Bästa Vinkelslip

Vinkelslip: Bästa med batteri & sladd i tester

Vi har valt ut de bästa vinkelsliparna 2022 baserat på oberoende tester och recensioner.

Genom att granska tester och deras testresultat kan vi få en bra uppfattning om vilka vinkelslipar som är bäst. I kombination med konsumenters omdömen och recensioner kan vi få ytterligare datapunkter som stärker eller minskar denna bild.

Här nedanför kan du läsa om vilka vinkelslipar med både batteri och sladd som blivit utsedda till bäst i test eller på annat sätt presterat bra.

Längre ner i artikeln kan du lära dig mer om vad du bör tänka på när du väljer vinkelslip, vad som krävs för olika uppgifter och hur du helt enkelt gör ett bra köp för dina behov.

Makita DGA506Z – Bäst i Test

Makita DGA506Z
 • Bäst i Test 2022
 • Utsedd till bäst i test av Gör Det Själv
 • Bra betyg från testande konsumenter
 • Kraftfull vinkelslip med batteridrift
 • Utformad med högt säkerhetstänk
 • Smalt motorhuvud säkerställer god ergonomi

Priser för Makita DGA506Z

2 632 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Makita DGA506Z är en kraftfull vinkelslip som fått ett genomgående högt betyg av testande konsumenter. Det erkända konsumentmagasinet ”Gör det Själv” belönade Makita DGA506Z med epitet ”Bäst i Test” vilket ger ytterligare fog till att tro att detta är en mycket bra maskin.

Makita DGA506Z - Bästa VinkelslipVinkelslipen från Makita drivs av en kolborstfri motor med en markant kraftfullhet som är i nivå med nätdrivna maskiner. Batteri och laddare medföljer inte utan måste köpas till separat. Om du redan har andra batteridrivna maskiner från Makita med 18V Li-ion batterier är dessa även kompatibla med DGA506Z. Batterinivån är lätt att hålla reda på tack vare batteriindikator på både maskin och batteri.

När det kommer till ergonomi är Makita DGA506Z en av de bästa på marknaden. Det smala motorhuset är speciellt fördelaktigt och ger ett bra arbetsgrepp. Vikten på 3,8 kilo är även i linje med andra modeller på marknaden och bör inte innebära onödigt hög belastning på kroppen.

Säkerheten är hög i och med att vinkelslipen har dubbla säkerhetsgrepp och en elektrisk broms. Säkerhetsbromsen har blivit speciellt uppmärksammad i tester då den stänger av sig efter 0,6 sekunder efter att man släppt startknappen. När det är dags att köra igång igen är du skyddad då du kan välja mjukstart eller antikickback-funktionen vilket ger säkra omstarter.

Den kraftfulla motorn gör att Makita DGA506Z kapar materialet otroligt snabbt. Den relativt höga vikten på 3,8 kilo innebär även att det är lättare att hålla maskinen på plats och därmed blir precisionen bättre.

Makita DGA506Z är som tidigare nämnt en testvinnare som har fått goda omdömen av konsumenter. Det mesta talar för att vinkelslipen från Makita är en högkvalitativ produkt som med stor sannolikhet kommer tillgodose dina behov.

Metabo WEQ 1400-125 –  Bästa vinkelslip med sladd

Metabo WEQ 1400-125
 • Bra Produkt 2022
 • Bästa vinkelslip med sladd
 • Bra betyg från konsumenter som testat
 • Stark motor på 1400 W för 125mm klinga
 • Låg vikt och lätt att arbeta med
 • Smidiga funktioner

Priser för Metabo WEQ 1400-125

1 604 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Vinkelslipen Metabo WEQ 1400-125 är en väldigt bra elektrisk vinkelslip som kopplas direkt till vägguttaget.

När tidningen Gör Det Själv under våren 2022 testade vinkelslipar med sladd blev Metabo WEQ 1400-125 testvinnare med nästan maximalt poäng när att delpoängen sammanställdes.

I testet lyftes byggkvalitet och den starka motorn fram som tydliga fördelar jämfört med de andra vinkelsliparna. Den hade också god ergonomi och var den enda modellen som hade anti-kickback vilket skyddar dig som användare om kapskivan fastnar under arbete.

Motoreffekten på 1 400 W bekräftar att det rör sig om en kraftigt modeller då det är mycket mer än de 900 – 1 200 W som i många fall är vanligare bland modellerna i denna storlek och prisklass.

Vinkelslipen har stöd för klingor med en diameter på 125 mm vilket generellt är den vanligaste diametern. En större klinga som t.ex. de på 230 mm kräver en kraftfullare maskin och blir således tyngre och mer otympliga att arbeta med.

Vikten på 2,2 kg för själva Metabo WEQ 1400-125 gör det väldigt enkel att arbeta med och med en kabellängd på 4 m har du god räckvidd utan att konstant behöva flytta kabelvindan med dig.

Prisnivån för Metabo WEQ 1400-125 är relativt bra även om det finns andra helt okej vinkelslipar med sladd som är billigare. Den ger dock väldigt mycket för pengarna och ett ett av de bästa valen om du inte känner behovet av en sladdlös modell med batteri som då drar upp priset rejält.

Överlag är detta ett av de bästa köpen du kan göra i prisnivån runt 1 000 kronor och ett mycket prisvärt val om du kan tänka dig en modell med sladd.

Einhell TE-AG 125 CE – Bästa Budgetval

Einhell TE-AG 125 CE
 • Bästa Budgetval 2022
 • Mycket prisvärd vinkelslip
 • Andraplats i oberoende test
 • Bra betyg av konsumenter
 • Ställbar hastighet och återstartsskydd
 • Klinga på 125 mm

Priser för Einhell TE-AG 125 CE

1 425 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Einhell TE-AG 125 CE är en mycket prisvärd vinkelslip och det bästa budgetvalet 2022 för dig som vill kombinera bra pris med hög kvalitet och prestanda.

I testet av Gör Det Själv med vinkelslipar med sladd kammade Einhell TE-AG 125 CE hem andraplatsen och inte långt efter förstaplatsen sett till poäng. Det är också en vinkelslip som ligger klart lägre i pris.

Einhell TE-AG 125 CE - billig vinkelslipVinkelslipen har de viktigaste funktionerna du kan tänkas behöva samtidigt som den håller en hög säkerhetsnivå vilket också var de deltesterna som den fick maximalt betyg i när den testades.

Den kommer bl.a. med återstartsskydd som gör att vinkelslipen aldrig automatiskt startar när elkontakten kopplas in även om den var på när kabeln drogs ut. Den har också möjligheten att reglera hastigheten steglöst i flera steg och det är enkelt att montera skyddskåpa utan verktyg.

I jämförelse med testvinnaren Metabo WEQ 1400-125 så saknar den antikickback-skydd vilket inte ska underskattas. Om klingan fastnar kommer kraften att förflyttas till maskinen och dina armar, något den tekniken kan förhindra. Men det verkar också vara en funktion man inte bör räkna med i det billigaste segmentet.

I övrigt är Einhell TE-AG 125 CE utan tvekan en väldigt bra vinkelslip till ett mycket bra pris. Med bra testresultat och bra omdömen från konsumenter som testat får den vår utmärkelse för ”Bästa Budgetval 2022”.

Bosch AdvancedGrind 18 – Bra Budgetval

Bosch AdvancedGrind 18
 • Bra Produkt 2022
 • Medelbra betyg i Gör Det Själv test
 • Bra betyg i kundomdömen
 • Tydligt säkerhetstänk
 • Kompakt design gör den lätthanterlig

Priser för Bosch AdvancedGrind 18

1 555 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Bosch AdvancedGrind 18 är en vinkelslip i det lägre prisregementet som har flertalet användbara och välutvecklade funktioner. Kundrecensionerna har generellt sett varit positiva och det mesta talar för att detta är ett bra val.

Bosch AdvancedGrind 18 vinkelslip med batteriDet anrika elektronikföretaget Bosch har sedan starten 1886 erbjudit hushållsapparater och vitvaror som uppskattats av en bred kundkrets. Du kan i regel räkna med att deras produkter är noggrant designade vilket även är fallet med Bosch AdvancedGrind 18. Testande konsumenter uppger att den har en kompakt design vilket tillsammans med den låga vikten på 1,7 kilo gör att vinkelslipen blir lätthanterlig.

Bosch AdvancedGrind 18 är en del av Power 4 all serien vilket innebär att du kan använda samma batteri om du innehar andra Bosch 18v verktyg. Det kan vara bra att tänka på att vinkelslipen säljs utan batteri och laddare.

Denna vinkelslip ligger lite bakom de mer kostsamma konkurrenterna när det kommer till kraftfullhet. En högst bidragande anledning är att motorn inte är kolborstfri vilket gör det svårare att komma upp i nivå. Om du ämnar ta dig an lättare uppgifter är effektiviteten och styrkan förmodligen tillräcklig men faktum kvarstår att motorn inte håller måttet vid mer krävande uppgifter.

En vinkelslip måste vara säker. Av den anledningen har de flesta vinkelslipar säkerhetsfunktioner som minimerar risken för att användaren ska skada sig under processen. Bosch har därför utrustat AdvancedGrind 18 med antikickback, mjukstartsfunktion och omstartsskydd. Adderat till detta finns också en säkerhetsskärm som enkelt kan justeras utan att man behöver använda verktyg.

Om du avser att använda Bosch AdvancedGrind 18 för enklare uppgifter i din hemmamiljö kommer vinkelslipen med största sannolikhet varken göra dig eller din plånbok besviken. Även om det finns mer att önska när det kommer till kraftfullhet är detta en väldigt bra vinkelslip i budgetklassen och ett av de bästa köpen i sitt prissegment.

DeWalt DCG405 – Bra vinkelslip

Dewalt DCG405NT
 • Bra Produkt 2022
 • Märkt med Perform & Protect
 • 3 års garanti som tydlig kvalitetsmärkning
 • Kolborstfri motor med betydande kraftfullhet
 • Fast och komfortabelt grepp med gummihöljet

Priser för Dewalt DCG405NT

2 176 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Om du är ute efter en effektiv vinkelslip som jobbar sig igenom materialet snabbt är DeWalt DCG405 ett bra alternativ. Vinkelslipen från DeWalt har presterat bra i antalet oberoende tester och det är påtagligt att maskinen är designad med ett tydligt hållbarhetstänk.

År 2007 sjösatte DeWalt projektet Perform & Protect vilket innebär att de utmanar sig själva till att skapa de säkraste elverktygen med högst prestanda. De produkter som de själv anser håller måttet när det kommer till vibrationer, damm och kontroll blir tilldelade Perform & Protect-märket. DeWalt DCG405 uppfyller dessa krav och trots att det är en egenutnämnd utmärkelse är det strikta kriterier för att bli godkänd.

Motorn är kolborstfri med ett varvtal på 9000 varv per minut. I generella termer betyder detta att motorn är kraftfull och att den klarar av att sköta hårda uppgifter och ta sig igenom tuffa material. Själva skivdiametern är på 125 mm.

Liksom många andra vinkelslipar på marknaden innehar DeWalt DCG405 funktionerna mjukstart, anti-kickback och omstartsskydd. Detta gör att arbetsprocessen blir betydligt säkrare och mindre påfrestande för din kropp.

DeWalt DCG405 är i det stora hela ergonomisk och komfortabel att använda. Vinkelslipen är klädd i ett gummihölje vilket ger ett fast och komfortabelt grepp och det finns sidohandtag på både vänster och höger sida. Bland digitala omdömen från kunder som testat har det dock funnits kritik mot att den buktar ut i mitten och att den därmed kan vara lite obekväm att jobba länge med.

Ett tips är att registrera DeWalt DCG405 på MyDEWALT. Då kan du förlänga garantin till 3 år under förutsättningarna att du registrerade produkten inom 4 veckor efter ditt köp.

DeWalt DCG405 är med andra ord en pålitlig vinkelslip med välutvecklade säkerhetsfunktioner. Prissättningen är i linje med andra vinkelslipar på marknaden och garantin på 3 år ger sken om att DeWalt DCG405 är en kvalitativ maskin som klarar av många års användning

Metabo WEV 17-125 QUICK – Bäst i Premiumklassen

Metabo WEV 17-125 Quick
 • Bästa Premiumval 2022
 • Bra betyg från kunder som testat
 • Smidig vinkelslip med hög prestanda
 • Utrustad med varvtalsreglering
 • Vridhuset går att vrida i steg om 90 grader
 • Flertalet smarta säkerhetsfunktioner

Priser för Metabo WEV 17-125 Quick

3 289 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Metabo WEV 17-125 QUICK vinkelslip byggMetabo är välkända för att erbjuda produkter som är så pass avancerade att de kan användas för professionellt arbete. Metabo WEV 17-125 QUICK stämmer även överens med den beskrivningen och i tester och bland kundomdömen får den beröm för sina smarta egenskaper.

Det mest iögonfallande med Metabo WEV 17-125 QUICK är den höga prestandan vilket innefattar en maximal effekt på 1700 W och ett varvtal som fortfarande inte når högre än 11000 per minut under belastning. Detta innebär att vinkelslipen har samma prestanda som större maskiner samtidigt som dess storlek och smidighet är i nivå med andra normalstora vinkelslipar på marknaden.

Vidare väger vinkelslipen inte mer än 2,5 kilo vilket gör den lätt att manövrera. Metabo WEV 17-125 QUICK drivs av sladd som visserligen är 4 meter lång vilket förmodligen är tillräckligt för att du mer eller mindre ska kunna röra dig fritt.

En annan smart funktion med vinkelslipen från Metabo är varvtalsregleringen. Detta betyder att du kan justera varvtalet om du känner att ett annat varvtal skulle passa dig bättre och underlätta din körning.

Metabo WEV 17-125 QUICK - Bästa vinkelslip i premiumklassenMetabo WEV 17-125 QUICK är förmodligen en av de bästa vinkelsliparna på marknaden när det kommer till säkerhet. Precis som många andra modeller innehar WEV 17-125 QUICK funktionerna mjukstart, antikickback och omstartskydd. Som tillägg till detta har vinkelslipen från Metabo en mekanisk säkerhetskoppling som går under namnet Metabo S-automatic. Denna funktion minimerar rekylverkan till den lägsta nivån på marknaden och skyddar användaren maximalt.

Komforten blir markant bättre i och med att du kan fästa handtaget både på höger och vänster sida. Det spelar då mindre roll om du är höger eller vänsterhänt och föredrar en speciell sida. Själva vridhuset går att vrida i steg om 90 grader vilket gör vinkelslipen desto mer anpassningsbar. Det blir därmed lättare att behålla full kontroll oavsett om du ägnar dig åt kapning eller slipning.

Slutorden blir då att Metabo WEV 17–125 är en professionell vinkelslip för dig som är beredd att betala lite extra. Trots sin höga prestanda är den lätthanterlig och vinkelslipen är utrustad med flertalet smarta funktioner som möjliggör avbrottsfri körning.

Ryobi R18AG7-0 – Mycket prisvärd vinkelslip

Ryobi R18AG7-0 Solo
 • Tredjeplats i Gör det Självs test 2020
 • Borstlös motor med mycket kraft
 • Designad efter ett tydligt komforttänk
 • Säker körning med smarta funktioner

Priser för Ryobi R18AG7-0 Solo

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Om du inte är intresserad av att betala storsummor för din vinkelslip men samtidigt vill ha kvalité för dina investerade pengar är Ryobi R18AG7-0 ett väldigt bra alternativ. Vinkelslipen har fått bra betyg av testande konsumenter och mottog dessutom en tredjeplats när ”Gör det Själv” testade vinkelslipar 2020.

Ryobi R18AG7-0 är utrustad med en borstlös motor som eliminerar friktionen. Ur detta produceras mer kraft vilket ger förbättrade möjligheter att kapa, slipa eller arbeta i betong.

Om du sedan tidigare innehar ett 18v batteri och laddare från Ryobi kan du komma över vinkelslipen för ett billigt pris. Om inte är det marginell skillnad mellan Ryobi R18AG7-0 och andra vinkelslipar på marknaden.

Det råder ingen tvekan om att Ryobi satsat stort på komfort. Speciellt tydligt syns detta på handtaget som är gummerat och bekvämt att hålla i. Som tillägg till det gummerade handtaget finns ett stödhandtag som går att justera i tre olika positioner vilket underlättar arbetsprocessen markant.

Ryobi R18AG7-0 har utrustats med funktionerna mjukstart, anti-kickback och omstartsskydd för att trygga en säker körning. Skyddskåpan är även verktygsfri vilket innebär att den med enkelhet kan justeras utan nyckel.

Vinkelslipen från Ryobi andas kvalité och erbjuder en mycket säker och effektiv körning. Ryobi R18AG7-0 ligger även bra till prismässigt och i relation till funktionerna man erbjuds bör den kategoriseras som mycket prisvärd.

Att tänka på vid köp av en vinkelslip

Tänka på vid köp av vinkelslip

Då vinkelslip länge enbart användes i professionella verksamheter är det många som har dålig koll på vilka egenskaper som kan vara fördelaktiga. Marknaden har på senare år utvidgats och det finns numera många funktioner i omlopp samtidigt som vetskapen om dessa är relativt låg .

Vi har gjort vårt allra bästa för att erbjuda några alternativ och rekommendationer på produkter som har presterat bra i tester. Det är dock givetvis ett faktum att marknaden är mycket större än så och vi har full förståelse för att du på egen hand vill titta efter en vinkelslip. Vi kommer därför här nedanför gå igenom några av de funktioner som kan vara värda att ha i åtanke när du själv ska orientera dig genom marknaden.

Batteridriven eller elektrisk med sladd?

En batteridriven vinkelslip är oftast lättare att hantera än en sladdriven modell. Rörelsefriheten är större och du behöver inte förhålla dig till var närmsta eluttag är placerat. Risken för att trassla in sig reduceras även till noll.

Det är dock ett faktum att du inte får samma kraft med en batteridriven maskin som en som har sladd. Om du vet med dig att du ska jobba mer stationärt och vill ha en vinkelslip med mycket kraft är de sladdlösa modellerna ett bra alternativ.

Säkerhet

Vinkelslip säkerhetEn av de största anledningarna till att vinkelslipen länge främst varit lämpad för industriell verksamhet är att den kan orsaka väldigt otäcka skador. En oerfaren användare bör därför iaktta stor försiktighet innan man har kommit in i arbetssättet.

Vinkelslipen ger i regel ifrån sig mycket ljud och det är därför säkrast att använda hörselkåpor, speciellt om du planerar att jobba i längre tidsintervaller.

Arbetet med en vinkelslip sker i hög hastighet vilket gör det allt viktigare att reducera skadorna av ett snedsteg. Därför är de flesta modellerna på marknaden utrustade med omstartsskydd, mjukstart och anti-kickback. Dessa funktionerna gör att du inte sätts tillbaka i ett farligt läge efter att du tryckt på stop.

Om du planerar att arbeta med metall bör du införskaffa ett par tätslutande glasögon. Detta då det kan förekomma gnistor som i värsta fall kan orsaka skador på din syn.

Se också till så att vinkelslipen har en bra säkerhetsskärm som sitter fast ordentligt. Den leder undan gnistor och ser till så att flygande småbitar inte flyger upp och skadar dig. Om det skulle uppstå en situation där klingan fastnar och slår bakut skyddar även säkerhetsskärmen dina händer från att komma i kläm.

Som tur är har säkerheten utvecklats markant i takt med att vinkelslipar kommit ut på den mer allmänna marknaden. Även om ovanstående information kan låta skrämmande bör du inte avskräckas. Om användningen sker enligt ett tydligt säkerhetstänk ska inga skador på din kropp kunna uppstå.

Ergonomi

En bra vinkelslip ska givetvis vara ergonomiskt utformad och erbjuda en design som är lätt att arbeta med. Vinkelslipen väger generellt sett inte särskilt mycket och om en modell mot förmodan skulle ha en hög vikt är detta inte förödande. En vinkelslip med tyngd innebär oftast att motorn är starkare vilket gör att du kan få gjort arbetet betydligt fortare.

Det är värt att inför köp ta sig en titt på handtaget. De bästa vertikalskärarna på marknaden har bekväma gummihöljen och sidohandtag på både vänster och höger sida. Detta ger ett bekvämt grepp och i sin tur en arbetsposition som är snällare mot din kropp.

Ett smalare motorhus gör det även lättare att komma till och själv anpassa vilken vinkel du tar dig an materialet i. Vissa modeller har ett vridhus som går att vrida i steg om 90 grader vilket hjälper dig att bibehålla full kontroll över processen.

FAQ – Vanliga frågor & svar

Vanligt ställd frågor om vinkelslipar och hur de används.

 1. Hur använder man en vinkelslip?
 2. Vad kan man använda en vinkelslip till?
 3. Vilken vinkelslip är bäst?
 4. Var kan jag köpa vinkelslip?

1. Hur använder man en vinkelslip?

Om du använder en vinkelslip för första gången kan det vara svårt att exakt veta hur man uppnår bäst resultat. Även om det kan vara svårt att exakt återge hur arbetsprocessen ska gå till finns det några allmänna tips som är värda att tänka på.

Ett vanligt misstag är att man använder alltför mycket kroppstyngd när man ska kapa ett material. Ditt fokus bör ligga på att hålla maskinen så rakt som möjligt och sedan låta vinkelslipen göra jobbet. En bra vinkelslip kan med enkelhet ta sig igenom material och det ska inte behövas någon extra tyngd.

Du bör även undvika att slipa både rostfria material och stål med samma skiva. Stål innehåller järn vilket efter slipning lägger sig som en beläggning på skivan. När du sedan ska ta dig an rostfritt material kan denna beläggning orsaka korrosion vilket med stor sannolikhet kommer förfula materialet. För att komma runt detta problem bör du använda dig av en vinkelslip till rostfritt och en till stål, alternativt byta skiva efter att du kört vinkelslipen på stål.

2. Vad kan man använda en vinkelslip till?

Vinkelslipen är en perfekt maskin att ha hemma. Användningsmöjligheterna är många och den fungerar utmärkt till uppgifter som rör borstning, polering och rostborttagning.

Vinkelslipen kan också användas till att kapa metall, sten, betong eller keramiska plattor.  Om du har material med vassa hörn kan du vara i behov av avgradning och då fungerar vinkelslipen utmärkt, oavsett om det rör sig om sten eller metall.

3. Vilken vinkelslip är bäst?

Att sätta etikett på en vinkelslip och kalla den ”bäst” är i sammanhanget svårt. Det är väldigt individuellt vilka preferenser man har och vad du ämnar att använda vinkelslipen till. Vi har listat vinkelsliparna som har fått bäst betyg i tester och kundomdömen. Förhoppningsvis är detta tillräckliga underlag för att du ska hitta en vinkelslip som är bäst för just dig.

4. Var kan jag köpa vinkelslip?

Vinkelslip går att köpa i många större varuhus som har bra utbud av verktyg och maskiner så som Bauhaus, Jula, Hornbach, Biltema m.fl. Även i många e-butiker går det att köpa och beställa hem.

Fördelen med att köpa vinkelslipen online är att den kan i många fall levereras till postutlämning som ligger närmare än varuhuset samtidigt som priset kan vara avsevärt lägre.

Så valde vi ut bästa vinkelslip

Vi har använt kundomdömen samt oberoende tester som vårt primära underlag när vi tagit fram de bästa vinkelsliparna på marknaden. Vi försöker i största mån att använda oss av tester och recensioner där det är tydligt att testpanelen eller kunden är helt opartiska i sammanhanget. I vissa fall kan det vara svårt att säkerställa men vi är övertygade om att vi haft underlag nog till att ge en rättvis bild av de bästa modellerna på marknaden.

Det finns inte en större andel oberoende test av vinkelslipar att tillgå. Vi har främst fått ta avstamp i Gör det Självs test av vinkelslipar för att få oss en översiktlig bild över hur de olika modellerna presterat. Testande konsumenter har dock varit flitiga med att lämna omdömen och betyg på modellerna vilket har hjälpt oss mycket i framtagandet. Vi har då kunnat försäkra oss om att experter och kunder har liknande åsikter kring produkterna.

Nackdelen med tester är att dessa i princip alltid utförs när produkten är helt ny. Det säger med andra ord väldigt lite om hur pass bra modellen är över tid. Om man vill få sig en bild av den långvariga kvalitén är det därför oftast bättre att förlita sig på kundomdömen. Dessa uppdateras i regel kontinuerligt och om det skulle vara något problem med kvalitén är konsumenter allt som oftast inte sena med att informera internet om produktens skavanker och brister.

Källor & Test

Här nedanför finner du vår sammanställning av tester, recensioner och andra källor som vi använt oss av för att kunna presentera de bästa vinkelsliparna på marknaden.

 • Test av 6 vinkelslipar med sladd – 2022 – Gör Det Själv
  Gör Det Själv har under 2022 testat 6st vinkelslipar med kabel – perfekt för den som endast vill använda den för hemmaprojekt och komma billigare undan. Bäst i testet med 9,5 av 10 i betyg blev Metabo WEQ 1400-125 tätt följt av Einhell TE-AG 125 CE på andraplats med 9,4 av 10 i betyg. I övrigt är resultatet klart mindre imponerande vilket inkluderar modellerna Ryobi RAG950-S125, Bosch PWS 850-125, AEG-Powertools WS 12-125 S och Black & Decker BEG220. Dåliga grepp sänker säkerhetsbetyget, långsam hastighet på motorn och generellt sätt dålig kvalitet genomsyrar vissa av modellerna.
 • Test av 7 batteridrivna vinkelslipar – 2020 – Gör Det Själv
  Magasinet Gör det Själv genomförde under mars 2020 ett stort test av batteridrivna vinkelslipar. De batteridrivna vinkelsliparna ger större flexibilitet än eldrivna men kostar också en slant mer. Motorkraften mäts genom hur snabbt vinkelslipen kan kapa ett rör och arbetet fortsätter för att se hur lång batteritiden är vilket ger en indikation på antalet kapningar per Amperetimme. Både säkerheten i vinkelslipen och ergonomin utvärderas också och de olika delarna väger nästan lika tungt i testet. Makita DGA506Z är den den vinkelslip som blev bäst i test med klart högst betyg. På andraplats återfinns AEG-Powertools BEWS 18-125BL-0 med klart bra betyg och inte långt efter kommer Ryobi R18AG7-0 samt Dewalt DCG405N. Andra vinkelslipar i testet var Bosch AdvancedGrind 18, Einhell AXXIO och Metabo WB 18 LTX BL 125 Quick.
 • Prisjakt – 2022
  Vi har använt oss av prisjämförelse-tjänsten Prisjakt för att identifiera vilka vinkelslipar av de som är blivit testvinnare som fortfarande är till försäljning. De ger oss också snabblänkar till butikernas produktsidor som kan användas för att samla in och sammanställa konsumenters omdömen. Prishistoriken kan också också vara intressant att titta närmare på vilket överlag ger oss bra data för att utse vilken vinkelslip som är bäst.
 • Konsumentomdömen – 2022
  Konsumenters omdömen är viktiga även om enskilda recensioner främst kan ses som anekdoter ger många omdömen en bra uppfattning om huruvida en produkt lever upp till förväntningarna. De kan även ge tydliga signaler om kvalitetsproblem och andra problem som uppstår efter en tids användning. För verktyg som vinkelslipar kan det indikera om maskinen t.ex. tenderar att rosta eller om motorn lägger av.

Annonser i innehållet

Testat.nu har integrerat annonser i form av affiliatelänkar till återförsäljare, vilka genererar provision till oss vid köp. Det bör noteras att flertalet butiker som inkluderas i vår prisjämförelse är annonslänkar som ger oss provision för när du eller andra besökare väljer att klicka på dem och genomföra ett köp.

Vi vill vara transparenta med vad som är annonser och samtidigt poängtera att det inte påverkar priset för dig som konsument hos butiken.

Du kan läsa mer om vår prisjämförelse och hur detta påverkar vårt arbete i FAQ.

Stäng