Bästa Elgrillen

Bästa Elgrillen

Elgrillar har länge stått i skuggan för gasolgrillar och kolgrillar men faktum är att de bästa modellerna ger ett väldigt bra resultat och fungerar utmärkt som grillar.

Det är just på balkongen eller i andra situationer när man inte kan använda en vanlig grill som elgrillen blir det självklara valet. Även om de bästa elgrillarna kostar ett par tusen kronor så ger dem ett väldigt bra resultat enligt testerna.

Funderar du på att investera i en elgrill för goda grillkvällar under sommaren och kanske andra delar av året med? Vi har sammanställt de bästa elgrillarna som fått bäst betyg i tester och som är väldigt populära bland konsumenter.

Weber Q 1400 – Bästa elgrillen

Weber Q1400 - Bästa elgrillenDen prisbelönta elgrillen Q 1400 från Weber är utan tvekan en av de bästa elgrillarna på marknaden. Det är en modell som utsetts till bäst i test både under 2015 och 2017. Det är också tester av elgrillarna där man tydligt kan se skillnader på de billigaste modellerna jämfört med de dyrare modellerna som t.ex. denna.

Uttrycket ”du får bad du betalar för” är högst aktuellt när man tittar på elgrillar och detta är en av de modellerna som är absolut bäst. Det är en elgrill som ger riktigt bra grillresultat i klass med om du skulle grillat med en kolgrill eller gasolgrill. Samtidigt har du möjligheten att använda elgrillen på balkongen och i viss mån även inomhus.

Varumärket Weber har under lång tid förknippats med kvalitet och deras 5-åriga garantiprogram gör att köpet känns extra tryggt.

Elgrillen justeras med ett steglöst reglage och locket gör att köttet, fisken eller grönsakerna du grillar håller sig varma under locket.  Den höga effekten på 2200 W gör att den har kapacitet att komma upp i de temperaturer som en normal grill har. Designen och konstruktionen av grillen gör att den även är lätt att placera smart och där locket hjälper grillen att behålla värmen.

Vill man köpa en elgrill och uppnå bra grillresultat så är detta förmodligen det mest prisvärda och bästa valet.

 • Utsågs till bäst i test av Testfakta 2017
 • Blev bästa elgrillen i WiseGuides test 2015
 • Toppbetyg av konsumenter
 • Ger riktigt bra grillresultat i klass med kol & gasol
 • Bästa valet för dig med balkong
Priser för Weber Q 1400
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 90 dagar
2 699 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 90 dagar
2 900 krTill Butik

OBH Nordica Optigrill+ XL – Toppbetyg

OBH Nordica OptiGrill+ XL GO722DElgrillen som tog hem tredjeplatsen i Testfaktas test och även en modell som plockat hem väldigt bra kundomdömen runt om på nätet. OBH Nordica Optigrill+ XL är en intressant elgrill som utrustats med avancerad och ny teknik som gör matlagningen enklare och med ett bra resultat.

Grillen har möjligheten att automatiskt känna av råvarans tjocklek och mängd som den därefter justerar temperaturen efter. Där är en tydlig indikator som visar hur tillagat köttet är som går från ”blodigt” till ”genomstekt”. Det finns även en mängd förprogrammerade program vilket gör att du enkelt kan lägga in kött, ställa hur du vill att det ska vara och sedan sköter grillen tillagningen.

Enkelheten och det förvånansvärt bra resultatet av grillen gör att det är ett populärt alternativ som elgrill. Grillplattorna har djupa dropptråg så fett och köttsaft rinner ifrån vilket bidrar till den grillade effekten.

Grillplattorna är behandlade med non-stickbeläggning för att de enklare ska kunna rengöras. Dessutom går plattorn att köra i diskmaskin vilket underlättare rengöringen ytterligare. Grillen är anpassad för att klara av en köttmängd för 6 till 8 personer åt gången.

Det är inte konstigt att denna grill uppskattas så mycket då den även kan användas flitigt tillsammans med annan matlagning för att grilla bacon, grönsaker, hummer, potatis och mycket mer.

 • Blev tredje bästa elgrill hos Testfakta
 • Toppbetyg av konsumenter
 • Smarta funktioner för grillning av kött
 • Unik design & prisvärt alternativ
Priser för OBH Nordica Optigrill+ XL
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar
1 497 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar
1 759 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar
1 759 krTill Butik
 • Öppet köp i 30 dagar
2 199 krTill Butik

Weber Pulse 2000 – Lyxigt alternativ

Weber Pulse 2000 - ToppmodellWeber Pulse 2000 är en ny och mycket intressant elgrill som släpptes 2018. Om Weber Q 1400 var en elgrill som kunde leverera grillresultat i klass med gasolgrillar och kolgrillar, vad är då denna?

Weber Pulse 2000 är en elgrill som förvånat många som provat den och det inkluderar även recensenter. De dubbla grillzonerna med inbyggd iGrill-teknik gör att resultatet blir väldigt bra. Något som även tycks delas med de konsumenter som hunnit lämna omdöme om grillen.

Grillytan är på 49×39 cm vilket är ganska stort för att vara en elgrill. Du kan enkelt även utläsa temperaturen med den digitala termostaten och tillsammans med det steglösa reglaget når du full kontroll på din grillning.

Med Weber Pulse 2000 får du en lyxig elgrill som är i absolut toppklass. Även om steget upp från Q 1400 inte är gigantiskt så får du ändå ett märkbart lyft vilket bekräftas av konsumenter som gjort hoppet.

Det finns många smarta system och funktioner med Weber Pulse 2000. Denna grillen stödjer även Webers app som gör att du får den bästa kontrollen och kan se värmeutvecklingen. Vill du ha den bästa elgrillen så är detta valet för dig. Det finns idag ingen elgrill som är bättre än Pulse 2000. Den enda nackdelen är priset.

 • Enastående elgrill från Weber
 • Innovativa funktioner och utmärkt design
 • Bra grillresultat med full kontroll
 • Toppbetyg av konsumenter
 • Lyxigt alternativ med bra resultat
Priser för Weber Pulse 2000
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 30 dagar
7 390 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 90 dagar
7 390 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 90 dagar
7 390 krTill Butik
 • Gratis frakt
 • Öppet köp i 14 dagar
8 499 krTill Butik

Severin PG 8523 – Billig elgrill

Severin PG 8523Vill du köpa en billig elgrill men inte riktigt vad du ska välja? Du är inte ensam men Severin PG 8523 kan vara ett tänkbart val.

Det är ingen tvekan om att Severin PG 8523 är en sämre elgrill än modellerna vi listat ovan men det är också ett mycket billigare alternativ.

I många av de tester som provat billigare elgrillar har man sett en tydlig skillnad mot dyrare modeller som t.ex. Weber Q 1400. Det är ofta svårt för en elgrill att nå höga temperaturer och de blir ofta känsliga för vind.

Severin PG 8523 har en effekt på 2300 W och där följer med ett litet vindskydd som gör att den motstår lättare vindpustar. Grillen har dock inget medföljande lock och det kommer inte krävas mycket vind för att elgrillen ska få det svårt.

För den som absolut inte kan tänka sig att lägga mer pengar är detta kanske ett alternativ. För den som vill ha en riktigt bra elgrill rekommenderar vi att investera i en  av de bättre modellerna som du kan ha under många år.

Tittar man på konsumentbetygen för denna modell varierar det en del. I bra förhållanden fungerar den okej vilket gör den till ett tänkbart alternativ för den som absolut inte kan tänka sig en dyrare grill.

 • Billigt alternativ för en elgrill
 • Effekt på 2300 W
 • Vindskydd som håller lättare vind borta
 • Avlastningsbord under grillen

Vanliga frågor om elgrillar

 1. Hur bra är elgrillarna egentligen?
 2. Får man ha elgrill på balkonger?
 3. Varför har vissa elgrillar hela stekytor?
 4. Hur väljer man rätt elgrill?
 5. Behöver man en elgrill med lock?
 6. Vilka märken är bäst för elgrillar?

Hur bra är elgrillarna egentligen?

De bästa elgrillarna är väldigt bra och här är kanske främst Weber som dominerar marknaden. Tester visar också tydligt att det är stora skillnader mellan elgrillar där de sämsta fungerar okej i vindstilla väder medan t.ex. Weber Q 1400 presterar riktigt bra gång efter gång.

I jämförelse med kolgrillar och gasolgrillar är det bara ett fåtal elgrillar som matchar dem och kommer i nära det resultatet man faktiskt förväntar sig av en grill. Detta är också anledningen varför så många söker rådgivning och tips inför ett köp av en elgrill.

De elgrillar som fått bäst i test och som listas ovan är riktigt bra alternativ och modeller som rekommenderas.

Får man ha elgrill på balkonger?

Ja, i de flesta fall får man ha elgrill på balkongen.

Hos de fastigheter gäller det grillförbud på balkonger i form av kolgrillar och gasolgrillar. I praktiken är det en brandrisk att ha detta och därför har de flesta satt upp denna regel.

Elgrillar har dock ingen risk att vältas och där glödande kolbitar flyger iväg eller där man glömmer en gasoltub i het solsken som kan orsaka en brand. Det ryker också betydligt mindre från en elgrill än jämfört med en kolgrill.

Varför har vissa elgrillar hela stekytor?

En grill ska ha ett räfflat järn av något slag och för vanliga grillar är det lättast och mest praktiskt att utforma det med hål istället för fördjupningar/kanaler.

På en elgrill är det dock inte säkert att du vill låta fettet droppa ner på elektroniken. Det beror helt enkelt på hur modellen är designad och därför kan vissa modeller ha hela grillytor likt ett grilljärn

Fettet droppar då inte ner utan rinner istället ut från kanalen. Detta är något som kan underlätta rengöringen av elgrillen men det kan också bidra till ett sämre grillresultat. Det är helt enkelt inte säkert att det blir ett snarlikt resultat jämfört med en kolgrill eller gasolgrill.

Hur väljer man rätt elgrill?

Vårt tips är att inte vara dumsnål när man köper en elgrill. Vill man ha en elgrill som kan ge resultat som är jämförbart med en kolgrill och gasolgrill så måste man investera i en av de bästa modellerna. Det kan kännas tufft att lägga ett par tusen kronor på elgrillen i sig men det är också något som håller i många år. Dessutom slipper du många av de dyrare utgifterna med vanliga grillar där kol, tändvätska och liknande drar upp driftkostnaden.

Så satsa på någon av de modellerna vi valt ut. I annat fall försök hitta en modell med lock, hög effekt och där fettet gärna kan droppa ner och på så sätt bidra till en härlig grillsmak.

Behöver man en elgrill med lock?

Ja, vi skulle säga att man behöver det. Det krävs inte mycket blåst för att värmen snabbt ska försvinna bort och elgrillen måste hela tiden jobba med att värma upp ny luft.

Resultatet blir i sådana fall att maten inte alls får den yta eller konsistens som du hade fått med en kolgrill eller gasolgrill.

Vilka märken är bäst för elgrillar?

Weber är marknadsledande på elgrillar och det bästa märket att välja. Det finns några andra enstaka modeller från olika tillverkare som är intressant men Weber är så långt för att det är olika klasser.

Tittar man på gasolgrillar så finns det även Landmann och andra tillverkare som gör bra grillar som kan konkurrera mot Weber även om de ofta har lite sämre kvalitet.

Gapet mellan tillverkarna är dock större bland elgrillar så det är verkligen som dag och natt beroende på vad du väljer för grill.

Så valde vi ut de bästa elgrillarna

Elgrillar finns inte i lika stor uppsättning som kolgrillar och gasolgrillar vilket gör att antalet modeller att titta på är betydligt färre. Detta i sig kan göra att det blir lättare att lista de bästa elgrillarna.

Antalet tester av elgrillar är inte jättemånga men det finns ändå ett par bra alternativ att använda sig av som källa. I kombination med de tester som utförts har vi använt oss av prisjämförelsesidor för att se om produkterna fortfarande säljs. Om en elgrill fått bra betyg i ett test men inte längre säljs så har vi valt bort detta för att göra vår konsumentvägledning bättre.

Vi tittar också avslutningsvis på konsumentbetyg hos flera olika butiker och källor. Vi läser även recensionerna och betygen för att skapa oss en uppfattning om det stämmer med de resultat som framkommit i tester och vad man kan utläsa på andra håll.

Resultatet av detta är en lista med de bästa elgrillarna baserat på hur bra betyg de fått i tester och hur bra konsumentomdömen de har. På så sätt har vi gallrat fram dem bästa modellerna vilket gör att du kan spara tid genom att listan vi tagit fram.

Källor & Test

Källor för de test, recensioner och andra sidor som vi använt för att kunna presentera de elgrillar som är bäst.

 • Bästa elgrill för balkong och resa – 2017 – Testfakta
  Ett ganska nytt test av elgrillar som publicerades av Testfakta i maj 2017 inför den grillsäsongen. Totalt sätt testades 8 olika elgrillar för att hitta det bästa alternativet för dig som bor i lägenhet men som ändå vill grilla. Inte helt oväntat plockar den populära grillen Weber Q1400 hem förstaplatsen och blir bäst i testet. På andraplats hamnar en ganska prisvärd elgrill från Menuett men som slutat säljas. Och på tredje plats kommer den populära OBH Nordica Optigrill+ XL som även fallit en hel del i pris sedan testet vilket gör den mer prisvärd.
 • Test av elgrillar – 2015 – Aftonbladet
  Inför grillsäsongen av 2015 har Aftonbladet i samarbete med WiseGuide tagit fram ett test av 6 olika elgrillar. Bäst i testet blev Weber Q 1400 som också toppar listan som den mest populära elgrillen. Det var heller inte bara den bästa elgrillen i testet utan är överlägset bäst enligt testet. Både kvalitet och resultat av grillningen imponeras i jämförelse med de andra alternativet. Toppbetyget med 5/5 tilldelades Weber Q1400 då.
 • Prisjakt – 2018
  Prisjakt har använts som källa för att se vilka elgrillar som fortfarande säljs och vilka butiker som har den till försäljning. Vi har även använt eventuella konsumentomdömen som delbetyg för att kunna ta fram vår lista med de bästa elgrillarna.