Jordgubbssnoppare Bäst i Test

Bästa Jordgubbssnoppare: Snoppa stjälken snabbt

Trött på att snoppa jordgubbar för hand där resultatet är förstörda bär och halvdant resultat? Jordgubbssnopparen är ett unikt verktyg som effektivt och snabbt avlägsnar stjälken på ett snyggt sätt. Vi har tittat närmare på de bästa alternativen.

Många av oss har stått där på midsommarafton eller inför en sommarfest och ska snoppa jordgubbar och inser att det tar mycket längre tid än man räknat med. En del jordgubbar har hårda stumpar av stjälken kvar medan andra bär mosas lätt. Det är här jordgubbssnopparen blir ett ovärderligt verktyg som dessutom är lätt att förvara mellan gångarna den används.

De bästa jordgubbssnopparna gör det enkelt att avlägsna stjälken på ett snyggt sätt så bären gör sig bra på så väl tårta som i sallad eller för sig. Här nedanför kan du se vilka modeller som presterat bäst i vår granskning.

OXO Good Grips Jordgubbssnoppare – Bästa Valet

OXO Good Grips Jordgubbssnoppare
Utmärkelse Bästa Valet 2023 av Testat.nu
 • Bästa Jordgubbssnopparen i vår granskning
 • Toppbetyg av konsumenter som köpt och testat
Fördelar
 • Mycket bra grepp gör användningen snabb och säker
 • Smidig tångformat design för bra precision
 • Lätt att rengöra och tåler maskindisk
 • Lämnar endast ett litet konformat hål
Nackdelar
 • Inga nämnvärda nackdelar

Priser för OXO Good Grips Jordgubbssnoppare

155 krTill Butik
 • Gratis frakt över 499 kr
 • Öppet köp i 60 dagar
191 krTill Butik
 • Öppet köp i 14 dagar

OXO Good Grips Jordgubbssnoppare är en av de bästa verktygen för att snabbt och snyggt plocka bort den gröna stjälken på jordgubbarna.

Det som utmärker OXO Good Grips Jordgubbssnoppare jämfört med andra jordgubbssnoppare är dess mycket bra grepp som gör användningen snabb och säker. Dessutom har den en smidig tångformat design för bra precision och lämnar endast ett litet konformat hål på jordgubben.

I vår sammanställning av konsumentomdömen så var det OXO Good Grips Jordgubbssnoppare som kom ut i topp med högst snittbetyg. Många anser den vara ett mycket enkelt och smidigt verktyg att använda och väl värt för den som ska snoppa flera liter åt gången.

Den är också väldigt enkelt enkel att rengöra och kan med fördel placeras i diskmaskinen om man föredrar det.

Vi har inte funnit några nämnvärda nackdelar med OXO Good Grips Jordgubbssnoppare och dess goda testresultat gör att den vinner utmärkelsen ”Bästa Valet” av oss. Med tanke på det relativt låga priset är den en sund investering till sommarstugan eller andra kök som står för midsommarfirandet och andra somriga fester/event.

Chef’n Jordgubbssnoppare – Mycket bra val

Chef’n Jordgubbssnoppare
Utmärkelse Rekommenderas 2023 av Testat.nu
 • Mycket bra betyg av konsumenter som testat
 • Bra testbetyg i vår sammanställning
Fördelar
 • Lätt att använda även om den kräver lite mer teknikträning
 • Mycket snyggt resultat i jordgubben
 • Lätt att rengöra och kan diskas i maskin
Nackdelar
 • Svårare att använda om du inte är van

Priser för Chef’n Jordgubbssnoppare

133 krTill Butik
 • Gratis frakt över 499 kr
 • Öppet köp i 90 dagar
150 krTill Butik
 • Öppet köp i 14 dagar

Chef’n Jordgubbssnoppare är ett bra alternativ för dig som snabbt och enkelt vill kunna snoppa jordgubbar på ett bra sätt.

Dess unika design och klämma gör att du får ett snyggt snitt i jordgubben. Det kan krävas lite teknikträning för att få in ett snabbt arbetstempo men användningen är annars väldigt enkel.

Chef’n Jordgubbssnoppare - en av de bästa jordgubbssnoppareTryck in den gröna toppen för att klon ska vacklas ut, tryck därför in jordgubbssnopparen över stjälken, vrid runt och dra ut. Tryck sedan på den gröna toppen igen för att släpp stjälken.

När du väl lärt dig momentet går det fort och du kommer snabbt ta dig igenom flera liter jordgubbar och lämna ett snyggt snitt i alla. Bli inte förvånad om du får beröm över skålen med jordgubbar när gästerna noterar de jämna snitten du gjort.

Den går även diska i maskin så rengöringen är enkel och även om du skulle handdiska den går det fort. Den tar heller inte mycket plats i kökslådan så förvaringen mellan användning bör inte vara ett problem.

Den enda nackdelen vi funnit är att användningen genom att öppna och stänga jordgubbssnopparen är lite mer omständligt och kräver några jordgubbar innan man får in ett bättre flyt.

Överlag är dock Chef’n Jordgubbssnoppare ett väldigt bra alternativ och ett smart köp för den som tänkt snoppa flera liter jordgubbar under sommaren.

Så använder du jordgubbssnopparen bäst

En jordgubbssnoppare är enkel att använda och kräver sällan några närmare beskrivningar för hur de ska användas. Det finns däremot några tips som gör att hela processen blir lättare.

Börja med att skölja alla jordgubbar som du vill snoppa, tvätta händerna och plocka fram din jordgubbssnoppare.

En bra jordgubbssnoppar kräver bara en hand och där du i andra handen håller jordgubben.

Du vill trycka eller släppa så att öppna ingen öppnar sig, för sedan in jordgubbssnopparen så den får med hela stjälken och stjälkens fäste i jordgubben. Därefter klämmer du åt och drar ut stjälken, vilket lämnar i snyggt litet hål där den gröna stjälken suttit.

De första gångerna du använder jordgubbssnopparen kan det kännas klumpigare än att bara använda fingrarna. Håll ut och träna in rörelsen så blir du snart en professionell snoppare som snabbt kan hantera många jordgubbar på ett optimalt sätt.

FAQ – Vanliga frågor & Svar

Vanligt ställda frågor om jordgubbssnoppare.

 1. Vad är en jordgubbssnoppare?
 2. Hur fungerar en jordgubbssnoppare?
 3. Vad betyder ordet snoppa egentligen?
 4. Blir resultatet bättre än att snoppa förhand?
 5. Hur länge håller sig snoppade jordgubbar?
 6. Är det svårt att rengöra jordgubbssnopparen?
 7. Hur mycket lättare är det att använda jordgubbssnoppare?
 8. Vilken jordgubbsnoppare är bäst i test?

1. Vad är en jordgubbssnoppare?

En jordgubbssnoppare är ett köksredskap som används för att ta bort de gröna bladen och stjälken från jordgubbar. Detta gör det enklare och mer effektivt att förbereda jordgubbar för att äta eller använda i recept.

Verktyget har lättare att komma in i jordgubben och få med sig den hårda resten från stjälken. Resultatet blir bättre än att försöka göra det med fingrarna och beroende på jordgubbens sort och mognad kan det gå väldigt mycket fortare att snoppa dem med en jordgubbssnoppare.

2. Hur fungerar en jordgubbssnoppare?

En jordgubbssnoppare fungerar genom att ha en mekanism, oftast i form av blad, som klipper eller skär bort bladen och stjälken från jordgubben. Användaren placerar snopparen runt jordgubbens övre del och trycker eller vrider försiktigt för att avlägsna stjälken.

Genom att trycka in jordgubbssnopparen lite i jordgubben kan resten från stjälken även avlägsnas för ett bättre resultat. Detta är ibland möjligt att göra med fingrar men det beror mycket på hur mogen och vilken sort av jordgubbar det rör sig om.

3. Vad betyder ordet snoppa egentligen?

Ordet snoppa betyder ”skära bort stjälken” vilket främst används vid jordgubbar, cigarrer och liknande ord där något ska klippas bort.

Snoppa jordgubbar beskriver alltså förberedelsen av jordgubbar inför konsumtion där den gröna stjälken skärs bort. I majoriteten av alla recept förväntas du snoppa jordgubbarna innan de används.

4. Blir resultatet bättre än att snoppa förhand?

Att snoppa jordgubbar med jordgubbsnoppare ger generellt sett bättre resultat.

Dels får du bort stjälken i sin helhet på alla jordgubbar och det lämnar också ett snyggt och professionellt snitt.

5. Hur länge håller sig snoppade jordgubbar?

Jordgubbar förvars bäst med stjälken kvar och så fort du snoppat dem bör de ätas så snart som möjligt. Då klarar de sig ofta 4-5 dagar i kylskåpet, och ibland längre.

Det är möjligt att förbereda jordgubbar dagen innan genom att snoppa dem men de kan snabbt tappa lyster och se tråkiga ut. Därför är rådet att försöka snoppa dem några timmar eller direkt innan servering.

6. Är det svårt att rengöra jordgubbssnopparen?

Nej, det är inte svårt att rengöra en jordgubbssnoppare. De kan lätt sköljas av under vatten och flera modeller går även att diska i diskmaskin.

7. Hur mycket lättare är det att använda jordgubbssnoppare?

Det är lättare att få ett jämnt och konsekvent resultat med en jordgubbssnoppare.

Hastighetsmässigt kan jordgubbssnoppare vara likvärt tills du bemästrat rörelsen och arbetet. Med tiden blir det oftast snabbare att använda en bra jordgubbsnoppare än att försöka snoppa dem med fingrarna eller med hjälp av en kniv.

8. Vilken jordgubbsnoppare är bäst i test?

OXO Good Grips Jordgubbssnoppare är den bästa jordgubbssnopparen. Den hade högst betyg i vår sammanställning och har smidigast grepp för att snabbt snoppa jordgubbar på ett effektivt sätt.

Så valde vi ut de bästa produkterna

Vi har tittat på hur jordgubbssnopparna presterat genom att sammanställa konsumentomdömen för att se vilka modeller som är bäst i test.

Produkterna är relativt enkla i sin natur och något större oberoende test att luta sig mot existerar inte. Därför är helheten baserat på aggregerat betyg från konsumenter.

Källor & Test

Här nedanför kan du läsa om våra källor för tester, recensioner och omdömen som vi använt oss för att presentera de bästa jordgubbsnopparna.

 • Produkt- och prisinformation – 2023 – Prisjakt & Pricerunner
  Vi har använt oss av prisjämförelsetjänster för få mer information om butiker, produktinformation och priser för olika jordgubbssnoppare.
 • Omdömen och recensioner – 2023 – Konsumentdata
  VI har slagit samman konsumentomdömen från flera källor och använt det aggregerade värdet för att se vilka modeller som är bäst. Dessutom har vi satt oss in i recensioner för att identifiera för- och nackdelar över de bästa jordgubbssnopparna.

Annonser i innehållet

Testat.nu har integrerat annonser i form av affiliatelänkar till återförsäljare, vilka genererar provision till oss vid köp. Det bör noteras att flertalet butiker som inkluderas i vår prisjämförelse är annonslänkar som ger oss provision för när du eller andra besökare väljer att klicka på dem och genomföra ett köp.

Vi vill vara transparenta med vad som är annonser och samtidigt poängtera att det inte påverkar priset för dig som konsument hos butiken.

Du kan läsa mer om vår prisjämförelse och hur detta påverkar vårt arbete i FAQ.

Stäng