Bästa trådlösa over-ear hörlurar

Bästa trådlösa over-ear hörlurar

Vi har tagit en närmare titt på over-ear hörlurar i syfte att hitta modellerna som presterat bäst i tester och recensioner samt även fått bra omdöme av konsumenter.

Oavsett om du är ett träningsfreak, en pendlare eller en musiknörd har du stor användning av ett par trådlösa over-ear hörlurar. I en tid där podcast, musiktjänster och streamingsidor accelererar har marknaden av trådlösa hörlurar utvidgats vilket gör det svårt att hålla koll på alla alternativ och funktioner.

Det finns tre olika varianter av bluetooth-hörlurar, over ear, on ear och in ear. Over ear är de mest bastanta modellerna som omsluter örat, on ear täcker i bästa fall örat och in ear stoppas in i örat.

Over-ear hörlurar är antingen aktivt eller passivt brusreducerande. De är utvecklade för att stänga ute oönskat ljud så att användaren istället kan ha full fokus på musiken, podden eller filmen. Over-ear hörlurarna är därför populära att använda på flygplatser, i kollektivtrafiken eller i andra miljöer där bruset kan vara omfattande.

Vi kommer även i slutet av vår artikel gå igenom några viktiga funktioner som är nyttiga att känna till när du letar efter hörlurarna som är bäst för just dig. Förhoppningsvis kan du på så sätt skaffa dig redskap för att kunna ta ett beslut som är i linje med dina preferenser.

Sony WH-1000XM3 – Bäst i Test

Sony WH-1000XM3
 • Bäst i Test 2021
 • Bäst i test enligt Ljud & Bild
 • Mycket höga betyg från testande konsumenter
 • Högkvalitativ brusreducering
 • Automatisk ljudanpassning efter omgivningen
 • Batteritid på 30 timmar

Priser för Sony WH-1000XM3

2 290 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 60 dagar

Produktbeskrivning

Sony WH-1000XM3 är en av de mest populära trådlösa over-ear hörlurarna i Sverige. När det kommer till brusreducering anses Sony WH-1000XM3 vara bäst i branschen och ljudkvalitén håller mycket hög standard. Det är också de hörlurarna som presterade bäst i test när tidningen Ljud & Bild testade hörlurar.

En ytterst intressant egenskap med Sony WH-1000XM3 är att den anpassar ljudet automatiskt efter vilken omgivning du befinner dig i. Är du på ett tåg kommer bakgrundsbruset reduceras. Om du är till fots i miljöer som kräver vaksamhet kommer Sony WH-1000XM3 släppa in lite ljud så att du kan hålla koll på trafik och andra potentiella faror.

Sony WH-1000XM3 - over-ear bäst i testDe trådlösa bluetooth hörlurarna från Sony går också att röststyras genom telefonens röstassistent. Det går också att byta låt, justera volym eller ändra inställningar genom att trycka eller svepa över panelen som är smart placerad på hörlurarna.

Batteritiden på 30 timmar är också imponerande och du kan med andra ord lyssna aktivt i ett dygn innan hörlurarna laddar ur. Om du vet med dig att du är en person som är dålig på att planera kan du köpa till en nätadapter. Då kan du få 5 timmars batteritid genom att endast ladda i 10 minuter.

Bland kundrecensioner återfinns dock kritik mot mikrofonen, en nackdel som tyvärr är återkommande för många bluetooth-hörlurar. Flertalet användare rapporterar att Sony WH-1000XM3 har vissa svårigheter med att ta upp ljud vilket försvårar samtalen.

Sony WH-1000XM3 är för dig som värdesätter bra brusreducering och riktigt hög ljudkvalité. Prissättningen är dock relativt hög vilket betyder att du måste vara beredd att investera en slant om du vill lägga beslag på ett par Sony WH-1000XM3.

Trots att uppföljaren Sony WH-1000XM4 lanserades under 2020 har prisnivån inte riktigt kunna rättfärdiga att de tar över prispallen under 2021. De må vara snäppet bättre men kostar en rejäl slant mer. Det är ändå väl värt att uppmärksamma att Sony WH-1000XM4 existerar och fått bra betyg av de som testat.

JBL Live 650BTNC – Prisvärda hörlurar

JBL Live 650BTNC
 • Bra Produkt 2021
 • Mycket prisvärt alternativ
 • Utnämnd till ”Bäst i test” av EISA
 • Generös batteritid på 30 timmar
 • Bra ljud med 50-milimeterselement
 • Ergonomiska kåpor ger stor bekvämlighet

Priser för JBL Live 650BTNC

Priser för produkten saknas

Produktbeskrivning

JBL LIVE 650BTNC är ett mycket prisvärt alternativ om du sätter priset i relation till vilken kvalité du får. Detta stärks av faktumet att JBL Live 650BTNC år 2019–2020 blev ”bäst i test” när organisationen EISA delade ut sin årliga EISA AWARD.

Det mest anmärkningsvärda med JBL LIVE 650BTNC är bekvämligheten och hur ergonomiskt utformad kåpan är. Den passar till de flesta huvudstorlekarna och har en mjukhet som gör att du kan bära hörlurarna under längre perioder.

JBL Live 650BTNC over-ear hörlurarBatteritiden är generös och erbjuder dig 30 timmars aktiv lyssning. Brusreduceringen aktiveras genom en av/på knapp och om du har brusreduceringen påkopplat ligger batteritiden istället på 20 timmar.

JBL LIVE 650BTNC är inte lika välutvecklad som sina dyrare konkurrenter i testet när det gäller antalet funktioner. Du erbjuds dock basala funktioner så som brusreducering, inbyggd röstassistent och kontrollpanel på kåpan.

Givetvis är också JBL LIVE 650BTNC utrustad med ett 50-milimeterselement som ger det där fylliga och dynamiska ljudet som JBL gjort sig kända för. Det går också att finjustera ljudinställningarna om du använder appen ”My JBL Headphones”.

Bluetooth-hörlurarna kommer i tre olika färger och du kan välja mellan blå, svart och vit. Materialet är i det stora hela bekvämt men knappsatsen övergår i en hård plast som ger ett lite väl simpelt intryck.

JBL LIVE 650BTNC är ett par välljudande hörlurar för en rimlig peng. Trots att hörlurarna inte erbjuder några extravaganta funktioner har JBL LIVE 650BTNC nått stor popularitet bland testande konsumenter.

Bose 700 – Populärt val

Bose Noise Cancelling Headphones 700
 • Bra Produkt 2021
 • 5/5 i betyg när M3 testade bluetooth-hörlurar
 • Bra betyg från testande konsumenter
 • 4-mikrofonsystem ger bra ljudupptagning vid samtal
 • 20-timmars batteritid
 • Brusreducering i 11 nivåer

Priser för Bose Noise Cancelling Headphones 700

3 410 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 60 dagar
3 490 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 60 dagar

Produktbeskrivning

Amerikanska Bose är en tungviktare när det kommer till hörlurar. Bose 700 (Bose Noise Cancelling Headphones 700) är en mer utvecklad version än kusinen QC35 vilket främst märks på brusreduceringen som nått nya nivåer med Bose 700.

Bose 700 fick 5/5 i betyg när den svenska tidskriften M3 testade trådlösa over-ear hörlurar 2019. 4-mikrofonssystemet anses vara väldigt välutvecklat och hörlurarna isolerar skiftande ljud så att du kan föra ett samtal utan att du påverkas av omgivningen.

Bose Noise Cancelling Headphones 700 - vita/rosa over-ear hörlurarVidare går brusreduceringen att ställa in i 11 olika nivåer. Om du höjer brusreduceringen till de högre nivåerna kommer du stegvis reducera distraktionerna som buller omkring dig kan ge upphov till. Likväl är det ibland viktigt att höra omvärlden för att kunna ducka eventuella faror vilket blir möjligt med de lägre brusreduceringsnivåerna.

Bose 700 har en relativt generös batteritid på 20 timmar och hörlurarna är fulladdade på 2,5 timmar. Om du någon gång skulle glömma att ladda dina bluetooth-hörlurar är det ingen fara då Bose 700 även fungerar med ljudkabel.

De trådlösa hörlurarna från Bose kommer i en elegant och stilren design. De är väldigt minimalistiska i sin utformning vilket gör det svårt att tröttna på designen.

Det råder ingen tvekan om att Bose än en gång tagit fram ett par brusreducerande hörlurar av högsta kvalité. 4-mikrofonsystemet innebär också att ljudupptagningen är bra vilket i regel brukar vara ett problem bland andra bluetooth-hörlurar. Det höga betyget i m3:s test ger ytterligare skäl till att tro att detta är ett par riktigt bra hörlurar.

Bang & Olufsen BeoPlay H95 – Bra Premiumval

Bang & Olufsen BeoPlay H95
 • Populärt val för musiknörden
 • Bra betyg i tester och recensioner
 • Ikonisk design som andas lyx
 • Utrustad med aktiv brusreducering (ANC)
 • Dedikerad knapp för röststyrning
 • 38 timmars batteritid

Priser för Bang & Olufsen BeoPlay H95

8 489 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 60 dagar

Produktbeskrivning

När det kommer till estetik är det få varumärken som kan konkurrera med danska Bang & Olufsen. Designen är en klass för sig och hörlurarna BeoPlay H95 ger med stor sannolikhet din look ett stilistiskt uppsving.

Lagom till sitt 95 års jubileum lanserade Bang & Olufsen äntligen sina första over-ear hörlurar med brusreducering. Om man ska tro både experter och testande konsumenter är ljudkvalitén också av den allra högsta kalibern. Mycket talar för att detta är ett par premiumhörlurar att räkna med.

Bang & Olufsen BeoPlay H95 trådlösa hörlurarBang & Olufsens nyutvecklade brusreducering går under namnet ”Adaptive Active Noise Cancelling”. Denna lösning andas verkligen modernitet och den optimerar sig effektivt efter allt brus i omgivningen.

Ur ett ergonomiskt perspektiv är BeoPlay H95 mycket bra och kåporna är väl anpassade efter öronen. Kuddarna är av lammskinn och den mjuka bygeln gör att hörlurarna vilar bekvämt på hjässan.

Vidare är användningsmöjligheterna även högklassiga och enkla att förstå sig. På den högra öronkåpan kan du enkelt höja och sänka volymen medan du på den vänstra styr graden av brusreducering. Även om du inte vill ha på musik kan du använda hörlurarna till att stänga ute omgivningens väsen. Höj bara brusreduceringen till max så kommer omgivningens myller sakta ebba ut.

Batteritiden på 38 timmar är dessutom imponerande. Detta betyder att du kan genomföra flera resor och flera arbetspass innan du måste sätta dina BeoPlay H95 på laddning.

Som ett extra plus finns det även en dedikerad knapp för röststyrning. Detta betyder att du genom din röst kan byta låt, höja och sänka volymen eller pausa musiken. Röststyrningen sker antingen genom Siri, Alexa eller Google-Assistenten.

Bang & Olufsen BeoPlay H95 - lyxiga hörlurarAtt erbjudas en bra ljudkvalité och en god brusreducering är såklart viktigt. Men för dig som ofta pratar i telefon med dina hörlurar är det även viktigt att samtalskvalitén är god. Bang & Olufsen BeoPlay H95 är utrustad med 4 inbyggda mikrofoner vilket ger optimala förutsättningar för ett ostört och fläckfritt samtal.

Även om det är lätt att fascineras av Bang & Olufsen BeoPlay H95 är det viktigt att väva in faktumet att de ligger väldigt högt i pris. Estetik i all ära men om man bara kollar på ljudkvalité finns det många modeller som kostar bra mycket mindre som håller en likvärdig kvalité.

Slutligen går det att konstatera att testpaneler likväl som testande konsumenter finner Bang & Olufsen BeoPlay H95 mer estetisk tilltalande än vad den är funktionsrik. Ljudbilden är inte dålig men den saknar några funktioner som gör att den tyvärr inte kommer upp i samma klass som andra over-ear hörlurar inom samma priskategori.

Om du är beredd att lägga en extra slant för att få ett par riktigt snygga hörlurar är det dock inga tvivel om att Bang & Olufsen BeoPlay H95 håller en riktigt hög standard.

Marshall Monitor 2 A.N.C – Bra val

Marshall Monitor 2 A.N.C
 • Mycket bra betyg från experter och testande konsumenter
 • Klassisk och tidlös design
 • Generös trådlös batteritid på 30-45 timmar
 • Utrustad med brusreducering
 • Kompatibel med röststyrning
 • Bra ljudkvalitet med 40-millimeterselement

Priser för Marshall Monitor 2 A.N.C

2 190 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 60 dagar
2 399 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 60 dagar

Produktbeskrivning

Sedan 60-talet har Marshall tillgodosett rockikoner och gitarrister med förstärkare som håller ytterst hög kvalité. På senare år har Marshall utvecklat sitt sortiment till att även innefatta högtalare och hörlurar. Med Marshall Monitor 2 A.N.C tar Marshall de ytterligare steg i sin utveckling vilket har gett eko bland en mycket positiv kundkrets.

I tester och recensioner är det många som berömmer Marshall Monitor 2 A.N.C för sin generösa trådlösa speltid på 30 timmar när den aktiva brusreduceringen är aktiverad. När brusreduceringen är av har du 45 timmars trådlös spelningen vilket är bra mycket mer än Marshalls tidigare modeller.

Marshall Monitor 2 A.N.C - populära hörlurar med påseSjälva designen är signifikativ för Marshall och de klassiska kåporna ger alltjämt en mycket bra passform. Kuddarna närmast öronen är stoppade och utsidan är klädd i det klassiska vinylinspirerade lädret.

Även om det inte går att sticka under stol med att testpaneler likväl som konsumenter är märkbart färgade av Marshalls glamourösa historia i betygsättningen är det tydligt att lanseringen av Marshall Monitor 2 A.N.C är ett kraftbesked. De ikoniska hörlurarna är numera utrustade röststyrning, brusreducering och ett ännu bättre ljud.

Via röststyrningen kan du ta hjälp av Google Assistant när du är på språng. Allt du behöver göra är att trycka på hörlurarnas M-knapp för att röststyrningen ska aktiveras. Via din röst kan du därefter svara på sms, fråga efter vägbeskrivning och styra din musik. Förutom att pausa, skruva ner eller upp volymen kan du även be dina hörlurar sätta på en viss låt.

Marshall Monitor 2 A.N.C - mikrofon och brusreduceringSjälva brusreduceringen styr du enkelt genom den välutvecklade Marshall Bluetooth-appen. Här finns det tio olika brusreduceringsnivåer att välja mellan. Om du inte vill höra ett knyst från omvärlden är det bara att gå upp till nivå 10 och låta allt sorl och brus försvinna. Likväl är det även positivt om du är ute och cyklar i stadstrafik att du genom de lägre brusreduceringsnivåer fortfarande kan vara uppmärksam på omvärlden.

Ljudkvalitet är givetvis prio när man ska köpa ett par over-ear hörlurar. När du köper ett par Marshall Monitor 2 A.N.C är det primärt ett 40-millimeterselement som gör jobbet. Detta banar väg för en ordentlig bas, en krispig diskant och ett dynamiskt ljud i alla register.

Trots att Marshall tagit ett gediget kliv i och med Monitor 2 A.N.C har de fortfarande svårt att hänga med de riktiga tungviktarna när det kommer till ljudkvalité och funktioner. Då prislappen är relativt hög borde det finnas mer att hämta när det kommer till kraften i det högsta registret.

Slutligen kan man återigen konstatera att Marshall alltjämt håller stången bland eliten trots att många varumärken blivit starkare på alla plan. Den tidlösa designen är orubblig och mycket talar för att Marshall alltid kommer vara en favorit hos musikentusiaster och professionella musiker.

Att tänka på vid köp av trådlösa hörlurar

Tänka på vid köp av over-ear hörlurar

Fler och fler väljer bort sladden till förmån för trådlösa alternativ. Den mest grundläggande fördelen med bluetooth-hörlurar är att du inte behöver oroa dig för trasslet och att sladden ska komma i vägen när du exempelvis motionerar.

Trådlösa over-ear hörlurar fungerar utmärkt i sammanhang där du vill se på film eller lyssna på musik ostört. Samtliga over-ear hörlurar innehar också antingen aktiv eller passiv brusreducering vilket gör att du kan koppla av till det yttersta även i situationer när omgivningsljuden är höga.

Innan du bestämmer dig för en viss modell kan det vara bra om du har kännedom kring några viktiga funktioner. Som så alltid bör du också rannsaka dig själv och se till dina behov och för att kunna se vilka funktioner och egenskaper som passar dig bäst.

Nedan kommer vi gå igenom några egenskaper och funktioner som vi tror är viktiga för dig att ha ett hum om.

Ergonomi

Att införskaffa ett par over-ear hörlurar som sitter skönt är A och O. Själva grundprincipen med over-ear hörlurar är att de ska erbjuda avkoppling och en chans att koppla bort från omvärlden när du är på flyget, bussen eller på andra platser med mycket omgivningsljud. Därför är det en bra idé att känna efter ordentligt när du provar de olika modellerna så att du inte kommer hem med en modell som skaver på dina öron.

De flesta over-ear hörlurarna som håller hög standard har en batteritid på mellan 20–30 minuter. Att ha ett konstant tryck mot hjässan i 20–30 timmar kan vara extremt påfrestande. Se därför till att öronkuddarna omger öronen ordentligt och att spännet är gjort av något mjukt material. Det är givetvis också en klar fördel om kuddarna är av något mjukt och behagligt material.

Ett par over-ear hörlurar är inte direkt idealiska att motionera med. De stora kåporna är något otympliga och det kan bli ett väldigt dunstande om du exempelvis springer. Over-ear hörlurarna är bättre lämpade för stillasittande eller gående aktiviteter. Det är därför inte nödvändigtvis lika viktigt att hörlurarna har låg vikt.

Brusreducering – Aktiv eller passiv

Inom brusreducering finns det två olika grenar, aktiv brusreducering eller passiv. Faktumet att over-ear hörlurar sträcker sig runt hela örat gör att det skapas en naturlig brusreducering. Detta räcker gott och väl mot högfrekventa signaler men det fungerar sämre mot lågfrekventa ljud som exempelvis kan uppstå när flygplansmotorer går på högvarv.

Den passiva brusreduceringen har även svårigheter med att helt stänga ute höga röster och bebisskrik vilket kan vara vanligt förekommande i exempelvis kollektivtrafiken.

Den andra grenen inom brusreducering är den aktiva, även kallad Active noise cancelling. Over-ear hörlurar som innehar denna funktion har mikrofoner som fångar in omgivande ljud. Ljudvågorna analyseras sedan och därefter beräknar mikrofonerna hur mycket isolering som behövs för att ljudet ska neutraliseras till passande nivå.

Vissa mer moderna over-ear hörlurar har inställningsbar brusreducering. Detta innebär att du kan höja och sänka brusreduceringen till nivåer som passar din omgivning. I miljöer med mycket trafik eller andra potentiella faror kan det passa bättre med en lägre brusreducering så att du kan hålla bättre koll på din omgivning.

Användning

Innan du bestämmer dig för att köpa ett par trådlös over-ear hörlurar är det viktigt att du ställer dig frågan, I vilka situationer kommer jag främst använda mina hörlurar?

Over-ear hörlurar kan fungera utmärkt som ett komplement till mer traditionella gaming-hörlurar. Detta eftersom over-ear hörlurar är bekväma att bära under en längre period och då micken ofta tar upp ljudet väldigt bra vilket gör det möjligt att sitta i längre samtal.

Om du reser mycket med jobbet eller av andra anledningar är over-ear hörlurar ett väldigt bra sätt att koppla av under pendlingen. Om du planerar att jobba på ett tåg eller flygplan vill du inte störas av omgivningens sorl eller buller.

Om du främst ska använda dina over-ear hörlurar till musiklyssning i din ensamhet behöver du inte lägga massa pengar på brusreducering. I de flesta fall räcker det med passiv brusreducering för att stänga ute störande ljud som kan uppkomma i din hemmiljö.

Pris

Pris är en otroligt viktigt faktor, oavsett vad du ska köpa. I fallet over-ear hörlurar möter vi olika modeller som befinner sig i ett väldigt brett prisspann. Skillnaderna i kvalitén är ofta påtaglig mellan hörlurar i det högre respektive lägre prisregementet men det finns också modeller som har en oförtjänt hög prislapp.

När du känner att du har samlat på dig tillräckligt med information för att ringa in marknadsläget är det viktigt att du sätter upp en passande budget. Du borde då ta hänsyn till dina grundpreferenser och hur mycket du kommer använda dina hörlurar.

För vissa är det kanske värt att lägga några extra tusenlappar på en ”bäst i test” – modell medan det för andra räcker gott och väl med ett par budgethörlurar.

Av de over-ear hörlurar vi har tittat närmare på florerar de flesta modellerna i ett prisspann mellan 1000 kronor och 4000 kronor. Sen finns det givetvis modeller som både kostar bra mycket mer och mindre än så. Därmed är det viktigt att tidigt sätta upp ett maxtak så att man inte känner sig frestad att klicka hem ett par hörlurar som egentligen är alldeles för välutvecklade och kostsamma för dina behov.

FAQ – Vanliga frågor & svar

Samling av vanliga frågor med svar som kan dyka upp inför köpet av trådlösa over-ear hörlurar.

 1. Hur fungerar brusreducerande hörlurar?
 2. Hur laddas trådlösa hörlurar?
 3. Får man ha over-ear hörlurar när man kör bil?
 4. Hur kopplar man trådlösa hörlurar till tv:n?
 5. Vilka over-ear hörlurar är bäst?

1. Hur fungerar brusreducerande hörlurar?

Det finns både aktiv och passiv brusreducering. Den passiva ger en brusreducerande effekt enbart genom att täcka öronen med kåporna. Kåporna är fyllda med ljuddämpande material som i sin tur dämpar omgivningsljudet.

Hörlurar med aktiv brusreducering är utrustade med två mikrofoner som tar upp och analyserar störande ljud. Den ena mikrofonen fångar upp ljudvågorna inifrån och den andra mikrofonen skapar sedan en motsvarande våg som sedan skickas ut i hörluren. Summan av utifrån ljudet och inifrån ljudet kommer hela tiden bli noll vilket gör att det blir tyst när du sätter på dig hörlurarna.

2. Hur laddas trådlösa hörlurar?

Trådlösa hörlurar drivs av ett batteri som behöver laddas upp. Hur uppladdningen går till kan skilja sig mellan modell och modell. När det gäller trådlösa over-ear hörlurar är det vanligast att man via en sladd kopplar in hörlurarna i ett eluttag. Ett fåtal modeller har ett laddningsbart fodral som i sin tur ska kopplas in i ett eluttag.

Tyvärr kan det ibland vara en tidskrävande process om du vill ladda dina hörlurar till dess fulla batterikapacitet. Därför erbjuder vissa företag en nätadapter som ger dig 5 timmars batteritid när du laddar i 10 minuter.

3. Får man ha over-ear hörlurar när man kör bil?

För tillfället finns det inget förbud mot att använda hörlurar när man kör bil. Det är dock smart om du har brusreducerande hörlurar i olika nivåer att tillämpa de lägre nivåerna när du kör bil. I trafikmiljöer är det viktigt att du har koll på vad som sker omkring dig och om du kör brusreducering i de högsta nivåerna kan det vara svårt att uppfatta olika trafikfaror som du kan ställas inför.

4. Hur kopplar man trådlösa hörlurar till tv:n?

Trådlösa produkter likt over-ear hörlurar kopplas till önskad enhet genom bluetooth. Om du har en Smart-tv eller Apple tv är detta relativt enkelt men vi kommer ändå stegvis gå igenom hur den vanliga proceduren brukar se ut.

Steg 1 är att ha ett par laddade hörlurar. Därefter sätter du hörlurarna i ihopparningsläge så att de blir åtkomliga för anslutning. Hur man sätter på ”Pair mode” skiljer sig lite mellan modellerna. Det bästa är om du kollar manualen för att se hur detta går till.

I nästa steg öppnar du bluetooth-inställningarna på enheten som du vill ansluta dina over-ear hörlurar till. Därefter kan du söka efter nya enheter och om allt är som det ska kommer hörlurarna att ploppa upp i listan av tillgängliga enheter.

5. Vilka over-ear hörlurar är bäst?

Att svara på frågan kring vilka over-ear hörlurar som är bäst är i sammanhanget väldigt svårt. Vad enskilda användare värdesätter i sitt köp är svårt att bedöma och alla har olika preferenser när det kommer till pris, funktioner och passform. Vi rekommenderar därför att du tar en titt i vår artikel och ser vilka för och nackdelar det finns med de olika modellerna. Förhoppningsvis ska du därefter ha tillräckligt mycket med information för att kunna ta ett beslut kring vilka over-ear hörlurar som är bäst för just dig.

Så valde vi ut de bästa trådlösa hörlurarna over-ear

Att välja ut de bästa trådlösa over-ear hörlurarna har stundtals varit svårt. Produkter tenderar att utgå väldigt snabbt vilket gör att det är få sidor som sammanställer stora tester där olika modeller ställs mot varandra på lika grunder. Däremot finns det enskilda tester av hörlurar och du kan även se vissa popularitetsmönster i omdömena som lämnats av konsumenter.

Over-ear hörlurar är skapade för att stänga ute omgivningsljud och bör därför erbjuda en lyssningsupplevelse som inte störs av brus. Alla over-ear hörlurar har någon sorts brusreducering, antingen passiv eller aktiv. Trots detta finns det en hel del modeller som helt enkelt inte håller måttet och som ändå släpper igenom en hel del ljud.

Vi på testat.nu är övertygade om att vi har haft underlag nog för att presentera ”de bästa over-ear hörlurarna” på marknaden. Givetvis kan det vara så att vi har missat att ta med någon enskild modell som egentligen förtjänar en plats i vår artikel. Av just den anledningen har vi under ”att tänka på vid köp av trådlösa hörlurar” sammanställt nyttig information så att du på egen hand ska kunna orientera dig genom marknaden.

Källor & Test

Här nedanför finner du vår sammanställning över test, recensioner och andra källor som ligger till grund för hur de bästa hörlurarna valdes ut.

 • Stort test av over-ear hörlurar – 2020 – Ljud & bild
  Ljud & Bild är en av nordens största medieredaktörer när det kommer till oberoende tester och recensioner av hemelektronik. De riktar sig främst åt vanliga privatpersoner men ibland utför de även tester som är ämnade åt professionell verksamhet. I början av 2020 testade Ljud & Bild over-ear hörlurar och utnämnde då Sony WH-1000XM3 till ”bäst i test”. Testpanelen var särskilt imponerade av brusreduceringen som enligt de höll ytterst hög kvalité. I testet förekom även Jabra Elite 85h och Bose Noise Cancelling Headphones 700 och de mottog också mycket höga betyg. Vi valde att placera Sony WH-1000XM3 som ”bäst i test” då vi via artikeln blev varse om dess excellenta kvalitéer. När vi sedan kollade på marknadens övriga utbud förstod vi att det är få modeller som kan konkurrera med Sony WH-1000XM3 när det kommer till brusreducering.
 • Bästa trådlösa hörlurarna du kan köpa idag – 2019 – M3
  M3 är en svensk tidskrift som specialiserar sig på hemelektronik. De utför tester och skriver artiklar som syftar till att vägleda privatpersoner genom konsumentmarknaden. Redaktionen består av en samling oberoende skribenter som är specialiserad på relevanta ämnen. Testet vi har använt oss av är från 2019 men uppdaterades senast 2020 vilket gör det ytterst tidsenligt. Genom testet fick vi upp ögonen för JBL LIVE 650BTNC och Bang & Olufsen BeoPlay H4. De trådlösa over-ear hörlurarna fick 7 respektive 8 stjärnor enlig testpanelen på M3. Vi vägde sedan detta resultat mot andra tester och kundomdömen och blev därigenom säkra på att JBL LIVE 650BTNC och Bang & Olufsen BeoPlay H4 höll ytterst hög kvalité.
 • Hörlurar från JBL ger brusreducering i världsklass – 2020 – EISA
  Organisationen EISA består av 55 specialtidningar från 29 olika länder. EISA har sedan 80-talet utfört produktester i syfte att göra det lättare för konsumenten att göra rätt val.  Nuförtiden består testpanelen av en expertgrupp som har vidsträckta kunskaper inom ämnet. JBL LIVE 650BTNC belönades år 2019 med en EISA Award och testpanelen motiverade utnämnandet med att hörlurarna från JBL var ytterst prisvärda. Prisnivån är något lägre än konkurrerande over-ear hörlurar men du får samtidigt bra batteritid, brusreducering i toppklass och väldigt bra ljudkvalité. Trots goda rekommendationer från EISA ansåg vi att Sony WH-1000XM3 var snäppet vassare funktionsmässigt och vi valde därför att kategorisera modellen från Sony som ”bäst i test”.
 • Trådlösa Hörlurar: 24 modeller i test -2021- Pricerunner
  Pricerunner utförde år 2021 ett test där de tog sig an de 34 bästa over-ear hörlurarna på marknaden. Testerna gjordes på lika grunder och Pricerunner tog främst hänsyn till ljudkvalitet, ergonomi och användarvänlighet. Många av over-ear hörlurarna vi behandlat i vår sammanställning mottog även höga testplaceringar i Pricerunners test. Under arbetet av vår artikel har Pricerunners test varit en nyttig pelare. Informationen från deras test har sammanvägts med alla källor för att få en så rättvisande bild av marknaden som möjligt.
 • Prisjakt – 2021
  Vi har använt oss av Prisjakt för att undersöka prisläget och för att försäkra oss om att produkterna vi rekommenderar fortfarande är till salu. Prisjakt har sedan starten 2002 hunnit bygga upp en hemsida som både är tillförlitlig och väldigt lätt att använda. Under fliken ”omdömen” kan man se vad testande konsumenter tycker om de olika hörlurarna. Underlaget har i denna gång varit väldigt stort och på flera modeller har det funnits 100 tals konsumenter som har lämnat omdömen. När det är så pass många som har lämnat omdömen är det lätt att se mönster i popularitetsnivåer och man kan då sålla bort recensioner som verkar oseriösa. Att väga kundomdömen mot experters utlåtande ger också en bra helhetsbild av produkten.