Cirkelsåg bäst i test

Bästa Cirkelsåg: Batteridrivna & med sladd

Cirkelsågen är ett favoritverktyg bland många snickare och ett bra verktyg att själv ha hemma. Vi har därför tittat närmare på på vilka cirkelsågar som presterat bäst i test.

Det finns både batteridrivna cirkelsågar och de med sladd. De har olika för- och nackdelar vilket vi bl.a. belyser närmare längre ner i artikeln. När granskat de bästa cirkelsågarna har vi lyft fram modeller från båda lägren beroende på vad du föredrar.

Cirkelsågens mångsidighet vid renoveringar, byggprojekt eller golvläggning gör den till en maskin de flesta har nytta av på ett eller annat sätt. Kombinerar du den även med skena kan du får perfekta kapningar på ett enkelt sätt.

Här nedanför presterar vi först den bästa cirkelsågen baserat på testresultat och länge ner kan du läsa mer om verktyget och vad du bör tänka på vid köp.

Dewalt DCS570NT – Bäst i Test

Dewalt DCS570NT
 • Bäst i Test 2022
 • Utnämnd till ”bäst i test” av Gör Det Själv 2020
 • Mycket höga betyg från testande konsumenter
 • 5 5000 rpm + stor klinga på 18,4 cm
 • Djupinställningar på upp till 65 mm
 • Dammsugaranslutning
 • Smart förvaringsväska medföljer

Priser för Dewalt DCS570NT

2 714 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar
2 718 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar
3 292 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Dewalt DCS570NT cirkelsågDewalt DCS570NT har en mycket stark kolborstfri motor vilket gör att den tuggar sig igenom det mesta som kommer i dess väg.

Cirkelsågen har fått höga betyg i flertalet tester däribland utnämnandet till ”bäst i test” av konsumentmagasinet ”Gör Det Själv” när de testade batteridrivna cirkelsågar.

Cirkelsågens absolut främsta egenskap är snabbheten vilket i sin tur grundar sig i en ytterst kraftfull motor. I diverse kundrecensioner vittnas det om hur Dewalt DWE550 klyver tjocka reglar och kapar brädor snabbt och enkelt.

Den betydande effektiviteten och arbetstempot grundar sig i mångt och mycket på kombinationen mellan ett högt varvtal på 5 500/min och en stor klinga på 18,4 cm.

Du som användare har fria tyglar att välja djupinställning på en skala som maximalt sträcker sig till 65 mm. Djupinställningen är lättåtkomlig och smart placerad bakom klingan.

Den höga hastigheten likväl som kraftfullheten kräver en hel del energi och därför är det speciellt positivt att Dewalt DCS570NT är utrustad med två stora 4 Ah batterier. Dessa tillför tillräckligt mycket energi för att du inte ska behöva ladda stup i kvarten.

En kraftfull motor ger dock den ofrånkomliga följden att ljudnivån ökar. I de olika testen där Dewalt DCS570NT förekommit har den i regel alltid varit den cirkelsågen som gett ifrån sig högst ljud. Därför rekommenderas hörselskydd under hela tiden cirkelsågen är på.

Dewalt DCS570NT har dammsugaranslutning vilket är en stor fördel, speciellt om du arbetar inomhus. Byggdamm och annat restmaterial kan generera i mycket avfall som kan vara svårt att ta bort efteråt. Om detta å andra sidan sugs upp direkt sparar du dig själv mycket tid.

Medföljer gör också en smart förvaringsväska vilket definitivt underlättar om du ibland måste flytta din cirkelsåg.

Allt som allt är Dewalt DCS570NT en högklassig cirkelsåg med en mängd användbara egenskaper. Om du letar efter den bästa cirkelsågen med batteri för 2022 är detta ett av de bästa alternativen du kan välja.

HiKOKI C6BUMW1Z – Bästa med sladd

HiKOKI C6BUMW1Z
 • Bra Produkt 2022
 • Bästa cirkelsåg med sladd
 • Kraftfull med effekt på 1300 W
 • Skärdjup på 54 mm och 40 mm snett
 • Stabil konstruktion och ergonomisk
 • Ställbart djup och stöd för dammsugare

Priser för HiKOKI C6BUMW1Z

4 608 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

HiKOKI C6BUMW1Z är en av de bästa cirkelsågarna med sladd och fick toppbetyg när Gör Det Själv testade under 2021.

Även bland konsumenter så har HiKOKI C6BUMW1Z fått väldigt bra betyg vilket gör det till en bra kandidat för cirkelsågarna med sladd som är bäst i test.

Både helhetsintrycket och skenan till cirkelsågen imponerade i testet och plockade hem nära maxpoäng för sina respektive deltester. Även hastigheten fick bra betyg och hanterade utmaningarna galant.

Testarna belyste att det saknades mjukstart för maskinen och att den drar igång med ett ryck. Däremot är det inte oväntat då mjukstart är en premiumfunktion som inte direkt återfinns i detta prissegmentet.

Trots att HiKOKI C6BUMW1Z är ganska tung med sina 5 kg så upplevdes den som enkel att hantera i testet vilket är klart positivt.

Den medföljande klingan har 16 tänder på 2mm och en diameter på 165 mm. Den ger dig möjligheten att såga 54 mm djupt i 90° och 40 mm djupt i 45° vilket är bra för en cirkelsåg.

Det finns dammsugaranslutning så att du kan ansluta en grovdammsugare som fångar upp den mesta av spånet som uppstår när man sågar. Även om du sågar utomhus på en plats där du vill städa upp så blir detta praktiskt.

Totalt sett imponerar HiKOKI C6BUMW1Z och är utan tvekan en av de bästa cirkelsågarna med sladd i sitt prissegment.

Makita DHS660Z – Mycket bra cirkelsåg

Makita DHS660Z
 • Bra Produkt 2022
 • Andraplats i test av Gör Det Själv 2020
 • Mycket positiva kundomdömen
 • Smidig och kompakt i sin konstruktion
 • Välutvecklat skyddssystem för batteriet

Priser för Makita DHS660Z

3 831 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Om du är ute efter en praktisk och smidig cirkelsåg är Makita DHS660Z inget dumt val. För ett högst överkomligt pris får du en gedigen och pålitlig maskin vilket med stor sannolikhet är grunden till varför Makita DHS660Z fått så höga betyg i tester och recensioner.

Makita DHS660Z är utrustad med en kraftfull kolborsfri motor som har ett varvtal på imponerande 5000/min. Detta är fullt tillräckligt för att cirkelsågen ska kunna ta sig igenom tufft material och samtidigt erbjuda god snittkvalitet.

Makita DHS660Z - bra cirkelsågDen största fördelen med Makita DHS660Z ligger i den praktiska och kompakta konstruktionen. Cirkelsågen blir därmed väldigt användarvänlig och en mängd testande konsumenter vittnar om hur enkel den är att arbeta med.

Cirkelsågen från Makita har även en mängd smarta funktioner såsom dammsugaranslutning, arbetslampa och batteriindikator. Möjligheten till dammsugaranslutning är speciellt användbar då det i regel samlas mycket avfall när man sågar.

Makita DHS660Z drivs av två stycken 4 Ah batterier med en spänning på 18 volt. Då cirkelsågen har ett skyddssystem förlängs batteriets livslängd i och med att maskinen stänger av sig själv när batterinivån börjar bli för låg.

Maskinen levereras i regel utan batteri vilket både har sina för och nackdelar. Om du redan innehar batteridrivna produkter från Makita är chansen stor att du redan har ett kompatibelt batteri. Du kan då spara in lite pengar på att inte behöva köpa dubbelt. I annat fall finns batterierna att köpa separat vilket tyvärr kommer kosta dig lite extra.

Summan av det hela är att Makita DHS660Z lever mycket på sin smarta konstruktion. Användarvänligheten är så pass bra att många konsumenter väljer att bortse från det höga prisläget. Om du är beredd att investera lite extra i din cirkelsåg är Makita DHS660Z ett mycket bra alternativ.

Ryobi R18CS7-0 – Prisvärd cirkelsåg

Ryobi R18CS7-0
 • Bra betyg i test av ”M3” och ” Gör det Själv”
 • Bra betyg från testande konsumenter
 • Utrustad men en stark borstlös motor
 • Tvåhandsfattningen ger ett stadigt grepp
 • Startspärr ger ökad säkerhet

Priser för Ryobi R18CS7-0

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

För en inte alltför hög prislapp kan du komma över en RYOBI R18CS7-0 som ger dig både en bra styrka och en god ergonomi. ”Gör Det Själv” likväl som M3 ger cirkelsågen mycket höga betyg i sina respektive test vilket även följs upp av mycket positiva kundrecensioner.

RYOBI R18CS7-0 uppfyller definitivt kraven man kan ha på en 18-volts cirkelsåg. Motorn är kolborstfri och jobbar i en hastighet på 3700 varv/minut vilket placerar den strax efter toppskiktet när det gäller effektivitet. Kvalitén på 5 Ah-batteriet är även imponerande och du får ett slittåligt batteri med bra livslängd. Själva batteritiden är dock inte lika bra men den går enkel att följa genom den smarta batteriindikatorn.

Cirkelsågen från Ryobi har tvåhandsfattning vilket innebär att du som användare erbjuds ett stadigt grepp om cirkelsågen. Det finns även en startspärr vilket är speciellt användbart om du exempelvis har småbarn som tenderar att söka sig till dina elverktyg.

Enligt tillverkarna ska RYOBI R18CS7-0 klara 60 millimeters sågdjup vilket bekräftas i tester där cirkelsågen även lyckats ta sig igenom fuktigt och impregnerat material. Detta betyder att RYOBI R18CS7-0 fungerar utmärkt som allround-maskin då den tuggar sig igenom en mängd material.

Vidare klarar RYOBI R18CS7-0 upp till 50 graders gersågning vilket utvidgar användningsområdena ytterligare. Gersågning innebär kort och gott att man sågar materialet i en annan vinkel än 90 grader. Detta används ofta när man exempelvis vill såga ihop två reglar eller olika plankor så att de fixeras snyggt.

En nackdel med cirkelsågen från Ryobi som uppmärksammats i flertalet tester är att konstruktionen är något plastig. Det aningen simpla materialvalet är givetvis en naturlig konsekvens av det något billigare priset. Även om detta givetvis är ett litet minus är helhetsintrycket när det kommer till designen fortfarande bra.

Det råder ingen större tvekan om att RYOBI R18CS7-0 är en välutvecklad och pålitlig cirkelsåg. Trots att tillverkarna sparat lite när de valt material är helheten väldigt bra om man även väver in ergonomi och effektivitet.

Bosch GKS 55 GCE Plus – Bra Cirkelsåg

Bosch GKS 55 GCE Plus
 • Bra Produkt 2022
 • 4,5 av maximalt 5 stjärnor i test
 • Flertalet användbara funktioner
 • 2 växlad-växellåda och generöst sågdjup på 63 mm
 • Utrustad med motorbroms och mjukstart
 • Generös garanti på 3 år om du registrerar på Bosch-hemsida

Priser för Bosch GKS 55 GCE Plus

3 379 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar
4 239 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

Bosch GKS 55 GCE Plus är för dig som inte är rädd för att investera lite extra i din cirkelsåg för att på så sätt få en produkt av ytterst hög byggkvalité.

Cirkelsågen från Bosch recenserades med 4,5 av maximalt 5 stjärnor när PriceRunner testade 10 olika modeller 2020. I diverse tester och recensioner uppmärksammas ofta funktionsrikedomen som Bosch GKS 55 GCE Plus besitter. Cirkelsågens mångsidighet gör att du som konsument får en mängd olika användningsområden.

Bosch GKS 55 GCE Plus cirkelsågMotorn är relativt kraftfull och den har ett fullt acceptabelt varvtal på 4700 varv/min. Sågkapaciteten förbättras markant i och med den 2-växlade växellådan och det generösa sågdjupet på maximalt 63 mm.

Bosch GKS 55 GCE Plus är utrustad med både motorbroms och mjukstart vilket tillgodoser en säker sågning.

Handtaget är dessutom ergonomiskt utformat för att du ska få ett så bra grepp som möjligt. Om du inte skulle nöja dig med huvudhandtaget finns det ett extrahandtag som gör att du kan styra cirkelsågen med båda händerna.

Du som konsument har också möjlighet att förlänga garantin till 3 år om du väljer att registrera din cirkelsåg på Bosch hemsida inom 4 veckor ifrån inköpstillfället.

Det är tydligt att Bosch GKS 55 GCE Plus främst är framtagen för att passa industriellt arbete. Detta betyder å andra sidan inte att cirkelsågen inte skulle vara passande för en hemmafixare. Det tåls dock ändå att upprepa att du i sådana fall får vara beredd att punga ut lite extra för att kunna lägga beslag på en Bosch GKS 55 GCE Plus.

Black & Decker BDCCS18 – Bästa Budgetval

Black & Decker BDCCS18
 • Bästa Budgetval 2020
 • Bra betyg i test av ”Gör det Själv”
 • Mycket positiva kundomdömen
 • Kompakt konstruktion och låg vikt
 • 2 års garanti
 • Utrustad med en elektrisk broms

Priser för Black & Decker BDCCS18

1 048 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar

När det kommer till cirkelsågar i budgetklassen lyser Black & Decker BDCCS18 klart starkast. Även om den inte innehar de mest avancerade funktionerna har den en väldigt bra grundkvalité.

Black & Decker BDCCS18 är en ytterst avskalad cirkelsåg vilket avspeglar sig på både pris och konstruktion. Själva utformningen är kompakt och vikten är låg vilket i sin tur ger dig som användare en allt godare komfort.

Black & Decker BDCCS18 - cirkelsåg altanNär konsumentmagasinet ”Gör Det Själv” testade cirkelsågar omnämnde de Black & Decker BDCCS18 som ett ”bra köp”. Detta grundade sig i mångt och mycket på att testpanelen ansåg att man fick mycket kvalité för pengarna.

Ur ett säkerhetsperspektiv håller Black & Decker BDCCS18 en bra nivå och cirkelsågen är utrustad med en elektrisk broms för att du ska kunna reducera hastigheten vid behov.

För dig som konsument är det också en säkerhet att veta att du har 2 år garanti på cirkelsågen. Garantin täcker fabrikatsfel eller om cirkelsågen skulle sluta fungera av någon outgrundlig anledning.

Om du sedan tidigare innehar ett 18 volt 2 Ah batteri från Black+Decker kan du komma undan väldigt billigt. Om inte behöver du köpa till ett extra batteri vilket kommer kosta dig några hundralappar extra.

För dig som nöjer dig med en helt reko cirkelsåg är BLACK+DECKER BDCCS18-QW förmodligen det bästa alternativet. Trots att konstruktionen och funktionaliteten är avskalad håller BLACK+DECKER BDCCS18-QW en bra nivå. I tester och recensioner rapporteras det om hur cirkelsågen från Black+Decker klarar av förvånansvärt många uppgifter.

Att tänka på inför köp av en cirkelsåg

Tips val av cirkelsåg

Vår artikel underbyggs av en mängd tester och kundrecensioner men det är knappast hugget i sten att du behöver ha samma preferenser som dem. Vår ambition är därför att erbjuda dig tillräckligt med information för att du på egen hand ska kunna hitta den cirkelsåg som passar dig bäst.

Innan du tar ett köpbeslut finns det ett antal punkter som är värda att ha i bakhuvudet. Även om du med all säkerhet har kunnat läsa dig till det mesta redan känner vi att vi kan göra det än enklare för dig genom att reda ut några dilemman du kan ställas inför.

Många tester som utser cirkelsåg bäst i test fokuserar på kvalitet, hastighet och ergonomi och snittyta. Men det finns många fler funktioner som har betydelse och en del kan du läsa dig till direkt i specifikationerna.

Sladd eller batteridriven cirkelsåg?

Batteridrivna cirkelsågar har den givna fördelen att de inte begränsas av sladdlängd eller trassel. Givetvis kan man förlänga räckvidden med hjälp av en förlängningssladd men rörelsefriheten blir aldrig riktigt densamma.

Fördelen med en nätansluten cirkelsåg är att du inte behöver förhålla dig till någon batteritid. Än mindre behöver du oroa dig för att cirkelsågen lägger av mitt i arbetspasset till följd av att du inte planerat in ordentligt med laddningstid. Detta brukar dock reda ut sig relativt smidigt då man som privatperson ofta har planerat innan man ska använda sin cirkelsåg.

Bland snickare och de som utför industriellt arbete är det dock fortfarande vanligast med cirkelsågar som drivs av sladd. Trots att batterierna blivit bättre och bättre är det fortfarande en skillnad när det kommer till prestanda och effektivitet. Om du ska klyva eller kapa tjockt material är nätanslutna cirkelsågar fortfarande bäst lämpade.

Om du är en hobbyfixare som värdesätter smidighet och mobilitet är förmodligen en batteridriven cirkelsåg ett utmärkt val. Även om en cirkelsåg som drivs av sladd har större kraftfullhet är batteridrivna varianter fullt tillräckliga i de allra flesta fall.

Oavsett vad du väljer finns det flera källor till cirkelsåg bäst i test för att hitta den bästa med batteri eller sladd.

Sågdjup

Hur djup cirkelsågen kan såga har stor betydelse för hur bra den är i praktiken.

Sågdjupet är ofta ställbart på de flesta maskiner och du bör låta klingan gå ut en liten bit på andra sidan materialet du vill såga.

De bästa batteridrivna cirkelsågarna har en sågdjup på 50-60 mm om du sågar rakt i 90° medan sågdjupet blir något kortare om du sågar diagonalt i 45°.

Oavsett om du köper en cirkelsåg som blivit utsedd till bäst i test eller någon annan produkt så bör sågdjupet vara så djupt som materialet du vill såga i. Annars räcker inte maskinen för dina behov och utmärkelserna har ingen betydelse.

Mjukstart

Mjukstart ger cirkelsågen möjligheten att börja snurra klingan långsammare och öka hastigheten efter hand.

Funktionen ger dig bättre kontroll på snittytor och känsligare material. Mjukstart är dock inget som återfinns i billigare cirkelsågar så var beredd att betala extra för det.

Pris

Precis som med allt annat du köper är det bra att lägga upp en budget på hur mycket du kan tänka dig att lägga på en cirkelsåg. Ibland är det lätt att bli blind av alla recensioner och specifikationer man läser och att man därför lägger sig högre än vad man egentligen hade tänkt. De flesta bra cirkelsågarna med god kvalité brukar kosta mellan 2 000 och 3 000 kronor inklusive batteri. Givetvis går det att hitta cirkelsågar som både ligger över och under detta prisspann men 2–3 000 är vad de i regel brukar kosta.

FAQ – Vanliga frågor och svar

Svar på vanligt ställd frågor om cirkelsågar.

 1. Vilken typ av klinga ska jag använda?
 2. Vad är det för skillnad på en sänksåg och en cirkelsåg?
 3. Fungerar cirkelsåg tillsammans med grovdammsugare?

1. Vilken typ av klinga ska jag använda?

De allra flesta cirkelsågarna levereras med en standard-klinga som passar relativt bra till både klyvning och kapning. Med risk för att vara övertydlig är klyvning när du sågar längst med träfibrerna medan klyvning är när du sågar tvärs med träfibrerna.

När du ska såga mycket grovt material är en grov klinga mer passande. Det är då längre mellanrum mellan de allt kraftfullare tänderna. På så sätt har klingan större möjlighet att jobba sig djupt in i materialet. Detta gäller särskilt om du till exempel ska såga i träsorten ek.

Om du vill ha en fin och bra kant ska du istället gå upp i antalet tänder och gå för en mer fintandad klinga. Detta innebär i regel mer jämna och exakta snitt.

Att ha minst två olika klingor är extremt fördelaktigt då du för eller senare kommer vilja göra ett jobb som kräver snygga snittytor.

2. Vad är det för skillnad på en sänksåg och en cirkelsåg?

Sänksåg
Sänksåg från Bosch med styrskena.

De två olika sågarna har i stora drag liknande användningsområden och överlappar även varandra i viss mån. Det finns dock några centrala skillnader som skiljer sänksågen från cirkelsågen.

Sänksågen är generellt sett mycket större än cirkelsågen och detta inbegriper inte minst sågbordet. Detta grundar sig i att sänksågen alltid är anpassad för att gå på en styrskena. Det finns därför spår i sågbordet som matchar med spåren som finns i en styrskena.

Det finns dock även vissa cirkelsågar som kan gå på styrskena och i annat fall kan man köpa till en adapter.

Den enskilt största skillnaden mellan sänksågen och cirkelsågen ligger dock i sänkfunktionen. Om du planerar att såga ett hål mitt i ett material för att exempelvis bygga en diskho gör du detta säkrast och bäst med en sänksåg. En sänksåg kan likt namnet antyder sänka ner klingan mitt i materialet.

Detta kan du givetvis också göra med en cirkelsåg men resultatet blir aldrig lika bra och processen är heller inte lika säker. Det går inte att komma ifrån att sågar mycket rakare med en sänksåg än med en cirkelsåg.

Den stora fördelen med cirkelsågen är att det är ett mångfacetterat verktyg som går att använda till väldigt mycket. Om du ska kapa reglar, spånskivor och plywood går detta snabbt och enkelt. Dessutom är den mer portabel en sänkmaskin och betydligt lättare att bära runt på.

Kort och gott kan man säga att sänksågen är lättare att sänka ner mitt i ett material medan cirkelsågen är bättre att använda på kanter. Cirkelsågen är även ytterst effektiv när det kommer till att kapa virke och säljs i regel för ett billigare pris än sänksågen.

3. Fungerar cirkelsåg tillsammans med grovdammsugare?

Ja många cirkelsågar har stöd för att ansluta grovdammsugare som suger upp mycket av det damm, spån och flis som uppstår i samband med sågning.

Så valde vi ut de bästa cirkelsågarna

Steg 1 i vår arbetsprocess var att damma av förstoringsglaset och ta oss en närmare titt på marknadsläget. Vi tog främst avstamp i tester och recensioner och lät detta sedan kompletteras med kundomdömen. När vi sedan vävde ihop all information insåg vi att vi hade nog med information för att kunna presentera de bästa cirkelsågarna på marknaden.

När vi tittar igenom tester försöker vi först bedöma deras relevans utifrån hur testpanelen ser ut. Optimalt är det om testpanelen är tydligt oberoende och om de själva utfört tester av produkterna. I fallet cirkelsågar var underlaget relativt skralt vilket gjorde att det välbetrodda konsumentmagasinet ”Gör Det Själv” fick ta större plats.

Precis som vanligt väger vi alltid information som inhämtats från tester mot kundomdömen. Detta görs för att vi ska kunna återskapa en så rättvis bild av marknaden som möjligt. När det kommer till cirkelsågar har detta fungerat bra då testande konsumenter i regel varit flitiga med att ge sin bild av de olika cirkelsågarna.

Källor & Test

Här nedanför finner du vår sammanställning över test, recensioner och andra källor som ligger till grund för hur de bästa cirkelsågarna valdes ut.

 • 6 batteridrivna cirkelsågar i test – 2022 – Gör Det Själv
  Gör Det Själv har testat 6 stycken batteridrivna cirkelsågar. I testet har de testat styrkan för cirkelsågarna att såga i 24 mm MDF-skiva och hur bra uthålligheten på batterierna är. Även kvaliteten och ergonomin har vägts in i betyget för att se vilken som är bäst i test. Testvinnaren blev Ryobi RWSL1801M och tätt efter på andraplats hittar vi Bosch PKS 18 LI. Tredjeplatsen går till Einhell TE-CS 18/150 Li. De övriga modellerna Black & Decker BDCCS18N, Worx WX520.9 och Biltema CS 18V presterade sämst i testet.
 • 5 cirkelsågar med sladd testade – 2021 – Gör Det Själv
  Den svenska tidningen Gör Det Själv har testat 5 cirkelsågar med sladd och styrskena. De testade modellerna var Einhell TE-CS 190/1, HiKOKI C6BUMW1Z, Ryobi RCS 1600K, Makita HS7601 och Metabo KS 66 FS. Cirkelsågen som blev bäst i test var Metabo KS 66 FS som fick 8,5 av 10 i betyg. Tätt följt av Ryobi RCS 1600KSR med 8,0 som tog andraplatsen. HiKOKI C6BUMW1Z tog hem tredjeplatsen med 7,8 i betyg där både helhetsintrycket och skenan imponerade.
 • Cirkelsåg: 10 modeller i test – 2020 – PriceRunner
  PriceRunner publicerade i Maj 2020 ett test där de bästa cirkelsågarna sattes på prov. PriceRunner var länge en sida som enbart ägnade sig åt prisjämförelser men på senaste tid har de utvidgat sin verksamhet till att även innefatta tester. Informationen som publicerats i deras test har varit nyttig och behjälplig i vårt arbete med att ta fram de bästa cirkelsågarna. I deras test blev Ryobi R18CS utnämnd till ”bästa budgetval” och vi valde att gå på samma spår när vi benämnde Ryobi R18CS som en mycket prisvärd produkt. Vi ansåg också båda att Bosch Professional GKS 55+ GCE förtjänade en plats på ”bäst i test”-listan.
 • Stort test av cirkelsågar – 2020 – Gör Det Själv
  Det är nästan som att vi har tagit för vana att ta hjälp av konsumentmagasinet ”Gör Det Själv” när de har relevant underlag. Detta då vi kan lita på att GDS tester är oberoende och därmed fritt från personer eller företag som kan ha egenintresse i produkterna. I deras test av cirkelsågar sattes 7 olika modeller på prov. Solklar vinnare blev DEWALT DCS570NT som därmed kunde stoltsera med utmärkelsen ”bäst i test”. Bra betyg fick även RYOBI R18CS7-0, BLACK+DECKER BDCCS18-QW och MAKITA DHS660Z. När vi sedan vävde ihop deras betyg med kundomdömen och andra tester blev det tydligt att samtliga av dessa cirkelsågar förtjänade en plats i vår artikel.
 • Cirkelsåg från Ryobi i test – 2020 – M3
  M3 är en svensk pryltidning som testar och skriver artiklar om allt mellan himmel och jord. I detta fall har de testat ett ex antal sladdlösa verktyg från Ryobi One+ 18V: kollektionen. I denna kollektionen ingår cirkelsågen RYOBI R18CS7-0 och testpanelen var imponerad av den ”lilla” och kompakta modellen. ”Gör Det Själv” skrev också om RYOBI R18CS7-0 och när vi slog ihop dessa två test med resultat från kundomdömen blev det solklart att RYOBI R18CS7-0 är en bra cirkelsåg. Prissättningen är även relativt låg vilket gjorde att vi kände att det var på sin plats att kategoriserad den som en mycket prisvärd cirkelsåg.
 • Prisjakt – 2022
  Vi har använt prisjakt för att undersöka prislägen och för att säkerställa att vi presenterar produkter som fortfarande är till salu. Prisjakt har även i viss mån använts för att vi skulle få en översiktlig bild kring vad kunder tycker om de olika cirkelsågarna. Denna information inhämtas snabbt och smidigt genom fliken ”omdömen” där testande konsumenter kan lämna en stjärna som korrelerar med deras upplevelse av produkten. Ibland väljer också vissa konsumenter att skriva ett par ord för att utveckla sitt betyg. I fallet cirkelsågar har dock inte omdömesfliken varit så välfylld vilket har gjort att vi inte tagit lika mycket hänsyn till de få kundomdömen som funnits att tillgå. Vi har istället vänt oss till andra sidor på internet och uthämtat kundomdömen separat.
 • Konsumentomdömen – 2022
  Vi har använt oss av konsumentomdömen för att säkerställa att cirkelsågarna håller måttet även när de används som tänkt – av just konsumenter. Vi samlar in och aggregerar betyget från flera källor för att få ett bättre underlag av data som används för att bekräfta vilka som är de bästa cirkelsågarna.

Annonser i innehållet

Testat.nu har integrerat annonser i form av affiliatelänkar till återförsäljare, vilka genererar provision till oss vid köp. Det bör noteras att flertalet butiker som inkluderas i vår prisjämförelse är annonslänkar som ger oss provision för när du eller andra besökare väljer att klicka på dem och genomföra ett köp.

Vi vill vara transparenta med vad som är annonser och samtidigt poängtera att det inte påverkar priset för dig som konsument hos butiken.

Du kan läsa mer om vår prisjämförelse och hur detta påverkar vårt arbete i FAQ.

Stäng