Hundtrimmer bäst i test

Bästa Hundtrimmer

Hundar som inte fäller sin päls behöver klippas regelbundet för att upprätthålla en frisyr som både är praktisk och snygg, men också bekväm för hunden. För detta krävs en bra klippmaskin med bra skär som går att byta ut vid behov. Vi har tagit en titt på de bästa klippmaskinerna för att kunna utse vilken hundtrimmer som är bäst i test.

Hundfrisörer är ett alternativ för den som inte vill ge sig på att klippa sin hund själv. Men att klippa en enkel frisyr behöver inte vara svårt och med en bra klippmaskin blir det väldigt mycket enklare.

Förutom att lista de bästa hundtrimmers så har vi även samlat bra tips för hur du kan välja en bra klippmaskin och komma igång med att klippa din egen hund.

Andis AGCB 2-speed Clipper – Bästa Klippmaskin

Andis AGCB 2-speed Clipper
 • Bästa Valet 2022
 • Toppbetyg av flera professionella klippare
 • Mycket bra betyg av konsumenter som testat
 • Hög kvalitet med stark och sval motor
 • Välj mellan 2 hastigheter för trimmern
 • Fungerar med Andis UltraEdge och Oster A5-skär

Priser för Andis AGCB 2-speed Clipper

2 290 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 90 dagar

Andis AGCB 2-speed Clipper är en av de bästa klippmaskinerna och hårtrimmers för hundar under 2022.

Det ställs höga krav på en bra klippmaskin som ska erbjuda bra skär som inte drar i håret samtidigt som motorn ska vara stark, ha relativt låg ljudnivå och inte överhettas vid användning. Här lyckas Andis AGCB 2-speed Clipper väldigt bra vilket är grunden till det höga betyg den fått i test.

Det är en borstlös motor som sitter i klippmaskinen och bidrar till det effektiva resultatet. Det är dessutom bevisat att borstlösa motorer har en mycket längre livslängd tack vare motorns design. Med tanke på att priset för Andis AGCB 2-speed Clipper inte kan anses vara superbilligt så är motorvalet klart positivt.

Hastigheten på klippmaskinen går att justera i två steg och påverkar förutom klipphastigheten även ljudnivån något. Skären är utbytbara och du kan välja den storlek som passar dina behov bäst.

Andis AGCB 2-speed Clipper - CeramicEdge 1,5mm skärDet medföljande skäret (Ceramic Edge 10) har en klipphöjd på endast 1,5 mm vilket lämpar sig bra för områden där du vill klippa nära inpå. Vill du lämna mer hår kvar så behöver du antingen montera på kammar eller byta skär till annan klipphöjd. Generellt sett ger det nästan alltid bättre resultat om skären har rätt höjd från början.

Om du ska köpa fler skär så är det Andis UltraEdge-skär som tillverkaren rekommenderar. Däremot fungerar även Oster A5-skär som länge varit en av de bästa hårtrimmers och klippmaskiner för hundar.

Andis AGCB 2-speed Clipper är ansluten med sladd vilket håller nere priset och även vikten på själva klippmaskinen då du slipper batteriet. Sladden i sig kan såklart vara omständlig men sällan ett större problem för de flesta och varför även många professionella hundfrisörer satsar på dessa.

Vill du köpa en bra klippmaskin som håller hög kvalitet och som även gör klippandet bättre för din hund? Då är Andis AGCB 2-speed Clipper ett bra val och kan på många sätt anses vara bäst i test.

Det finns alternativ för dig som prioriterar en batteridriven klippmaskin men räkna med att lägga ytterligare pengar för samma kvalitet samtidigt som vikten ökar. Billigare klippmaskiner kan vara ett alternativ också men ofta innebär det kompromisser i kvalitet och resultat.

Moser 1400 – Bästa Budgetval

Moser 1400
 • Bästa Budgetval 2022
 • Mycket billig och prisvärd hundtrimmer
 • Bra kundomdömen av de som testat
 • Ställbar klippmängd med vev
 • Kam för ytterligare utökad längd
 • 2 meter sladd gör hanteringen lättare

Priser för Moser 1400

542 krTill Butik
 • Öppet köp i 14 dagar
699 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 90 dagar

En mycket billig och populär klippmaskin är Moser 1400 som finns i modeller för både husdjur och människor. Modellen för hundar och husdjur lämpar sig bäst för små hundar men kan även användas på större hundar, fast fungerar bäst som komplement där.

Moser 1400 har en justerbar klipplängd på 0,7-3 mm vilket kan justeras med en ”vev” som sitter på trimmern. Du behöver alltså inte byta skär för att uppnå annan klipplängd. Med hjälp av förhöjningskammen så kan du uppnå en klipplängd mellan 4-18 mm.

Om du vill köpa en billig hundtrimmer så är detta ett av de bästa valen du kan välja. Motorn är stark med bra skär och du har en sladdlängd på 2 meter som gör att du kan jobba ganska flexibelt med den.

Den stora nackdelen med Moser 1400 är förmodligen ljudnivån som är högre än många av de klippmaskiner framtagna specifikt för hundar och husdjur. Just ljudnivån verkar vara klippmaskinens främst nackdel och ett återkommande problem som vissa hundägare betonar.

Aesculap Exacta GT416 – Bäst för tassar & nos

Aesculap Exacta GT416
 • Bra Produkt 2022
 • Toppbetyg av konsumenter som testat
 • Mycket lätt att använda med låg vikt
 • Låg ljudnivå och lite bullernivå
 • Mycket bra klippresultat för hundar & katter
 • Bäst för tassar, nos, ansikte och finklippning

Priser för Aesculap Exacta GT416

1 699 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar

Aesculap Exacta GT416 är en liten klippmaskin som fått toppbetyg från konsumenter som testat den. Den är mycket smidig att använda och samtidigt tyst vilket gör att den lämpar sig väl för så väl tassar, nos och andra ställen där en större klippmaskin kan ha svårt att komma åt.

Nackdelen med klippmaskinen får anses vara den smala utformningen och varför den kanske inte på egen hand fungerar bäst för en större hund. Det kommer helt enkelt ta onödigt lång tid att klippa en stor hund med denna klippmaskin, men det är en modell framtagen för finklippning av områden som ansikte, tassar och nos.

Klippmaskinen är batteridriven och har en batteritid på ca 90-120 minuter med endast 90 minuters laddningstid. Trots batteridriven väger den endast 115 gram och varför den är mycket lätt att arbeta med utan att bli trött.

Skäret har en bredd på 24 mm vilket helt klart får anses vara smalt jämfört med större klippmaskiner. Skulle det slitas går det att byta ut och det medföljande skäret har ett djup på 0,5 mm. Med hjälp av kamfästet kan du även få en klipplängd på mellan 3-6 mm.

Söker du efter en bra klippmaskin för att klippa tassar, nos eller fina till klippning på sina ställen så är detta en av de bästa klippmaskiner du kan köpa. Företaget bakom modellerna är det välkända Braun och just Aesculap Exacta GT416 och den mycket snarlika Aesculap Isis GT421 är två modeller som fått väldigt bra betyg av de som testat dem.

Aesculap Isis GT421 är en modell som riktar sig till veterinärer men i grunden är det samma klippmaskin, samma funktionalitet och samma bra betyg. Skillnaden syns främst i modellnamnet och färgläggning av tassarna. Vi listar båda alternativen i prislistan då butikerna själva blandar ihop modellerna.

Oster A6 – Potentiellt bra

Oster A6
 • Bra Produkt 2022
 • Bra klippmaskin för hundar
 • Enkel att arbeta med och klipper enkelt
 • Utbytbara skär och stort urval
 • Stark motor gör klippningen lättare med bra skär
 • Låg ljudnivå, lite buller och blir inte varm

Priser för Oster A6

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Oster A6 bra klippmaskinOster A6 är klippmaskinen som är uppföljaren på den mycket populära Oster A5 och som redan tagits emot varmt av många konsumenter. Tillverkaren Oster förknippas med hög kvalitet och deras skär är utbytbara så att du dels kan få olika längd på skären men också möjligheten att byta ut ner de slitits ner.

Tittar man på konsumenternas omdömen för Oster A6 är det dock blandade omdömen. Även om väldigt många är nöjda med sin klippmaskin och får ut exakt det som de förväntar sig av en Oster-klippmaskin så är där också besvikna röster.

Det verkar som att Oster A6 har ett kvalitetsproblem gällande en intern plastbit som går sönder efter en tids användning hos en del användare. Det verkar som de som råkat ut för detta varit väldigt nöjda tills det hände, men har sedan haft problem med returerna. En fördel med Sverige är att reklamationer, garantiärenden fungerar väldigt bra.

Det har också kommit rapporter om att Oster har fixat svagheten i klippmaskinen och att den inte ska lida av samma svaghet längre. Men vi har inte kunnat bekräfta detta från tillverkaren själv.

Om man bortser från de konsumenter som haft en Oster A6 som gått sönder så har klippmaskinen fått väldigt bra betyg och levererar i absolut toppklass. Det är en tyst och sval klippmaskin jämfört med många andra modeller, något som uppskattas av både hunden själv och av den som klipper.

Så väljer du bästa hundtrimmern

De hundtrimmers vi tagit upp är några av de mest populära klippmaskinerna för hundar som säljs i djurbutiker och som används av allt ifrån vanliga hundägare till proffs. Men det finns fler hundtrimmers att välja på och en bra utgångspunkt för att hitta bästa klippmaskinen för er är att tänka på de viktigaste egenskaperna.

Motorkraft och hastighet

En snabb och kraftfull klippmaskin har möjligheten att skära av fler pälsstrå varje sekund och göra det på ett tryggt sätt utan att det drar i pälsen och gör ont på hunden.

Ca 3000 rpm bör en bra hundtrimmer ligga på, vilket översätts till att trimmern skär ca 60 gånger i sekunden. I kombination med en stark motor orkar den också skära fler pälsstrå i varje svep.

Dessa kombinationer är väsentliga för att en hundtrimmer ska uppfattas som bra, men det finns fler aspekter.

Utbytbara och bra skär?

Oster skär
Exempel på skär från Oster som ger olika klipplängd och är utbytbara.

En hundtrimmer med utbytbara skär innebär att du dels kan få ett som passar dig perfekt utan att behöva använda kammar för att förlänga skäret. Du kommer få ett bättre resultat med hjälp av ha ett skär som är helt anpassat för den längd på pälsen som du vill ha.

Utbytbara skär gör det också möjligt att kasta skär som slitits ut eller gått sönder. Det gör att det inte är lika tufft att satsa på en bra klippmaskin som kostar lite mer om man vet att den kan användas länge.

Bra skär är också väsentligt, men något många missar är underhållet av skären. De ska rengöras och oljas efter varje användning. Många sänker betyget på hundtrimmers för att skären slits ut för snabbt men det är oftast beroende på handhavande fel.

Om skäret slits ut snabbt för att man inte tar hand om det, kan snabbt göra ont på hunden. Istället för att skärmaskinen skär av pälsen kan de delvis börja dra i pälsen. Det är knappast något som är skönt för hunden och värt att tänka på för dig som klipper den.

Ljudnivå, vibrationer och värme

klippning av hundHundar har bättre hörsel än vi människor och en högljudd klippmaskin kommer inte vara en behaglig upplevelse för hunden.

Många trimmers avsedda att användas på djur har ett större fokus på att hålla nere ljudnivån. Man har helt enkelt valt att bygga trimmern på ett annat sätt för djurets bästa och gjort avkall på annat istället.

Ljudnivån, vibrationer och värmeutvecklingen från din hundtrimmer har betydelse. De dyraste och mest påkostade modellerna är generellt sett bättre här och varför flera av de bästa hundtrimmers kostar en slant att investera i.

En tyst klippmaskin kommer vara lättare att göra hunden bekväm med. De flesta hundar som ännu inte klippts kan tycka att hundtrimmern är obehaglig oavsett, men ju tystare den är desto lättare blir det att vänja hunden.

Framförallt är det vid och nära öronen som ljudnivån har störst betydelse. Vibrationerna kan få betydelse när man klipper mage och andra delar där de är extra känsliga och det lätt kittlas. Samma sak gäller värmeutvecklingen.

Storlek och vikt av klippmaskinen

En stor klippmaskin gör det oftast lättare att göra grovjobbet och klippa hundens kropp. Undantaget är väl egentligen bara små hundar där en stor klippmaskin kan bli otympligt oavsett.

För tassar, nos och andra delar på kroppen är oftast en mindre klippmaskin lättare att hantera och varför många väljer att ha två stycken. De mindre klippmaskinerna är oftast inte lika starka i sin motor men gör heller inte lika mycket ljud ifrån sig och varför de är extra bra för ljust nos, öron och tassar.

Om du jobbar professionellt med att klippa hundar kan vikten ha extra betydelse då du kanske vill kunna klippa flera hundar om dagen utan att bli trött armen under varje session.

Sladdlös eller inte

En sladdlös trimmer är lättare att hantera och arbeta med. Man slipper helt enkelt sladden som ofta blir ett störigt moment i klippningen och varför just sladdlösa modeller blivit så populära.

En sladdlös trimmer är dock inte per automatik bra. De kräver ett starkt batteri som orkar driva motorn under tillräckligt lång tid för att man ska hinna slutföra en klippning.

Batteriet i sig väger en hel del och kan lätt innebära att en motsvarande modell som ska vara sladdlös väger mer och på så sätt kan vara jobbig att arbeta med länge.

Som tur är några av de bästa hundtrimmers sladdlösa och har ett bra batteri utan att vikten springer iväg. De kan t.o.m. vara lättare än många andra modeller då man lagt utvecklingskostnader på att få ner vikten, något som dock drar upp slutpriset på produkten.

Snabba tips för att klippa hunden

Att bli bra på att klippa sin hund kräver träning för dig som ska klippa och vana för hunden som ska klippas. En yngre hund kommer dessutom inte ha samma tålamod som en äldre hund och kräver mer uppmärksamhet och belöningar under tiden.

Men det finns några enkla och snabba tips som för vissa är självklara, men som andra helt har missat när det kommer till att klippa hunden. Här är en genomgång av några grundläggande delar du bör känna till.

Bada hunden

bada och tvätta hundEn hund som ska klippas ska alltid vara rent och ju mer smuts du kan få bort från pälsen, desto bättre kommer det att bli.

Smutsig päls tenderar att skada skären i klippmaskinen och därför är just tvättningen viktig om du inte vill förstöra din klippmaskin snabbt.

Ren päls tenderar inte heller att klumpa ihop och orsakar inte tovor på samma sätt där klippmaskinen kan fastna.

Första momentet i en klippning av hunden ska alltså alltid vara att se till att hunden är tvättad. Om du tvättade hunden igår har den säkerligen varit utomhus sedan dess och samlat på sig smuts. Så tvätta alltid hunden precis innan.

Föna hunden & borsta den

Föna hunden efter bad

En tvättad hund som har päls som behöver klippas kommer antagligen behöva fönas för att snabbare torka och samtidigt även borstas så att inga tovor uppstår i pälsen.

När hunden är så torr och borstad att klippmaskinen lätt kan glida igenom pälsen och kommer ner nära huden kommer resultatet av klippningen att bli bra.

Tvätta, föna och borsta hunden må vara jobbiga och tidskrävande moment. Men det är kritiskt om du vill ha ett bra resultat och om du inte vill slita ut din klippmaskin mycket snabbt.

Det är också mycket trevligare för hunden om klippningen går enkelt utan att klippmaskinen fastnar.

Vänj hunden vid trimmern

Även en bra hundtrimmer som är avsedd att användas på hundar gör ljud, vibrationer och värme ifrån sig. Detta är tre faktorer som din hund kan reagera på och varför det kan krävas att man vänjer hunden med trimmern.

Det finns olika läror om hundpsykologi och hur man gör detta på bästa sätt. Men om man märker att hunden tycker det är obehagligt och är ”rädd” för trimmern så finns det anledning att först introducera den i en miljö där hunden kanske känner sig mer bekväm.

Starta trimmern, stäng av trimmern och låt hunden vänja sig vid ljudet och apparaten. Låt den få känna på trimmern och komma i kontakt med den så att den vänjer sig vid den.

Trimmern kommer snabbt bli en ganska tråkig apparat och en ofarlig sådan om det görs rätt. När väl hunden står på klippbordet i en ansträngd situation så blir det en mindre aspekt som oroar hunden.

Börja med enkel frisyr

Att klippa sin hund bra kan vara väldigt svårt om man vill åt någon mer avancerad frisyr på hunden. Det är rekommenderat att välja något lättare vid första klippningen och träna upp sin färdighet baserat på det.

Detta är speciellt viktigt om du tänkt tävla och ställa ut din hund då det kommer ta många klippningar innan du blir duktig på det. Det är av denna anledning många väljer att ta kontakt med någon som gör hundklippningar professionellt och slipper således det. Här kan säkerligen uppfödaren hjälpa dig med rekommendationer.

Ta hand om din klippmaskin

Vi kan inte poängtera detta nog så ofta, men ta hand om din hundtrimmer när du väl valt att investera i en bra sådan.

Det är så lätt att när man väl är klar med klippningen efter badandet och fönande att man inte orkar lägga ett par extra minuter på att torka av och olja in sin trimmer enligt de rekommendationer som tillverkaren ger.

Ta hand om din klippmaskin så kommer den hålla betydligt längre och chansen att du blir nöjd över ditt köp ökar markant. Det finns ingen anledning att lägga pengar på den bästa hundtrimmern om man inte ha för avsikt att ta hand om den efteråt.

FAQ – Vanliga frågor om klippmaskiner för hundar

Vanligt förekommande frågor om hundtrimmers har vi samlat här nedanför med ett så kort och bra svar som möjligt.

 1. Skiljer sig hundtrimmers från trimmers till människor?
 2. Varför klipper inte alla klippmaskiner bra?
 3. Hur länge håller klippmaskinen och dess skär?
 4. Varför blir vissa klippmaskiner så varma?
 5. Vilken märken på hundtrimmers är bäst?
 6. Vilken hundtrimmer är bäst i test?

1. Skiljer sig hundtrimmers från trimmers till människor?

Ja, fast inte alltid så mycket som man tror.

En hundtrimmer bör hålla en lägre ljudnivå än de som används för människor. Dels för att kunna komma närmare örat och dels för att de känsligare mot ljud än vad vi är.

Moser 1400 är ett exempel på en billig klippmaskin som finns för både människor och för djur. Men det finns en specifik version som riktas till djur.

2. Varför klipper inte alla klippmaskiner bra?

En bra klippmaskin måste ha ett påkostat skär och en stark motor för att kunna klippa pälsen snabbt och enkelt.

På en bra skärmaskin kostar normalt endast skären 300 kronor och uppåt. Det är alltså inte svårt att förstå att en billig skärmaskin för ungefär samma peng inte kommer att leverera samma kvalitet och resultat.

3. Hur länge håller klippmaskinen och dess skär?

Det är svårt att sia om hur länge en klippmaskin håller men de ska hålla väldigt många klippningar i alla fall.

Om du har en hund som du klipper en gång i kvartalet så inner du med 4 klippningar per år. En hundtrimmer ska givetvis då kunna hålla i många år, men du kan också ha oturen att något blir fel och att klippmaskinen går sönder lagom till när garantin går ut.

Skären kan hålla ganska länge om man tar hand om dem och oljar in dem efter klippningarna. Men de är också billigare att byta ut och det är framför allt skären man förväntar sig ska slitas ut efter en tid och inte själv klippmaskinen.

En klippmaskin som tvingas arbeta med dåliga skär kommer får arbeta hårdare och större risk att något blir fel. Ta hand om din maskin och håll tummarna att den håller länge. Mycket mer än så kan du inte göra.

4. Varför blir vissa klippmaskiner så varma?

All elektronik som är igång har en viss värmeutveckling, men det kan variera kraftigt från olika apparater.

En klippmaskin skapar rörelse med elektricitet. En del av energin försvinner direkt i värmeutveckling från motorn och en bättre klippmaskin kommer vara mer effektiv och utsöndra mindre värme (tar helt enkelt tillvara på energin bättre).

Men rörelsen i skäret kommer också skapa värmeutveckling och speciellt om friktionen är hög. Ett dåligt skär, slitet skär eller smutsigt skär kan ha högre friktion och ger mer värme. Antagligen måste motorn också jobba mer i detta läget vilket ger mer värmeutveckling där också.

Att köpa en bra klippmaskin och någon av de hundtrimmers som fått bäst betyg i tester är förmodligen det säkraste sättet att få en bra produkt som inte utsöndrar för mycket värme. Men det krävs också att man underhåller skären.

5. Vilken märken på hundtrimmers är bäst?

De mest populära märkena på hundtrimmers är utan tvekan Oster, Moser och Andis.

Dess tre tillverkare har bra hundtrimmers i olika prisklasser. De bästa klippmaskinerna är dock de som återfinns i det övre prissegmentet och som erbjuder utbytbara skär.

6. Vilken hundtrimmer är bäst i test?

Just nu anser vi att Andis AGCB 2-speed Clipper cord är den bästa hundtrimmern som kombinerar hög kvalitet, bra skär och en behaglig upplevelse för hunden. Ergonomin är också bra även om den är nätansluten och saknar batteri.

Men vilken hundtrimmer som är bäst för dig är inte nödvändigtvis samma modell. Många faktorer bör övervägas och här är några viktiga:

 • Prisnivån – Du måste känna dig bekväm med priset även om du ser det som en långsiktig investering.
 • Lämpligt storlek – En bra storlek som passar din hund och dina behov. En klippmaskin för tassar och nos får gärna vara lite mindre och är lämpar sig bättre där.
 • Utbytbara skär – En bra skärmaskin har inte bara ett bra skär utan kan bytas ut vid slitage eller om du önskar annan klipplängd
 • Värme – Klippmaskinen överhettas inte med risk att bränna dig eller hunden vid användning
 • Ljudnivå – Ljudnivån är behaglig och accepteras av hunden. Deras hörsel är känsligare och deras öron kommer närmare klippmaskinen ibland.

Det finns helt enkelt flera faktorer som är avgörande för vilken som är ”hundtrimmer bäst i test”.

Modeller som utgått

Populära klippmaskiner och hundtrimmers som utgått ur sortimentet men som ansetts vara bäst i test.

Oster Golden A5

Oster A5
 • Snittbetyg över 4 av 5 hos Amazon
 • Professionell klippmaskin för hundar
 • Stark motor och upp till 2 hastigheter
 • Utbytbara skär och många alternativ
 • En av de bästa klippmaskinerna

Priser för Oster A5

Vi saknar priser för denna produkten just nu.

Oster Golden A5 klippningEn mycket bra klippmaskin för hundar är Oster A5 som är en professionell hundtrimmer. Det är en stark klippmaskin som orkar med även tjockare päls och finns att välja med en eller två hastigheter.

En stor fördel med Oster A5 är att den är enkel att använda trots att den har en sladd och klippmaskinens skär är inte bara väldigt bra, de går också enkelt att byta utan att använda några verktyg.

Det medföljande skäret som följer med Oster A5 är deras skär nummer 40 vilket endast lämnar 0,25 mm. Deras nummerserie definierar skärets täthet och nummer 40 är just 0,25 mm.

För tassar, nos, öron och andra ställen där man önskar väldigt kort päls fungerar det medföljande skäret väldigt bra. Men det är rekommenderat att köpa till ett par skär till så du kan variera längden som du vill.

Däremot bör man poängtera att det oftast är bäst med två klippmaskiner där t.ex. Oster A5 gör grovklippningen medan man har en mindre klippmaskin som passar bäst för ansikte, nos och tassar. Det gör jobbet lättare och uppskattas framförallt av hunden också.

Golden Oster A5 är en mycket bra skärmaskin som fått över 4 av 5 i snittbetyg hos Amazon. Det är en av de bästa klippmaskinerna i sin prisklass och en hundtrimmer som kan bli en trogen vän om man man tar hand om den.

Extra skären som finns i en stor variation är också relativt prisvärda jämfört med andra modeller. Det gör att underhållskostnaderna inte är allt för dyra om du skulle slita ut skären.

Så valde vi ut de bästa klippmaskinerna

Att utse de bästa klippmaskinerna för hundar har inte varit lätt och har inte kunnat göras med den noggrannhet som vi kan när det finns mycket testunderlag att använda sig av.

Det finns inget bra test som jämför och testar hundtrimmers på ett oberoende sätt. Dessa brukar annars vara en bra utgångspunkt för att kunna identifiera modellerna som är bäst i test.

Vi har fått titta mycket på kundrecensioner och de betyg och omdömen som lämnats av hundägare som testat klippmaskinerna. Här har bl.a. den internationella e-handelssajten Amazon bidragit med mycket hjälp då underlaget av antalet recension och omdömen är mycket större. Man kan också urskilja vilka som är faktiska konsumenter och som köpt produkten genom dem, något som ökar trovärdigheten något.

I övrigt har omdömen som lämnats i svenska butiker i kombination med recensioner och genomgångar av produkterna på Youtube legat till grund för att utse de bästa hundtrimmers.

Produkter som fått ett bra omdöme och snittbetyg från flera källor har ansetts vara bättre än de produkter där många konsumenter rapporterar om problem.

Baserat på detta hoppas vi kunna lyfta fram de bästa klippmaskinerna för hundar och ge en rättvist konsumentvägledning.

Källor & Test

Sammanställning av de test, recensioner, omdömen och andra källor som vi använt oss av för att kunna presentera de bästa klippmaskinerna för hundar.

 • Amazon – 2022
  Många klippmaskiner som säljs i Sverige får inte så mycket omdömen från konsumenter att det går att dra några slutsatser på vilken modell som är bäst. Däremot är det inte ovanligt att e-handelsplattformen Amazon har ett mycket större urval av betyg från verifierade köpare på den tyska, engelska och amerikanska marknaden. Detta ger oss en bra uppfattning om klippmaskinerna är så bra som utlovas eller om de har brister. Det är framförallt kvalitetsbrister som framkommer och det blir tydligt om en produkt dras med större problem än andra.
 • Kundomdömen – 2022
  Vi sammanställer kundomdömen och deras betyg för klippmaskiner för att få en bättre uppfattning om hur de presterar över tid. Oberoende tester som utser klippmaskiner till ”bäst i test” eller liknande tester endast produkterna över en kort tid. Konsumenterna själva använder dock produkten mycket mer och under längre tid. Fel som uppstår efter några månader framkommer sällan i oberoende tester och varför denna källa är kritisk för att hitta bästa klippmaskinen för hundar.
 • Pricerunner – 2022
  Vi har använt oss av Pricerunner för att identifiera vilka e-butiker som säljer klippmaskinerna idag. Det ger oss även en uppfattning om vilka modeller som är på väg bort från marknaden för att ersättas av andra modeller.

Annonser i innehållet

Testat.nu har integrerat annonser i form av affiliatelänkar till återförsäljare, vilka genererar provision till oss vid köp. Det bör noteras att flertalet butiker som inkluderas i vår prisjämförelse är annonslänkar som ger oss provision för när du eller andra besökare väljer att klicka på dem och genomföra ett köp.

Vi vill vara transparenta med vad som är annonser och samtidigt poängtera att det inte påverkar priset för dig som konsument hos butiken.

Du kan läsa mer om vår prisjämförelse och hur detta påverkar vårt arbete i FAQ.

Stäng