många föredrar att använda den i duschen då varmt vatten öppnar porerna och stimulansen från vattnet gör att det känns mindre obehagligt att använda epilatorn.

Det är ingen tvekan om att Braun Silk-épil 9-961 är en av de bästa alternativen du kan köpa och även konsumenter som testat den stärker bilden av att epilatorn blev bäst i testet. Totalt sätt har den fått extremt bra betyg från konsumenter som lämnat omdöme om produkten.

Den enda nackdelen med epilatorn skulle kunna argumenteras vara priset. Men även om det finns billigare alternativ är det klart att man tvingas göra kompromisser då.

Panasonic ES-EL8A – Mycket bra epilator

Panasonic ES-EL8A
 • Toppbetyg från konsumenter som testat
 • Panasonics epilatorer har presterat bra i tester
 • Många tillbehör följer med epilatorn
 • 30 minuters batteritid
 • Fungerar i duschen och badet
 • Teknik som lyfter hårstråna från huden

Priser för Panasonic ES-EL8A

1 159 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
1 198 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Produktbeskrivning

Panasonic ES-EL8A epilatorPanasonic fick toppbetyg i WiseGuides test där de kammade hem andraplatsen med sin modell. Även om just den modellen utgått så är Panasonic ES-EL8A en av de mesta populära epilatorer på marknaden idag.

Ett stort antal konsumenter har testat Panasonic ES-EL8A och är väldigt nöjda med den, vilket resulterat i ett toppbetyg på många sidor. En del som tidigare använt rakhyvel benämner att det gör ont när hårstråna dras, men att det också går att lindra mycket genom att använda epilatorn i badet. Många tillbehör och olika val av hastigheter är exempel på det som lyfts fram som positivt.

Men allt är inte positivt. Någon benämner att det tog tid att bli klar då denne fick använda epilatorn flera gånger på samma område för att få bort allt hår. Här kan det säkert variera kraftigt mellan olika individer och hur deras hårväxt ser ut. Men det går alltså inte att helt lita på marknadsföringen som säger att den tar bort allt hår i en enda dragning.

Totalt sätt arbetar 60 pincetter monterade på epileringshuvudet med att dra hår över en yta på 32,4 mm. Huvudet kan även röra sig i 90 grader vilket gör det lättare att få ett jämt motstånd mot huden. Något som borde minska antalet gånger du behöver använda epilatorn på samma område.

Panasonic ES-EL8A rengöring under vattenEpilatorn är vattentät och tänkt att användas i duschen eller badet då den även marknadsförs som Wet & Dry-epilering. Vi rekommenderar alla nybörjare att börja i duschen eller badet och låta kroppens porer öppna sig med varmt vatten innan du börjar. Det minskar den obehagliga känslan när håren dras. I takt med att du vänjer dig kommer du kanske även tycka att det inte är så obehagligt att använda epilatorn när huden är torr.

Den medföljande hudskyddet är väldigt praktiskt då det trycker ner huden samtidigt som det förhindrar pincetterna att komma åt huden. Detta bidrar till att huden hålls tillbaka när håren dras vilket minskar obehaget mycket.

Det laddningsbara batteriet ger 30 minuters drift och tar en timme att ladda upp till fullt. Sett till specifikationerna och det fina omdömet som Panasonic ES-EL8A fått är det utan tvekan en bra kandidat för den som vill hitta bästa epilatorn.

Philips Satinelle Advanced BRE650 – Bra val

Philips Satinelle Advanced BRE650
 • En av de bättre epilatorerna
 • Toppbetyg från konsumenter som testat
 • Många bra tillbehör & funktioner
 • Exfolieringsborste för rengöring av hud
 • Medföljande rakhuvud & trimkam
 • 40 minuters batteridrift
 • Fungerar i badet & duschen

Priser för Philips Satinelle Advanced BRE650

Priser för produkten saknas

Produktbeskrivning

Philips Satinelle Advanced BRE650 paketPhilips Satinelle Advanced BRE650 är en annan bra epilator som fått väldigt bra omdömen från konsumenter som testat den. Tillräckligt många omdömen har även lämnats på olika webbplatser för att det ska vara rimligt att anta det är en av de bättre epilatorerna.

Det följer med många tillbehör som exfolieringsborste, rakhuvud, trimkam, kåpa för ansiktet, hudutsträckare, massagekåpa, basfodral och en rengöringsborste.

Exfolieringsborsten som rengör huden och tar bort döda hudceller, smink och smuts som hjälper dig att hålla din hud ren och minskar risken för inåtväxande hårstrån.

Rakhuvudet och trimkammen som medföljer är praktiska verktyg att använda på områden där du inte vill använda epilering. Det kanske är ett känsligare område som t.ex. armhålan eller av andra orsaker och då är det praktiskt att ha tillgång till det verktyget med.

Philips Satinelle Advanced BRE650 ansikteDet finns även tillbehör för at avgränsa epileringsytan. Det gör att pincetterna jobbar på ett mycket smalare område så det blir lättare att ta de hårstrån som du vill utan att riva med dig det bredvid.

Den totala laddningstiden är angiven till 1,5 timme vilket ger en batteridrift på 40 minuter. Däremot är det möjligt att snabbladda Philips BRE650 på 5 minuter om tidsbristen skulle vara framme.

Philips Satinelle Advanced BRE650 är en av de bästa epilatorerna du kan välja, med många bra tillbehör och väldigt bra omdömen som skvallrar om bra resultat och hög kvalitet. De många verktygen gör att du får en komplett epilator med bra funktioner.

Braun Silk-épil 7-561 – Billigare val

Braun Silk-épil 7-561
 • Prisvärd epilator med många tillbehör
 • Mycket bra betyg från konsumenter
 • Fungerar i dusch och bad
 • Rakapparat för känsligare områden
 • Flytande huvud för bättre hudkontakt
 • Inbyggd massagefunktion

Priser för Braun Silk-épil 7-561

976 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar
976 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Produktbeskrivning

Braun Silk-épil 7-561 paketBraun Silk-épil 7-561 är en epilator från Brauns 7-serie. Det är en prisvärd serie där man får väldigt mycket produkt för pengarna. I jämförelse med deras billigare 3-serie så är de väldigt mycket bättre med hög kvalitet. Den dyrare 9-serien utsågs till bäst i test och detta är en bra kompromiss för den som vill spara lite pengar på sitt köp.

Det är också en epilator som fått väldigt bra betyg av konsumenter och med tanke på att Braun är marknadsledande på området med testvinnande modeller känns det som ett prisvärt val.

Epilatorn är helt vattentålig så det går utmärkt att använda den i både dusch och bad. Det är även något vi rekommenderar för att minska problem med huden och minimera den obehagliga känslan.

Det rörliga huvudet följer lätt med längs huden och underlättar användningen så att pincetterna lättare kommer åt och dra upp hårstråna. Det finns totalt 2 hastigheter att välja på och batteritiden varar upp till ca 40 minuter på en full laddning. Det tar normalt sätt ca 1 timme att ladda batteriet fullt.

Det följer med rakapparat, trimmer, borstar, m.m. Överlag är det en väldigt prisvärd modell men priset för Braun Silk-épil 7-561 ligger heller inte så mycket lägre än den testvinnande epilatorn från Braun, vilket kanske gör det till ett bättre val.

Epilator mot inåtväxande hårstrån

Inåtväxande hårstrån kan vara väldigt problematiskt men uppstår normalt sätt för att hårsäcken täpps igen och när hårstrået ska växa ut så böjs hårstrået och rullar ihop sig, börjar växa snett och orsakar inflammation.

Att hela undvika att raka sig, vaxa sig eller använda epilering minskar risken för att utsättas för inåtväxande hårstrån. Men vill man ändå ta bort håret så kan det vara klokt att ta hand om sin hy genom rengöring och återfuktning.

Exfolieringsborste som medföljer flera epilatorer kan hjälpa dig att hålla din hud och porer rena vilket minskar risken att drabbas av inåtväxande hårstrån.

Genom att duscha och peela sin hud ren från död hud, smink och annan smuts i kombination med att porerna öppnar sig minskar risken kraftigt. Det gör alltså inte bara epileringen till en mindre obehaglig känsla, utan förbättrar resultatet och minskar risken för problem.

Många av de tillbehör som följer med en epilator kan alltså i första stund verkar onödiga, men de är praktiska redskap som hjälper dig att hålla din hud i bra skick. Något som man bör förvänta sig av den bästa epilatorn.

Frågor och svar om epilering & hårborttagning

Det finns vanligt ställda frågor som dyker upp när man pratar om epilator och hårborttagning. Här nedanför har vi sammanställt de vanligaste som uppstår när man funderar på att köpa en epilator. Vi har försökt ge ett så rakt och tydligt svar på frågorna som möjligt.

 1. Gör det ont att använda epilator?
 2. Hur ofta behöver man använda epilatorn?
 3. Går det att använda epilatorn i duschen?
 4. Ska man välja epilator eller vaxning?
 5. Fungerar rakhyvel lika bra som epilator?
 6. Vad innebär IPL hårborttagning?
 7. Är en lady shaver samma sak som epilator?
 8. Kan man använda epilatorn på intima områden?
 9. Går det att snygga till bikinilinjen med epilator?
 10. Finns det epilator för män?
 11. Så en epilator är en rakapparat för kvinnor?

1. Gör det ont att använda epilator?

En del tycker det och de flesta är nog överens om att det inte är en behaglig känsla.

I och med att epilatorn drar upp hår från roten så kommer du känna obehag och kanske till den mån att du tycker det gör ont.

Att dra upp håren är det som bidrar till att det tar flera veckor innan håren har växt ut igen. Att satsa på en bra epilatorn innebär att där är smarta funktioner för att minska obehaget när håren dras upp. De drar också upp håren mer effektivt så du inte behöver behandla samma område lika många gånger.

Att använda epilatorn i duschen tillsammans med varmt vatten gör att porer öppnar sig och det blir både lättare att dra upp håren samtidigt som det känns mindre.

2. Hur ofta behöver man använda epilatorn?

Hår växer olika fort hos olika personer så det går inte att säga med exakthet hur det är för dig.

De flesta slipper helt hår under 2-3 veckor och kommer antagligen att använda epilatorn var 3-4 vecka för att håren inte ska växa ut för långt.

3. Går det att använda epilatorn i duschen?

Ja, de bästa epilatorerna går att använda i både duschen och badet. Det är helt vattentäta och såklart batteridrivna vilket är ett krav om de ska användas i vatten.

Många som testat epilatorer föredrar att använda dem i duschen och tycker det minskar den obehagliga känslan väldigt mycket. Men det är viktigt att välja en bra epilator för att det ska fungera då inte alla är vattentäta.

4. Ska man välja epilator eller vaxning?

Både vaxning och epilator ger liknande resultat då det är två tekniker som fokuserar på att dra upp hela hårstrået med roten. Resultatet blir att det tar tid innan håret har växt ut så att man känner det igen.

Vaxning kan ha lite problem med tunnare hårstrån som är svårt att få med. Samtidigt dras alla hårstrån i ett svep och vilket man föredrar är personligt. Många uppskattar dock enkelheten av epilatorn och möjligheten att använda den i badet underlättar väldigt mycket.

5. Fungerar rakhyvel lika bra som epilator?

En rakhyvel fungerar helt annorlunda från en epilator. En rakhyvel skär av hårstråna nära inpå huden vilket ger en len känsla men kräver att processen upprepas betydligt oftare.

Fördelen med rakhyveln är att det inte känns när man skär av hårstrån till skillnad från om de dras upp.

6. Vad innebär IPL hårborttagning?

IPL är en förkortning för Intense Pulsed Light vilket är en teknik som sänder ljusimpulser ner i roten på hårsäckarna vilket bedövar dem och gör att håret trillar av. För privata maskiner som används hemma är denna effekt inte permanent utan håret kommer att växa ut igen vilket gör att du behöver återupprepa processen vart 4-8 vecka.

IPL är alltså precis som epilator en teknik som från roten på hårsäcken tar bort håret. Fördelen med IPL är att det inte ger samma obehagliga känsla som med en epilator.

Nackdelen med IPL är att det är ganska dyra maskiner om man ska uppnå det bästa resultatet. De IPL hårborttagare som fått bäst i test kostar ungefär som två bra epilatorer.

7. Är en ladyshaver samma sak som epilator?

Nej, en ladyshaver är som en rakapparat för kvinnor. Det är som en elektrisk rakhyvel som skär av hår längs med huden och kan t.ex. vara riktigt praktiskt att använda i armhålan eller på andra ställen där det kanske är extra känsligt att dra upp hår.

8. Kan man använda epilatorn på intima områden?

Det går att använda epilering även i intima områden men det är inte alla som tycker det är värt det för det kan kännas mer än på andra områden.

Att dra hårstrån längs bikinilinjen är väldigt populärt men epilering i fuktiga områden kan även resultera i inflammerade hårsäckar vilket heller inte är uppskattat. Det enda sättet att veta om det är något som passar en själv är att prova sig fram.

9. Går det att snygga till bikinilinjen med epilator?

Det går absolut att snygga till bikinilinjen med en epilator och tack vare att den drar upp hela hårstrået med roten ur hårsäcken så blir du även av med de svarta prickarna som annars lätt lämnas och kan synas vid normal rakning.

Epilering i de mer intima regionerna kan kännas mer än vad det gör när man kör epileringsmaskinen på armar och ben.

10. Finns det epilator för män?

En epilator är inte specifikt avsedd för kvinnor. Det finns alltså ingenting som hindrar dig män att använda en epilator om du vill dra utföra epilering.

11. Så en epilator är en rakapparat för kvinnor?

Nej, en rakapparat för kvinnor är snarare en ladyshaver som skär/rakar av hår via en elektronisk maskin. En ladyshaver påminner mycket i utseendet om de rakapparater som marknadsförs för män.

Så valde vi ut de bästa epilatorerna

För att välja ut de bästa epilatorerna har vi i första hand tittat på oberoende tester där olika epilator ställs mot varandra. Tester utförda av t.ex. Råd & Rön, Testfakta och liknande källor väger väldigt tungt när vi jämför produkter. Samtidigt ställer vi krav på att produkterna har positiv feedback i flera kanaler.

En epilator som presterat bra i ett test, men som fått dåligt betyg av konsumenter som testat den kommer inte att rekommenderas av oss. Konsumenternas produktomdömen är en annan viktig pelare för det resultat som rekommenderas då de tillsammans dels testar ett stort urval av produkten samtidigt som kvalitet och brister över tid visar sig bättre här.

I ett test utfört av t.ex. Råd & Rön så sker produkttesterna under en begränsad tid och även om de är bra utförda kan det finnas kvalitetsbrister som visar sig efter flera månader. Detta är en av de största bristerna med den typen av test och varför vi kompletterar med omdömen för att få en så bra helhetsbild som möjligt.

I slutändan är vårt mål att ge de bästa produktrekommendationerna, att de epilatorer vi rekommenderar är de bästa som du kan köpa.

Källor & Test

Sammanställning av recensioner, omdömen, oberoende test och andra källor som vi använt oss av för att kunna presentera de bästa epilatorerna.

 • Test av 6 olika epilatorer – 2016 – Vlt.se
  WiseGuide har testat sex olika epilatorer med ett helt klart blandat resultat. Den epilator som utsågs till bäst i test fick hela 4,7 av 5 i betyg vilket var Braun Silk-épil 9-961 SkinSpa. Den fick maximalt betyg i kapacitet och kvalitet och 4 av 5 i användning. En nackdel som lyftes fram med modellen var att den kostade mer än de andra i testet. På andra plats hittar vi en epilatorn ES-ED90-P från Panasonic som tyvärr slutat säljas. Bästa budgetval blev Philips SatinSoft Epilator HP6523/02. På tredjeplats med godkänt betyg på 3,7 av 5 hamnade Babyliss Duoflex 770.
 • Prisjakt – 2019
  Vi har använt oss av Prisjakt för att identifiera de populäraste epilatorerna på marknaden just nu. Vi har även kunnat se om de modeller som utsetts till bäst i test fortfarande säljs och går att få tag på. Även kundomdömen lämnades hos Prisjakt och hos butikerna har kunnat bistå med en vägledning om en epilator bör anses tillhöra de bästa eller inte.