Ångstation bäst i test

Bästa Ångstation

Ångstationerna har blivit populära ersättare till de vanliga strykjärnen då de med mycket ånga gör det lättare att stryka kläder. Här nedanför tittar vi närmare på modellerna som presterar bäst i tester & recensioner.

Den kraftfulla ångkapacitet gör det även möjligt att stryka kläder och textiler i vertikalt läge. Du kan t.ex. stryka en skjorta eller klänning direkt hängandes på galgen.

En annan fördel med ångstrykning är att det även fungerar på lite känsligare material.  Här nedanför kan du läs om de bästa modellerna just nu och längre ner kan du fördjupa dig mer i ångstrykning och vad du bör tänka på.

Philips PerfectCare 7000 PSG7030 – Bästa Valet

Philips PerfectCare 7000 PSG7030
 • Bästa Valet 2022
 • Bra betyg av konsumenter som testat
 • Kraftfull ångstation upp till 600 g / min
 • OptimalTEMP skyddar kläder mot värmeskador
 • Stor vattentank på 1,8 liter
 • Stryk kläder vertikalt

Priser för Philips PerfectCare 7000 PSG7030

3 298 krTill Butik
 • Öppet köp i 14 dagar

Philips PerfectCare 7000 PSG7030 är inte bara en av de mest populära ångstationerna det är också ett av de bästa valen.

Ångstationen har en traditionell design med dockningsstation och ett ångstrykjärn som har klart högre ångkapacitet jämfört vanliga modeller utan ångstation. Du får således samma möjligheter som ett traditionellt strykjärn fast med betydligt med ånga.

Philips PerfectCare 7000 PSG7030 - kraftfull ångstationFördelen med denna lösning är att det fungerar att stryka klädesplagg precis som med ett vanlig strykjärn men du kan också förlita dig helt på ångan och stryka kläder samt textiler vertikalt hängandes.

Enligt konsumenter som testat Philips PerfectCare 7000 PSG7030 så presterar det klart bäst på tunnare textiler som t.ex. skjortor och lättare klänningar. När tyget blir lite tjockare krävs det mer strykning och det upplevs inte lika enkelt. Men här skiljer det sig egentligen inte mot alternativen.

Ångstationen är utrustad med tekniken OptimalTEMP som Philips marknadsför som inte kan orsaka brännmärken på kläderna. Även om du lämnar den varma delen liggandes mot ett klädesplagg ska plagget inte ta skada.

Philips PerfectCare 7000 PSG7030 har en kontinuerlig ånga på 120 g / min och kan koncentrerat ge ångpuffar på 600 g / min. Förenklat kan det översättas till dubbelt så kraftfull jämfört med de bästa vanliga ångstrykjärnen.

Den är också utrustad med förväntade funktioner som automatisk avstängning, smidig avkalkningssystem och har plats för 1,8 liter vatten i tanken.

Överlag har den ångstationen fått väldigt bra betyg av de som testat och är ett av de bästa valen för 2022.

LauraStar Lift – Bästa Premiumval

LauraStar Lift
 • Bästa Premiumval 2022
 • Mycket kraftfull ångstation
 • Toppbetyg från de som testat
 • Ångkapacitet på 200 g/min
 • Stryk kläder snabbt med ånga
 • Automatisk avkalkning samt avstängning

Priser för LauraStar Lift

4 964 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

LauraStar Lift ses av många som den enda riktiga ångstationen/steamern och i jämförelse med de lite billigare alternativen finns det tydliga skillnader.

Ångstationen har en kraftfull ångkapacitet och relativt stor tank på 1,1 liter som går att lossa vid påfyllning.

LauraStar Lift har en effekt på 2 200 W och ångkapaciteten på 200 g/min bidrar till det goda resultatet som tester hänvisar till.

LauraStar Lift - ångstrykjärn skjortaOmsätter du mycket kläder som behöver strykas till vardags som t.ex. skjortor, blusar, kostymbyxor eller klänningar så finns det all anledning att investera i ett premiumval som LauraStar Lift.

Modellen är den ångstation som fått bäst betyg i vår sammanställning av konsumentomdömen och beskrivs som ångstation som presterar klart bättre än konkurrerande alternativ.

Priset är dock också tydligt högre men om du t.ex. bär kostym ofta kan det vara en mycket bra investering som påskyndar och förenklar strykandet.

LauraStar Lift kommer med automatisk avkalkning och givetvis stänger maskinen även av sig om du skulle råka lämna den på.

Om du letar efter en av de bästa ångstationerna för att kunna ångstryka dina kläder så är LauraStar Lift ett riktigt bra val.

Att tänka på vid köp av en ångstation

Köpguide ångstation

Att springa och köpa första bästa modell är sällan en bra idé oavsett om det rör sig om en ångstation eller någon annan produkt.

Ett bra första steg kan vara ett välja mellan om du behöver en ångstation, steamer eller vanligt strykjärn. Om ångstation är det bästa alternativet för dig finns här nedanför aspekter du bör ta hänsyn till för att köpet ska bli bra.

Även om vi redan rekommenderat ett antal modeller vill vi skicka med dig lite extra kunskaper som gör att du kan ta dig an marknaden på egen hand.

Likt tidigare nämnt är ångstationen ett steg upp både pris- och kvalitetsmässigt från strykjärnet. Detta innebär att du bör ställa högre krav på allt från funktioner till hållbarhet och prestation.

Nedan har vi sammanställt några punkter som är viktiga att tänka på inför köpet av en ångstation.

Funktioner

Merparten av alla ångstationer vi berört i vår sammanställning håller en hög nivå rent funktionsmässigt. Det finns dock en viss skillnad mellan ångstationer i det högre respektive lägre prisregementet när det kommer till antalet funktioner du erbjuds.

Bland de mest grundläggande funktionerna återfinns temperaturreglering och sensorer för automatisk avstängning. Klädesplagg kan vara mer eller mindre känsliga och det är viktigt att dina kläder behandlas i rätt temperatur.

Att kunna anpassa temperaturen efter materialet är speciellt viktigt om du har många klädesplagg av känsliga tyger såsom siden, silke och linne. Välj då en modell som har ett brett temperatursspann.

Den automatiska avstängningsfunktionen är framförallt bra ur ett rent säkerhetsperspektiv. Med hjälp av sensorer stänger ångstationen av sig själv om du inte använt den på ett tag. På så sätt minskar du risken för överhettning och att ångstationen tar fyr.

Vidare är det även ett stort plus om ångstationen är utrustad med en avkalkningsfunktion. Om du bor i en del av landet där kalkhalten i vattnet är hög finns risken att strykjärnet får kalkbildningar. Även om detta kanske inte låter så farligt kan det lämna fula svarta fläckar på klädesplaggen.

Med hjälp av ett välutvecklat och automatiskt avkalkningsprogram behöver du avsätta minimalt med möda för att hålla ångstationen kalkfri. Programmet avkalkar sig själv kontinuerligt så att kalkbildningar aldrig behöver uppstå.

Som en påbyggnad till automatisk avstängningsfunktion finns det även ångstationer som erbjuder självrengöring. Bland dessa modeller är manuell rengöring direkt överflödig och du behöver aldrig oroa dig för att ångstationen smutsar ner dina plagg. Inte minst bidrar självrengöringen till en ökad hållbarhet.

Även om du med fördel bör stryka i ett rum med bra belysning är det ibland ofrånkomligt att vissa delar skuggas. Med en ångstation som är utrustad med egen belysning uppstår aldrig detta problem. Detta ger dig perfekta förutsättningar att få syn på alla små veck.

Design

Det kanske inte är din högsta prioritet att din ångstation ska vara stilren och estetiskt tilltalande. Samtidigt är det inte särskilt kul om din ångstation är så pass gräslig att du vill gömma undan den.

Ångstationer finns i många former och färgkombinationer och det blir alltid roligare att arbete med en maskin om du är nöjd med dess yttre.

I begreppet design ryms även konstruktionen som sådan. Oavsett vilken modell du köper får du räkna med att ångstationen tar lite mer plats än ett strykjärn. Detta då vattenbehållaren på en ångstation är extern till skillnad från strykjärnet där vattenbehållaren är inbakad i konstruktionen.

Även om ångstationen generellt sett väger lite mer finns det givetvis modeller som är lättmanövrerade. Ta därför en extra kik på vikt och själva konstruktionen för att försäkra dig om att du väljer en modell som är enkel att hantera och manövrera.

Vidare har du även stor nytta av att välja en ångstation som är utrustad med en lång sladd. Den ökade flexibiliteten är guld värd och ger dig möjlighet att stryka lite varstans i ditt hem. Detta då du inte är beroende av att ha ett eluttag i nära anslutning till ångstationen.

Pris

När det gäller ångstationer är det värt att gå upp några hundra- eller tusenlappar för att försäkra dig om att du väljer en ångstation av bra kvalité. Tyvärr har vi stött på allt för många budgetmodeller som dessvärre inte håller måttet.

Merparten av alla ångstationer florerar i ett prisspann mellan 1400 – 3500 kronor. Sen finns det givetvis ångstationer som både kostar bra mycket mer och mindre än så. Med risk för att generalisera grovt är vår uppfattning att ”bäst i test” – modeller brukar kosta runt 3000 kronor. Detta kan vara värt att använda som måttstock när du ska ta dig an marknadens utbud.

Faktumet att priset kan variera så pass mycket modeller gör det än viktigare att du tidigt lägger upp en budget. Om du bara ska använda din ångstation då och är det kanske inte nödvändigt att gå för den mest välutvecklade och kostsamma modellen.

Frågor & svar om ångstationer

Ångstationer är ett nytt sätt att stryka på som i många fall ger ett bättre resultat, men det är inte nödvändigtvis utan frågor. Därför har vi sammanställt de vanligaste frågorna inför ett köp av ångstation.

 1. Kan man stryka vanligt med en ångstation?
 2. Är testen som gjorts på ångstationer pålitliga?
 3. Hur avkalkar man ångstationer?
 4. Är de billigaste ångstationerna bra?
 5. Är ångstationer bättre än vanliga strykjärn?
 6. Ska man välja ångstation, steamer eller ångstrykjärn?

1. Kan man stryka vanligt med en ångstation?

Själva arbetsmomentet att stryka är detsamma som med ett vanligt strykjärn men med en ångstation arbetar du med värmen från ångan istället för värmen från metallsulan. Det påskyndar arbetat för att jämna ut väck som med ett traditionellt strykjärn kan ta tid att få bra.

I många fall får du bättre resultat eller snabbare uppnår bästa resultat om du kombinerar det höga ångtrycket med värmesulan. Om du t.ex. stryker en skjorta som är väldigt skrynklig med svåra veck går det oftast lättare om det kombineras.

2. Är testen som gjorts på ångstationer pålitliga?

Ja, de tester vi refererar till är främst oberoende tester utföra av pålitliga aktörer. Vi matchar dessutom alltid testresultatet med andra omdömen för att säkerställa att de bästa ångstationerna som vi lyfter fram har positiva betyg från flera källor.

3. Hur avkalkar man ångstationer?

De bästa ångstationerna kommer med avkalkningsfunktion som du du kan aktivera genom en knapp. I den processen avkalkas maskinen där kalken samlas i en liten behållare som du kan tömma.

Men olika modeller skiljer sig lite åt och det är inte säkert att alla ångstationer från Philips, Bosch, Tefal m.fl. har funktionen eller att de fungerar på exakt samma sätt.

4. Är de billigaste ångstationerna bra?

Electrolux EDBS3340
Ångstationen Electrolux EDBS3340 är ett exempel på billig produkt som inte alls presterat bra i tester.

Generellt sett kan kvaliteten och hur bra produkten är variera kraftigt i de lägre prissegmenten. Ett exempel på en ångstation som ligger väldigt låg i pris är Electrolux EDBS3340 men som fick absolut sämst betyg i test av ångstationer.

En ångstation med sin stora vatten behållare är otymplig och kabeln till själva strykjärnet blir tjockare vilket ofta gör dem mindre smidiga än vanliga strykjärn. Det ställs stora krav på konstruktionen för att det ska bli en bra slutprodukt och vissa tillverkare har lyckats bättre än andra här. Philips ångstationer har fått toppbetyg och placerar sig väldigt bra i tester, medan andra alternativ presterar betydligt sämre.

Vi skulle inte rekommendera att köpa de billigaste ångstationerna utan att säkerställa att produkten är bra nog för det man önskar. Är pengarna väldigt begränsade är det bättre att satsa på ett vanligt ångstrykjärn som fått bäst i test då dessa är betydligt billigare.

5. Är ångstationer bättre än vanliga strykjärn?

På de flesta arbetsmoment är dem absolut bättre än vanliga strykjärn. De rätar ut skrynklor i tyg på ett väldigt bra sätt och där vanliga ångstrykjärn har svårt att få bort väck så kan ångstationen lösa det i ett svep.

Det höga trycket med vattenånga och den större mängden vattenånga som kan tryckas ut göra att textilerna på djupet rättas till på ett sätt som inte går med vanliga strykjärn.

6. Ska man välja ångstation, steamer eller ångstrykjärn?

Det är väldigt olika produkter för olika användningsområden.

Ett vanlig ångstrykjärn är det som de flesta känner sig bekant med. Detta kan oftast ersättas med en ångstation vilket gör strykning av kläder lättare men på bekostnad av att enheten i sig tar lite större plats. Det är också ett dyrare inköp.

En steamer är mer som ett komplement där du har möjligheten att med ånga rätta till skrynkliga kläder på ett enkelt sätt med en liten apparat. En steamer kan även fungera väldigt bra som ett resestrykjärn då de tar mindre plats. På ett sätt är en steamer mer som en liten kompakt ångstation.

Steamern är ofta en trådlös handhållen enhet för ångstrykning med en liten varm platta fram till som du kan ta hjälp av.

Utgångna modeller

Ångstationer som utgått från marknaden men som nyligen haft utmärkelser.

Philips GC9615 – Bäst i Test

Philips PerfectCare Elite GC9615
 • GC9622 blev bäst i test hos Råd & Rön
 • Toppbetyg från konsumenter som testat
 • 1,8 liter vattentank som är löstagbar
 • Mycket bra ångtryck på 6,5 bar
 • Kan avge 400 g ångbuff
 • Avkalkningsfunktion och automatisk avstängning

Priser för Philips PerfectCare Elite GC9615

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Philips GC9622 ångtryckDen bästa ångstationen på marknaden är antagligen Philips PerfectCare Elite GC9615/20 som presterat väldigt bra i tester och fått enastående bra betyg av konsumenter som testat den.

När Råd & Rön under 2018 testade ångstationer så utsåg de Philips GC9622 till bäst i test och ångstationen har även tagit en topplaceringar i andra oberoende tester. Sedan dess har modellen uppgraderats till GC9615 vilket är samma modell fast kraftfullare ångkapacitet.

Tittar vi på konsumenternas omdömen så ser vi att även de ger produkten ett väldigt bra betyg, vilket är ett gott tecken på att ångstationen håller en hög kvalitet och lever upp till de förväntningar som finns vid ett köp.

Eftersom produkten funnits ett tag på marknaden och inga direkta negativa omdömen lämnats så tyder det också på att Philips PerfectCare Elite GC9615 har en hög kvalitet.

Modellen är en del av serien PerfectCare Elite som riktar sig till de konsumenter som vill har den mest kraftfulla ångkapaciteten. Philips har även PerfectCare Compact Plus och PerfectCare Compact Essential men de är mindre kraftfulla alternativ.

Även om ångstationerna är snäppet långsammare på att värmas upp jämfört med vanliga strykjärn så är Philips väldigt bra här och det tar mindre än 2 minuter innan den är redo att användas.

Philips har även utvecklat en teknik som de kallar OptimalTEMP som automatiskt optimerar värmen och mängden ånga för det material du stryker på. Det innebär att du inte behöver göra några ändringar om du byter från jeans till siden till bomull. Ångstationen sköter detta automatiskt.

Philips GC9622 - Stryka på galgePhilips GC9615 har även en inbyggd säkerhetsfunktion som gör att du kan lämna strykjärnet mot tyget och gå iväg utan att någonting förstörs.

För någon som är van att använda ett vanligt gammalt strykjärn lär detta vara svårt att lita på men tekniken finns där och du som använder ska inte behöva tänka på det.

Ångstationen har även en inbyggd automatisk avstängningsfunktion som slår till efter 10 minuter om du inte använt den. Detta är en trygghet i sig men också ett sätt att spara energi om du tagit en paus i strykandet.

Du kan enkelt använda kranvatten för din ångstation och fylla på när som helst. Den inbyggd avkalkningsfunktionen fungerar väldigt bra och ser till så Philips GC9615 är i toppskick.

När det kommer till ångkapaciteten så finns där ett maximalt ångtryck på 6,5 bar och 400 gram ångpuff vid behov. Detta är mycket mer än vad de bästa vanliga strykjärnen har och även anledningen till varför du kan stryka klädesplagg som hänger på en galge eller att stryka till gardinen när den redan hänger på plats.

Med toppbetyg i tester och fina omdömen från konsumenter som testat ångstationen är inte svårt för oss att lyfta fram Philips GC9615 som bäst i test. Den tar strykningen till nya nivåer och för den som vill investera i en ångstation bör absolut överväga denna modell.

Tefal Pro Express GV7832E1 – Bra val

Tefal Pro Express GV7832E1
 • Bra Produkt 2021
 • Testvinnande tillverkare
 • Bra betyg från konsumenter
 • Kraftfull ångkapacitet
 • Självrengörande och avkalkning
 • Automatisk avstängning

Priser för Tefal Pro Express GV7832E1

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Tefal Pro Express GV7832E1 är en kraftfull ångstation som fått bra betyg av konsumenter och ett intressant val i det övre prissegmentet.

Ångstationen har en ångkapacitet på 120 g/min vilket får anses vara bra och flera gånger starkare än ett vanligt ångstrykjärn. Däremot når det inte upp till nivån som LauraStar Lift har men det är och andra sidan en klar premiumprodukt.

Tefal Pro Express GV7832E1 ångstationDet är ingen tvekan om att Tefal Pro Express GV7832E1 kommer göra ett bra jobb och är kanske för många ett mer prisvärt alternativ och ligger väldigt nära den prisbelönta Philips GC9615 som har 150 g/min i ångkapacitet.

Även ångtrycket är väldigt högt i ångstationen med 7,5 bar vilket gör att ångan förflyttar sig in i textilerna med kraft. Ångstötarna når dessutom hela 500 g/min vilket kan underlätta för de mest svåra skrynklorna.

Precis som andra modeller i denna nivå så har Tefal Pro Express GV7832E1 stöd för automatisk avkalkning och avstängning.

Letar du efter en bra ångstation för att kunna stryka mycket kläder hängande vertikalt på hängare så är detta inget dumt val alls.

Philips GC6833 – Bästa Budgetval

Philips GC6833
 • Bra betyg i testet hos Råd & Rön
 • Mycket fina omdömen från konsumenter
 • Mycket bra prisvärdhet
 • Ångpuff på 280 g/min
 • Konstant ånga på 110 g/min
 • Avkalkningsfunktion & automatisk avstängning

Priser för Philips GC6833

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Philips GC6833 stationPhilips GC6833 är en bra ångstation som även ligger lägre i pris än många andra modeller. Det är från vårt perspektiv det bästa budgetvalet då det inte ger stora avkall på kvalitet.

Ångstationen Philips GC6833 fick även bra betyg i testet hos Råd & Rön när de testade ångstationer. Även om den inte presterade lika bra så Philips andra ångstation som blev utsedd till bäst i testet så verkar det ändå vara ett bra val.

Att ångstationen skulle vara ett bra val stärks även av de kundomdömen som lämnats som överlag är väldigt bra. Det gör att snittbetyget är högt och vi finner inga tecken på att produkten skulle lida av kvalitetsproblem.

Specifikationerna talar för att Philips GC6833 är en lite enklare modell än deras testvinnande modell. Du får ett lite lägre ångtryck på 5,5 bar och det kommer inte lika mycket ånga som det gör i de dyrare modellerna. Detta skulle kunna vara ett problem om man vill stryka tjockare tyger, men samtidigt ser vi inga konsumenter som klagar på detta heller.

Det enda negativa vi finner är att vissa konsumenter uppfattar modellen som något klumpig, vilket är vanligt med ångstationer då de är totalt sätt större än ett vanligt ångstrykjärn. Däremot är de ofta väldigt lätta att arbeta med när man ställt ifrån sig stationen och bara stryker.

Precis som den dyrare Philips-modellen så får du här automatisk avstängning om du inte använder den. Det finns även avkalkningsprogram som du kan använda och det går även att stryka vertikalt för t.ex. ett klädesplagg som hänger på en gardin.

Priset är så pass mycket lägre än den testvinnande modellen att det inte är svårt att förstå att många väljer detta. Men du får lite sämre prestanda i ångtrycket och vattentankens volym. Om det är något du inte behöver är kanske detta bästa ångstationen för dig.

Så valde vi ut bästa ångstationen

För att välja ut de bästa ångstationerna har vi tittat på oberoende tester, konsumenternas omdömen och vissa fall expertrecensioner för produkter för att skaffa oss en komplett bild om produkterna.

De oberoende testerna ställer olika ångstationer mot varandra vilket ger en bra uppfattning om hur en viss produkter presterar i förhållande till en annan. Produktrecensioner som fokuserat på en skild produkt som testas ger ofta en djupgående analys av den specifika produkten i sig.

Konsumenternas omdömen eller s.k. kundomdömen är bra för att få en uppfattning om produkten lever upp till förväntningarna och om den håller över tid. Konsumenternas omdömen baseras på ett stort urval av produkter och ger en bättre inblick i hur kvaliteten är eller om där finns någon svag länk i produkten som tenderar att gå sönder tidigt.

Dessa aspekter väger vi samman för att sen presentera de bästa ångstationerna. Målet är att du som konsument lättare och snabbare ska kunna hitta bästa produkten för dig. Därför är vi också tydliga med vilka referenser vi använder oss av.

Källor & Test

Sammanställning av de källor för test, omdömen, recensioner och annan data som vi använt oss för att kunna presentera de bästa ångstationerna.

 • 20 ångstationer testade – 2018 – Råd & Rön
  Råd & Rön har tidigare testat ett stort utbud av strykjärn men gick här igenom 20 ångstationer från tillverkare som Philips, Tefal, Bosch, Braun, Electrolux m.fl. I testet så testas ångstationernas strykförmåga på bomull, syntet och jeans. Råd & Rön har även bedömt hur enkla maskinerna är att använda, mätt ångflödet, skydd mot kalk m.m. Bäst i test blev Philips GC9622. Andra modeller som placerade sig bra var Tefal GV9061, Tefal SV7030, Tefal GV9070, Braun IS3022, Braun IS3041 och Philips GC6833. En del modeller har slutat säljas men det är tydligt att Philips och Tefal är två dominerande märken. För att att se testresultatet av Råd & Röns test och hur de olika modellerna står sig mot varandra kan du enkelt få tillgång till det mot en liten avgift. Det ger dig en betydligt bättre bild av hur de olika ångstationerna står sig mot varandra, hur deras ångtryck är och hur bra de är på att stryka.
 • Kundomdömen – 2022
  Kundomdömen eller betyg lämnade av konsumenter som testat produkten är en viktig del i att lista ut vilken ångstation som är bäst. Ett stort problem med oberoende tester är att de utförs under en begränsad tid med ett exemplar. Det är alltså svårt att avgöra kvaliteten för produkten i genomsnitt över tid. Här är konsumenternas omdöme däremot en fantastisk indikation på om ett viss ångstation håller måttet och de förväntningar som ställs. Det är väldigt vanligt att produkter som håller en låg kvalitet får dåligt betyg då incitamentet att berätta om produkten ökar.
 • Prisjakt – 2022
  Prisjakt som en av Sveriges bästa webbplatser för prisjämförelse kan bistå med information om vilka som är de mest populära ångstationerna just nu. Samtidigt bidrar dem med information om vilka modeller som utgått och slutat säljas vilket är kritiskt för att vi ska kunna ge bra köprekommendationer. I viss mån kan Prisjakt också bistå med en del av de kundomdömen som användas för att ta beslut om en ångstation håller måttet när de testats under en längre tid av konsumenter med olika behov.

Annonser i innehållet

Testat.nu har integrerat annonser i form av affiliatelänkar till återförsäljare, vilka genererar provision till oss vid köp. Det bör noteras att flertalet butiker som inkluderas i vår prisjämförelse är annonslänkar som ger oss provision för när du eller andra besökare väljer att klicka på dem och genomföra ett köp.

Vi vill vara transparenta med vad som är annonser och samtidigt poängtera att det inte påverkar priset för dig som konsument hos butiken.

Du kan läsa mer om vår prisjämförelse och hur detta påverkar vårt arbete i FAQ.

Stäng